فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

دسته بندی مقالات

تعیین درصد خلوص کلرید آمونیوم

آزمایش تعیین درصد خلوص دی سدیم فسفات

شناسایی کیفی دی سدیم فسفات   

برای شناسایی کیفی محصول دی سدیم فسفات می توان به طریق زیر عمل کرد:

دی سدیم فسفات را در دمای 130 درجه سانتی گراد خشک کنید. گرید بدون آب حداکثر %5 از وزن خود، گرید مونوهیدراته بین % 10/3 تا ، گرید دی هیدراته بین % 18/5 تا % 21/5 و گرید هپتاهیدراته بین % 43 تا % 50 از وزن خود را از دست خواهد داد.

حداکثر مقدار سرب، 1 میلی گرم در هر کیلوگرم محصول می باشد. 

حداکثر مقدار کلرید در این محصول، % 0/6 است. برای مثال، مقدار کلرید در 0/5 گرم از دی سدیم فسفات معادل با 0/42 میلی لیتر اسید هیدروکلریک 0/02 نرمال می باشد.   

حداکثر مقدار سولفات در این محصول، % 0/2 است، برای مثال، مقدار سولفات در 1/0 گرم از دی سدیم فسفات معادل با 0/2 میلی لیتر اسید سولفوریک 0/02 نرمال می باشد. 

مواد نامحلول: مقدار 5 گرم از دی سدیم فسفات را در 100 میلی لیتر آب داغ حل کنید. مواد نامحلول را فیلتر کرده و با آب داغ بشورید و سپس در 105درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت خشک کنید: وزن ماده باقیمانده نباید بیش از 20 میلی گرم (% 0/4 باشد).  

برای اطمینان از ترکیب درصد این محصول:

200 میلی گرم از دی سدیم فسفات یا دی سدیم هیدروژن فسفات خشک شده را در 6 میلی لیتر اسید فرمیک حل کنید. 100 میلی لیتر اسید استیک گلاسیال اضافه کنید. محلول را با اسیدپرکلریک 1/0 نرمال تیتر کنید، نقطه پایان تیتراسیون را به روش پتانسیومتری تعیین کنید. هر 1 میلی لیتر از اسیدپرکلریک 0/1 نرمال معادل با 9/356 میلی گرم خواهدبود.

یک روش دیگر این است که 3 گرم از دی سدیم فسفات خشک شده را در 50 میلی لیتر آب حل کنید و در دمای 15 درجه سانتی گراد حفظ کنید. محلول را با اسیدهیدروکلریک mol/l 1 تیتر کنید. چند قطره شناساگر متیل نارنجی اضافه کرده و حجم مصرفی تا نقطه پایان تیتراسیون را یادداشت کنید. هر 1 میلی گرم از اسیدهیدروکلریک mol/l 1 معادل با 141/96 میلی گرم دی سدیم فسفات خواهد بود.

همچنین روش دیگری که می توان بکار برد این است که 40 میلی لیتر از اسید هیدروکلریک 1 نرمال را در یک بشر 250 میلی لیتری بریزید و با سدیم هیدروکسید 1 نرمال تیتر کنید تا زمانی که به نقطه پایان تیتراسیون برسید. به روش پتانسیومتری عمل کنید. حجم سدیم هیدروکسید مصرف شده را یادداشت کنید. از طرفی 5/2 گرم از دی سدیم فسفات را در یک بشر 250 میلی لیتری بریزید و 40 میلی لیتر اسید هیدروکلریک 1 نرمال و 50 میلی لیتر آب اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که کاملا حل شود. محلول را با سدیم هیدروکسید 1 نرمال تیتر کنید تا زمانی که pH به حدود 4 برسد و عدد بورت را یادداشت کنید. عدد بورت را از سدیم هیدروکسید مصرفی در مرحله قبل کم کنید و این تفاضل را (A) بنامید. تیتراسیون با سدیم هیدروکسید 1 نرمال را ادامه دهید تا زمانی که pH به 8/8 برسد. عدد بورت را یادداشت کنید و حجم سدیم هیدروکسید مصرفی برای رساندن pH از 4 به 8/8 را محاسبه کنید و آن را (B) بنامید. اگر (A) برابر یا کوچکتر از (B) بود، هر 1 میلی لیتر از سدیم هیدروکسید (A) معادل با 142 میلی گرم دی سدیم فسفات خواهدبود. اگر (A) بزرگتر از (B) بود، هر 1 میلی لیتر از تفاضا 2B-A معادل با 142 میلی گرم از دی سدیم فسفات خواهد بود.

نظرات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *