اسید استیک

اسید استیک (acetic acid) با فرمول شیمیایی CH3COOH تحت عنوان اتانوئیک اسید نیز شناخته می‌شود. این ماده پس از اسید فرمیک، دومین کربوکسیلیک اسید ساده به شمار می‌آید و به صورت مایعی بی‌رنگ با طعم ترش و بوی تند یافت می‌شود. یکی از ترکیبات معروف حاوی استیک اسید سرکه است که از ترکیب اتانوئیک اسید و آب تشکیل شده است. این ماده به طور گسترده در صنایع غذایی، پزشکی، کشاورزی و رنگرزی کاربرد دارد. در این متن، به بررسی خصوصیات و کاربردهای این ماده می‌پردازیم و روش خرید اسید استیک را شرح می‌دهیم.

خرید اسید استیک:

برای خرید این محصول و ثبت سفارش می توانید با همکاران ما در موسسه مبتکران شیمی تماس بگیرید.

اطلاعات محصول

تولید کننده: ایران با خلوص 99 درصد

بسته بندی: گالن 30 و 60 کیلویی

CAS NO: 64-19-7

آنالیز محصول

آنالیز اسید استیک

فروش اسید استیک و استعلام قیمت:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور، طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی را از برندهای معتبر در گریدهای مختلف (خوراکی، صنعتی و …) در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. ارسال محصولات به تمام نقاط ایران (تهران، اصفهان، شیراز، تبریز و …) در سریعترین زمان ممکن صورت می گیرد. 

خرید استیک اسید در تهران، اصفهان و سایر شهرها

مبتکران شیمی دارای سال ها تجربه در فروش و ارسال انواع مواد شیمیایی به تمامی مناطق ایران است، ارسال و حمل کالا به شهرهای ایران با توجه به شرایط (از قبیل شرایط خریدار، مباحث ایمنی، زمان ارسال و …) صورت می گیرد. جهت خرید استیک اسید در شهرهای مختلف کافی است با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

قیمت اسید استیک

شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و روش خرید اسید استیک با همکاران ما در موسسه مبتکران شیمی تماس بگیرید.

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور، طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی را از برندهای معتبر در گریدهای مختلف (خوراکی، صنعتی و …) در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. ارسال محصولات به تمام نقاط ایران (تهران، اصفهان، شیراز، تبریز و …) در سریعترین زمان ممکن صورت می گیرد. 

خصوصیات و ویژگی‌های اسید استیک

در جدول زیر به شرح برخی از خصوصیات استیک اسید می‌پردازیم:

فرمول شیمیایی CH3COOH
جرم مولی 60.05 g/mol
CAS number 64-19-7
نقطه جوش 117.9°C
نقطه ذوب 16.6°C
pH 3.4

 

اتانوئیک اسید در آب، اتانول، اتیل اتر، استون و بنزن حل می‌شود، اما در کربن دی سولفید قابل انحلال نیست. در شکل زیر ساختار مولکولی و فرمول شیمیایی این کربوکسیلیک اسید را می توان مشاهده نمود. 

فرمول شیمیایی اسید استیک

انواع اسید استیک

این ماده به دو صورت خوراکی و صنعتی وجود دارد. یکی دیگر از انواع این اسید، اسید استیک گلاسیال است. اسید استیک گلاسیال به فرم خالص این ماده شیمیایی گفته می‌شود. این نوع از اتانوئیک اسید در دمای 16 درجه سانتی گراد به شکل کریستال‌های جامد در می‌آید.

اسید استیک خوراکی:

این ماده را در صنایع غذایی با نام سرکه می شناسند و گرید خوراکی آن E260 می باشدکه برای تنظیم pH مواد غذایی استفاده می شود و بر کیفیت میکروبیولوژی، شرایط پخت، طعم و ماهیت آن تاثیر می گذارد. کاربرد دیگر آن به عنوان طعم دهنده در ادویه ها، سرکه، سوپ، سس، سبزیجات و محصولات گوشتی می باشد.

برای خرید اسید استیک صنعتی و خوراکی با ما در تماس باشید.

استیک اسید گلاسیال :

در توضیح باید گفت زمانیکه این اسید  غلظت بالایی داشته باشد (فرم خالص) با نام  گلاسیال (glacial) از آن یاد می شود.

اسید استیک اسیدی قوی است یا ضعیف؟

در پاسخ به این سوال باید گفت این ماده یک اسید ضعیف است، زیرا فقط به صورت جرئی در آب تفکیک می شود. البته، نباید فراموش کرد که  نوع غلیظ آن (گلاسیال) خورنده است و می تواند در صورت تماس به پوست باعث سوختگی شود.

طرز تهیه اسید استیک:

در قرن هشتم، جابربن حیان این اسید را از طریق تقطیر سرکه استخراج کرد و سپس در سال 1847 هرمان کولب شیمیدان آلمانی از طریق مواد معدنی این ماده را استخراج کرد. باکتری های مخمر تولید سرکه تمایل شدیدی برای تولید این اسید دارند و این باکتری ها را می توان در مواد غذایی، آب و خاک یافت.

روش صنعتی تولید:

برای تولید این محصول در مقیاس صنعتی می توان از اکسایش استالدهید، اتانول، بوتان و بوتن استفاده نمود. در حال حاضر متداول ترین روش تولید این ماده ترکیب متانول با کربن مونوکسید است. به گونه ای که تا سال 2010 یش از 80 درصد از تولید جهانی این اسید بر اساس این روش بوده است. معادله ی این فراین به شرح زیر است:

CH3OH+CO→CH3COOH

تکنولوژی جدید شرکت BP:

کمپانی BP اخیرا از یک تکنولوژی جدید به نام SaaBre رونمایی کرده و در طی این روش یک فرایند سه مرحله ای به صورت مستقیم گاز سنتز به اسید تبدیل می شود و دیگر نیازی به متانول یا خاصل سازی مونوکسید کربن نیستو این روش به طور قابل توجهی در کاهش هزینه های اولیه ساخت موثر است. 

کاربرد های اسید استیک :

در ادامه به بیان کاربردها و نحوه استفاده از این اسید در صنایع مختلف خواهیم پرداخت.

کاربرد اسید استیک خوراکی

صنایع غذایی

اسید استیک خوراکی کاربرد گسترده‌ای در صنایع غذایی دارد. گرید خوراکی این ماده  E260 است و برای تنظیم pH محصولات به آنها افزوده می‌شود. اتانوئیک اسید بر کیفیت میکروبیولوژی، شرایط پخت، طعم و ماهیت محصول تاثیر می‌گذارد. از سایر کاربردهای استیک اسید خوراکی می‌توان به بهبود طعم ادویه‌ها، سس، سبزیجات و محصولات گوشتی اشاره کرد.

کاربرد در پزشکی:

اسید استیک در پزشکی به سبب خاصیت دارویی استفاده می شود.اسید مذکور در غربالگری برخی سرطان ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به عنوان عامل ضد عفونی کننده در برابر بعضی باکتری ها و در درمان عفونت گوش خارجی به دلیل رشد قارچ یا باکتری کاربرد دارد. سازمان جهانی بهداشت این ترکیب را جز داروهای ضروری تقسیم بندی کرده است. همچنین در تولید استون، اتیل استات و آسپیرین به عنوان محصولات مورد استفاده در پزشکی نیز کاربرد دارد.

نکته: این اسید در درمان عفونت داخلی گوش موثر نیست. همچنین در صورت وجود پارگی در پرده گوش از مصرف آن خودداری نمایید.

کاربرد در کشاورزی:

کشاورزان اسید استیک را به عنوان علف کش و از بین برنده علف های هرز استفاده می کنند. این ماده به غشای سلولی علف های هرز حمله میکند و باعث خشک شدن آن ها می شود. محلول مورد استفاده برای این کار شامل 10 تا 20 درصد اسید است. از مزایای این محصول نسبت به سایر علف کش ها می توان به عملکرد سریع، از بین بردن باکتری های مضر خاک، تنطیم PH خاک و همچنین از بین رفتن سریع اثر آن در خاک اشاره کرد.

استفاده در رنگرزی :

از مزایای استفاده از این حلال قوی در رنگرزی در مقایسه با سایر اسید ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • عدم آسیب رسانی به الیاف
  • ثبات pH حمام رنگرزی
  • عدم ایجاد رسوب
  • جذب رنگ

علاوه بر موارد فوق، این ماده در زمستان منجمد نمی‌شود و می‌توان بدون نگرانی از آن استفاده کرد.

 

کاربرد اسید استیک در رنگرزی

کاربرد اسید استیک  در آزمایشگاه

اسید استیک یک حلال آبدوست است که عملکردی مانند آب و اتانول دارد. این ماده می‌تواند ترکیبات قطبی و غیر قطبی را درخود حل کند. همچنین می‌توان از این ماده در ترکیب با حلال‌های قطبی و غیر قطبی دیگر نیز استفاده کرد. این حلال می‌تواند ترکیباتی مانند روغن، سولفور و ید را در خود حل کند.

‌کاربرد اسید استیک در داروسازی

بسیاری از تولیدکنندگان دارو از این ماده برای تهیه ویتامین‌ها، آنتی بیوتیک‌ها و داروهای هورمونی استفاده می‌کنند. اتانوئیک اسید یک ضد عفونی کننده موثر است که برای از بین بردن باکتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاهی اوقات، شرکت‌های داروسازی این اسید را رقیق می‌کنند و از آن در تهیه داروهایی برای کنترل عفونت‌های پوستی استفاده می‌کنند.

جالب است بدانید از اوایل قرن ،19 این اسید روشی برای درمان سرطان به شمار می‌اید. پزشکان با تزریق آن به تومور در حال رشد، بیماری فرد را بهبود می‌بخشند.

کاربرد اسید استیک در صنایع نفت و گاز

اتانوئیک اسید به دلیل جلوگیری از خوردگی فلزات در صنایع نفت و گاز کاربرد دارد.

تهیه وینیل استات و فیبر سلولزی

پلی وینیل استات یک پلیمر پرکاربرد در تهیه رنگ، پارچه و پلاستیک است. اسید استیک در تهیه وینیل استات نقش قابل توجهی دارد. علاوه بر این، این ماده در تهیه فیبرهای سلولزی موجود در لباس نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سایر کاربردها:

  • در تولید مواد پلاستیکی بطری های نوشیدنی پلاستیکی مانند PET ها و الیاف مصنوعی
  • آفت کش ها
  • تنظیم کننده های PH
  • ضدعفونی کننده ها، حلال در شوینده ها، پاک کننده ها و محصولات آرایشی و بهداشتی
  • تولید رنگ مو و عطرها

بازار فروش و خرید اسید استیک

آسیا بزرگترین مصرف کننده این اسید در جهان است. رشد صنایع غذایی، نساجی و تولید رنگ در این قاره باعث روند صعودی ارزش بازار اتانوئیک اسید در آسیا شده است. در سال 2022 چین و هند بیشترین میزان مصرف اتانوئیک اسید را به خود اختصاص دادند. پیشبینی می‌شود با توجه به گسترش این صنایع درسراسر جهان به خصوص آسیا، شاهد روند صعودی بازار خرید اسید استیک در پنج سال آینده باشیم.

تقاضای خرید اسید استیک بر اساس کاربرد

جهت خرید اسید استیک با مشاوران ما در مبتکران شیمی در تماس باشید

اسید استیک را از کجا تهیه کنم؟

مبتکران شیمی دارای سال ها تجربه در فروش و ارسال انواع مواد شیمیایی به تمامی مناطق ایران است، ارسال و حمل کالا به شهرهای ایران با توجه به شرایط (از قبیل شرایط خریدار، مباحث ایمنی، زمان ارسال و …) صورت می گیرد. جهت خرید استیک اسید در شهرهای مختلف کافی است با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

MSDS اسید استیک

اسید استیک در دسته ترکیبات خطرناک قرار می‌گیرد. بنابراین، حین کار با این ماده استفاده از تجهیزات ایمنی مانند دستکش و عینک ضروری است. در صورت بروز هرگونه مشکل حین کار با اتانوئیک اسید علاوه بر تماس با فوریت‌های پزشکی به نکات زیر توجه داشته باشید.

تماس با چشم: در صورتی که مقداری از این ماده به چشم شما برخورد کرد، فورا چشمان خود را با آب فراوان بشویید.

تماس با پوست: اگر مقداری از اتانوئیک اسید با پوست شما تماس پیدا کرد، به مدت چند دقیقه محل تماس را با آب بشویید.

استنشاق: در صورتیکه بخارات این ماده وارد دستگاه تنفس شما شد، فورا محل آلوده را ترک کنید و به مکانی بروید که هوای تازه در آن جریان داشته باشد.

اتانوئیک اسید ماده‌ای اشتعال پذیر است. بنابراین، از قرار دادن این ماده در معرض ترکیبات آتش زا خودداری کنید.

جمع بندی

اسید استیک یا اتانوئیک اسید یک ماده شیمیایی است که کاربرد گسترده‌ای در صنایع غذایی، نساجی، داروسازی و آزمایشگاه شیمی دارد. این ماده تحت عنوان اسید سرکه نیز شناخته می‌شود و یک عامل ضد باکتری موثر است. حین کار با این اسید باید به تمامی نکات ایمنی توجه داشته باشید زیرا قابلیت اشتعال دارد و نباید در معرض ترکیبات آتش زا قرار بگیرد.

سوالات متداول :

برخی از سوالات  در خصوص این ماده را در ادامه بررسی می کنیم:

1- کاربرد خوراکی استیک اسید چیست؟

استیک اسید جزء اصلی سرکه بوده و 4تا18 درصد از آن را تشکیل می دهد،همچنین این ماده در تولید نگهدارنده های غذایی استفاده عمده دارد.

2- ساختار استیک اسید چیست؟

این ماده در ساختار خود دارای گروه های عاملی متیل،هیدروکسیل و کربونیل می باشد.

3- استیک اسید در چه میوه هایی وجود دارد؟

سیب،انگور،آناناس،توت فرنگی و پرتقال را می توان منابع طبیعی استیک اسید به شمار آورد.

4- آیا استیک اسید می تواند باعث مرگ شود؟

استیک اسید با غلظت پایین کاربرد خوراکی (نگه دارنده ها) داشته و از طرفی بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی غلظت های پایینی از آن هستند،با این حال مصرف غلظت بالایی از آن می تواند باعث خونریزی معده، انعقاد خون در رگ ها،خفگی و مرگ شود.

5/5 (2 Reviews)

5 نظر برای «فروش اسید استیک»

  • احسان می‌گوید:

    سلام بزرگوار وقت بخیر
    آیا استارتر سرکه
    برای تبدیل الکل به سرکه موجود دارید ؟
    اگر میتونید راهنمایی کنید از کجا میتونم بخرم؟
    مرسی از شما ??

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام وقت شما هم بخیر، لطف برای استعلام موجودی و اطلاع از قیمت محصولات با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

  • malekdad می‌گوید:

    با عرض سلام و درود
    از اگاهی دادن واطلاعات بسیار مفید شما کمال سپاسگذا ی را دارا هستم ممنون از زحمات و اطلاعاتی که در اختیار مخاطبین قرار دادید با ارزوی موفقیت

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام وقت شماهم بخیر، لطفا با واحد فروش تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *