فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

اسید کرومیک

ارائه بهترین قیمت ها

کیفیت تضمین شده

ارسال به تمام نقاط ایران

توضیحات

اسید کرومیک (Dihydroxidodioxidochromium)  با فرمول شیمیایی H2CrO4، ترکیب متبلور قرمز رنگ با خاصیت خورندگی بالا که در ابتدای قرن 19 در فرانسه کشف شده است. از واکنش کرومیک اسید با سولفوریک اسید  و دی متیل کتون محلول قرمز رنگی تولید می شود، که به معرف جونز معروف است، این معرف سبب شناسایی الکل های نوع اول و دوم از انواع دیگر الکل ها می شود. استخراج این ترکیب از کانی ای به نام سرب قرمز انجام می شود و روش های مختلفی برای تولید این اسید وجود دارد. این ترکیب با توجه به ویژگی های شیمیایی و ساختاری اش دارای کاربردهای مختلفی از جمله شفاف کردن شیشه است، اما توصیه ما استفاده از پاکننده های دیگر برای انجام این کار است (به دلیل خاصیت اسیدی بالا).

خرید اسید کرومیک:

این محصول به صورت عمده به فروش می رسد که اطلاعات دقیق را می توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. لطفا برای اطلاع از قیمت به روز و نحوه فروش اسید کرومیک با کارشناسان فروش ما تماس حاصل نمایید.

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید کرومیک :

H2CrO4 فرمول مولکولی
118.01g/mol جرم مولکولی
1.201g/ml چگالی
250°c دمای جوش
197°c دمای ذوب
169 g/100 mL انحلال پذیری در آب در دمای 25 درجه سلسیوس
بلور قرمز رنگ شکل ظاهری
ساختار اسید کرومیک ساختار

 

تولید اسید کرومیک:

سنتز این اسید توسط روش های زیادی انجام می شود، از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

  1. سنتز توسط سولفوریک اسید:

دی کرومات سدیم توسط سولفوریک اسید غلیظ می شود، که انجام این واکنش سبب تولید کرومیک اسید می شود.

 

  1. سنتز توسط کلرید کرومیل:

سنگ معدن کرومیت توسط کلرید سدیم و سولفوریک اسید غلیظ می شود، که این واکنش سبب تولید کلرید کرومیل می شود و در اثر هیدرولیز این ترکیب کرومیک اسید تولید می شود.

 

  1. سنتز توسط دی کرومات سدیم:

در اثر ترکیب و حرارت کربنات سدیم با سگ معدن، نمک کرومیت (CaO) تولید می شود و واکنش دی کرومات سدیم با سولفوریک اسید سبب تولید دی کرومات سدیم می شود، که در اثر واکنش دی کرومات سدیم با سولفوریک اسید،  کرومیک اسید (H2CrO4) تولید می گردد.

 

  1. الکترولیز:

یکی دیگر از آسان ترین روش های تولید کرومیک اسید تهیه آن توسط  الکترولیز مشتقات کرمات سدیم است.

 

کاربردهای اسید کرومیک :

  1. این ماده از سری پاک کننده های محیط آزمایشگاه است و برای نشاندن عنصر کروم روی دیگر فلزات از این اسید استفاده می کنند، که این ترکیب نقش اساسی را در انجام رنگ آمیزی های صنعتی ایفا می کند.
  2. این ترکیب در صنعت شیشه گری به جهت تولید شیشه های رنگی استفاده می شود و سنجش کیفیت الکل های نوع اول و دوم از دیگر ویژگی های این ماده است.
  3. این ترکیب در تسریع بخشیدن به سرعت برخی از واکنش های شیمیایی نقش مهمی را دارا است و در صنعت آرایشی و بهداشتی از این ماده برای تولید رنگ مو و لاک استفاده می کنند
  4. این ماده در صنایع کشاورزی برای روشن تر کردن رنگ دانه برنج به کار گرفته می شود.

 

کشور های تولید کننده اسید کرومیک:

تولید و صادرات این اسید در اکثر کشورهای جهان انجام می شود،  از جمله شاخص ترین این کشور ها به ترتیب: چین – ترکیه – آفریقا-آلمان هستند.

 

ویژگی ظاهری بسته بندی اسید کرومیک :

فروش این اسید به صورت قرار گیری ابتدایی در کیسه های پلاستیکی و سپس بشکه های فلزی با حجم های 25 و 50 کیلوگرمی است. از ویژگی های دیگر این بسته بندی ایجاد محیطی عایق جهت عدم نفوذ هوای محیط به داخل آن است.

 

مزیت های اسید کرومیک :

این اسید به دلیل این که اکسنده قوی ای است، از آن به عنوان پاکننده و جلا دهنده فلزات می توان استفاده کرد. در آزمایشگاه های شیمی  از این ماده به عنوان معرف استفاده می شود و به عنوان کاتالیزور نیز می توان از آن به جهت سرعت بخشیدن به واکنش های شیمیایی استفاده کرد، همچنین از دیگر کاربرد های این ماده می توان به افزایش عمر محصولات چوبی اعم از : میز ، صندلی اشاره کرد.

 

معایب اسید کرومیک :

 در صورتی که مدتی در معرض این اسید قرار بگیرید ممکن است دچار عوارض آلرژیک شوید، همچنین عدم استفاده از عینک آزمایشگاهی حین کار با این ماده اثرات مخربی بر قرنیه خواهد گذاشت، که به مرور موجب کاهش دید می شود.

 

نکات ایمنی در استفاده از اسید کرومیک :

استفاده از این اسید مستلزم رعایت نکاتی است که عدم رعایت آن ها خطرات غیر قابل جبرانی را به دنبال خواهد داشت؛ که این نکات به شرح زیر است:

  • استفاده از وسایل ایمنی آزمایشگاهی از قبیل: عینک، دستکش، ماسک فیلتر دار، روپوش آزمایشگاهی،
  • کار با این اسید باید در محیطی با تهویه مناسب و زیر هود انجام پذیرد.
  • جز در مواردی که غلظت بالای این اسید حائز اهمیت است؛ در دیگر موارد به دلیل احتمال بروز عوارض جدی باید از محلول رقیق آن استفاده کرد.

 

جمع بندی:

در این مقاله به بیان تعریفی از اسید کرومیک و بررسی ویژگی های ساختاری آن پرداختیم، این ترکیب بلور قرمز رنگی است، که از دسته اسید هایی با درصد خورندگی بالا است. این ترکیب به دلیل عدم قرارگیری در معرض هوا در بسته بندی های ویژه ای قرار می گیرد و سنتزش به روش های مختلفی انجام می شود، که با توجه به ویژگی های فیزیکی و شیمیایی اش دارای کاربردهای متعددی در صنایع است. صنعت آرایشی و بهداشتی، صنعت چوب، آزمایشگاه ها، صنایع غذایی از جمله صنایعی هستند، که از این ماده استفاده می کنند. این ترکیب هم همانند تمامی ترکیبات شیمیایی دارای معایب و مزایایی است، که بروز علائم آلرژیک یکی از رایج ترین آن ها است. استفاده از این ماده مستلزم رعایت نکاتی است، که از بروز هرگونه خطرات احتمالی جلوگیری می کند. اکثر کشور ها در تولید و صادرات این محصول نقش دارند، که مهم ترین آن ها چین است.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید کرومیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین محصولات