اسید استئاریک

 اسید استئاریک ترکیبی آلی است که عموما از چربی حیوانات و گیاهان استخراج می شود . این محصول با نماد SA یک اسید چرب اشباع و شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید رنگ یا به صورت مایع می باشد.از کاربردهای عمده این محصول به استفاده در لاستیک سازی، پزشکی ،تولید مواد شوینده و در شمع سازی  می توان اشاره کرد. تاثیر این ماده بر پوست سبب استفاده گسترده از آن در انواع محصولات مراقبت از پوست و لوسیون ها گردیده است  جهت خرید اسید استئاریک و اطلاع از قیمت فروش آن با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

فروش اسید استئاریک :

مبتکران شیمی به عنوان یکی از با سابقه ترین شرکت های تامین کننده مواد شیمیایی با استفاده از کادری مجرب و متخصص سعی بر آن دارد تا بتواند مواد اولیه شیمیایی را در بهترین کیفیت ، بهترین قیمت و کوتاه ترین زمان به مشتریان خود برساند و خریدی خوشایند و آسان را برای صنعتگران محترم رقم بزند. لطفا جهت اطلاع از نحوه فروش محصول فوق با شماره های موجود تماس بگیرید. 

خرید اسید استئاریک اصفهان:

برای آگاهی از نحوه ی خرید مواد شیمیایی و ثبت سفارش برای محصول فوق، شما می توانید از طریق تماس تلفنی ، چت آنلاین و شبکه های اجتماعی با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

 تلفن تماس:

021-77657131

021-77641136

021-77649244

021-77641217

کشور تولید کننده: مالزی / اندونزی

بسته بندی:  کیسه 25 کیلوگرمی

درصد خلوص : 92% flakes

قیمت اسید استئاریک :

آخرین قیمت ها و قیمت به روز محصولات شیمیایی را از کارشناسان ما بخواهید. کارشناسان فروش ما علاوه بر تماس تلفنی در تلگرام mbkchemical@ و واتس اپ نیز پاسخگوی شما خواهند بود:
     09198991006
               09198991007
               09198991008

ارتباط با مسئول فنی: با تلگرام mbkchem@ درارتباط باشید. 

 

برگه آنالیز محصول

با کلیک بر روی عکس های زیر می توانید آنالیز نمونه های پرک و گرانوله ( رابر گرید ، 98% ، 50% ، 43% و …) را مشاهده کنید . 

 پرک  

pdf

 

 

 

 

 

 گرانوله

pdf

خواص و ویژگی ها

محصول فوق ، یک اسید چرب  بزرگ زنجیر است که 18 اتم کربن در ساختار مولکولی خود دارد و در ساختار بسیاری از لیپیدهای حیوانی و گیاهی وجود دارد . 

این ماده افزودنی در ساخت بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو ،شامپو، پاک کننده های خانگی و… مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این گیاه خواصی دارد که از آن به عنوان یک پاک کننده در از بین بردن روغن، خاک و باکتری های موجود در پوست و مو و سایر سطوح استفاده می شود.

علاوه بر آن ،این ماده یک نرم کننده و امولسیفایر به شمار می رود. ساختار این ترکیب به آن کمک می کند تا بافت و قوام سایر محصولات را بهبود ببخشد. همچنین ترکیب فوق می تواند محصولات شوینده را قوام ببخشد و سبب جامد سازی آن ها شود . توانایی این ماده در ترکیب شوینده ها و آب یکی دیگر از مزایای استفاده از این ماده به شمار می رود ( زیرا روغن و آب به خوبی با هم ترکیب نمی شوند.

خواص فیزیکی و شیمیایی

ویژگی های این ماده به صورت جدول زیر است:

فرمول شیمیاییC18H36O2
جرم مولکولی  284.5 g/mol
نقطه جوش 383  درجه سانتی گراد
دمای ذوب 68.8 درجه سانتی گراد
حلالیت در آب نامحلول است اما در الکل ، بنزن و کلروفرم قابلیت حل شدن دارد .

 

 تولید اسید استئاریک

این ماده با نام دیگر اسید اکتا دکانوئیک در چربی های مختلف حیوانی به مقدار 30%  و  در چربی های گیاهی مانند روغن درخت کاکائو ، روغن درخت شیا و روغن درخت نخل و…  به مقدار حدودا 28 الی 45 % و در دیگر دانه های گیاهی حدود 5% یافت می شود.این ماده در گرید تجاری حاوی مقدار مساوی از این ماده و اسید پامتیک و مقدار بسیار کمی اسید اولئیک است. و در صنایع گوناگونی از جمله صنایع غذایی،دارویی، لاستیک سازی و… کاربرد فراوان دارد.

در جدول زیر می توانید چندین گرید از این ماده را مشاهده نمایید.

 

انواع گرید ها
S4751-1G

 

S4751-10G

 

S4751-5G

 

S4751-25G

 

S4751-100G

 

منابع غذایی

این ترکیب به عنوان استر گلیسرول در چربی ها و روغن های گیاهی و حیوانی یافت می شود در محصولاتی مانند گوشت ، روغن نارگیل و شکلات به وفور یافت می شود اما محققین این ترکیب را چربی ای مضر برای سلامت فلب و عروق به حساب نمی آورند.

در گوشت قرمز این ماده به مقدار <1.8گرم در هر g/100  از ماده ی غذایی موجود است. در گوشت های فرآوری شده  مانند کالباس مقادیر بیشتری از این ماده وجود دارد.

میزان این ماده در پنیر 3گرم و در کره 9.9 گرم به ازای هر 100 گرم ماده خوراکی موجود می باشد.

منبع خوراکی دیگری از این ماده زرده ی تخم مرغ می باشد.3.7 گرم از این ماده در هر 100 گرم ماده ی غذایی موجود می باشد

کاربرد ها

در سال 2017 کشورهای مالزی و اندونزی مسئول 87% از  تولید جهانی روغن پالم حاوی stearic acid خوراکی بودند.  اداره ی غذا و داروی آمریکا FDA  میزان سلامت استفاده از این ماده را در صنایع غذایی به عنوان افزودنی مجاز نیز تایید کرده است . این محصول با اینکه اسید چرب اشباع شده است اما در مقایسه با دیگر اسید های چرب اشباع شده میزان کلسترول را به میزان اندکی تغییر می دهد و کمتر برای سلامتی مضر به حساب می آید  و از آن در صنایع داروسازی نیز به وفور استفاده می کنند.

پزشکی

دلایلی نیز وجود دارد که نشان می دهد محصول فوق خواص درمانی برای پوست دارد .طی آزمایش های انجام گرفته بر روی موش های طاس و بی مو برای میزان اثر بخشی این ماده، این نتیجه به دست آمد که این ماده توانست زمینه را برای افزایش رشد موهای موش ها فراهم کند.

بر همین اساس در سال 2000 ، Khalil et al و همکارانش توانستند کرم سوختگی ای با قابلیت ضد التهابی و ضد قارچی ای را روی موش ها آزمایش کنند که مواد اولیه ی آن دکوزانول و محصول فوق بود. نتایج نشان داد هر دوی این مواد به طور چشم گیری  و هر کدام به ترتیب 76 و 57 درصد موجب کاهش شدت ضایعات پوستی شدند و توانستند میزان خسارات ناشی از سوختگی به پوست را به حداقل برسانند. خواص مفید این ماده و حلالیت کم آن در آب و حلال پذیری آن در روغن موجب گردیده تا استفاده از آن در کرم های محافظ پوست، مرطوب کننده ها و کرم های بعد از اصلاح در سال های اخیر مورد توجه فراوان قرار بگیرد.

لوازم آرایشی

از کاربرد های دیگر محصولفوق می توان به استفاده در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی  و همچنین صنایع پلیمری اشاره کرد.

این ماده به میزان مشخص در لوازم آرایشی و بهداشتی یک افزودنی بی خطر به حساب می آید  

لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله مواد پر کاربردی هستند که برای مراقبت و زیبایی در تمام کشور های دنیا به کار می روند .از جمله کاربرد های محصول فوق الذکر در لوازم و آرایشی، می توان به عامل سورفاکتانت و امولوسیون کننده در ساخت عطرها ، استفاده در مرطوب کننده ها و حفظ شکل صابون از طریق ترکیب تری گلیسیرید ها و استر های این محصول و… اشاره کرد.

مواد اولیه ی تشکیل دهنده ی لوازم آرایشی ذکر شده مثل عطر و صابون و… انواع مختلفی دارند که بعضا طبیعی و یا مصنوعی هستند . این مواد با توجه به ترکیبات شیمیایی که دارند تاثیر مستقیمی بر سلامتی انسان ها وارد می کنند. حتی مواد شیمیایی خطرناک با دوز کم نیز می توانند موجب آسیب های جدی ای به سلامتی شوند. تا جایی که در استرالیا نظارت جدی ای بر روی مواد شیمیایی موجود در لوازم ارایشی بهداشتی توسط چند نهاد دولتی انجام می شود.این ماده با ایجاد  پوششی بر روی بدنه ی مو آن را در برابر شکنندگی و آسیب های خارجی محافظت می کند این کار به طور غیر مستقیم و با غوطه ور شدن تری گلیسیرید های شامل استر این ماده انجام می شود.

  • لوسیون ها و کرم های صورت

این ماده وقتی به لوسیون ها و کرم های صورت اضافه می شود به عنوان یک ضخیم کننده عمل می کند و منجر به بهبود کیفیت و بافت محصول نهایی می شود. مقدار پیشنهادی مورد استفاده از این ترکیب در لوسین ها و کرم ها 2 الی 5 درصد می باشد

شوینده ها

این محصول در شوینده هایی از جمله صابون ها و لایه بردار های پوستی نیز همانند شامپو ها به طور غیر مستقیم کاربرد دارد این ماده در صابون ها می تواند علاوه بر حفظ شکل و قوام صابون یه عنوان سورفاکتانت در نقش یک پاک کننده ی قوی نیز عمل کند و موجب کاهش کشش سطحی آب گردد همچنین در نقش عامل امولوسیونی موجب شود تا موادی مانند آب و روغن که با هم ترکیب نمی شوند ، با هم ترکیب گردند و در نتیجه ی آن روغن و یا آلودگی های روی پوست پاک شود. مقدار مورد استفاده در محصولات شوینده .5 درصد گزارش شده است.

کاربرد اسید استئاریک

کاربرد اسید استئاریک در لاستیک (رابر گرید)

این ماده تقریبا در تمام محصولاتی از جنس لاستیک نقش به سزایی دارد.

استفاده از این ماده در صنعت لاستیک سازی به مقدار بسیار کم انجام می شود

اما این مقدار کم هم می تواند اثر چند منظوره و بسیار مفیدی بر پردازش و ساخت لاستیک ها داشته باشد. 

SA به منظور نرم شدن بیشتر لاستیک به آن اضافه می گردد.

صنایع فلزی

این ماده به عنوان یک عامل پوششی و بازدارنده برای اکسیداسیون  پودر های فلزی مانند آهن و آلومینیوم به کار می رود و باعث می شود نگهداری این مواد در بازه ی زمانی طولانی مدت نیز امکان پذیر شود. همچنین در هنگام شکل دهی و قالب زنی پودر سرامیک به عنوان یک روان کننده نقشی اساسی دارد  علاوه بر این به طور گسترده ای در لوله های پلاستیکی PVC نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

هم چنین از دیگر گریدهای آن می توان به نوع دارویی این محصول اشاره کرد.

در حال حاضر نیز اسید استئاریک ایرانی به خصوص محصول اصفهان در بازار موجود است. 

 

اسید استئاریک در شمع سازی

ساخت شمع و استفاده از آن به حدود 5000 سال پیش بر میگردد . اما تغییرات اساسی در نحوه ساخت شمع در قرن نوزدهم میلادی اتفاق افتاد ، در دهه 1820 میلادی شیمی دان فرانسوی به نام میشل شورل روش استخراج Stearic acid از چربی حیوانات را کشف کرد . این کشف باعث توسعه تولید موم استئارین شد که خواص خوبی همانند سختی ، دوام و تمیز سوختن داشت . شمع های استئارین هنوز هم در اروپا محبوب هستند .

 

اسید استئاریک در شمع سازی

معمولا در شمع سازی این ماده (استئاریک اسید) را به نسبت 10 به 90 با موم مخلوط می کنند ( 10% اسید و 90 % موم ) . مزیت های استفاده از این ماده در ساخت شمع عبارتند از :

امروزه علاوه بر موم پارافینی از موم های سویا ، موم زنبور عسل و موم پالمی نیز دز ساخت شمع استفاده می شود و به اغلب آن ها محصول فوق جهت بالا بردن استحکام و جلوگیری از فرافتادن ناگهانی اضافه می گردد.   

صابون سازی

افزودن این محصول به صابون باعث سخت تر شدن و بالا رفتن ماندگاری آن خواهد شد . به صورت میانگین به ازای هر پوند صابون 1 قاشق غذاخوری stearic acid  لازم است .

استفاده در تولید باتری ها:

در ساخت باتری ها این ماده به عنوان افزودنی برای پوشش صفحات منفی مورد استفاده قرار می گیرد. SA سبب کاهش اکسیداسیون مواد فعال دارای بار منفی و کاهش زمان لازم برای شارژ باتری ها در مقایسه با سایر انواع باتری های فاقد SA می شود.

کاربرد در ساخت پلاستیک ها:

SA به دلیل جاذبه ی خوب و پایداری در برابر نور و گرما، معمولا در لوله های PVC ، پلتفرم ها و فیلم ها، کاربرد دارد. در تهیه ی پلاستیک ها این ماده به عنوان روان کننده و کاهنده ی اصطحکاک مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماده در چه محصولاتی دیده می شود؟

  • ساخت صابون و شامپو ها
  • کرم ها، لوسیون ها و محصولات مراقبت از پوست
  • ساخت شمع
  • تهیه آدامس
  • مواد شوینده
  • نرم کننده های موجود در صنعت نساجی

بازار جهانی

انتظار می رود در بین سال های 2019 تا 2025 این محصول با رشد CAGR 5%  روندی صعودی داشته باشد و تقاضا برای این ماده افزایش یابد. از کاربرد های مهم این ترکیب که موجب افزایش رشد بازار فروش اسید استئاریک شده است می توان به بالا رفتن تقاضا برای محصولات مراقبت شخصی و باتری های اسید- سرب اشاره نمود. آسیا و اقیانوسیه به خصوص کشور های چین و هند بزرگترین مصرف کنندگان این ماده به شمار می روند

  • این ماده بعد از هیدروژناسیون روغن های چربی حیوانات و گیاهان به دست می آید و به طور عمده در محصولات مراقبت شخصی و صنایع آرایشی به عنوان یک سورفکتانت و امولسیون کننده مورد استفاده قرار می گیرد
  • ترکیب فوق به طور کلی برای تولید استئارات هایی نظیر سدیم استئارات،منیزیم استئارات و کلسیم استئارات مورد استفاده قرار می گیرد. مواد ذکر شده جزیی از ترکیبات سازنده ی محصولات مراقبت شخصی هستند که در بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو کابرد دارند
  • در صابون ها و مواد شوینده نیز این ماده کاربرد زیادی دارد و به عنوان ضخیم کننده و سفت کننده مورد استفاده قرار می گیرد و موجب می شود تا صابون شکل ظاهری خود را حفظ کند. در واقع به دلیل وجود این ماده در صابون ها است، که این محصولات می توانند به خاک ها و ذرات آلوده بچسبند و آن ها را از روی سطح پاک نمایند و آب شسته شوند

رشد این محصول و پیش بینی آن برای مناطق مختلف جهان را می توانید در شکل زیر مشاهده کنید

بازار جهانی اسید استئاریک

 

msds اسید استئاریک:

msds اسید استئاریک

این ماده در صورت بلعیده شدن سمی می باشد

در صورت بلعیده شدن دهان را خوب بشویید و فوری به مرکز پزشکی مراجعه نمایید

و برای حیوانات جزء مواد بسیار سمی طبقه بندی می گردد

بعد از برخورد این ماده با پوست حتما دست های خود را با آب بشویید

و از ورود این ماده به محیط زیست جدا خودداری نمایید

 

محصولات مرتبط :

اسید اگزالیک

اسید نیتریک

پرسش و پاسخ :

در ادامه قصد داریم به چند سوال رایج پیرامون این ماده شیمیایی پاسخ دهیم

1-آیا این ماده محصولی طبیعی است؟

بله همانطور که در متن اشاره شد این ترکیب از گیاهان و حیوانات به دست می آید. به همین دلیل است که این ترکیب گزینه ی مناسبی در ساخت کرم ها و لوسیون ها به جای مواد شیمیایی به شمار می آید. در برخی از مکمل ها نیز مخلوط این ترکیب با منیزیم ( استئارات منیزیم ) در فرمولاسیون آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.

این ترکیب را با نام های زیر می توان بر روی لیبل محصولات مشاهده نمود:

  • اکتادکانوئیک اسید
  • Glycon DP
  • Emersol 120 or 132 or 150
  • Formula 300

 

2-آیا این ماده می تواند سبب جلوگیری از جوش های پوستی شود؟

این ماده در حقیقت سبب پاکسازی منافذ پوست از روغن ها و آلاینده ها می شود. درنتیجه می تواند مانع از تشکیل و به وجود آمدن جوش ها گردد. این اثر به دلیل خاصیت امولسیون کنندگی این ترکیب بر روی چربی ها و روغن ها می باشد

 

3-آیا ترکیب فوق می تواند برای پوست ها به خصوص پوست های حساس مضر باشد؟

این ماده برای اغلب پوست ها، حتی پوست های پیر و دارای چروک نیز مناسب می باشد. با این حال همیشه امکان ایجاد حساسیت در برخی افراد وجود دارد. توصیه می شود پیش از استفاده از این ترکیب حتما مقدار کمی از آن را تست نمایید.

 

4-میزان سلامت استفاده از SA چقدر است؟

سازمان غذا و داروی آمریکا FDA میزان سلامت استفاده از این ترکیب را به عنوان یک افزودنی غذایی و هم برای استفاده ی موضعی در محصولات مراقبت شخصی بی خطر دانسته است.  طبق مطالعات صورت پذیرفته این ماده به نور حساس نمی باشد و پوست را مستعد آفتاب سوختگی نمی کند.

از آنجایی که این ترکیب اسید چربی است که در انسان نیز یافت می شود، افراد بسیار کمی در هنگام استفاده از محصولات حاوی ترکیب فوق دچار حساسیت می شوند. با این حال برخی افراد با پوست های حساس ممکن است واکنش های خفیفی در هنگام استفاده از این ترکیب از خود نشان دهند.

 

5-آیا مصرف ترکیب فوق با این که نوعی چربی به حساب می آید می تواند موجب مشکلات سلامتی به خصوص برای قلب شود؟

خیر، SA با مشکلات قلبی و عروقی ارتباطی ندارد. مطالعات نشان می دهد میزان اثرات SA بر سلامت قلب و عروق نسبت به اسیدهای چرب ترانس اشباع نشده مطلوب تر است. همچنین این ماده می تواند میزان کلسترول LDL را در بدن کم کند و سبب کاهش اندک،  نسبت کلی کلسترول HDL در بدن شود.

 

6-چرا به این ماده اسید چرب می گویند؟

محصول فوق نمونه ای از ترکیبات اسید چرب است که از زنجیره ی هیدروکربنی تشکیل شده است. به طور کلی اسید های چرب زنجیره های بلندی هستند که دارای یک گروه کربونیل در یک سر زنجیره ی خود و یک گروه متیل در سر دیگر می باشند. طول این زنجیره ها می تواند از 3 کربن (اسید پروپیونیک) تا 24 کربن  (اسید لیگنوسریک) متفاوت باشد.

 با این حال بیشتر این مواد که در چربی ها و گیاهان یافت می شوند دارای زنجیره ای در حدود C16-C20 می باشند ابن ماده دارای ساختار اشباع شده می باشد زیرا در ساختار مولکولی خود هیچگونه پیوند دوگانه ای با کربن های مجاور وجود ندارد. ساختار آن به صورت زیر می باشد:

اسید استئاریک

منابع:

Baumann, L. S. (2016, December 13). Retrieved December 4, 2018, from https://www.mdedge.com/edermatologynews/article/78248/aesthetic-dermatology/stearic-acid

(n.d.). Retrieved December 4, 2018, from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/#section=Top

Britannica, T. E. (2009, January 15) Retrieved December 4, 2018, from https://www.britannica.com/science/stearic-acid

Web-services. (2018, May 31) Retrieved December 4, 2018, from https://uk.lush.com/ingredients/stearic-acid

(2018, October 28). Retrieved December 4, 2018, from https://en.wikipedia.org/wiki/Stearic_acid

The application and use of  (n.d.). Retrieved December 4, 2018, from http://www.wsdchemical.com/key-pvc-additive-3/101.html

خرید و فروش مواد شیمیایی را به ما در بسپارید

موسسه ی مبتکران شیمی

0/5 (0 Reviews)

7 نظر برای «اسید استئاریک چیست؟| قیمت خرید اسید استئاریک»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *