فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

دسته بندی مقالات

تعیین درصد خلوص کلرید آمونیوم

آزمایش تعیین درصد خلوص تری سدیم فسفات

تری سدیم فسفات و شناسایی کیفی آن:

این محصول به صورت پودر، گرانول یا کریستال های بدون بو و سفیدرنگ می باشد. نوع آب دار آن به شکل مونو، هگزا، اکتا، دکا و دودکا هیدراته عرضه می شود.

برای شناسایی کیفی این محصول می توان به طریق زیر عمل کرد:

1 گرم از تری سدیم فسفات را در 100 میلی لیتر آب حل کنید. pH آن در محدوده 12/5 – 11/5 می باشد.

درصد مواد حل نشدنی نباید بیش از % 0/2 باشد.

مقدار فلوئورید نباید بیش از 50 میلی گرم در هر کیلوگرم تری سدیم فسفات باشد.

آرسنیک نباید بیش از 3 میلی گرم در هر کیلوگرم تری سدیم فسفات باشد.

مقدار سرب نباید بیش از 4 میلی گرم در هر کیلوگرم تری سدیم فسفات باشد.

تری سدیم فسفات را به مدت 2 ساعت در دمای 120 درجه سانتی گراد و سپس به مدت 30 دقیقه در دمای 800 درجه سانتی گراد خشک کنید. گرید بدون آب نباید بیشتر از %2 از وزن خود را از دست بدهد. گرید مونوهیدارته نباید بیش از از وزن خود را از دست بدهد. همچنین میزان افت وزن گرید دودکاهیدراته، حدود % 58- 45 خواهد بود.

آزمون سدیم:

5 میلی لیتر از محلول تری سدیم فسفات (غلظت 1 در 20) تهیه کنید. 1 میلی لیتر استیک اسید و 1 میلی لیتر اورانیل زینک استات به آن اضافه کنید. ظرف مدت چند دقیقه، باید یک رسوب کریستالی زردرنگ تشکیل شود.

آزمون فسفات:

5 میلی لیتر از محلول تری سدیم فسفات (غلظت 1 در 20) تهیه کنید. 1 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ و 5 میلی لیتر شناساگر آمونیوم مولیبدیت به آن بیفزایید. باید یک رسوب زرد قناری درخشان تشکیل شود.

برای اطمینان از درصد خلوص این محصول:

2 گرم از تری سدیم فسفات خشک شده را در 50 میلی لیتر آب حل کنید و در دمای 15 درجه سانتی گراد حفظ کنید. چند قطره شناساگر متیل نارنجی اضافه کنید. محلول را با اسید هیدروکلریک mol/l 1 تیتر کنید. هر 1 میلی لیتر از اسید هیدروکلریک mol/l 1 معادل با 97/81 میلی گرم از تری سدیم فسفات خواهد بود.

یک روش دیگر این است که 6 – 5/5 گرم از تری سدیم فسفات بدون آب را در 40 میلی لیتر آب در یک بشر 400 میلی لیتری حل کنید و 100 میلی لیتر اسیدهیدروکلریک 1 نرمال به آن اضافه کنید. یک جریان از هوای بدون کربن دی اکسید را از محلول عبور دهید. الکترودهای pHمتر را در محلول قرار دهید. محلول را با سدیم هیدروکسید 1 نرمال تیتر کنید تا زمانی که pH به حدود 4 برسد، حجم مصرفی از اسید هیدروکلریک را محاسبه کرده و آن را (A) بنامید. محلول را از جذب دی اکسیدکربن از طریق هوا حفاظت کنید.

تیتراسیون را با سدیم هیدروکسید 1 نرمال ادامه دهید تا زمانی که pH به 8/8 برسد. حجم مصرفی از سدیم هیدروکسید 1 نرمال تا به اینجا را محاسبه کنید و آن را (B) بنامید. اگر (A) برابر یا بزرگتر از 2(B) بود، هر 1 میلی لیتر از حجم (B) سدیم هیدروکسید معادل با 9/163 میلی گرم از تری سدیم فسفات خواهد بود. اگر (A) کمتر از 2(B) بود، هر 1 میلی لیتر از حجم (A)-(B) سدیم هیدروکسید معادل با 9/163 از تری سدیم فسفات خواهد بود.

 

فروش تری سدیم فسفات:
برای خرید این محصول و آگاهی از قیمت آن با شماره های موجود در بخش تماس با ما، تماس بگیرید.

چه مواد شیمیایی خاصیت ضد خوردگی برای فلزات دارند؟

نظرات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *