فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

کلریت سدیم | خرید فروش کلریت سدیم

ارائه بهترین قیمت ها

کیفیت تضمین شده

ارسال به تمام نقاط ایران

توضیحات

کلریت سدیم (NaClO2) یک ترکیب شیمیایی تجاری است، که برای سفید کرد منسوجات و خمیر کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد. پایدار و بسیار انحلال پذیر است. در صورتی که نور حذف شود محلول های حاصل از آن پایدار و بازی خواهند بود. این ماده در صورت جوشیدن به آرامی تجزیه می شود. بسیاری از اقدامات احتیاطی در نگهداری و استفاده از کلریت مشابه با هیپوکلریت و کلرایت است. جهت ثبت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید کلریت سدیم با واحد فروش تماس حاصل فرمایید.

خرید کلریت سدیم:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

فروش سدیم کلریت:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

معرفی محصول

کلریت برای اولین بار توسط Millon حدود 180 سال پیش شناخته شد. او این ماده را با استفاده از جذب قلیایی گاز زرد مایل به سبز حاصل از کاهش جزئی کلرات تولید کرد. او اعتقاد داشت که این گاز حاوی کلرین تری اکسید با فرمول شیمیایی Cl2O3 است. با این حال فرمول Millon به طور کامل پذیرفته نشد و در سال 1881 Garzalli-thurnlach کشف کرد گازی که بعدها به Millon’s gas معروف شد ترکیبی از دی اکسید کلرید و کلرین است. کلریت از هیدرولیز دی اکسید کلرید به دست می آید.

کلریت سدیم در دو فرم بدونه آب (NaClO2) و سه آبه (NaClO­2­.3H2O) وجود دارد. فرم سه آبه فرم پایدار در محیط های آبی و در دمای اتاق است. این ماده یک اکسید کننده نسبتا قوی است که استفاده از آن احتمال آلودگی به فلزات سنگین را ایجاد می کند.

ساختار کلریت سدیم

خواص و ویژگی ها

در حالت خشک شده، سدیم کلریت یک جامد سفید یا زرد مایل سبز است. رنگ مایل به سبز آن می تواند به دلیل باقی ماندن CdO2 یا آهن از فرآیند تولید باشد. این ماده دارای وزن ملکولی 90.44 می باشد و در دمای 200 درجه سانتی گراد تجزیه می شود. این ماده در آب به شدت انحلال پذیر است. با بالا رفتن دمای آب میزان حلالیت آن افزایش پیدا می کند. کلریت سدیم یک اکسیدکننده بسیار قوی است. نمونه بدون آب آن رطوبت را جذب نمی کند و تا حدود 10 سال به صورت پایدار باقی می ماند.

روش های مختلفی برای تولید این ماده وجود دارد. به صورت تجاری دی اکسید کلر (ClO2) به سدیم هیدروکسید و هیدروژن پروکسید اضافه می شود. برای یک شیمیدان خانگی نمک معمولی به آب اضافه میشود تا حدی که یک محلول اشباع تولید شود، سپس با اعمال جریان الکتریسته پیوند بین O2 آب و نمک ایجاد می شود. برخی از افراد علاقه دارند که اسید باتری یا عامل سوزآور دیگری به محلول اضافه کنند تا سرعت فرایند را افزایش دهند اما این کار میتواند به محلول یک حالت انفجاری و ناپیدار بدهد.

کلریت سدیم ترکیبی است که کاربرد گسترده ای در ضدعفونی و تصفیه آب دارد. این ماده را می توان در مقادیر بالا به صورت پرک با محلول از ClO2 و سدیم هیدروکسید تولید کرد. استفاده از آن به عنوان سفید کننده پارچه در سال 1920 کشف شد. امروزه این ترکیب یک ماده شیمیایی مهم با فروش بیش از 18 میلیون دلار در سال می باشد.

کاربردها:

  • کلریت سدیم برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. برای تصفیه آب و خالص سازی شیمیایی آن مورد استفاده قرار می گیرد.
  • این محصول همچین به عنوان ماده سفید کننده در صنایع نساجی و عامل ضد خزه آب مورد استفاده قرار می گیرد.
  • علاوه بر این در صنایع تولید کاغذ و الکترونیک نیز به عنوان عامل سفید کننده کاربرد دارد.
  • هنگامی که در داخل محلول اسیدی قرار می گیرد، NaClO2 به ClO2 تبدیل می شود. وقتی که به آب شهری اضافه میشود ClO2 به کنترل طعم و بوی ناخواسته آب کمک می کند. این ماده معمولا باعث حذف یون هایی مانند آهن و منگنز می شود.
  • یکی دیگر از مزایای آن کمک به حذف تری هالومتان ها از آب آشامیدنی است.
  • این ماده به عنوان سفید کننده در صنایع نساجی برای انواع الیاف ها اعم از پنبه تا الیاف مصنوعی مانند نایلون، پرلون، درالون و … استفاده می شود.

سدیم کلریت در بسیاری از واکس ها و پکتین های طبیعی که در الیاف سلولز یافت می شود دارای خاصیت اکسیدکنندگی است. این ویژگی به حل شدن آنها کمک می کند و باعث میشود الیاف یکنواخت تر و کارامدتری تولید شود. یکی دیگر از فواید آن این است که می تواند رنگ طبیعی ماده را از بین ببرد بدونه این که به الیاف آن آسیب برساند. این باعث می شود به پارچه هایی با رنگ سفید دائمی دست پیدا کنیم بدونه این که از مقاومت کششی آن کاسته شود.

کاربرد کلریت سدیم

سایر کاربردها

علاوه براین سدیم کلریت کاربردهای صنعتی مختلفی همچون کنترل آلودگی های میکروبی در سیستم های خنک کننده صنعتی و برج ها را دارد. از انجا که این محصول یک اکسید کننده قوی است معمولا در سیستم اسکرابر دودکش های گازی مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت های فراوری مواد غذایی از آن برای شستن میوه و سبزیجات استفاده می کنند چراکه یک قارچ کش قوی نیز هست. از آن برای شستن گوشت و مرغ نیز استفاده می شود. در نهایت از این ترکیبات برای مواد شوینده و خمیردندان نیز استفاده می شود.

تولید

مواد خام اولیه ای که در تولید این ماده مورد استفاده قرار می گیرد شامل ClO2­، سدیم هیدروکسید و هیدروژن پروکسید هستند. ClO2 در دمای اتاق به شکل گاز است. رنگ آن به شدت متمایل به سبز است. دی اکسید کلر به عنوان منبع کلر استفاده می شود که بعدا به کلریت سدیم تبدیل می شود. در هنگام تولید آن را به عنوان یک محلول مایع در ظروف استیل با روکش شیشه ذخیره می کنند. هیدروکسید سدیم یک جامد ذوب شده است که ساختار کریستالی دارد. همچنین به عنوان سود سوز آور نیز شناخته می شود. و باعث سوختگی شدید در گیاهان و حیوانات می شود. معمولا از طریق الکترولیز محلول کلرید سدیم تولید می شود. پراکسید هیدروژن یک مایع بی رنگ است که مزه آن سوز آور و تلخ است.

افزودنی ها

مواد دیگر معمولا به سدیم کلریت پودری یا محلول در هنگام فروختن اضافه می شود. محلول های سفید کننده کلریت سدیم تجاری حاوی مواد ویژه ای از جمله مواد ضد خوردگی، عامل بافرکننده، کنترل کننده گاز دی اکسید کلرین و سورفکتانت ها هستند. عوامل ضد خوردگی همان طور که از اسم آنها مشخص است برای جلوگیری از از تجعیزات فولادی به سفیدکنندها اضافه می شوند. نمکهای بافر به آزاد شدن دی اکسید کلر تولید شده در طی فرآیند سفید کردن کمک می کنند. سورفکتانت ها به پایداری محلول و تمزی بیشتر و عمیق تر کمک می کنند. هنگامی که کلریت سدیم به صورت جامد به فروش می رسد، اغلب شامل کلرید سدیم نیز می شود تا بتوان آن را راحت تر و مناسب تر نگهداری کرد.

فرایند تولید:

در حالی که انواع مختلف کلریت وجود دارد، NaClO2 تنها موردی است که تولید تجاری دارد و هم به صورت محلول هم به صورت جامد به فروش می رسد. گرید فنی آن حاوی حدود 80 درصد NaClO2 و مابقی کلرید سدیم است.

تولید در مقیاس زیاد بر اساس واکنش ClO2 در هیدروکسید سدیم است. پراکسید هیدروژن نیز به عنوان ماده کاهنده موجود است. تولید NaClO2 شامل سه مرحله است: تولید دی اکسید کلر، تولید کلریت سدیم و بازیابی.

تولید دی اکسید کلر:

پنج روش اساسی برای تولید ClO2 وجود دارد، روش رایج که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد فرآیند Hooker R-2 است که در آن دی اکسید کلرید از سدیم کلرات تولید می شود. در طول تولید، محلول های کلرات سدیم و کلرید سدیم در نسبت های مساوی به داخل راکتور لوله ای پمپ می شوند. اسید سولفریک غلیظ نیز به واکنش اضافه می شود. در مرحله بعد، هوا از قسمت زیرین ظرف به صورت حباب وارد می شود تا همزدن را تسریع کند و ClO2 رقیق تولید شود. در این فرآیند هم دی اکسید کلر و هم گاز کلر ایجاد می شود. این گازها در بیرون از راکتور از هم جدا می شوند.گاز ClO2 توسط یک برج جداره مرطوب معمولی جدا می شود. گاز کلر از درون برج های جداساز عبور می کند و به عنوان هیپوکلریت کلسیم یا سدیم جدا می شود.

تولید کلریت سدیم:

گاز دی اکسید کلر به داخل یک لوله حاوی محلول سدیم هیدروکسید خنک شده که جریان چرخشی دارد پمپ می شود. این ترکیبات با هم واکنش می دهند و مقادیر تقریبا برابری از NaClO2 و کلرایت سدیم تولید می شود. در این فرآیند آب و اکسیژن معمولا تولید می شوند. به منظور این که کمترین مقدار سدیم کلرایت تولید شود از یک سری افزودنی ها استفاده می شود. معمولا از سدیم پیروکسید استفاده می شود. این مرحله به شدت تحت نظر است چراکه کلرات سدیم موجود در محصول نهایی بسیار نامطلوب است.

خالص سازی

محلول واکنشی خارج شده به داخل یک برج جداسازی کریستالیزاسیون به منظور خالص سازی NaClO2 پمپ می شود. در این روش از تفاوت های بزرگی که بین انحلال پذیری NaClO2 و سایر نمک هایی که می تواند در داخل محلول وجود داشته باشد استفاده می شود. بعد از خالص سازی کلریت سدیم تبخیر می شود و به صورت آنی خشک می شود. اگر محصول بدونه آب مد نظر باشد، پودرهای تبخیر در داخل آب با درجه حرارت 38 درجه سانتی گراد مخلوط می شود. محلول اشباع شده تا  درجه حرارت 25 درجه سانتی گراد خنک می شود. وقتی که این اتفاق می افتد نمک های بدونه آب به صورت خود به خود از محلول تبلور می یابند. از روش سانتریفیوژ برای جداسازی پودرها از محلول استفاده می شود، و در نتیجه پودرهای ریزی تولید می شوند. گاهی اوقات چندین مرحله خشک کرد لازم است.

نمک های بدونه آب تشکیل شده را می توان به صورت پودر، گرانول یا محلول تولید کرد. گرانول ها به دلیل ایمن تر بودن و خطر آتش سوزی کمتر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از روش های معمول میتوان اندازه ذرات گرانول را به راحتی کنترل کرد. قبل از بسته بندی کلریت سدیم، آن را با کلرید سدیم ترکیب می کنند تا حمل و نقل آن ایمن تر شود.

 

Taylor, M. C., Whitte, J. F., Vincent, G. P., & Cunnigham, G. I. (1940). Sodium chlorite properties and reactions. Industrial & Engineering Chemistry, 32(7), 899–903.

http://www.madehow.com/Volume-6/Sodium-Chlorite.html

برگه آنالیز محصول

آنالیز محصول

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کلریت سدیم | خرید فروش کلریت سدیم”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین محصولات