حلال 402 | خرید حلال 402

حلال 402 جزئی از وایت اسپریت هاست که در دسته آروماتیک پایین ها قرار می گیرد. مولکول های موجود در این مخلوط هیدروکربنی، بین 7 تا 12 اتم کربن در ساختار خود دارند و عمدتا در صنعت رنگ مورد استفاده قرار می گیرد. این حلال که از برش کروزن نفت خام تولید می شود به عنوان حلال در صنایع رنگ، چسب، تولید محصولات آرایشی و … استفاده می شود.

در ادامه با کاربرد ها، مشخصات ، آنالیز ، تولیدکنندگان و روش تولید این محصول بیشتر آشنا خواهید شد. برای فروش و خرید حلال 402 (اصفهان ، تبریز و سایر شهر ها از جمله کرمانشاه و شیراز) با ما در تماس باشید. همچنین جهت ثبت سفارش و اطلاع از قیمت ها با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید. 

حلال 402 چیست؟

حلال 402 جزئی از وایت اسپریت ها (White spirit) است که از برش کروزن (نفت سفید) تولید می شود. در دسته ی آروماتیک های پایین قرار می گیرد و دارای 7 الی 12 اتم کربن است. حلال 402 به عنوان حلال در صنایع رنگ، چسب و محصولات آرایشی کاربرد دارد. حلال رایج در صنایع رنگ است. قابل اشتعال و سمی است و تماس آن با چشم ها و پوست خطرناک است. 

فروش و خرید حلال 402:

شرکت مبتکران شیمی می تواند با تهیه ی انواع حلال های شیمیایی شما را در تهیه ی محصولی با کیفیت یاری نماید. جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول

تولید کننده: ایران (اصفهان، تبریز، شیراز و کرمانشاه) با خلوص 99%

بسته بندی: بشکه 220 لیتری

آنالیز محصول آنالیز سدیم کربنات(اصفهان)

آنالیز سدیم کربنات (تبریز)

قیمت حلال 402 صادراتی:

 برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

.حلال 402 چیست؟

حلالهای وایت اسپریت (white spirit) ترکیباتی هیدروکربنی هستند که از برش نفت سفید (کروزن) تولید می شوند. از جمله ی این ترکیبات می توان به حلال های 400، 402، 403،406 و 410 اشاره نمود. این مواد در ترکیب خود دارای ترکیبات آروماتیک و ترکیبات خطی هیدروکربنی هستند که با توجه به درصد ترکیبات آروماتیک موجود دارای خصوصیات و بوی مخصوص به خود می باشند. این ترکیبات بر اساس میزان درصد ترکیبات آروماتیک موجود به دو دسته آروماتیک بالا و آروماتیک پایین تقسیم می شوند.

وایت اسپریت ها بی رنگ و مخلوطی از هیدروکربن های 7 تا 12 کربنه آلیفاتیک و آلیفاتیک حلقوی می باشد که حلالیت آن در آب به شدت پایین است و آستانه بویایی در محدوده 0.5 تا 5 میلی گرم بر متر مکعب دارد. بیشترین کاربرد حلال 402 به عنوان حلال های استخراج، حلال های پاک کننده، حلال در آروسول ها، رنگها، نگه دارنده های چوب، جلا دهنده و وارنیش ها، مركب چاپ، حلال لاستيك و رزين، به عنوان حلال در صنايع شيميائي و آرايشي و غذايي، در ، چسب ها و چسب هاي نواري و آسفالت می باشد. 

در ویدئوی زیر می توانید اطلاعات مفیدی را در مورد این حلال و سایر وایت اسپریت ها بدست آورید. 

توضیحات صوتی ویدئو:

روش تولید:

روش تولید معمولی که برای حلال 402 و سایر وایت اسپریت ها مورد استفاده قرار می گیرد ، تقطیر کروزن (کروسن) است در ادامه به معرفی و شرح این روش خواهیم پرداخت . 

کروزن چیست ؟

به طور کلی کروزن مخلوطی از مایعات نفتی است که شامل هیدروکربن هایی  با 10 تا 16 اتم کربن به صورت زنجیره ای و شاخه ای  می شود و وایت اسپیریت مخلوطی از ترکیبات آلیفاتیکی و آلیفاتیکی حلقوی می باشد که دارای هیدروکربن هایی با تعداد کربن 7 تا 12 می باشد. در نتیجه با کراکینگ کروزن سنگین  می توان به این ماده سبک تر دست یافت. 

C10-C16 ———–> C7 – C12

 کروزن از تقطیر جز به جز نفت خام در دمای بین 150 تا 275 درجه سانتی گراد به دست می اید که شامل ترکیبات هیدروکربنی خطی و شاخه دار آلکانی و سیکلو آلکانی می باشد  که 70 % حجم آن را تشکیل می دهند. هیدرو کربن های آروماتیک مانند آلکیل بنزن و آلکیل نفتالین در محدوده تقطیر بیشتر از 25 % حجم جریان کروزن را تشکیل نمی دهند. از طرفی الفین ها نیز بیشتر از 5 % این جریان را تشکیل نمی دهند.

تقطیر کروزن سه جزء  را بین 140 تا 215 درجه تولید می کند. برش اولیه تقطیر این ماده حاوی 20 % محتوای آروماتیک است که همان حلال  نوع صفر می باشد. Solvent نوع 1 از هیدرودیسولفوریزاسیون نوع صفر به دست می آید و از هیدروژناسیون آن Solvent نوع 3 با کمتر از 5 % آروماتیک به دست می آید که همان وایت اسپیریت بدون بو است. برای انجام این عملیات نیاز به تجهیزات زیر می باشد:

  • تانک های ذخیره سازی
  • بویلر
  • سیستم تقطیر
  • سیستم خنک کننده
  • سازه های مناسب
  • سیستم های الکتریکی
  • سیستم اطفا حریق

تقطیر کروزن

همانگونه که پیشتر اشاره شد این حلالها از برش کروزن تولید می شوند. کروزن عموما حاوی ترکیباتی است که در ساختار خود دارای 6 تا 16 اتم کربن هستند و از تقطیر نفت خام در محدوده دمایی 150 تا 275 درجه سانتیگراد تولید می شود. ترکیبات اصلی کروزن شامل آلکان های خطی و شاخه دار، نفتن ها (سیکلو آلکان ها) ست که معمولا حداقل 70% حجمی را به خود اختصاص می دهند. ترکیبات آروماتیک نیز همانند آلکیل بنزن ها و آلکیل نفتالن ها معمولا حداکثر 25 درصد حجمی کروزن را تشکیل می دهند و ترکیبات الفینی نیز حداکثر 5% حجمی سهم دارند. برای تولید حلال 402 کروزن تقطیر می شود.

کاربرد حلال 402 در ساخت رنگ و صنایع دیگر

تقطیر کروزن سه برش متفاوت را در محدوده دمایی 140 تا 215 درجه سانتیگراد به وجود می آورد. برش اول به عنوان وایت اسپریت نوع 0 (صفر) شناخته شده و دارای حدودا 20% ترکیبات آروماتیک است. برش سوم به عنوان Jet A یا Jet A1 شناخته شده و سوخت هواپیماست.

وایت اسپریت نوع 1 از هیدرودی سولفوریزاسیون نوع صفر بدست می آید. نوع 2 نیز از استخراج آروماتیک ها با حلال صورت می گیرد که دارای 13-17% آروماتیک است. با فرآیند هیدروژناسیون نیز می توان نوع 3 را تولید کرد که دارای کمتر از 5% آروماتیک است و به عنوان وایت اسپریت بدون بو شناخته می شود. حلال 402 وایت اسپریتی با حداکثر 20% ترکیبات آروماتیک است. تقطیر عموما در ستون های بچ انجام می شود. در جدول زیر مشخصات گریدهای 1 تا 3 را مشاهده می کنید. 

تولید کنندگان حلال 402

در داخل کشور عموما پالایشگاه ها و بعضا پتروشیمی ها اقدام به تولید و توزیع این حلال می کنند که عبارتند از:

  • پالایشگاه اصفهان
  • پالایشگاه تهران
  • پتروشیمی بیستون
  • پالایشگاه شیراز
  • پالایشگاه تبریز
  • پالایش نفت بندرعباس
  • شرکت نفت ستاره خلیج فارس
  • پالایش نفت کرمانشاه

کاربرد ها

از کاربردهای حلال 402 می توان به استفاده از آن در ساخت لاستیک و اپوکسی های آلکید چرب اشاره کرد. همچنین اغلب در ساخت لاک ها و جلاهای رقیق پایه روغنی استفاده دارد. همانگونه که قبلتر نیز اشاره شد مهمترین کاربرد این ماده استفاده از آن به عنوان حلال رنگ، لاک ، جلا دهنده ها و …. است. در صنایع خودروسازی نیز برای پاک کردن روغن، گریس و چربی از روی سطح فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی فرآیندهای شیمیایی نیز از حلال (Aw-402) برای استخراج مایع مایع استفاده می شود.

حلال 402 می تواند رنگ را پاک نماید 1

یکی از نکات قابل توجه در مورد حلال 402 کاربردهای متفاوت آن در مصارف خانگی است، رقیق ساختن رنگ، پاک کردن وسایل آغشته به رنگ، پاکسازی روغن و چربی موجود بر روی قطعات فلزی و همچنین در برخی موارد استفاده به عنوان ماده کمکی سوختی برای سوزاندن چوب و …، از جمله این موارد هستند. 

خشک شویی ها از قدیم حلال های آروماتیک را برای انجام شستشوی خشک مورد استفاده قرار می دادند، اولین ماده زایلن بود که به دلیل سمی بودن و مشکلاتی که داشت جای خود را به بنزین داد، اما بنزین نیز به دلیل قابلیت اشتعال بالا کنار گذاشته شد. در حال حاضر خشک شویی ها ترجیحشان استفاده از الکل سفید یا همان White spirit هاست. 

ظرفیت وایت اسپریت ها به میزان ترکیبات آروماتیک (زایلن ، تولوئن و …) موجود در آن بستگی دارد به گونه ای که هر چقدر درصد ترکیبات آروماتیک بیشتر باشد ظرفیت Solvent نیز بالاتر است. گریدهای مختلفی که از الکل های سفید وجود دارد در بو نیز باهم متمایز هستند، هر میزان ترکیبات آروماتیک بیشتری وجود داشته باشد بوی ترکیب بیشتر است. وایت اسپریت های بی بو تقریبا ترکیب آروماتیکی در ساختار خود ندارند.

  • رنگ ها

افزودنی های رنگ اجزایی هستند که به مواد تشکیل دهنده لایه، رنگدانه ها و حلال ها افزوده می شوند، تا خواص لازم رنگ را که با سایر اجزا فراهم نمی شود، به وجود آورند. افزودنی ها ممکن است خواصی را که سایر اجزا ایجاد کرده اند، ولی به درجه ی کافی وجود ندارد، تشدید کنند. معمول ترین مثال در این مورد افزودن خشک کن ها به رنگ های روغنی برای تسریع در خشک شدن رنگ ها می باشد.

این مواد در رنگ ها و وارنیش ها به عنوان افزودنی مورد استفاده قرار می گیرند و با نازک تر شدن لایه های پوششی، موجب تسریع در خشک شدن این رنگ های می گردد. همچنین ترکیب فوق در مواد شوینده برای پاک کردن چربی ها مورد استفاده قرار می گیرد. در صنایع رنگرزی از حلال 402 جهت رقیق کردن رنگ ها نیز به طور فراوان استفاده می شود. مقدار استفاده از این ماده در رنگ ها هنوز مشخص نیست ولی به طور میانگین استفاده از این ماده به صورت درصدی از کل حلالهای رنگ موجود در محصول 45% در اروپا و 25 درصد در آمریکا تخمین زده شده است

در فرمولاسیون رنگ های بر پایه ی آب می توان وایت اسپریت ها را به عنوان جز اصلی سازنده این نوع محصولات مشاهده نمود. یکی از خواص بسیار خوب حلال 402 افزایش قابل توجه حجم رنگ بدون اثر گذاشتن بر روی خواص پوشش دهی آن است. علاوه بر این حلال فوق را می توان با سایر مایعات مخلوط نمود و به عنوان روان کننده مورد استفاده قرار داد

مزایا استفاده از این ترکیبات در رنگرزی:

حلال های وایت اسپریت با بوی اندک در طی فرایند هایی تصفیه می شوند و ترکیبات آروماتیک آن ها جداسازی می گردد. همانطور که گفته شد این ترکیبات بدون وجود مواد آروماتیک بی بو می شوند. توصیه می شود افرادی که با حلال ها به صورت فراوان سر و کار دارند از این مواد استفاده نمایند. زیرا نه تنها به راحتی براش مورد استفاده شست و شو می گردد بلکه بویی که سایر حلال ها از خود متساعد می کنند در این محلول ها به مشام نمی رسد


کاربردهای حلال 402

با این حال باید توجه نمود که این ماده نمی تواند رزین های طبیعی مانند کوپال، ماستیک و دامر را حل نماید بلکه تنها در انحلال پذیری رزین های آلکیدی تاثیر گذار خواهد بود.

تفاوت رنگ های بر پایه ی تینر با وایت اسپریت ها و ترپنتین در چیست؟

هر سه ی این مواد به منظور نازک نمودن رنگ و تبخیر سریع تر آن مورد استفاده قرار می گیرند اما تفاوت هایی نیز دارند. به عنوان مثال وایت اسپریت هایی مانند حلال 402 بیشتر از دو مورد دیگر پالایش شده اند و ناخالصی های کمتری دارند. این کار موجب افزایش بازدهی ، کاهش مواد آلی فرار، کاهش بو و سمیت حلال های وایت اسپریت شده است. با این حال پالایش بیشتر این ترکیب سبب افزایش قیمت آن نسبت به سایر حلال های مورد استفاده در ساخت رنگ شده است.

ترپتین از شیره درختان کاج تقطیر می شود ، و یک حلال پرکاربرد است، اما به دلیل آزاد سازی بخارهای تحریک کننده برای ریه و بوی  تیز و قوی آن ، تا حد زیادی توسط وایت اسپریت ها جایگزین شده است. توجه داشته باشید که تمام محصولات فوق تا حدی قابل اشتعال و سمی هستند ، بنابراین همیشه هنگام کار با این ترکیبات اطمینان خاطر حاصل نمایید که محیط کار دارای تهویه مناسب است و از برخورد آن با پوست و چشم به طور جدی بپرهیزید

حلال ۴۰۲ می تواند لکه ها، روغن و گریس موجود بر سطوح فلزی را از بین ببرد:

پیش از استفاده از حلال 402 بر روی سطوح ابتدا اطمینان خاطر حاصل کنید که بر روی سطح هیچگونه گرد و غباری موجود نمی باشد. از دستکش، ماسک و عینک ایمنی استفاده کنید. مقداری از وایت اسپریت را درون ظرفی بریزید و سپس یک پارچه را به آن آغشته نمایید و بر روی سطوح فلزی اعمال کنید. توجه نمایید که ترکیب فوق می تواند رنگ موجود بر روی سطوح را از بین ببرد در نتیجه بر روی پوشش های رنگ شده، از این ماده به منظور پاکسازی و از بین بردن لکه ها استفاده نکنید

بازار جهانی وایت اسپیریت:

بازار جهانی خرید این ماده در سال 2016 به 5360 ملیون دلار رسیده که با توجه به نرخ رشد مرکب سالانه 3/5 درصدی پیش بینی می شود این مقدار به 7671 میلیون دلار نیز برسد.

  • ویژگی های حلال 410:

ویژگی محدوده
تقطیر: نقطه جوش اولیه (اولین قطره ای که بخار می شود) (◦C)  55  حداقل
درجه تبخیر 50 %  (◦C)       71-83
درجه تبخیر 90%   (◦C) 81-99
نقطه جوش نهایی (آخرین قطره ای که بخار می شود) (◦C) 113 حداکثر
خوردگی در 50 (◦C) 1 a
محتوای گوگرد % وزنی حداکثر 05/0

برای آگاهی از قیمت خرید حلال 402 با بهترین کیفیت و کمترین قیمت با واحد فروش مبتکران شیمی تماس حاصل فرمایید. 

  • ویژگی های وایت اسپریت های نوع 1 تا 3:

ویژگی های وایت اسپریت های نوع 1 تا 3

مدیریت پساب:

پسابی که از واحد های تولیدی حلال 402 یا صنایعی که از این ماده استفاده می کنند خارج می شود ممکن است در حدی باشد که مخاطرات محیط زیستی داشته باشد.

پساب های صنعتی که ممکن است حاوی این ماده باشند:

  • حاصل از تولیدات محصولات چوبی
  •  صنایع چرم و نساجی
  • پساب صنایع شیمیایی مختلف که از حلال های آلی استفاده می کنند
  • حاصل از تولید، فرمولاسیون و یا توزیع رنگ سرامیک، چسب ها، فیلرها و یا جوهر های پرینت
  • پساب حاصل از تیمار فلزات و سایر سطوح
  • پساب حاوی سوخت های مایع

میزان آروماتیک های موجود در وایت اسپریت های تولیدی آمریکا و اروپا:

میزان آروماتیک در وایت اسپریت ها

نکات ایمنی و MSDS

بخار این ماده می تواند باعث سرفه، تحریک و ورم ریوی شود، خواب آلودگی و سرگیجه نیز از دیگر اثرات آن هستند. تحریک کم چشم نیز از اثرات در معرض قرار گرفتن بخار این ترکیب است. AW 402 solvent در صورت تماس با پوست می تواند موجب تحریک پوستی شود و ورود آن به بدن از طریق بلع و یا راه های هوایی می تواند کشنده باشد.

در صورت اتفاق افتادن هر کدام از موارد بالا شستن محل برخورد با آب به مدت 20 دقیقه در صورت تماس و خوراندن آب به مصدوم در صورت بلع اقدامات اولیه مناسبی هستند که قبل از تماس با مراکز درمانی می توان انجام داد.

حلال ۴۰۲ بسیار آتش گیر و نقطه فلش آن بین 36-43 است. بخارات این ترکیب می توانند با هوا مخلوطی انفجاری را تشکیل دهند که به راحتی توسط شعله و یا جرقه منفجر می شوند.در نتیجه از نگهداری آن با مواد اکسید کننده به طور جد بپرهیزید.

در صورتی که این ماده دچار حریق گردید آن را با موادی از قبیل اسپری آب ، مواد شیمیایی خشک ، فوم الکل یا دی اکسید کربن خاموش نمایید. جریان مستقیم آب می تواند شعله های آتش را پراکنده و پخش کند.

مخاطرات:

در تست های تحریک پوستی این نتیجه به دست آمد که حلال 402 می تواند به میزان کم تا متوسط محرک می باشد. در مطالعات صورت پذیرفته این نتیجه به دست آمده است که سیستم عصبی، سیستم تنفسی، کبد و کلیه هدف مسمومیت از طریق این ماده می باشند. سوزش چشم در معرض غلظت ppm 450  و یا بالاتر از بخارات این ماده در مدت زمان 15 دقیقه احساس می شود و برخورد این ماده به صورت مایع با چشم می تواند سبب آسیب به بافت ها شود.

جهت اطفای حریق حتما باید موارد ضروری و ایمنی رعایت گردد.

این مواد دارای بوی تند و تیزی می باشند و ممکن است در اثر مصرف طولانی مدت باعث سر گیجه و یا حالت تهوع شوند. کاربرد عمده ی این مواد در استفاده به عنوان حلال رنگ ها می باشد. مقدار سولفور موجود در رنگ ها را طی فرایند هایی می کاهند و از آن در صنایع تولید رنگ استفاده می کنند. هنگام استفاده از انواع آن باید حتما از دستکش های لاتکس استفاده نمایید تا از واکنش های آلرژیک در طولانی مدت جلوگیری کنید.

جهت خرید و فروش انواع مواد شیمیایی با واحد فروش تماس حاصل فرمایید. 

سوالات متداول

مزیت استفاده از حلال 402 در رنگرزی چیست؟

با جداسازی ترکیبات آروماتیک در طی فرایند تصفیه، این ماده بی بو می شود. همچنین نسبت به سایر حلال ها، ساده تر شسته می شود.

تفاوت رنگ های بر پایه تینر با بر پایه حلال 402 چیست؟

حلال 402 نسبت به رنگ های بر پایه تینر ناخالصی، سمیت و بو کمتر و بازدهی بیشتری دارد. البته به دلیل پالایش بیشتر، قیمت بالاتری نیز دارد.

حلال 402 در چه صنایعی کاربرد دارد؟

در صنایع رنگ، چسب، محصولات آرایشی، چرم و نساجی استفاده می شود.

12 نظر برای «حلال 402 | قیمت خرید حلال 402»

  • رضا عطایی می‌گوید:

    با سلام برای تولید قیر mc250 چه نوع حلالی مناسب هست پایین ترین قیمت هم داشته باشه بتونه جایگزین نفت باشه

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام، حلال هایی که برای تولید قیر استفاده می شوند شامل نفت سفید، بنزین و گازوئیل هستند که این حلال ها در کیفیت قیر تاثیر دارند.

  • پژمان پاکباز می‌گوید:

    با سلام این حلال (402)برای خمیر پیگمنت چاپ پارچه مناسب هست

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام
      بله معمولا از وایت اسپریت ها (حلال ۴۰۲ و حلال ۴۱۰)، تولوئن، زایلن و حلال های مشابه بدین منظور استفاده می شود.

    • مبتکران می‌گوید:

      با سلام، ساخت پتروشیمی تبریز، برای دیدن آنالیز این ماده می توانید بر روی فایل پی دی اف موجود در ابتدای صفحه کلیک نمایید.

    • مبتکران شیمی می‌گوید:

      با سلام خرید حلال 402 و اطلاع از قیمت آن با واحد فروش ما تماس حاصل فرمایید:02177641136

  • محسن می‌گوید:

    سلام در صورت وجود یک شرکت خارجی برای خرید امکان همکاری وجود دارد؟؟

    • مبتکران شیمی می‌گوید:

      با سلام بله. برای اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:
      تلفن: 77655390-021
      فکس: 77527701-021

    • مبتکران شیمی می‌گوید:

      سلام لطفا برای اطلاع از قیمت لحظه ای و روزانه این محصول با واحد فروش ما تماس حاصل فرمایید .
      021 – 77641136

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *