فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

سولفات سدیم | sodium sulfate چیست؟

ارائه بهترین قیمت ها

کیفیت تضمین شده

ارسال به تمام نقاط ایران

توضیحات

سولفات سدیم یک نوع نمک معدنی است که کاربردهای فراوانی در صنایعی مانند تولید مواد شوینده ، تولید خمیر کاغذ، کود کشاورزی، شیشه سازی و … دارد . گرید خوراکی این ماده E514 به منظور رقیق نمودن رنگ غذا در صنایع غذایی استفاده می شود. جهت ثبت سفارش ، خرید و اطلاع از قیمت فروش سولفات سدیم با مشاوران ما در مبتکران شیمی تماس حاصل فرمایید . در ادامه ی متن با روش تولید،

خرید سولفات سدیم:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فروش مواد شیمیایی می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

فروش سولفات سدیم:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

خواص و ویژگی ها

این ماده نمکی معدنی است و عموما در فرم های بدون آب (آنهیدروز) و 10 آبه (دکاهیدرات) تولید و به مصرف می رسد ، هرچند که در برخی موارد فرم هفت آبه آن نیز مورد استفاده قرار می گیرد . این ماده به صورت دکا هیدرات که با نام نمک گلوبر نیز شناخته می شود به صورت کریستال های کوچک شفاف و یا گرانوله است که در 100 درجه سانتی گراد آب خود را از دست می دهد و به فرم آنهیدروز درمی آید ، شکل آنهیدروز خاصیت جذب رطوبت را دارست و می تواند رطوبت موجود در هوا را جذب کند .  در جدول زیر خواص سولفات سدیم بدون آب و ده آبه (دکاهبدرات) را می توانید مشاهده نمایید: :

خواص بدون آب  دکاهیدرات
فرمول شیمیایی Na2SO4 Na2SO4.10H2O
جرم مولکولی 142.04 322.19
چگالی ویژه 1.464 g/cm3 2.664 g/cm3
دمای ذوب 888 درجه سانتی گراد 888 درجه سانتی گراد
حلالیت در آب و گلیسرول قابل حل است بسیار در آب قابل حل است اما در الکل حل نمی شود

محصول فوق در شویند های پودری به عنوان پرکن ، رنگرزی الیاف ، لعاب سرامیک ، داروسازی و .. مورد استفاده قرار می گیرد . این ماده از تشکیل حباب در زمان پالایش شیشه ذوب شده جلوگیری کرده و باعث جریان بهتر شیشه می گردد .

سولفات سدیم

روش تولید

این ماده از منابع مختلفی مانند منابع طبیعی و یا به عنوان محصول جانبی مواد شیمیاییی دیگر مانند اسید کلریدریک ، لیتیوم ، کروم و غیره تولید می شود . مکانیزم های مختلفی را می توان برای تولید این ماده به کار برد اما فرآیند Mannheim به دلیل در دسترس بودن مواد اولیه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه شرح داده خواهد شد .

در این فرآیند ابتدا نمک معمولی (سدیم کلرید) با مقدار معینی از اسید سولفوریک غلیظ مخلوط شده و سپس در یک کوره آهنی حرارت داده می شود . در اثر این عملیات سدیم هیدروژن سولفات و گاز هیدروژن کلرید طبق معادله زیر تولید می شوند :

NaCl + H2SO4→ NaHSO4+HCl

خمیر سدیم هیدروژن سولفات (NaHSO4) خارج شده و در درون یک کوره همراه با نمک معمولی تا دمای بالا (500-600) درجه سانتی گراد حرارت داده می شود . در نتیجه این عملیات سدیم هیدروژن سولفات به سولفات سدیم تبدیل می شود که به عنوان کیکی نمکی شناخته می شود .

NaHSO4 + NaCl→ NaSO4+HCl.

کیک نمکی حاصل شده شکسته شده و ساییده می شود . از سوی دیگر گاز هیدروژن کلرید ، از کوره خارج شده و به درون یک برج جذب (برج پرشده) فرستاده می شود . در برج جذب آب از بالای برج به صورت اسپری فرود آمده و گاز را در خود حل می کند که باعث تولید اسید کلریدریک خواهد شد . در این فرآیند از جذب آدیاباتیک استفاده می شود تا اسید با غلظت بالا تولید شود ( غلظت حدودی 31%) .

کاربردها

این محصول کاربردهای فراوانی در تولید خمیر کاغذ ، مواد شوینده ، شیشه سازی و … دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت .

خمیر کاغذ

در فرایندهای خمیرسازی (تبدیل چوب به خمیر کاغذ) محصول فوق به صورت گسترده ای جهت جداسازی الیاف ها استفاده می شود.

تولید شیشه

Na2SO4 به صورت گسترده برای ساخت صفحات ، بطری و سایر مواد شیشه ای در تناز بالا مورد استفاده قرار می گیرد . این ترکیب می تواند کاردهای چندگانه ای داشته باشد که در ادامه می توان مشاهده کرد :

  • منبع Na2O و SO3 در شیشه
  • در مرحله تشکیل سیلیکات ، موجب تشکیل eutectic (مخلوطی که دارای نقطه ذوب پایینتر نسبت به تمام اجزای آن باشد) با دمای ذوب پایین می شود
  • عامل صاف کننده ، در دماهای بالا حباب های گازی بزرگی در داخل شیشه شکل می گیرند که از سولفات سدیم برای شکستن و ریز کردن این حباب ها استفاده می شود .
  • اکسید کننده از طریق انتشار اکسیژن در واکنش تجزیه ای زیر :
  • Na2SO4→ Na2O + SO2 +  1/2 O2
  • عامل فعال سطحی : با کاهش تنش سطحی بین فاز گاز و شیشه مذاب باعث تجزیه و انحلال اجزای گازی خواهد شد .

مواد شوینده

محصول فوق به عنوان پرکن به مواد شوینده اضافه می شود . هدف از اضافه کردن پرکن ها به مواد شوینده تبدیل آنها به مایع و یا تبدیل شوینده های مایع به فرم پودری است . به صورت کلی هدف از اضافه کردن پرکن ها بهبود خواص فیزیکی و در مواردی نیز بهبود خواص خواص شویندگی است .

علاوه بر این ماده ، مواد مختلفی، به عنوان پرکن در شوینده ها مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد عبارتند از : سدیم کلرید ، بوراکس ، الکل ها و مواد ضد کف .

سولفات سدیم در مواد شوینده

حداکثر مقدار مورد استفاده از این ماده در ساخت پود های شوینده 35 درصد می باشد

MSDS

هر چند که این ماده به عنوان ترکیبی غیرسمی شناخته می شود اما می تواند باعث تحریک در چشم ، پوست و سیستم تنفسی شود . در صورت تماس با چشم و پوست محل برخورد را با آب فراوان حداقل به مدت 15 دقیقه با آب فراوان شستشو دهید . در صورت بلع ، از استفراغ اجباری خودداری کرده و مراقبت های پزشکی دریافت کنید .

در صورت بروز مسمومیت از طریق استنشاق فرد مسموم را به هوای آزاد منتقل کرده و در صورت به وجود آمدن مشکلات حاد مانند انسداد مجاری هوایی با مراکز درمانی تماس بگیرید .

منابع :

Min’ko, N. I., & Binaliev, I. M. (2013). Role of … in glass technology. Glass and Ceramics, 69(11-12), 361-365.

Kraft Process. (n.d.). Retrieved October 9, 2019, from https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/kraft-process.

S…. (n.d.). Retrieved October 9, 2019, from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound…

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سولفات سدیم | sodium sulfate چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین محصولات