فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

دسته بندی مقالات

اسید استیک در پزشکی

اسید استیک در پزشکی چه کاربردی دارد؟

ترکیبات شیمیایی بسیاری با خواص و مصارف گوناگون وجود دارند که اسید استیک یکی از آنهاست. این ترکیب در صنایع مختلفی از جمله پزشکی برای درمان عفونت گوش، کاهش قند خون و تنظیم فشار خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما در این مقاله به شرح کامل کاربرد اسید استیک در پزشکی می‌پردازیم و ضمن بررسی مزایای این اسید، عوارض آن را نیز شرح می‌دهیم.

اسید استیک چیست؟

این اسید که آن را با عناوین اتانوئیک اسید، اسید اتیلیک، اسید سرکه و متان کربوکسیلیک اسید نیز می‌شناسیم، ترکیب شیمیایی بدون رنگی با بوی تند و تیز و طعمی مشابه سرکه است. این ماده بعد از اسید فرمیک دومین اسید کربوکسیلیک ساده و فرمول شیمیایی آن CH3COOH است.

اسید استیک چه کاربردی دارد؟

این اسید در صنایع گوناگون برای اهداف مختلفی به کار می‌رود که در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم.

  • صنایع نساجی: برای تثبیت رنگ، بالا بردن کیفیت پارچه و همچنین به عنوان عامل حل کننده‌ی رنگ هایی که در آب نامحلول هستند، به کار می‌رود.
  • صنایع شیمیایی: در محصولات شوینده و پاک کننده برای از بین بردن رسوبات آهک استفاده می‌شود.
  • صنایع داروسازی: این ماده قادر است فشار خون را تثبیت کرده و میزان قند خون را پایین بیاورد به همین علت در مکمل ها و برخی داروها کاربرد دارد.
  • صنایع غذایی: در افزایش مدت زمان ماندگاری مواد غذایی، تنظیم PH آنها و افزودن طعم ترش به سرکه، سس و ترشیجات نقش موثری دارد.

جالب است بدانید از رقیق کردن اسید استیک، سرکه حاصل می‌شود که از گذشته تا کنون بسیاری از افراد برای ضد عفونی کردن پوشاک از آن بهره می‌بردند.

کاربرد اسید استیک در پزشکی

در بخش قبلی با کاربردها و مزایا‌ی گوناگون این اسید آشنا شدید. اکنون در این بخش اختصاصا، به کاربرد اسید استیک در پزشکی می‌پردازیم.

  • درمان عفونت گوش

این ترکیب شیمیایی با خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ، رشد قارچ ها و باکتری ها را متوقف کرده و باعث کاهش درد و تورم در گوش و رفع عفونت می‌شود. رطوبت موجود در مجرای گوش محیط مناسبی را برای رشد باکتری ها و قارچ ها فراهم می‌کند و این مشکلی است که در مناطق مرطوب و گرم رایج است. قطره اسید استیک گوش با کمک به خشک شدن مجرا، عفونت را درمان می‌کند.

قطره گوش اسید استیک

  • درمان شپش

این اسید در درمان زگیل و عفونت قارچی و حذف کامل شپش بسیار موثر است.

  • کاهش قند خون

گنجاندن سرکه در رژیم غذایی بسیار سودمند است چرا که باعث کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود.

  • تنظیم فشار خون

رنین آنزیمی است که توسط کلیه ها تولید می‌شود و در کنترل فشار خون تاثیر بسزایی دارد؛ استیک اسید میزان ترشح این آنزیم را کاهش داده و ازین طریق به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

  • کاهش التهاب

التهاب بر کارکرد سیستم ایمنی تاثیر دارد و از بدن در برابر عفونت دفاع می‌کند. با این حال، بالا بودن سطح التهاب در درازمدت، بر سلامتی تأثیر منفی گذاشته و در نهایت منجر به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شود. این اسید با اصلاح فعالیت یک پروتئین خاص که مربوط به ایمنی بدن است، به کاهش التهاب کمک می کند. 

  • کاهش وزن

این ماده باعث می‌شود تا برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید و ازین طریق می تواند به کنترل وزن کمک کند.

با کاربرد اسید استیک در پزشکی آشنا شدید اما باید بدانید که استفاده از آن به عنوان دارو، به شکل خودسرانه ممکن نیست و تنها به صلاح دید پزشک و تجویز آن مجاز به استفاده هستید.

عوارض اسید استیک

غلظت های پایین این اسید بی ضرر است اما غلظت های بالای آن برای پوست، چشم و مخاط مضر است. در صورتی که پوست مدت زمان زیادی در تماس با این ماده قرار بگیرد، دچار التهاب، تاول، کهیر یا حتی تخریب بافت می‌شود. استنشاق این اسید سوزش چشم، بینی و گلو، سرفه، گرفتگی قفسه سینه، سردرد، تب و گیجی را به همراه دارد. افرادی که به خاطر حرفه‌ی خود به مدت طولانی در معرض این ماده قرار دارند، باید از لباس‌های مخصوص، دستکش و ماسک استفاده کنند. هنگام مصرف سرکه نیز حتما باید آن را رقیق کنید. مصرف سرکه‌ی رقیق نشده منجر به عوارض جانبی مانند سوزش گلو و فرسایش مینای دندان می‌شود.

عوارض اسید استیک

اسید استیک را از کجا بخریم؟

شما می‌توانید جهت خرید اسید استیک با بهترین کیفیت از طریق صفحه تماس با ما، با همکاران ما در مبتکران شیمی تماس حاصل فرمایید.

سخن نهایی

همانطور که مشاهده کردید این ترکیب شیمیایی مزایای بسیاری داشته و برای اهداف گسترده‌ای به کار گرفته می‌شود. در این مقاله در مورد کاربرد اسید استیک در پزشکی صحبت شد. بهتر است بدانید که این ماده تنها خاصیت ضد باکتریایی ندارد، سایر اسیدها همچون لاکتیک اسید و سیتریک اسید نیز این ویژگی را دارند.

 منبع

نظرات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *