اوره

(به انگلیسی Urea) یک ماده غیر سمی و غیر اسیدی بوده از جمله مواد پرکاربرد در صنایع مختلف به حساب می آید،اوره صنعتی به طور عمده در صنایع کشاورزی و تولید کودهای شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد اما دامنه کاربردهای این ماده در صنایع پزشکی و تولید کرم های پوست، ساخت پلیمر و رزین و همچنین استفاده به عنوان معرف در آزمایشگاه های شیمی نیز گسترش یافته است،در ادامه ضمن اطلاع از نحوه خرید اوره صنعتی و قیمت آن برخی از مهمترین کاربردهای این ماده را نیز بررسی خواهیم نمود.

خرید اوره صنعتی :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول

کشور تولید کننده: ایران (شیراز-خراسان)/ ازبکستان

  بسته بندی: کیسه 50 کیلویی

  درصد خلوص: 46%

در گریدهای صنعتی و کشاورزی

cas no: 57-13-6

آنالیز محصول

.

قیمت اوره صنعتی :

آخرین قیمت این ماده را پیش از خرید از کارشناسان فروش ما جویا شوید.

فروش اوره (صنعتی) :

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این ماده و  ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

اوره چیست؟ 

این ماده ی شیمیایی دارای فرمول شیمیایی CH4N2O و جرم مولکولی 60.056 gr/mol  بوده و با نام کاربامید نیز شناخته می شود. شکل خالص آن در دمای اتاق به صورت کریستال ها و یا پودرهای سفید رنگ است و بوی قابل استشمامی ندارد. در 132.7 °C ذوب می شود همچنین انحلال پذیری مناسبی در آب و الکل دارد.تصویر ترکیب مذکور را نیز در ادامه مشاهده می کنید:

 

اوره

 

urea در کبد انسان از آمونیاک تولید شده در طی فرآیند دی آمینه شدن اسید های آمینه، تولید می شود. این ماده محصول اصلی نهایی کاتابولیسم ( تغییر شکل و ساختار مواد شیمیایی در اثر متابولیسم) پروتئین است و حدودا نیمی از کل مواد جامد در ادرار را تشکیل می دهد. تزریقش به بدن باعث افزایش اسمولالیته پلاسمای خون می شود که موجب افزایش جریان آب از بافت ها به پلاسمای داخل سلولی می گردد. این افزایش جریان آب باعث کاهش فشار در بافت ها شده و همچنین میزان ادرار را نیز افزایش می دهد.  

اوره خون چیست؟ 

همانگونه که گفته شد کاربامید در کبد تشکیل می شود و سپس به داخل خون راه پیدا می کند. برای این ماده هنوز عملکرد فیزیولوژیکی قابل ملاحظه ای مشاهده نشده است و در کلیه از خون جدا شده و به داخل ادرار هدایت می شود. همچنین مقدار کمی از آن ( همراه با سدیم کلرید و آب) از طریق عرق دفع می شود.

گاهی اوقات پزشکان از آزمایش تعیین اوره در ادرار استفاده می کنند، با نتایج این آزمایش پزشکان به اطلاعاتی در خصوص عملکرد کلیه و میزان دفع و جذب پروتئین در بدن دست خواهند یافت. همچنین می توان به اطلاعاتی در خصوص جذب پروتئین در روده دست یافت.

سطح اوره مجاز خون (BUN) برای بزرگسالان در حدود 6 تا 24 میلی گرم بر دسی لیتر گزارش شده است. گاهی اوقات بر اثر مصرف برخی داروهای خاص سطح اوره می تواند تغییر کند و بالا یا پایین بودن میزان اوره در خون می تواند ناشی از عدم عملکرد صحیح برخی از اندام های بدن مانند قلب و کبد باشد که توسط پزشک تشخیص داده خواهد شد.

روش های تولید اوره:

روش های مختلفی برای تولید کاربامید به صورت صنعتی وجود دارد،این ماده فقط از آمونیاک و دی اکسید کربن تولید می شود. چون دی اکسید کربن در تولید هیدروژن از گاز طبیعی یا نفت خام، جهت استفاده در سنتز آمونیاک، به عنوان فرآورده جانبی تولید می گردد، از این رو واحد تولید اوره غالبا به یک واحد سنتز آمونیاک متصل می باشد.

در مرحله اول، از آمونیاک و دی اکسید کربن، کاربامات آمونیوم تشکیل می شود:

CO2(g) + 2NH3(l)    →   NH2COONH4(l) 

در فشارهای بالا این واکنش جزئی است. کاربامات آمونیوم و آب در تعادل است:

NH2COONH4(l) ↔ H2NCONH2(l) + H2O(l)

در نسبت مولی آمونیاک به دی اکسید کربن 4 به 1، درجه حرارت 200 درجه سانتی گراد و فشار 200 بار، حدود 70% دی اکسید کربن به اوره تبدیل خواهد شد.

کاربامات آمونیوم تبدیل نشده و آمونیاک واکنش نکرده باید از مخلوط واکنش حاصله ( محلول آبی اوره، کاربامات آمونیوم و آمونیاک ) خارج گردند. فرآیندهای صنعتی متعدد تولید اوره به ویژه از لحاظ روش جداسازی و طریقه بازگردانی آمونیاک دی اکسید کربن با یکدیگر تفاوت دارند. به حداقل رساندن مصرف انرژی این واحدهای تولیدی بزرگ از اهمیت فراوانی برخوردار است.

 

روش یک بار گذر:

در اولین کارخانه های ساخته شده که فرآیند “یک بار گذر” به کار برده می شد، مخلوط آمونیاک و دی اکسید کربن حاصل از آزادسازی فشار و تجزیه حرارتی کاربامات آمونیوم، به نیترات یا سولفات آمونیوم تبدیل شده و دی اکسید کربن به بیرون فرستاده می شد.

در کارخانه های مدرن، بازیابی کامل دی اکسید کربن و آمونیاک صورت می گیرد، به طوری که بازده آمونیاک به 99% می رسد. چون اتلاف قابل ملاحظه محصول در مرحله قرص سازی بعدی رخ می دهد، از این رو بازده واقعی واکنش حتی از این مقدار هم بالاتر می رود.

روش های فعلی شامل موارد زیر هستند:

  • بازگردانی محلول
  • فرآیندهای بیرون کشی ( رسوب بری یا زدایش)

 

روش بازگردانی محلول:

در شیوه اول، فشار محلول سنتز در پی خارج شدن از راکتور، کم کم آزاد می شود و آمونیاک و دی اکسید کربن آزاد شده، تحت فشار مربوط به خودشان در یک دستگاه جذب کننده، در آب و یا به طور معکوس در محلول مادر Urea حل می شوند.

فشار محلول جذب، مرحله به مرحله افزایش می یابد تا فشار سنتز دوباره برقرار گردد. توسط این نوع جذب فشاری معکوس، محلول غلیظی از کاربامات حاوی مقدار کمی آب حاصل می شود و بدین وسیله تعادل به سمت تشکیل اوره سوق پیدا می کند. در آن دسته از فرآیندهای بازگردانی که که مرحله اول تجزیه در فشار 60 تا 80 بار انجام می شود، گرمای کمتری مورد نیاز خواهد بود.

 

روش بیرون کشی:

در فرآیندهای بیرون کشی (رسوب بری)، محلول پس از خارج شدن از راکتور، به بالای یک دستگاه تبخیر کننده لایه ای تزریق می گردد. در این دستگاه، محلول که به سمت پایین جریان یافته است، با تمام دی اکسید کربن مورد نیاز فرآیند به صورت معکوس در تماس قرار می گیرد. گازهایی که از قسمت بالای تبخیر کننده خارج می شوند همراه با بخشی از آمونیاک اولیه، در محلول فشرده شده که از قسمت تجزیه کننده فشار پایین وارد شده، به صورت جزئی چگالیده می شوند و حاصل کار که مخلوطی از مایع و گاز می باشد، وارد راکتور خواهد شد.

چون حدود 85% کاربامات در محفظه رسوب بر، تجزیه می شود از این رو یک واحد تجزیه کننده فشار پایین جهت تکمیل عمل تفکیک کافی خواهد بود. گرمای تولید شده در چگالنده فشار بالا، به بخار تبدیل شده و برای به کار انداختن تجزیه کننده فشار پایین مورد استفاده قرار می گیرد. به جای رسوب بری با دی اکسید کربن می توان از آمونیاک نیز استفاده نمود. فرآیندهای رسوب بری از لحاظ انرژی تا اندازه ای مطلوبتر از فرآیندهای بازگردانی با تجزیه کننده های فشار بالا هستند.

 

تولید اوره

 

کاربرد کود اوره در کشاورزی :

همانطور که پیشتر گفته شد یکی از مهمترین موارد استفاده Urea در تولید کودهای کشاورزی می باشد، این ماده غنی از نیتروژن بوده که عاملی حیاتی برای رشد گیاهان و افزایش فوتوسنتز محسوب می شود،از طرفی قیمت نسبتا ارزان آن سبب محبوبیت اوره در تولید کودهای شیمیایی جامد و مایع حاوی نیتروژن گردیده است.

 

فرآیند تبدیل اوره به کود

محلول های اوره 72-77% که توسط فرآیندهای تولید ذکر شده بالا تهیه شده اند، پس از پیش تصفیه ( مثلا به کمک کربن فعال برای خارج کردن روغن ) تحت خلا تبخیر می شوند تا عمل تبلور صورت پذیرد و یا در دستگاه های تبخیر کننده لایه ای، تبخیر می گردند تا کاربامید ذوب شده ( 132.7 °C) ایجاد شود. معمولا اوره ذوب شده یا بلورهای مذاب به شکل قرص در خواهند آمد این ترکیب به شکل گرانوله نیز تولید می شود. این کودها دارای 46% نیتروژن هستند که به صورت گسترده برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند.

اوره برای استفاده به عنوان کود عمدتا به شکل دانه های گرد کوچک (قرص) فرآوری می شود و برای جلوگیری از به هم چسپیدن دانه ها، تحت پس عملیات قرار می گیرد. این ماده در اثر ذخیره سازی به آسانی به صورت کیک در می آید. این رفتار را می توان از طریق انجام پس عملیات با مثلا کیزلکور یا فرمالدئید بهبود بخشید. Urea با پوشش گوگردی به ویژه در ایالات متحده به عنوان کود با رهایش کنترل شده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مقدار بی اورت

در اثر گرم کردن اوره، بی اورت تشکیل می شود:

2 H2NCONH2 → H2NCONHCONH2 + NH3

حضور این ماده برای برخی از گیاهان زیان بخش است. از این رو باید مقدار بی اورت موجود در اوره در حد پایین نگه داشته شود (کاربامید تجاری حاوی 0.3 – 1% بی اورت است).

 

کودهای با رهایش کنترل شده (کودهای کندرها)

این کودها محصولات چگالش اوره با آلدئیدها مانند استالدئید، ایزو بوتر آلدئید و به ویژه فرمالدئید هستند. این نوع کودهای شیمیایی به دلیل متابولیزه شدن سریع Urea توسعه پیدا کرده اند و معمولا نیز در کاربردهای غیر کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

استفاده از کود اوره برای زعفران و مرکبات

این کود منبع بسیار مناسبی برای انواع گیاهان می باشد. در پرورش زعفران عموما کود گرانوله بعد از برداشت گل و قبل از آبیاری مرحله دوم بر روی خاک پخش می شود. در مرکبات معمولا کود را در سه مرحله به خاک می افزایند و مقدار کودی که در مراحل مختلف به درخت می دهند تقریبا با هم برابر است. کوددهی هم با کود اوره مایع و هم با کود جامد می تواند صورت گیرد. نیمه اول فروردین، نیمه دوم فروردین و نیمه دوم اردیبهشت، با توجه به شرایط نقاط شمالی کشورمان، بهترین زمان برای کود دهی درختان می باشد.

تفاوت اوره کشاورزی و صنعتی چیست؟

به طور کلی تفاوتی از نظر ترکیبات بین این دو وجود ندارد تنها تفاوت را می توان در دانه بندی (مش بندی) دانست که مصرف کنندگان بر اساس نوع کاربرد می توانند از هر دو استفاده نمایند.

کاربرد در پزشکی :

از اوره صنعتی برای تولید کرم های آبرسان استفاده می شود،تشخیص و درمان بیماری های کلیوی و استفاده در تست های تنفسی پزشکی نیز از جمله کاربردهای این ماده می باشد

جهت خرید اوره صنعتی با بهترین کیفیت با ما تماس بگیرید

 

مبتکران شیمی ، خرید و فروش مواد شیمیایی

0/5 (0 Reviews)

4 نظر برای «اوره چیست؟|خرید اوره صنعتی»

  • مرتضی بابایی می‌گوید:

    سلام میخواستم تفاوت اوره تازه تولید شده و اوره نگهداشته شده در انبار رو بدونم.سپاس از پاسخگویی

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام، در صورتی که تاریخ انقضای اوره ذخیره شده نگذشته باشد، تفاوتی با یکدیگر ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *