وازلین

وازلین می تواند جوش ها و جای آن ها را از بین ببرد؟ آیا این ماده پوست را سفید می کند؟ خواص این ماده برای ابرو چیست؟این ماده از چی درست میشه؟ این ها تنها نمونه ای از سوالاتی است که اغلب کسانی که از این ماده استفاده می کنند با آن ها مواجه می شوند. وازلین که با نام دیگر ژل نفتی نیز شناخته می شود به منظور شفاف سازی، جوان سازی و مرطوب نمودن پوست کاربرد دارد.اما شما تا چه حد با میزان سلامتی این ماده آشنایی دارید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با این ژل نفتی و خواص آن بیشتر آشنا شوید و به پاسخ های سوالات ابتدای متن بیشتر بپردازیم.

این ماده  که به صورت عمده از نفت تشکیل شده است ترکیبی از مواد معدنی و موم به شمار می رود و می تواند به راحتی بر روی پوست پخش شود.  ترکیب فوق بیش از 140 سال است که به عنوان یک مرهم و پماد درمانی برای زخم ها و خشکی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال جالب است بدانید که این ماده (به صورت تصفیه شده) برخلاف سایر فراورده های نفتی بی خطر است و می تواند برای مصارف پوستی مورد استفاده قرار بگیرد.

ترکیبات وازلین:

ماده ی فوق مانند سایر مواد شیمیایی از قبیل: حلال 402، پارافین و… یکی از محصولات جانبی پالایشگاه ها به حساب می آید که حتما باید به منظور استفاده های بهداشتی پالایش شود.

محصولاتی که به عنوان وازلین فروخته می شوند معمولا شامل 6 ماده اصلی – ژله نفتی ، روغن پارافین ، موم پارافین ، لانولین ، ویتامین E و پلی پروپیلن برای بسته بندی هستند

خواص این ماده بر روی پوست:

این ماده هیچگونه رطوبتی به پوست شما اضافه نمی کند و تنها می تواند رطوبت موجود بر روی پوست را حفظ نماید. علاوه بر این بر روی پوست های آسیب دیده پوششی مومی مانند به وجود می آورد تا از ایجاد حساسیت و آسیب بیشتر جلوگیری به عمل آید. با ایجاد این لایه ی مومی مانند، ترکیب فوق می تواند میزان از دست رفتن آب بدن را به حداقل برساند. براساس بررسی های انجام شده ، ژله های نفتی در مقایسه با روغن های لانولین ، زیتون و روغن های معدنی، از این لحاظ برتری دارند.

وازلین و کاربرد های آن

توصیه می شد از این ماده به منظور پاک نمودن آرایش پوستی هر شب قبل از خواب استفاده کنید تا رطوبت پوستتان در طول شبانه روز حفظ شود.

پاک کردن آرایش چشم:

از آنجایی که این ماده بر پایه ی نفت است می تواند هر نوع آرایشی را به راحتی در خود حل و پاک نماید. ماده ی فوق به منظور پاک نمودن آرایش چشم مورد استفاده قرار می گیرد و برخلاف برخی از پاک کننده های ارایش، برای استفاده در اطراف چشم نیز بی خطر می باشد.

مرطوب نمودن لب ها:

عواملی مانند باد سرد و گرمی هوا پوست لب را خشک می نماید. ماده ی فوق با حفاظت از پوست حساس لب، می تواند آن را مرطوب سازد و از خشکی آن جلوگیری به عمل آورد. علاوه بر این به دلیل آنکه در ترکیب فوق از عطر ها و طعم دهنده ها استفاده نشده است، اغلب افراد می توانند بدون نگرانی از واکنش های آلرژیک از این ماده برای مرطوب سازی پوست لب استفاده نمایند.

خواص برای ابرو  و مو:

ترکیب فوق به دلیل آنکه ماده ای موم مانند به حساب می آید می تواند با اعمال بر روی ابرو ها سبب فرم دهی و شکل دهی آن شود.

همچنین اگر شما از موهای خشکی برخوردار هستید احتمالا موهای شما در معرض موخوره و آسیب قرار می گیرد. ماده ی فوق با حفظ رطوبت مو می تواند از خشکی و ایجاد آسیب های احتمالی مو جلوگیری به عمل آورد.

آکنه روزاسه و خشکی پوست:

آکنه روزاسه یک بیماری التهابی پوستی به شمار می رود. نشانه ها و علاوئم تحریک کننده برای این بیماری پوستی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال تحقیقات محققین و متخصصین پوست نشان می دهد که استفاده از مواد مسدود کننده ی رطوبت پوست، مانند وازلین در این افراد نه تنها مضر نخواهد بود بلکه می تواند برای پوست مفید نیز باشد. خاصیت انسداد رطوبت توسط این محصول از پوستی که قرمز و ملتهب است محافظت می کند و ممکن است به بهبودی نسبی آن کمک کند.

در صورتی که شما از خشکی پوست رنج می برید ممکن است به این بیماری دچار شوید.

وازلین و کاربرد آن برای پوست

چین و چروک:

با تحقیق بر روی فعالیت میکروبیولوژی ژل نفتی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که این ماده باعث افزایش تنظیم پپتیدها بر روی سطح پوست می شود. پپتید در بسیاری از کرم های زیبایی و یا سفت کننده ی پوست ترکیبی اصلی به شمار می رود. با این حال باید توجه نمود که این محصول خود به طور مستقیم نمی تواند منافذ پوست را مسدود نماید و یا چین و چروک های پوستی را درمان نماید اما با مرطوب نگه داشتن پوست این ماده می تواند از ایجاد چروک های زودرس پوستی جلوگیری نماید و پوست را شاداب و مرطوب نگه دارد و درنتیجه سرعت ایجاد نشانه های پیری را کاهش دهد

محدودیت ها و معایب استفاده از وازلین :

این ترکیب برای استفاده در درمان آفتاب سوختگی مناسب نمی باشد.

از آنجایی که این ماده بر پایه ی ترکیبات نفتی است، آفتاب می تواند بر روی آن تاثیر داشته باشد، در نتیجه از این ماده به منظور از بین بردن اثرات آفتاب سوختگی بر روی پوست صورت استفاده نمی شود زیرا می تواند علائم آفتاب سوختگی را دو چندان نماید.

با این حال بر روی برخی از لیبل های وازلین درج شده است که این ماده می تواند در درمان سوختگی های جزیی مورد استفاده قرار بگیرد اما باید توجه نمود که استفاده از این ماده به منظور درمان سوختگی تنها برای سوختگی های در حال بهبود و چندین ساعت پس از آسیب دیدگی صورت می گیرد. با این حال توصیه می شود که از درمان های طبیعی مانند استفاده از آلوئه ورا به جای این ترکیب استفاده شود.

این ماده برای پوست های مستعد آکنه مناسب نمی باشد

به گفته آکادمی متخصص پوست و مو ، در صورت داشتن پوستی مستعد به آکنه ، وازلین می تواند شیوع آن را تشدید نماید. در صورت داشتن همچین پوستی استفاده از سایر کرم های مرطوب کننده توصیه می شود.

ایا استفاده از این ماده برای پوست های خشک مناسب می باشد؟

بله این ماده با حفظ رطوبت پوست می تواند حتی خشکی پوست را بهبود ببخشد و برخلاف اغلب مواد شیمیایی استفاده از آن در اطراف چشم نیز بی خطر گزارش شده است.

آیا استفاده از این ماده برای پوست های چرب مناسب است؟

بله استفاده از وازلین بی خطر گزارش شده است اما به دلیل ایجاد خاصیت چرب کنندگی فراوان ممکن است اغلب افراد دارای پوست های چرب استفاده از این ترکیب را ترجیح ندهند.

خرید مواد شیمیایی را به ما در مبتکران شیمی بسپارید

سایر مطالب:

مونو اتیلن گلایکول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *