بهدامین

 بهدامین چیست؟ این ماده که با نام تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات (TEA-Laureth sulfate) شناخته می شود، به عنوان ماده اولیه شوینده ها، مواد آرایشی و بهداشتی، محصولات مراقبت از مو و… کاربرد دارد. برای فروش و خرید بهدامین و همچنین جهت کسب اطلاع از قیمت ها و همین طور چگونگی ثبت سفارش این محصول با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید. در ادامه با کاربرد و خواص این محصول بیشتر آشنا شوید:

خرید بهدامین:

برای خرید تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات و سایر مواد اولیه ی شیمیایی با ما در مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

فروش بهدامین:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

تلفن تماس:

021-77677382

021-77641136

کشور تولید کننده:

خرید مواد شیمیایی بسته بندی: بشکه

خرید مواد شیمیایی درصد خلوص :

قیمت:

برای آگاهی از قیمت با کارشناسان ما در تلگرام mbkchemical@ و واتس اپ در ارتباط باشید:
.  09198991007

ارتباط با کارشناس فنی فروش : با تلگرام mbkchem@ درارتباط باشید. 

خواص و ویژگی های تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات

نام ها
تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات، بهدامین
فرمول شیمیایی
C18H41NO7S
جرم مولکولی
415.58 g/mol
دانسیته 1.035±0.015 (gr/cm3 )
شکل فیزیکی مایعی بی رنگ و یا زرد کم رنگ
انحلال پذیری محلول در آب
ساختار 
بهدامین خواص و ویژگی ها

ترکیب فوق را به عنوان سورفکتانت، امولسیون کننده، فومینگ و تمیز کننده طبقه بندی می کنند و از آن در تهیه ی شامپوها، و لوازم بهداشتی استفاده می نمایند.

تولید تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات

در ابتدا لازم است برای توضیح دادن چگونگی فرایند تولید این ترکیب مروری بر تولید دو ماده ی SLS و SLES داشته باشیم.

سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات از روغن نارگیل ساخته می شوند. زیرا این روغن غنی از اسید چربی به نام لوریک اسید می باشد. تولید SLS با گرم کردن روغن نارگیل در آب و با حضور سدیم هیدروکسید انجام می شود.

روش کار: در طی فرایند تولید روغن نارگیل را به اسید های چرب (لوریک اسید و گلیسیرین) تبدیل می کنند. سپس اسید های چرب طی فرایند هیدروژناسیون به الکل های چرب تبدیل می شوند. این الکل های چرب لوریل الکل نام دارند. در نهایت لوریل الکل طی فرایند سولفوناسیون به لوریل سولفات تبدیل میگردد و با سدیم هیدروکسید واکنش میدهد و سدیم لوریل سولفات حاصل می شود.

SLES نیز فرایند تولیدی همانند بالا دارد با این تفاوت که فرایند اتوکسیله کردن برای تولید این ماده افزوده می شود.

حال زمانی که لوریل سولفات به دست آمده و اتوکسیله شده به جای واکنش با سدیم هیدروکسید با آمونیوم وارد واکنش شود آمونیوم لوریل اتر سولفات حاصل می شود و زمانی که با تری اتانول آمین وارد واکنش شود، بهدامین تولید می گردد.

مقایسه سدیم لوریل اتر سولفات و سدیم لوریل سولفات

سدیم لوریل اتر سولفات (SLES) از SLS طی فرآیند اتوکسیلاسیون به دست می آید. این فرآیند باعث می شود که SLES برای استفاده در محصولات مراقبت از بدن و حمام بی خطر و نسبت به SLS، برای پوست ملایم ترباشد . زیرا سدیم لوریل سولفات بر پروتئین های پوست تأثیر می گذارد و باعث آسیب به لایه بیرونی پوست و در نتیجه ترک خوردن آن می شود. پوست شما را تشدید نمی کند یا رطوبت اضافی را از آن می گیرد. از اینرو اگر پوست حساس یا از بیماری پوستی مانند درماتیت رنج می برید، بهتر است از محصولات حاوی SLES استفاده کنید. محصولات مراقبت از پوست حاوی SLES مانند SLS پاک کننده، کف کننده و امولسیون کننده خواهند بود، اما پس از استفاده با ایجاد احساس نرمی ابریشمی، نرم و مغذی برای پوست شما نیز مفید خواهند بود.

کاربرد بهدامین

SLES در محصولات آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی، در فرمولاسیون انواع محصولات از جمله شامپو، محصولات حمام، رنگ و رنگ مو، کرم های موبر و محصولات پاک کننده استفاده می شود. محصولات گوناگونی از شرکت های مختلفی تولید و وارد بازار می گردند که هر کدام از آن ها ترکیبات متفاوتی دارند. در اغلب آن ها می توان نام آمونیوم لوریل سولفات، آمونیوم لورت سولفات و یا سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون) را مشاهده نمود.

بهدامین و کاربرد آن در تولید مواد شوینده و آرایشی

این مواد اغلب سبب خشک و سخت شدن پوست سر می شوند. اما در اینجا محصول فوق به صورت تری اتانول لوریل و یا لورت سولفات می تواند گزینه ی مناسبی برای استفاده در شوینده ها باشد. خطری برای استفاده از این ماده در شوینده ها گزارش نشده است و سبب خشکی پوست نیز نمی گردد. در نتیجه در میان صنعتگران تولید شوینده این ترکیب طرفداران عمده ای دارد.

محصول فوق در ساخت سایر شوینده های صنعتی و خانگی نیز استفاده می شود.

بهدامین چه نوع سورفکتانتی می باشد؟

در دسته بندی سورفاکتانت ها این ماده جز ترکیبات آنیونی تقسیم بندی می شود.

سورفکتانت های آنیونی اغلب دارای گروه های آلکیل کربوکسیلات، سولفونات ها و یون های سولفات می باشند. گروه های کربوکسیلاتی صابون ها را تشکیل می دهند. همچنین بسیاری از آلکیل سولفات ها به عنوان ماده ی شوینده و تمیز کننده در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند اما از محبوب ترین خانواده ی این مواد می توان به سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات اشاره نمود. این مواد بر خلاف صابون ها با اسید های رقیق، کلسیم و منیزیم سازگار هستند. در نتیجه می توانند در آب های سنگین نیز که حاوی این عناصر هستند به راحتی کف کنند و سبب پاکیزگی شوند.

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، برای بهبود خواص این ترکیبات و جلوگیری از خشک شدن پوست توسط آن ها این مواد را با حلال تری اتانول آمین مخلوط می سازند و محصول فوق را تهیه می نمایند. لازم به ذکر است که ترکیباتی با تعداد کربن کمتر از 12 توانایی خیس خوردن و رطوبت سازی بیشتری ایجاد می کنند در حالی که ترکیباتی با داشتن تعداد کربن ما بین 16 الی 20 دارای خواص شست و شوی بیشتری می باشند. در نتیجه محصول فوق برای افزایش پاکیزگی و از بین بردن آلودگی ها مورد توجه ی فراوان قرار گرفته است.

انواع سورفکتانت ها

سایر ترکیبات سورفاکتانتی و انواع آن در جدول زیر نشان داده شده است:

نوع سورفاکتانت سورفاکتانت هایی که اغلب مورد استفاده قرار می گیرند کاربرد
آنیونی سدیم لوریل سولفات، سدیم لوریل اتر سولفات، تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات افزایش انحلال پذیری، تمیز کننده،  عامل امولسیون و مرطوب کننده
کاتیونی کواترنیم -15، کواترنیم-19، استریل آلکونیوم کلراید، نگهدارنده (عامل ضد میکروبی)
آمفوتریک کوکامیدوپروپیل بتائین، کوکو بتائین، دي سديم كوكو آمفو دي استات، مواد شوینده، امولسیون کننده و افزایش دهنده ی فوم
غیر یونی پلی استربات 20، کوکامید DEA، لورامید DEA شوینده، تقویت کننده ی فوم، امولسیون کننده

بررسی اثرات سلامت سورفکتانت ها

به طور کلی می توان گفت تمامی سورفکتانت ها سبب خشکی پوست می شوند. اما به منظور پاک نمودن چربی ها و سایر آلاینده ها این مواد بخشی از محصولاتی هستند که ما روزانه از آن ها استفاده می نماییم. با این وجود برخی از سورفکتانت ها اثرات منفی بیشتری برای فرد خواهند داشت.

محصول فوق به خصوص هنگامی که به عنوان یک پاک کننده مورد استفاده قرار می گیرد می تواند یک خشک کننده ی قوی برای پوست به حساب آید. در نتیجه لازم است که حتما این ماده در مقادیر مجاز مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه به بررسی اثرات سلامتی این ماده بیشتر می پردازیم

دوز مجاز مورد استفاده از این ماده چقدر است؟

حداکثر غلظت مجاز : 10.5% 

در اتحادیه ی اروپا مقدار استفاده از تری اتانول آمین به حدود 2.5 درصد محدود شده است. در صورتی که این ماده از قوانین موجود در این اتحادیه سرپیچی ننماید ، تری اتانول آمین لوریل اتر سولفات نیز می تواند در بازار اتحادیه ی اروپا مورد استفاده قرار بگیرد.

خطرات و مقدار سلامتی این ماده چقدر است؟

بهدامین در اغلب کرم ها، مواد شوینده ، شامپو ها، محصولات مراقبت شخصی و محصولاتی که مستقیما به بدن اعمال می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه بررسی مقدار سلامتی این ماده از اهمیت بالایی برخوردار است. سازمان CIR سلامت استفاده از این ترکیب را مورد بررسی قرار داده است. 

طبق مطالعات این سازمان، ترکیب فوق در صورتی که در غلظت های مجاز مورد استفاده قرار بگیرد می تواند بی خطر باشد اما در صورتی که از غلظت مجاز بیشتر مورد استفاده قرار گیرد می تواند تحریک پوست را به دنبال داشته باشد(به خصوص برای محصولاتی که ماندگاری بیشتری بر روی پوست دارند).

همچنین مطالعات این سازمان نشان می دهد که وجود این ترکیب همزمان با نیترات و یا سایر ترکیبات نیتروز دار می تواند سبب افزایش نیتروز آمین (یک عامل سرطانزا) شود. همچنین این ترکیب می تواند حاوی مقداری دی اتانول آمین (یک ناخالصی در تری اتانول آمین) باشد. در نتیجه خرید محصولی با کیفیت و با دارا بودن حداقل مقدار ناخالصی از نکاتی است که خریداران همواره باید به آن توجه نمایند.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.