فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

دسته بندی مقالات

تفاوت سود مایع و سود پرک

تفاوت سود مایع و سود پرک

سود مایع و سود پرک دو شکل متفاوت از هیدروکسید سدیم هستند که به علت خاصیت قلیایی بالای خود، برای تنظیم اسیدیته‌ی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ماده با فرمول شیمیایی NaOH به دو شکل مایع و جامد در دسترس افراد است. آسکاریت، کاستیک سودا، سدیم هیدرات و کاستیک سفید از نام‌های دیگر این ماده هستند. تفاوت سود مایع و سود پرک به شکل ظاهری، میزان خلوص و میزان جذب آنها برمی‌گردد. بسیاری افراد با این مواد سر و کار دارند و خواستار کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند. شما در این مقاله با این دو ماده، تفاوت‌های موجود میان این دو، کاربردها و عوارض احتمالی آنها آشنا می‌شوید.

تفاوت سود مایع و سود پرک چیست؟

قبل از بررسی تفاوت‌های موجود میان این دو ماده، لازم به ذکر است که این دو ماده میزان PH تقریبا مشابهی بین 12 الی 14 دارند. همچنین، هر دو آنها بسیار محلول در آب هستند. در ادامه، به چندین مورد از تفاوت‌های موجود بین این دو اشاره می‌کنیم.

  • رنگ: سود مایع بی رنگ و سود پرک سفید رنگ است.
  • درصد خلوص: این دو ماده درصد خلوص متفاوتی نسبت به هم دارند.
  • شکل فیزیکی: این دو ماده از لحاظ شکل ظاهری نیز متفاوتند. یکی از آنها به صورت مایع و دیگری به شکل جامد وجود دارد.
  • زمان اثر بخشی: سود پرک نسبت به سود مایع نیاز به زمان بیشتری برای اثر گذاری روی خاک دارد.

سود مایع و سود پرک در درجه خلوص چه تفاوتی دارند؟

در قسمت قبل به درجه خلوص متفاوت این دو ماده اشاره کردیم. در اینجا به توضیح این تفاوت می‌پردازیم.

سود پرک

سود مایع درجه خلوصی در حدود 50 درصد دارد که البته خلوص کمتر این ماده در حدود 31 درصد نیز موجود است. سود پرک میزان خلوص بالاتری دارد. مقدار خلوص این سود حدودا 98 الی 99 درصد است.

تفاوت سود مایع و سود پرک در روش تولید چیست؟

تفاوت هایی در سیر تولید این دو ماده وجود دارد. کلر آلکالی روشی است که برای ساخت سود مایع به کار گرفته می‌شود. در واقع، این روش برای الکترولیز کردن نمک و در نتیجه تولید سدیم هیدروکسید است. آب نمک ماده اولیه‌ی این فرایند و سود مایع، کلر و هیدروژن محصولات نهایی آن هستند. سود مایع بعد از عملیات تغلیظ و تبخیر و طی مراحل مختلفی تبدیل به سود پرک می‌شود. سود پرک خلوص بالاتری داشته و حمل و نقل و ذخیره‌ سازی آن، راحت‌تر بوده و هزینه‌ی کمتری به همراه دارد.

سود پرک و سود مایع چه کاربردی دارند؟

این دو محصول در صنایع گوناگونی به کار برده می‌شوند. از کاربردهای آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • صنعت کاغذ سازی: این ترکیبات در تهیه‌ی کاغذ و خمیر سلولز، حذف جوهر کاغذ بازیافت شده و افزایش PH فرایند در جهت صافی کاغذ نقش اساسی دارند.
  • صنعت گاز و نفت: سدیم هیدروکسید به کاهش خورندگی سیالات حفاری و حذف آلاینده‌های اسیدی کمک می‌کند.
  • صنعت نساجی: این ترکیبات برای ساخت ابریشم مصنوعی و رنگرزی الیاف مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • صنعت دارویی: سود مایع و سود پرک عمدتاً در تولید داروهای ضد آنفولانزا و ضد انعقاد نقش دارد.
  • صنعت تصفیه آب: سدیم هیدرکسید با جذب آب و دی اکسید کربن باعث افزایش PH آب استفاده می شود.
  • صنعت بازیافت: از این مواد به عنوان یک عامل شیمیایی قوی در صنعت بازیافت استفاده می‌شود.

با عوارض احتمالی سود پرک آشنایی دارید؟

تماس این محصولات با پوست باعث تحریک و التهاب آن می‌شود و در صورت تماس طولانی مدت به بافت‌های پوستی آسیب شدید و جبران ناپذیری وارد می‌کند. در صورت برخورد با چشم، منجر به صدمات جدی و حتی نابینایی فرد می‌شود. بلعیدن این ماده باعث ایجاد زخم در دهان، گلو و معده شده و ریسک ابتلا به سرطان را نیز بالا می‌برد. همچنین استنشاق آن موجب نفس تنگی و در مدت زمان بیشتر ابتلا به آسم می‌شود. برای ایمنی بیشتر و جلوگیری از وقوع صدمات اغلب جبران ناپذیر، هنگامی که با این ماده سر و کار دارید حتما از لباس، عینک، کفش و دستکش مخصوص استفاده کنید.

سود مایع

این ترکیبات را از کجا تهیه کنیم؟

شما می‌توانید برای خرید سود مایع و سود پرک به سایت مبتکران شیمی مراجعه کنید. مبتکران شیمی یکی از معتبرترین سایت‌های موجود است که به شما این امکان را می‌دهد که محصول مورد نظرتان را با بهترین قیمت و کیفیت تضمین شده، تهیه کنید.

جمع بندی

سود مایع و پرک دو نوع پرکاربرد از سدیم هیدروکسید هستند. تفاوت سود مایع و سود پرک به شکل ظاهری، خلوص و رنگ آنها برمی‌گردد اما هر دوی آنها قلیایی هستند و برای تنظیم pH خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند. حین کار با این ترکیبات از لوازم ایمنی استفاده کنید زیرا تماس آن با پوست و چشم می‌تواند آسیب‌زا باشد.

نظرات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *