دی پروپیلن گلیکول
دی پروپیلن گلیکول - فروش دی پروپیلن گلیکولReviewed by 02177641136 on Apr 8Rating: 4.0

دی پروپیلن گلیکول (DPG) به دلیل قابلیت حل کردن آب و سایر ترکیبات شیمیایی خصوصا روغن ها در صنایع مختلفی مانند تولید مواد شیمیایی (مانند رزین ها)، تولید عطر، لوازم آرایشی بهداشتی، روغن ترمز، صابون و … مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول عموما در دو گرید صنعتی و عطری تولید می شود. جهت خرید دی پروپیلن گلیکول مبتکران شیمی با واحد فروش ما تماس حاصل فرمایید.

خرید:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

فروش دی پروپیلن گلیکول:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

تلفن تماس:

021-77657131

021-77641136

021-77649244

021-77641217

قیمت:

برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در تلگرام mbkchemical@ و واتس اپ در ارتباط باشید:
     09198991006
               09198991007
               09198991008

ارتباط با کارشناس فنی: با تلگرام mbkchem@ درارتباط باشید. 

دی پروپیلن گلیکول چیست؟

مایعی شفاف و بی رنگ و تقریبا ویسکوز است که در مقایسه با سایر گلیکول ها جذب رطوبت بسیار کمتری دارد. حلالی بسیار عالی است که با آب و بسیاری از ترکیبات آلی مانند اتانول، بنزن، تولوئن، کربن تتراکلرید، مونو اتانول آمین و دی اتانول آمین قابل امتزاج است. دی پروپیلن گلیکول یک حلال دو جانبه عالی است، همچنین در تولید رزین های پلی استری و به عنوان سیال حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد.

خواص فیزیکی و شیمیایی

فرمول شیمیاییC6H14O3
جرم مولکولی

134.2 g/mol

شکل ظاهریمایع بی رنگ
دمای انجماد

-40°C

دمای جوش در فشار یک اتمسفر

232°C

دانسیته در 20C

1.022 kg/L

حلالیت در آب در 20C

100%

تولید

این ترکیب شیمیایی مخلوطی از سه ایزومر شاخه دار بیس- هیدروکسی پروپیل است و به عنوان محصول جانبی در فرآیند تولید پروپیلن گلیکول به دست می آید.

کاربردها

DPG به دلیل توانایی که در جذب رطوبت دارد، می تواند به مرطوب ماندن محصولات مختلف کمک کند. همچنین به عنوان پلاستی سایزر در تشکیل پلی ال های پلی اورتان به کار برده می شود تا باعث بهبود انعطاف پذیری و افزایش مقاومت در برابر ترک خوردگی در دمای پایین شود.

نکته: پلاستی سایزرها ترکیباتی هستند که برای بهبود خواص فیزیکی، خصوصا افزایش انعطاف و کاهش ویسکوزیته به مواد افزوده می شوند.

دی پروپیلن گلیکول از نظر خواص عمومی و زمینه هایی که مورد استفاده قرار می گیرد مشابه سایر پروپیلن گلیکول ها (مونو و تری) است. با این حال قدرتی که در حل کردن مواد خاص و دانسیته بالاتری که دارد، موجب شده اند تا در مواردی که سایر گلیکول ها مناسب نیستند مورد استفاده قرار بگیرد.

به عنوان مثال توانایی بالایی که در حل نمودن روغن کرچک (کستر اویل) دارد، باعث شده است که در فرمولاسیون روغن ترمز به کار برده شود. همچنین به دلیل پیوستگی خاصی که با روغن های دیگر دارد در روغن های برش، روان کننده های نساجی و صابون های صنعتی نیز استفاده می شود.

همچنین از آن به عنوان یک واسطه واکنش گر در ساخت رزین های پلی استر ، پلاستی سایزرها و اورتان ها بهره برده می شود.

دی پروپیلن گلیکول در عطر

گریدهای معطر و یا دارای بوی کم این ماده به عنوان حلال در صنعت تولید عطر و محصولات مراقبت شخصی مانند دئودورانت ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 DPG در اکثر عطرها نقش عامل متصل کننده و حامل روغن های ضروری و روغن های معطر را ایفا می کند. وجود این ماده در یک عطر باعث می شود تا مولکول های معطر به یکدیگر چسپیده و دیرتر ناپدید شوند. به عبارتی میزان ماندگاری بوی یک عطر را می توان با استفاده از مقدار دی پروپیلن گلیکول تعیین کرد.

نسبت مناسب

عموما DPG و روغن های ضروری به میزان 3 به 7 در یک محفظه غیر واکنش گرا مخلوط شده و سپس به یک محفظه مقاوم در برابر اشعه فرابنفش منتقل می شوند.

دی پروپیلن گلیکول در عطر

کاربرد در لوازم ارایشی و بهداشتی

در لوازم آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی، دی پروپیلن گلیکول به عنوان حلال، کاهش دهنده ویسکوزیته و ماده معطر مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان حلال به حل شدن و یا تعلیق سایر مواد بدون تغییر در خواص شیمیایی آنها کمک می کند. DPG علاوه بر فراهم آوردن امکان توزیع یکسان ترکیبات مختلف در فرمولاسیون ترکیبات آرایشی ، قوام مناسبی را نیز برای محصول به ارمغان می آورد.

همچنین دارای نقطه جوش بالایی است و هرچه نسبت آن در محصول بیشتر باشد، ماده آرایشی دیرتر خشک می شود.

علاوه بر اینها حلال هایی مانند دی پروپیلن گلیکول برای رقیق سازی فرمولاسیون و کاهش ویسکوزیته آن به کار می روند. همچنین حلال ها می توانند باعث افزایش اثرگذاری یک ترکیب خاص با کمک به جذب آن شوند.

همچنین به عنوان یک عامل بی بو کننده در لوازم ارایشی بهداشتی استفاده می شود. این کار برای از بین بردن بوی نامطبوع برخی ترکیبات شیمیایی موجود در فرمولاسیون انجام می شود. به چنین ترکیباتی masking agent گفته می شود، گاهی یک masking agent چنان می تواند بوی نامطبوع دیگر ترکیبات را از بین ببرد که مصرف کننده خیال می کند این محصول اصلا بو ندارد.

آیا استفاده از دی پروپیلن گلیکول در مواد آرایشی مضر است؟

شاید در برخی منابع مشاهده کرده باشید که استفاده از گلیکول ها را در لوازم آرایشی بهداشتی و سایر محصولات محکوم کرده اند. اما واقعیت چیست؟

گلیکول ها خانواده ای از ترکیبات شیمیایی هستند که به دلیل خواص منحصر به فردشان در طیف گسترده ای از کاربری ها مورد استفاده قرار می گیرند. شما رد پای ترکیبات گلیکولی را از ضدیخ گرفته تا  یک صابون می توانید پیدا کنید. اما باید توجه داشت که هر خانواده از مواد شیمیایی ترکیبات مختلفی دارد که هر کدام از آنها نیز گریدهای مختلفی دارد. به عنوان مثال متانول و اتانول هر دو الکل هستند ، ولی متانول به شدت سمی است و اتانول حتی در نوشیدنی ها کاربرد دارد.

بر اساس مطالعات انجام شده توسط CIR بر روی گلیکول ها مانند دی پروپیلن گلیکول مشخص شده است، که وجود آنها در فرمولاسیون مواد آرایشی بهداشتی هیچگونه آسیبی به پوست انسان نمیرساند و استفاده از آنها در مواد آرایشی بهداشتی بلامانع است.

سمیت

عموما پروپیلن گلیکول ها سمیت پایینی دارند و در مطالعاتی که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام گرفته است، موش هایی که به مدت 77 روز در معرض 5% دی پروپیلن گلیگول موجود در آب آشامیدنی قرار گرفته اند، هیچگونه اثر منفی از خود به جای نگذاشته است. اما در دوزهای 10% و بالاتر برخی مشکلات کلیوی و کبدی مشاهده شده است.

DPG در صورت تماس و ورود به چشم می تواند باعث ایجاد تحریک خفیف تا شدید شود.

منابع:

Martin, A. E., & Murphy, F. H. (2000). Glycols, propylene glycols. Kirk‐Othmer Encyclopedia of Chemical Technology.

Office of Pollution Prevention and Toxics (2020). Supporting Information for Low-Priority Substance Propanol, Oxybis- (Dipropylene Glycol) ((CASRN 25265-71-8)). Retrieved from http:// https://www.epa.gov/

Hitton, S. (2019, March 14). Why Is Dipropylene Glycol Used in Perfumes? Retrieved April 8, 2020, from https://www.leaf.tv/articles/why-is-dipropylene-glycol-used-in-perfumes/

مبتکران شیمی ، خرید و فروش مواد شیمیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *