گلیسیرین

گلیسیرین (گلیسرول) چیست؟ این ماده یک الکل با سمیت بسیار کم است که از سه زنجیره کربنی که به هرکدام یک گروه هیدروکسیل متصل است تشکیل شده است. از نام های دیگر آن می توان به گلیسرول اشاره نمود. هم به صورت طبیعی وجود دارد و هم می توان آن را از منابع پتروشیمیایی به دست آورد. خواص فوق العاده ی این ترکیب موجب گشته است تا از آن در محصولات آرایشی و محصولات مراقبت شخصی پوست و مو استفاده ی فراوان شود. جالب است بدانید گرید خوراکی این ماده در صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای خرید گلیسیرین و همچنین جهت تهیه و اطلاع از قیمت های این محصول با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید. در ادامه با انواع این محصول بیشتر آشنا می شوید. 

فروش گلیسیرین :

برای تهیه ی این محصول می توانید با همکاران ما از طریق راه های ارتباطی درج شده تماس حاصل فرمایید.

خرید گلیسیرین صنعتی و بهداشتی :

برای خرید گریدهای صنعتی ، بهداشتی ، خوراکی و دارویی این محصول می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید. علاوه بر اطلاع از قیمت ها می توانید از مشاوره کارشناسان ما نیز بهره مند شوید. 

تماس تلفن تلفن تماس:

021-77657131

021-77641136

کشور تولید کننده: مالزی / اندونزی

بسته بندی: بشکه 250 کیلویی

درصد خلوص: 99%

قیمت گلیسیرین : 

برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در تلگرام  mbkchemical@  و واتس آپ درارتباط باشید:
تماس در واتساپ   09198991006
             09198991007
             09198991008

برگه ی آنالیز محصول:

برگه آنالیز گلیسیرین

خواص و ویژگی ها

واژه ی گلیسیرین نشانگر محصولات شیمیایی تجاری با انواع مختلف و درجه خلوص متفاوت می باشد که تحت نام گلیسرول معروف هستند. این ماده ممکن است به عنوان 1و2و3 پروپان تری ال نیز نامیده شود .

ساختار شیمیایی آن همانند شکل زیر می باشد و یک پلی هیدریک الکل به حساب می آید. ترکیب فوق به دلیل داشتن 3 گروه هیدروکسی یک پلی ال ساده است و یک حلال مهم به حساب می آید که خواصی همانند آب و الکل ها دارد.جالب است بدانید گلیسرین در گیاهان و حیوانات نیز به صورت ترکیبی از گلیسیرید ها در چربی و روغن و یا فضاهای بین سلولی (به صورت چربی) موجود می باشد.

ساختار گلیسیرین

انواع : 

طبیعی : نوع طبیعی گلیسیرین به صورت محصول فرعی از تبدیل چربی ها و روغن ها به اسید های چرب و یا اسید های چرب متیل استر به دست می آید.

مصنوعی : نوع سنتزی و یا مصنوعی آن را از منابع غیر گلیسیریدی سنتز می نمایند. ماده ی اولیه برای سنتز نوع مصنوعی این ترکیب می تواند موادی مانند آلیل کلرید ، اکرولین ، پروپیلن اکسید ، قند ، پلی الکلها ، چربی ها یا اپی کلروهیدرین باشد. 

این ماده عملا برای انسان و محیط زیست بی خطر است. از نظر فیزیکی  شفاف، بی رنگ و بدون بو است و مزه آن شیرین است. نقطه جوش ، ذوب و فلش آن به ترتیب 290 ، 18 و 177 درجه سانتی گراد است. تحت شرایط فشار عادی دارای وزن مولکولی 92.90 گرم بر مول ، دانسیته 261/1 گرم بر سانتی متر مکعب و ویسکوزیته 5/1 پاسکال ثانیه است. نیروهای بین مولکولی به شدت قوی عامل به وجود آورنده ویکسوزیته و نقطه جوش بالای گلیسیرین است.

بررسی ساختار :

این ماده با فرمول شیمیایی  C3H5(OH)3 مطابق شکل بالا در زنجیره ی خود دارای سه اتم کربن می باشد که هر کدام از این اتم های کربن با یک اتم هیدروژن و یک گروه هیدروکسیل پیوند برقرار نموده اند و موجب برقراری 4 پیوند 1 گانه برای کربن و ایجاد ساختاری پایدار برای مولکول گردیده اند.

خواص فیزیکی و شیمیایی:

گلیسیرین (به انگلیسی Glycerol) یک الکل تری هیدرو کسی (trihydroxy) محسوب می‌شود که به صورت طبیعی در ساختار گیاهان و بدن حیوانات وجود دارد. مایعی شفاف، بی رنگ، و دارای طعم شیرین است که بوی خاصی ندارد در شکل زیر خواص آن را می توانید مشاهده نمایید

فرمول شیمیاییC3H8O3
جرم مولیg/mol 92.094
چگالی ویژه1.2620
رنگ، بو و مزهشفاف، بدون بو و شیرین
اسیدیتهخنثی

گلیسیرین به شدت هیگروسکوپیک است و می تواند آب را به راحتی از هوا جذب نماید به طوری که اگر بطری حاوی این ماده به صورت خالص را در معرض هوا قرار دهید ، آب را جذب می نماید و آنچه در نهایت بدست خواهد آمد، مخلوطی از 80 درصد گلیسرین و 20 درصد آب است. در نتیجه آن را به طور خالص و 100 درصد مورد استفاده و تماس با پوست قرار نمی دهند زیرا می تواند با جذب رطوبت پوست سبب ایجاد تاول و یا خشک شدن پوست گردد.

انحلال پذیری

این ترکیب با آب ، متانول ، اتانول و ایزومرهای پروپانول ، بوتانول و پنتانول، فنل، گلیکول، پروپاندیول ها، آمین ها، ترکیبات هتروسیکلیک حاوی اتم نیتروژن در حلقه (مانند پیریدین، کینولین ها و…) کاملاً مخلوط می شود و در استون، دی اتیل اتر و دی اکسان حلالیت کمتری دارد.

در هیدروکربن ها، الکل های آلیافاتیک بلند زنجیر، روغن های چرب، حلال های هالوژنه شده مانند کلروفرم کاملا نامحلول می باشد.

گروه های هیدروکسیل در گلیسیرین حلالیت بالای آن در آب را توجیه می کند. در الکل ها نیز قابل حل است و در اتر ها و ترکیبات دیوکسان به مقدار کمی حل می شود اما در هیدروکربن ها کاملا غیر قابل حل است. با توجه به حضور گروه های هیدروکسیل این ماده حلال خوبی برای ید، برم و فنول نیز می باشد. گلیسیرین تحت شرایط عادی نگه داری پایدار است اما در شرایطی که با عوامل اکسیداسیون قوی مانند کلرات پتاسیم در تماس باشد ممکن است باعث انفجار شود.

از آنجایی که گلیسیرین دارای گروه های الکلی نوع اول و دوم می باشد و این گروه ها توانایی جایگزینی با گروه های دیگر شیمیایی را دارا می باشند، جزو موادی با واکنش پذیری بالا به حساب می آید. هم چنین  قابلیت انجام واکنش هایی برای تولید مشتقاتی از جمله اتر، استر، آمین و آلدهید را نیز دارا می باشد.

پایداری:

ترکیب فوق تحت شرایط معمولی و در دمای اتاق پایدار است و در برابر اکسیژن موجود در هوا پایداری خوبی از خود نشان می دهد. با این حال در دماهای بالا و با کمک کاتالیست هایی مانند آهن و مس اکسید می گردد. بنابراین پیشنهاد می شود از ذخیره سازی گلیسرین در ظروف آهنی و مسی بدون استفاده از بازدارنده ها جلوگیری نمایید.

نگهداری در دما های پایین می تواند سبب ایجاد بلور هایی در این ماده شود و در نتیجه بر ظاهر محصول فوق اثر منفی داشته باشد. نقطه ی انجماد درصد های مختلفی از این ترکیب را در شکل زیر می توانید مشاهده نمایید. همانطور که مشاهده می شود با توجه به داده های موجود می توان فهمید که چرا گلیسیرین خالص با نقطه ی انجماد 18 درجه ی سانتی گراد به ندرت بلوری می گردد.نبود آب عامل اصلی جلوگیری از بلورینگی glycerol خالص می باشد.

پایداری گلیسیرین و بررسی نقطه ی انجماد آن

  • مقادیر آب موجود در غلظت های مختلف این ترکیب می تواند نقطه ی انجماد آن را تحت تاثیر قرار دهد.
  • هر چه از مقدار خلوص گلیسرول کم و به مقادیر آب موجود اضافه گردد نقطه ی انجماد این ماده نیز از 18 درجه ی سانتی گراد کمتر می شود.
  • ترکیب دو پارت Glycerol  و 1 پارت آب می تواند مخلوط یوتکتیکی را به وجود آورد که در دمای -46 درجه ی سانتی گراد یخ می زند.

انواع گلیسیرین

این ماده که یک شوگر الکل( الکل قند) به حساب می آید. به صورت طبیعی (گیاهی و حیوانی) و همچنین سنتزی ( در صنایع پتروشیمی ) وجود دارد. بیش از دو قرن پیش، این ماده از واکنش اتفاقی و طی گرم نمودن روغن زیتون و سرب مونوکسید کشف گردید. در اواخر سال 1800 به دلیل کاربردش در ساخت دینامیت مورد توجه ی فراوان قرار گرفت. در ادامه با انواع آن بیشتر آشنا می شوید.

  •  گیاهی :

از گیاهانی سرشار از چربی های تری گلیسیرید به دست می آید. از جمله ی این گیاهان می توان به روغن نخل، روغن هسته خرما و روغن نارگیل اشاره نمود. این گیاهان تحت فشار و یا در طی واکنش با باز های قوی مانند سدیم هیدروکسید قرار می گیرند. این عملیات موجب می شود تا گلیسیرین موجود، از اسیدهای چرب جدا شود و با آب مخلوط گردد. در نتیجه محصول نهایی که یک مایع بی بو و دارای طعم شیرین است حاصل می گردد.

  • حیوانی :

این ماده به صورت حیوانی به‌ وسیله چربی‌ های موجود و در طی فرآیند تولید صابون حاصل می گردد. هیدرولیز چربی های گیاهی و یا حیوانی با کمک سدیم هیدروکسید می تواند بیشترین حجم تولیدی گلیسرول به روش طبیعی را تولید نماید.

  • سنتزی :

گلیسیرین به روش سنتزی توسط قند موجود در عصاره نیشکر یا ذرت و  همچنین پروپیلن حاصل می گردد.

از تقطیر نفت، پروپیلن به دست می آید. در نهایت گلیسیرین نیز با اضافه کردن کلر به مولکول و سپس هیدرولیز کردن تری کلروپروپان تولید می گردد. محصول تولید شده از روش سنتزی یا مصنوعی به دلیل خلوص 99.7 درصد در کاربردهای حساس تری به خصوص در بیوتکنولوژی و ساخت داروها استفاده می شود.

طبق مطالعاتی که در سال 2008 انجام پذیرفته است فروش این ماده به صورت طبیعی 30 برابر بیشتر از نوع مصنوعی آن است. زیرا این ترکیب را می توان به صورت محصول فرعی از پردازش صابون ها، اسید های چرب و یا بیودیزل نیز به دست آورد. این محصول در خلوص های متفاوتی موجود می باشد که در ادامه به آن بیشتر می پردازیم.

شما می توانید جهت خرید و فروش گلیسیرین با واحد فروش تماس بگیرید. 

خلوص

گلیسیرین خام:  دارای بیش از 80 درصد گلیسرول، دارای محتوای آب زیاد و حاوی MNGO (ماده آلی بدون گلیسرول)، قهوه ای رنگ، معمولا در دامداری مورد استفاده قرار می گیرد.

گرید صنعتی ( تکنیکال ) با 95 % خلوص : دارای مقدار کمی آب و حاوی MNGO (ماده آلی بدون گلیسرول)، خاکستری، معمولا در انواع فرایند های شیمیایی به عنوان حد واسط مورد استفاده قرار می گیرد.

گلیسیرین USP / PhEur: مقدار گلیسرول در این گرید بیش از 99 درصد می باشد. بی رنگ است و دارای حداقل مقدار آب می باشد. این گرید معمولا در صنایع آرایشی ، مراقبت های شخصی و صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.

گرید E422: این ماده با این گرید به عنوان یک افزودنی خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد.

 روش تولید و ساخت

روش‌های متعددی برای ساخت گلیسرین وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌ پردازیم.

تولید به‌ وسیله آب و چربی‌های طبیعی :

گلیسرول طبیعی به‌عنوان یک محصول جانبی از هیدرولیز مستقیم‌ تری گلیسیریدها (triglycerides) از چربی‌ها و روغن‌های طبیعی در راکتورهای پیوسته بزرگ در دما و فشار بالا در حضور یک کاتالیست تولید می‌شود (شکل زیر). جریان‌های آب به‌صورت متقابل با اسیدهای چرب و گلیسرول استخراج‌شده از مرحله خروج چربی تماس پیدا می‌کند.

آب شیرین شده که از ستون هیدرولیز به‌دست‌آمده حاوی حدود 12٪ گلیسرول است.

تبخیر آب شیرین به‌ دست‌آمده از هیدرولیز عملیات بسیار ساده‌تری نسبت به تبخیر چربی صابون در فرایند kettle است. در ادامه این فرایند و با پایان یافتن آن گلیسرول خام آماده خروج از سیستم است.

روش تولید گلیسیرین

تولید با بیودیزل:

استفاده از سوخت های بیودیزل به عنوان یک سوخت تجدیدپذیر در سال های اخیر توجه های فراوانی را به خود جلب نموده است. بیودیزل با افزودن متانول به منبع روغن یا چربی تهیه می شود. از روغن های گیاهی، و یا روغن های پخت و پز  و… در بیودیزل ها استفاده می گردد. در این فرایند بخش اسید چرب مولکول برای تهیه ی بیودیزل، استری می شود و گلیسیرین به عنوان یک محصول فرعی تولید می گردد. گلیسرول خام به دست آمده با کمک رزین های تبادل یونی مورد خالص سازی قرار می گیرد و در نهایت به خلوص 99.5 درصدی می رسد.

 کاربردها

صنایع داروسازی و آرایشی و بهداشتی مصرف کنندگان اصلی گلیسیرین به شمار می روند. ترکیب فوق در تولید رزین های آلکیدی و صمغ های استری استفاده می شود. این ترکیب نیز در تولید صابون ها کاربرد مهمی دارد و از خشکی پوست ناشی از آن جلوگیری به عمل می آورد.  گرید خوراکی آن در صنایع غذایی (E422) به خصوص در نوشابه ها، شربت ها، چاشنی ها، کنسرو ها، شکلات ها و شیرینی ها، محافظت و نگهداری ماهی ها، میوه ها، شیر و محصولات لبنی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد.

از مهم ترین کاربرد های صنعتی این ترکیب به دلیل بالا بردن ویسکوزیته ی مایعات می باشد. در ادامه به صورت کامل به کاربرد های این ماده پرداخته شده است:

کاربرد های صنعتی

محصول فوق بیش از 2000 کاربرد مختلف به خصوص در صنعت دارو سازی ، محصولات بهداشتی و مراقبت شخصی ، مواد آرایشی و صنایع غذایی را دارا می باشد. گلیسیرین یک ماده غیر سمی ، خوراکی و زیست تخریب پذیر می باشد و از جنبه محیط زیستی برای تولیدات جدید بسیار با اهمیت است.

در کاربردهای داروسازی از این ماده برای حل کردن دارو ها ، رطوبت بخشی به قرص ها و افزایش ویسکوزیته داروهای مایع استفاده می شود. این ماده در شربت سرفه ، داروهای درمان عفونت گوش، به عنوان حامل برای آنتی بیوتیک ها و ضد عفونی کننده و پلاستی سایزر در کپسول های پزشکی استفاده می شود. حلالی بسیار عالی برای ید، برم، فنول، تنین ها ، آلکالوئید ها و کلرید جیوه می باشد.

در فرمولاسیون محصولات مراقبت شخصی برای روان کنندگی، افزایش نرمی و به عنوان نرم کننده در بسیاری از محصولات مراقبتی پوست و مو که رطوبت باید در حد مطلوبی باشد استفاده می شود. همچنین به عنوان ماده اصلی برای جلوگیری از سختی و خشکی خمیر دندان در تیوب ها استفاده می شود و تقریبا یک سوم استفاده گلیسرین در محصولات مراقبت شخصی در خمیر دندان ها است.

خرید گلیسیرین خوراکی

این ماده یک الکل به حساب می آید و در لیست ترکیبات موجود در مواد غذایی در دسته ی کربوهیدرات ها قرار می گیرد. اتحادیه ی اروپا آن را در گرید خوراکی با شماره ی E422 معرفی نموده است. مقدار کالری آن در هر گرم 4.3 می باشد و شیرینی آن نسبت به ساکارز حدود 75 درصد است.

پایه این درجه محصول الزاماً گیاهی نیست و ممکن است طبق روش‌های ذکرشده (سنتزی،حیوانی) به‌ دست‌ آمده باشد. ممکن است به‌ عنوان یک روان کننده (عامل مرطوب‌کننده)، ضخیم کننده و حجم دهنده در شیرینی‌پزی، حلال یا شیرین‌کننده برای محصولات لبنی (کرم)، نگه‌دارنده در کنسروها، میوه‌های فرآوری شده، تولید مربا و سایر مواد غذایی اضافه شود. منبع گلیسیرین (روغن حیوانی یا گیاهان و نفتی) که در یک محصول غذایی استفاده می‌شود معمولاً بر روی برچسب غذایی ذکر نمی‌شود.

استفاده و تهیه ی این ماده از برند های مشخص و معتبر یکی از نکاتی است که همواره باید به آن توجه کرد. برخی شرکت های سود جو دی اتیلن گلایکول را که ماده ای ارزان تر می باشد به صورت ناخالصی به محصول گلیسیرین اضافه می نمایند که همین امر موجب ایجاد مسمومیت ها و واکنش های آلرژیک فراوانی می شود.

برای خرید گلیسیرین با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تماس بگیرید.

صنایع غذایی

در صنایع غذایی و نوشیدنی به عنوان حلال، شیرین کننده و نگه دارنده عمل می کند و به طور معمول در تولید عصاره های چای ، قهوه ، زنجبیل و سایر سبزیجات کاربرد دارد. این ماده همچنین به عنوان عامل نرم کننده در نان، کیک، گوشت ، پنیر و شکلات استفاده می شود.

برای جلوگیری از تشکیل کریستال‌های یخ در غذاهای یخ‌زده مانند ماست، بستنی و سایر دسرها استفاده می‌شود. همچنین به‌عنوان شیرین‌کننده و نگه‌دارنده در انواع خوراکی‌ها به کار برده می‌شود.

اغلب میوه های خشک برای حفظ رطوبت به آن ها گلیسیرین افزوده می شود. این ماده در میوه های خشک مانع می شود تا این میوه ها رطوبت خود را از دست بدهند و خشک و شکننده شوند.

ورزشکاران نیز آن را برای حفظ آب موجود در بدن مورد استفاده قرار می دهند.

صنایع کاغذ سازی و نساجی

محصول فوق می تواند به عنوان عامل نگه دارنده رطوبت در تنباکو برای جلوگیری از ایجاد طعم ناخوشایند استفاده شود. در صنایع تولید کاغذ این ماده به عنوان پلاستی سایزر و روان کننده استفاده می شود. همچنین در صنعت نساجی برای نرمی پارچه و نخ نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در آینده نزدیک تامین این ماده به صورت خام به شدت به واحد های بایو دیزل وابسته است زیرا در این واحد ها گلیسیرین به صورت محصول جانبی تولید می شود. ظرفیت  تولید بایو دیزل در سال 2010، 12 میلیون تن بوده است که از این میزان 2/1 میلیون تن میزان گلیسیرین تولیدی است.

واحدارزشتولیدات
پوند در سال109 ×2/5تولید بایو دیزل در امریکا در سال 2008
پوند در سال108 ×2/5تولید این ماده به صورت خام از بایو دیزل در امریکا در سال 2008
پوند در سال109 ×8/3کل تولید این ماده در جهان در سال 2008
پوند در سال108 ×8/3ماده ی خام تولیدی از بایو دیزل در سال 2008
سنت در پوند10-5/3قیمت این ماده به صورت خام
سنت در پوند50-40قیمت گلیسیرین بازیابی

.

صنایع دارویی :

  • به‌عنوان یک مرطوب‌کننده برای درمان و پیشگیری از خشکی، زبری پوستی، خارش و تحریکات جزئی پوست (مانند بثورات جلدی خفیف، سوختگی پوست از پرتودرمانی) استفاده می‌گردد. طی تحقیقات صورت پذیرفته استفاده از گلیسیرین در پوست های خشک در طی 10 روز می تواند آب رسانی به پوست و هیدراته نمودن آن را بهبود ببخشد. تحقیقات دیگری ثابت نموده است که کرم های حاوی این ماده می توانند رطوبت بیشتری را نسبت به کرم های ساخته شده از هیالورونیک اسید و یا روغن های سیلیکونی جذب نمایند و مانع از، از دست دادن آب شود
  • خشکی پوست ناشی از کمبود آب در لایه بالایی پوست است. مرطوب‌کننده ها با تشکیل یک‌لایه چرب در بالای پوست که آب را به پوست وارد می‌کند سبب بهبود پوست می شوند. گلیسیرین، لسیتین و پروپیلن گلیکول، آب را به لایه خارجی پوست می‌رسانند و مانع از خشکی آن می شوند.
  • همچنین دارای اجزای تشکیل‌دهنده‌ای است که مواد سفت (کراتین) را که در لایه‌های بالایی از سلول‌های پوست قرار دارند را نرم می‌کند، این کار به از بین رفتن سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند، درنتیجه پوست دارای آب بیشتری می‌شود و نرم‌تر می‌گردد.
  • در داروهای قلبی، شیاف‌ها و ضد سرفه‌ها کاربرد دارد.
  • در خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها یافت می‌شود.
  • برای کاهش فشار داخل جمجمه به‌صورت وریدی برای جلوگیری از تورم مغز به کار می‌رود.
  • مکمل‌های خوراکی گلیسرول ممکن است به کاهش فشار بیش‌ازحد چشم، ناشی از اختلالات چشم مانند گلوکوم (glaucoma) کمک کند.
  • محصول فوق می تواند به صورت خوراکی ، با رساندن آب کافی به روده ها سبب جلوگیری از یبوست شود. در واقع این ترکیب نوعی ملین به حساب می آید که سبب جا به جایی راحت تر غذاهای هضم شده در روده می شود

 صنایع آرایشی :

گلیسرول به‌طور گسترده در تولید محصولات مراقبت از مو، شامپوها، صابون‌ها و کرم‌های آرایشی برای ایجاد نرمی، صافی و یک دستی مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل رایحه دار کردن ، نرم کنندگی مو، کاهش ویسکوزیته و… نیز در این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.

در صابون های شفاف معمولا تا حدود 15 الی 20 درصد مورد استفاده قرار می گیرند و می تواند موجب مرطوب سازی پوست شود

گلیسرول به عنوان سومین ماده ی پر کاربرد در محصولات آرایشی بعد از آب و رایحه ها می باشد و در بیش از 23366 محصول آرایشی استفاده می شود.معمولا این ترکیب را می توان در کرم های زیر چشم، رژ لب ها، رنگ موها ، صابون ها، مواد شوینده و… مشاهده نمود.

کاربرد در تولید کف‌پوش‌های ساختمان، گریس‌ها، رنگ‌ها و حلال‌های شیمیایی از دیگر مزایای این محصول هستند.

گلیسیرین و کاربرد آن در صنایع آرایشی

استفاده از این ترکیب در محصولات آرایشی در غلظت های مجاز بلامانع است. معمولا اغلب محصولات حاوی مقادیر مجاز و بی خطر از آن می باشند (79 درصد در محصولاتی با ماندگاری بالا مانند کرم ها، لوسیون ها و… 99 درصد در محصولاتی که بعد از اعمال بر روی پوست یا مو نیاز به شست و شو دارند ). طبق تحقیقاتی که در سال 2014 انجام شد گزارش شده است که به طور کلی گلیسیرین در 15654 کالای آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. در این بین 10.046 محصولاتی با ماندگاری بالا بر روی پوست، 5441 محصولات قابل شستشو و 167 محصول مورد استفاده در حمام  می باشند.

مقایسه با سایر مواد جاذب آب

گلیسیرین در محصولات مراقبت شخصی نسبت به سایر محصولات جاذب آب مانند :

  • آلفا هیدروکسی اسید ها مانند لاکتیک اسید و اسید گلیکولیک
  • اسید هیالورونیک
  • پروپیلن گلیکول و بوتیلن گلیکول
  • سوربیتول
  • اوره

بسیار موثر تر عمل می نماید.

ضد یخ:

همانطور که در قسمت پایداری توضیح داده شد، به دلیل نقطه ی انجماد پایین این ترکیب، glycerol اولین ضد یخ مورد استفاده در رادیاتور ماشین ها به حساب می آید. اگر چه امروزه اتیلن گلیکول ها توانستند جایگزین آن شوند اما همچنان در فرمولاسیون ضد یخ ها می توان ترکیب اتیلن گلیکول را همراه با الکل و گلیسرول مشاهده نمود.

مواد منفجره:

گلیسرین یکی از مواد اولیه ی مورد استفاده در تولید نیتروگلیسیرین و در نتیجه تولید مواد منفجره ای مانند دینامیت می باشد. این ماده از مخلوط نمودن و واکنش بین گلیسرول، اسید نیتریک و اسید سولفوریک به وجود می آید. ماده ی روغنی به وجود آمده وقتی در برابر حرارت قرار می گیرد منفجر می شود. همچنین با پرتاب نمودن ظرف حاوی این ترکیب می توان زمینه را برای انفجار آن فراهم نمود.

در ساخت دینامیت آن را با مواد جاذب مخلوط می نمایند تا از خاصیت انفجاری آن در هنگام پرتاب، کاسته شود. در ویدیوی زیر این خاصیت را می توان به خوبی مشاهده کرد : 

 بازار جهانی خرید و فروش گلیسیرین : 

ارزش بازار این ماده در سال 2017 بیشتر از 2 میلیارد دلار بوده است و انتظار می رود تا سال 2024 این میزان به 4 میلیارد تن نیز برسد. یکی از اصلی ترین مواد اولیه برای تولید رزین هایی می باشد که برای تولید پوشش های مدرن برای سطوح خارجی خانه ها و لعاب خودرو ها مورد استفاده قرار می گیرند.

به علت کاربرد این ماده به عنوان روان کننده ، نرم کننده و حلال استفاده از ان در محصولات ارایشی و بهداشتی رواج دارد.پیش بینی می شود بازار این محصولات تا سال 2024 از مرز 650 میلیارد دلار عبور کند. این عوامل به رشد بازار این ماده کمک شایانی کرده است.

به عنوان ضد یخ در کاربرد های خودرو سازی قبل از این که با اتیلن گلایکول جایگزین شود استفاده می شد. بی خطر بودن گلیسیرین صنایع خودرو سازی را به آزمایشات دوباره برای استفاده مجدد از این محصول برای استفاده به عنوان ضد یخ ترغیب می کند. قیمت های بالای  مواد اولیه خام در صنایع غذایی و صنایع دارویی تاثیر زیادی بر بازار این ماده گذاشته است. در نمودار زیر کاربردهای صنعتی این ماده قابل مشاهده است.

کاربردهای گلیسیرین

تولید کنندگان و فروشندگان گلیسیرین

فراوانی شکل خام گلیسیرین سبب افزایش درجه یا گرید (grade) خاصی از این ماده شده است که معادل با استاندارد USP است، اما نیازی به گواهینامه USP ندارد این درجه و برش برای کاربردهای صنعتی مانند تولید اپیکلوهیدرین (epichlorohydrin) و پروپیلن گلیکول مصرف می‌شود،

آسیا و بخصوص کشور چین همچنان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده گلیسرول خواهد بود. کاربرد در ساخت اپیکلوهیدرین و خمیردندان‌ها تا سال 2022 بزرگ‌ترین بازار مصرف را برای گلیسرول تشکیل خواهند داد.

دو کشور مالزی و اندونزی به دلیل وجود درختان نخل بسیار که از منابع تولید گیاهی گلیسرول است در چند سال آینده نقش مهمی را در بازار این محصولات ایفا خواهند کرد.

بازار محصولات مراقبت شخصی و مراقبت از دهان بزرگ‌ترین بازار نوع خالص این ماده در جهان که رقمی در حدود 30 درصد کل مصرف آن است را تشکیل می‌دهد.

این تولیدات شامل موارد مراقبت شخصی مانند لوازم‌آرایشی و مراقبت از پوست و محصولات مراقبت از دهان مانند خمیردندان و دهان‌شویه هستند. به دنبال آن مصرف در صنایع غذایی و نوشیدنی، با بیش از 13 درصد و صنایع داروسازی با بیش از 10 درصد به ترتیب سهم هرکدام از صنایع را در بازار جهانی این محصول تعیین می‌کند.

بر اساس تحقیقات و آنالیزها پیش‌بینی می‌شود رشد بازار گلیسیرین در حدود 4 تا 5 درصد در سال‌های آینده افزایش داشت باشد.

ایمنی :

این ماده ممکن است باعث تحریک پوست و سوزش آن شود. همچنین در صورت تماس با چشم باعث ایجاد آسیب‌های جدی به آن می‌شود. این ماده قابل‌احتراق است اما هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر سرطان‌زا بودن آن منتشرنشده است.

لطفاً پیش از تماس با این محصول MSDS گلیسیرین را با دقت مطالعه بفرمایید.

خواص گلیسیرین برای بدن

همانگونه که پیشتر نیز گفته شد این الکل قند در محصولات مصرفی فراوانی مانند مواد آرایشی بهداشتی و داروها مور استفاده قرار می گیرد. از این رو آشنایی با خواص آن برای پوست ، مو و سایر بدن خالی از لطف نیست. 

کارکرد و نحوه استفاده برای مو

محصول فوق می تواند مانع از دست رفتن رطوبت موجود در پوست شود و جذب آب پوست را بیشتر نماید. گلیسرین آب را از دو مکان برای پوست فراهم می کند:

1- رطوبت موجود در هوا

2- از لایه های زیرین پوست

هر چه پوست شما مقدار بیشتر آب داشته باشد مرطوب تر و نرم تر خواهد بود

استفاده از آن برای موها موجب می شود تا موها حالت نرمی و لطافت خود را حفظ نمایند و یا هنگام استفاده از اتو موها و یا سشوار، خشک و شکننده نگردند.

خواص این ماده برای پوست چیست ؟

این ماده می تواند موجب متعادل سازی pH پوست و جلوگیری از چروک شدن آن شود. در نتیجه این ترکیب در بیشتر تونر های پوست به منظور روشن سازی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزایای دیگر این ترکیب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • درمان جوش سرسیاه و آکنه
  • سفید سازی و روشن سازی پوست
  • لایه برداری پوست و از بین بردن لکه های پوستی
  • آبرسانی به پوست و جلوگیری از خشکی آن ( در زمستان استفاده از کرم های حاوی این ماده برای جلوگیری از خشکی پوست و ایجاد ترک های حاصله توصیه می گردد).

صابون گلیسیرین

آیا استفاده از صابون های گلیسیرین مفید است ؟

همانطور که پیشتر گفته شد، باتوجه به بی خطر شناخته شدن این ماده استفاده از آن در صنایع آرایشی و بهداشتی از جمله تولید صابون ها نیز رواج دارد،استفاده از این صابون ها برای رفع خشکی پوست های حساس مفید بوده چون نسبت به سایر صابون ها PH کمتری داشته و استفاده به اندازه آن باعث حفظ رطوبت پوست می شود.

مضرات گلیسیرین برای پوست چیست ؟ 

به عنوان یک ماده ی جاذب آب این ترکیب می تواند آب را از نزدیکترین منبع جذب نماید. هنگام استفاده ی پوستی، نزدیک ترین منبع برای جذب آب لایه ی زیرین پوست شما می باشد. در شرایطی که رطوبت پایین می باشد این عمل شدت پیدا می کند و می تواند خشکی و حتی تاول پوستی را منجر شود.

بنابراین برای استفاده های پوستی، گلیسیرین را به صورت خالص مورد استفاده قرار نمی دهند و حتما آن را رقیق می سازند.

بسیاری از سازندگان محصولات آرایشی و بهداشتی این ترکیب را با گلاب رقیق می نمایند . تا علاوه بر رقیق سازی ، آبرسانی پوست و منافذ نیز صورت پذیرد.  یک منبع تحقیقاتی معتبر در سال 2011 ، خاصیت آنتی اکسیدانی گل رز را برای پوست تایید نمود.

با این حال این ماده یک محصول طبیعی به حساب می آید و می تواند واکنش های آلرژیکی را نیز در پی داشته باشد. در صورت مشاهده ی خارش و بثورات پوستی استفاده از آن را متوقف نمایید.

مصرف گلیسرول در ورزشکاران چه خاصیتی دارد؟

جالب است بدانید گلیسیرین به دلیل فراهم نمودن رطوبت، در ورزشکاران طرفدار زیادی دارد. ورزشکاران در هنگام ورزش آب زیادی از بدن خود را از دست می دهند و همین امر در صورت جبران نشدن می تواند موجب کاهش عملکر آن ها شود. به خصوص زمانی که میزان آب از دست رفته ی آن ها بیش از 2 % وزن بدنشان باشد، علائم از دست رفتن آب در آن ها کم کم قابل مشاهده خواهد بود و ضعف، بی حالی و خستگی مفرط را تجربه خواهند کرد.

در نتیجه نوشیدن آب کافی قبل و یا هنگام ورزش اکیدا توصیه می گردد. آب مورد استفاده می تواند خیلی سریع و از طریق ادرار دفع شود. در نتیجه  افزودن 1.1 گرم گلیسیرین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به آب و نوشیدن آن قبل از ورزش موجب حفظ بیشتر آب به میزان 50% می شود.

در مطالعات بیشتر این موضوع ثابت شده است که مصرف نوشیدنی های حاوی گلیسیرین می تواند در افرادی که در طی ورزش مقدار زیادی آب بدن خود را از دست داده اند سبب هیدراتاسیون بهتر و جبران آب از دست رفته بیشتری نسبت به آب و یا نوشیدنی های ورزشی دیگر شود.

سوالات متداول در مورد گلیسیرین و خرید آن

گلیسرول خوراکی چیست ؟

گریدی از این محصول است که برای استفاده در صنایع غذایی مناسب است. معمولا به عنوان روان کننده ، شیرین کننده و نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد و منبع آن می تواند گیاهی ، حیوانی و یا سنتزی باشد.

گلیسیرین فنیکه چیست ؟

قطره ای است دارویی که برای از بین بردن جرم و چربی های جمع شده در داخل گوش مورد استفاده قرار می گیرد.

چرا این ماده شیرین است ؟

گلیسیرین یک الکل قند است و هنگامی که با آب مخلوط شود ، مایعی شربت مانند و بدون بو تولید می شود که مزه ای شیرین دارد. 

آیا گلیسیرین حلال است ؟

از آنجایی که کلمه حلال دو معنی و مفهوم متفاوت دارد جواب هر دو سوال را می دهیم :

از نظر شرعی : بله حلال است .

از نظر شیمیایی : گلیسرول به دلیل قطبیت بالا و نقطه جوش بالایی که دارد یک حلال خوب به شمار می آید.

آیا گلیسرول و گلیسیرین یک ماده هستند ؟

با اینکه گلیسرول نام دیگری از گلیسیرین است اما به طور قرار دادی گلیسیرین به ماده ی ساخته شده و گلیسرول به عنصر تشکیل دهنده گفته می شود. به طور مثال شربت گلیسیرین از حدود 99.7 درصد گلیسرول تشکیل شده است.

تفاوت گلیسیرین و پارافین چیست ؟

گلیسیرین و پارافین دارای کاربردهای مشابهی هستند با این تفاوت که کاربرد های پارافین بیشتر در حوزه صنعت می باشد، استفاده هایی تحت عنوان روغن های حرارتی، روان کننده در ماشین آلات، مایع خنک کننده برای سیستم های الکترونیکی،استفاده در تولید گریس ها، حشره کش ها، چسب و مایغ ضد آب تنها بخشی از کاربردهای آن می باشد،این ماده مانند گلیسیرین استفاده دارویی داشته با این تفاوت که گستردگی این کاربرد کمتر بوده و استفاده از آن نیز برای تولید محصولات آرایشی رواج کمتری دارد.دلیل این موضوع بسته شدن منافذ پوست و ماندن چربی روی پوست و آسیب به آن ذکر شده است.

0/5 (0 Reviews)

2 نظر برای «گلیسیرین چیست؟ | قیمت خرید گلیسیرین»

  • سلام .
    آیا ریختن گلیسیرین بر روی میوه و استفتاده به جای تنباکو بر رو قلیان.

    با توجه به گرمای زغال و دودی که میکند ضرر دارد برای بدن

    • مبتکران می‌گوید:

      با سلام ، حد مجازی که برای استنشاق بخار گلیسیرین به مدت 8 ساعت در روز اعلام شده است 5 میلی گرم بر متر مکعب است. در برخی دستگاه های ترک سیگار از این ماده استفاده می شود که غلظت آن در هر بار تنفس دود بین 300 تا 500 میلی گرم بر مترمکعب است. اما از آنجایی که این نوع استنشاق چیزی بین 1 تا 3 ثانیه طول می کشد و در بین آن تنفس وجود دارد، می توان از غلظت بالای آن چشم پوشی کرد. بدیهی است که استفاده زیاد از این نوع وسیله ها (مانند ویپ) در طول روز خطرناک است.
      در موردی که شما مطرح کردید چن نکته قابل بررسی است :
      غلظتی که در هر بار پک زدن وارد بدن می شود. (باید اندازه گیری شود)
      فاصله بین تنفس ها و تعداد آن
      همه این موراد باید بررسی شوند و سپس می توان نظر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *