فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

دسته بندی مقالات

پاک کننده رنگ و گریس

روش تهیه حلال گریس و روغن

بسته به نوع کاری که در طول روز انجام می دهیم با مواد مختلفی سر وکار داریم که استفاده از آنها ممکن است باعث ایجاد اثراتی مانند لکه روی سطوح شود. پاک کردن آنها بعضا سخت و زمان بر است. گاهی اوقات استفاده از مواد شوینده و پاک کننده نامناسب نه تنها آنها را از بین نمی برد بلکه اوضاع را بدتر کرده و لکه را پخش می کند. مواد شیمیایی مختلف بر اساس خاصیت خود استفاده های متفاوتی دارند. محصولاتی که در بازار تحت عنوان حلال گریس و روغن عرضه می شوند حاصل ترکیب مواد شیمیایی مختلف تخت فرمولاسیون مشخص بوده که باعث ایجاد خاصیت لکه بری و پاک کنندگی در این محصولات می شوند.

در این میان معمولا لکه های ترکیبات روغنی مانند گریس سخت تر از انواع دیگر پاک می شود و دردسر زیادی ایجاد می کند.  اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که یک پاک کننده اختصاصی برای لکه دردسر ساز خود بسازید؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی یک فرمولاسیون جهت ساخت پاک کننده لکه های روغن، رنگ و گریس از سطوح سخت به عنوان یکی از سرسخت ترین لکه ها بپردازیم. پس اگر دستی بر مواد شیمیایی دارید و دوست دارید لکه بر اختصاصی خود را داشته باشید در ادامه با ما همراه باشید.

گریس چیست؟

برای این کار ابتدا بیایید با ساختار گریس آشنا شویم. گریس ماده ای روغنی و نیمه جامد است که از نفت به دست می آید. این مواد ویسکوزیته بالایی داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. این ماده مخلوطی از غلیظ کننده و روان کننده است و در صنعت کاربردهای گسترده ای دارد. عمده کاربرد آن به عنوان روان کننده و کاهنده اصطکاک در ماشین آلات و دستگاه های صنعتی می باشد. گریس ها دارای انواع مختلفی شامل گریس نسوز، گریس لیتیومی و صنایع سیمان دارند.

حال برای ساخت یک لکه بر مناسب به عنوان حلال گریس و روغن، بیایید کمی با مواد شیمیایی و نحوه کارکرد آن ها آشنا شویم.

قدم اول آشنایی با مواد شیمیایی

به طور خلاصه مواد شیمیایی که قرار است با آنها پاک کننده شگفت انگیزمان را بسازیم شامل: الکل صنعتی، اتیل استات، بوتیل استات، تولوئن و کربن تترا کلرید هستند. لازم به ذکر است کار با مواد شیمیایی نیازمند رعایت کامل نکات ایمنی و موارد مطرح شده در برگه اطلاعات ایمنی آن هاست. بنابراین توصیه می شود پیش از شروع کار حتما نسبت به مطالعه برگه ذکر شده برای موارد شیمیایی بالا اقدام نمایید. همچنین به طور کل از پاک کننده هایی که حاوی حلال های قوی هستند ترجیحا برای سطوح موجود در فضاهای باز که دارای تهویه مناسب هستند استفاده نموده و ماسک بزنید.

حلال لکه رنگ، روغن و گریس

بیشتر بخوانید :MSDS چیست؟ | برگه ایمنی مواد شیمیایی | ام اس دی اس

الکل صنعتی

الکل صنعتی یا همان متانول، ساده ترین الکل شناخته شده است. همچنین یکی از مواد پر استفاده ای است که به عنوان حلال در تهیه محصولاتی مانند ضد یخ ها، جوهرها، صنایع دارویی یا حتی تولید سوخت مورد استفاده قرار می گیرد. نکته مهمی که در کار با این ماده باید مد نظر داشت، سمیت آن است. این ماده از طریق پوست جذب می شود. اگر چه جذب مقادیر کم آن مشکلی ایجاد نمی کند اما ورود به بدن در اثر بلعیدن یا تماس طولانی مدت با متانول یا بخار آن می تواند سبب بروز مسمومیت ویا آسیب به اعصاب بدن شود. نکته جالب این است که این ماده در مقادیر کم در برخی مواد غذایی وجود دارد که باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می گردد.

بیشتر بخوانید : تفاوت اتانول با متانول و راه های تشخیص آن ها

اتیل استات و بوتیل استات

این مواد نیز به عنوان حلال در تولید رنگ ها، لاک ها، تولید محصولات دارویی، شوینده ها و تولید عطر و ادکلن استفاده می شوند. هردو بی رنگ بوده و بویی شیرین دارند.این مواد در آب انحلال پذیری کمی دارند اما به خوبی در الکل ها حل می شوند و یکی از دلایلی که ما در فرمولاسیون لکه بر خود از آنها در کنار متانول استفاده می کنیم افزایش میزان انحلال پذیری آنهاست. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که اتیل و بوتیل استات هردوی این مواد اشتعال پذیری بالایی دارند و مایع و بخار آنها بسیار آتش گیر است، ضمن اینکه تماس طولانی مدت با پوست موجب خشکی و ترک خوردگی و تنفس بخارات آنها باعث آسیب به سیستم تنفسی و سیستم عصبی فرد می گردد.

تولوئن

این ماده غیر قطبی بوده و به طور گسترده در تولید حلالهایی مانند زایلن و بنزن کاربرد دارد. به دلیل آروماتیک بودن سمی بوده و و غلظت بالای آن می تواند باعث آسیب به سیستم عصبی شود، با وجود مواردی که ذکر شد استفاده از تولوئن در تولید چسب، رنگ و حتی مانند متانول در تولید آئروسل های خانگی هنوز هم رواج دارد، همچنین به دلیل خاصیت مناسب در حل کردن رزین ها در فرمولاسیون لاک پاک کن های رایج در بازار نیز استفاده می شود.

کربن تترا کلرید

کربن تترا کلرید در گذشته در خشک شویی استفاده می شد اما به دلیل تاثیرات منفی در اثر تماس طولانی به تدریج با مواد دیگری جایگزین گردید البته امروزه در ساخت کپسول های آتش نشانی و تجهیزات اطفاء حریق نیز استفاده می شود، نکته مهم این است که این ماده در دمای اتاق نیز به صورت بخار در می آید بنابراین ضمن استفاده از آن در فضای باز و دارای تهویه مناسب پوشیدن ماسک هنگام کار جهت جلوگیری از ورود آن به سیستم تنفسی و آسیب های احتمالی همواره توصیه می شود.

لکه روغن و گریس روی سطوح

جدول نسبت مواد جهت تهیه حلال گریس و روغن

حالا که با مواد شیمیایی به کار رفته در حلال خود آشنا شدیم به سراغ نحوه تهیه آن می رویم، بعد از تهیه مواد ذکر شده آنها را به نسبت ذکر شده در جدول زیر با هم ترکیب می کنیم.

اجزا قسمت وزنی
الکل صنعتی 1
اتیل استات 2
بوتیل استات 2
تولوئن 2
کربن تترا کلرید 3

شروع پاکسازی

بعد از ترکیب مواد کافیست با یک تکه پارچه آغشته به پاک کننده ساخته شده، لکه را پاک کنیم. فراموش نکنید از آنجایی که حلال های مورد استفاده برای از بین بردن لکه های رنگ، روغن و گریس قدرت بالایی دارند، همواره از دستکش و ماسک استفاده نمایید.

موسسه مبتکران شیمی تامین کننده انواع مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع رنگ و رزین، حلال های شیمیایی و… آماده فروش انواع مواد شیمیایی به مشتریان عزیز است.

نظرات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *