شرایط نگهداری سود مایع

سود مایع که یکی از انواع سدیم هیدروکسید می باشد شرایط نگهداری خاصی را می طلبد. در این مقاله سعی داریم که به شراط نگهداری سود مایع بیشتر بپردازیم پس با ما همراه باشید:

ظروف ذخیره سازی

ذخیره سازی این ترکیب حتما باید در ظروفی انجام شود که خاصیت خورندگی توسط این ماده را نداشته باشند. در نتیجه برای ذخیره سازی این ماده از ظروفی با چگالی ویژه  1.9  استفاده می شود. ذخیره سازی این ماده عموما در تانک هایی از جنس  HDPE, XLPE, فولاد ضد زنگ و  FRP توصیه می گردد. خورندگی این ماده سبب می شود تا از آن هرگز در ظروفی از جنس آلومینیوم ، سرب ، قلع ، روی و آلیاژهای آن مانند برنج و برنز استفاده نشود.

استفاده از فولاد گالوانیزه نیز به دلیل وجود روی در پوشش محافظ، توصیه نمی شود. هیدروکسید سدیم با حمله به این فلزات آن ها را با توجه به پی اچ بالایی که دارد در خود حل می کند و در نهایت منجر به تولید گاز هیدروژن قابل اشتعال و انفجاری می شود. فولاد کربن به طور کلی برای کنترل و ذخیره سازی NaOH ایمن شناخته شده است ، با این حال حملات شیمیایی خفیفی در دماهای بالا توسط NaOH به این فولاد نیز گزارش شده است. در نتیجه دما یکی دیگر از فاکتور هایی است که هنگام ذخیره سازی باید به آن توجه نمود.

تانک های پلی اتیلنی:

پلی اتیلن با چگالی بالا HDPE و پلی اتیلن با اتصالات عرضی XLPE می تواند بهترین گزینه برای ذخیره سازی این ماده به شمار آید. این ظروف ذخیره سازی مقرون به صرفه هستند و عمری حدود 20 الی 10 ساله دارند. دمای توصیه شده برای دخیره سازی سود مایع در این ظروف 100 درجه فارنهایت ( 37 درجه ی  سانتی گراد) گزارش شده است

در زیر برخی از ظروف نگهداری و غلظت های خاص را مشاهده خواهید نمود:

ظروف ذخیره سازی سود مایع

دمای نگهداری

دمای نگهداری این ترکیب برای جلوگیری از یخ زدگی حتما باید بالا تر از 70 درجه ی فارنهایت و یا 21 درجه ی سانتی گراد باشد.

با این حال این دما برای ظروف مختلف نگهداری متفاوت خواهد بود. دمای نگهداری مخازن این ماده باید زیر 100 درجه فارنهایت برای مخازن پلی اتیلن و زیر 120 درجه فارنهایت برای مخازن کربن استیل باشد. برای حفظ ویسکوزیته ی محلول و جلوگیری از انجماد حتما باید کنترل دمایی انجام شود.

با این حال موارد ذکر شده شرایط نگهداری سود مایع می باشد. برای ذخیره سازی سود پرک شرایط دیگری معمولا در نظر گرفته میشود. در شکل جامد ، NaOH باید در ظروف محکم نگهداری شود تا از جذب آب و یا CO2 جلوگیری شود. هم نوع جامد و هم نوع مایع می تواند کربن دی اکسید را جذب کند، جذب CO2 یک واکنش شیمیایی تغییر دهنده شبیه به یک واکنش تجزیه ای است که NaOH را به کربنات سدیم ، Na2CO3 تبدیل می کند و باعث کاهش درصد خلوص NaOH می شود.

تاثیر دما بر ذخیره سازی سود مایع

همانطور که در نمودار منحنی نقطه انجماد برای هیدروکسید سدیم در غلظت های مختلف نشان داده شده است ، نقطه انجماد محلول می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. با کاهش دمای محلول در نزدیکی نقطه انجماد ، NaOH می تواند شروع به تبلور (رسوب) از محلول کند ، و سبب ایجاد رسوباتی در درون ظروف ، پمپ ها یا لوله های ذخیره شود.

بررسی ویسکوزیته

هنگامی که دما شروع به پایین آمدن در حدود 80 درجه فارنهایت می کند ، ویسکوزیته محلول به ویژه در غلظت های بالاتر افزایش می یابد.

اگر محلول های سدیم هیدروکسید ویسکوزیته ی بالایی داشته باشند ، در واقع می تواند به تجهیزات و پمپ ها با ایجاد و تجمع رسوبات آسیب وارد کند. شرکت شیمیایی داو توصیه کرده است که دمای نگهدارنده NaOH را در دامنه 85 تا 100 درجه فارنهایت حفظ کنید زیرا ویسکوزیته محلول ها در این دما سیالیت و عملکرد مناسبی از خود نشان خواهد داد.

تجزیه پذیری

این ماده به صورت خودکار به مواد شیمیایی مضر تجزیه نمی شود، نسبت به اشعه ی ماورا بنفش حساس نمی باشد و یک ماده ی شیمیایی پایدار در شرایط معمول به حساب می آید. با این حال ، باید مراقب باشید تا از ذخیره سازی و مجاورت این ماده با مواد ناسازگار جلوگیری به عمل آورید.

در شکل زیر می توانید نقاط جوش ، انجماد و ویسکوزیته ی غلظت های مختلفی از این ترکیب را مشاهده نمایید:

مشخصات برای ذخیره سازی سود مایع

 

برای خرید و فروش مواد شیمیایی با ما در موسسه ی مبتکران شیمی در ارتباط باشید

 

7 نظر برای «شرایط نگهداری سود مایع»

  • H می‌گوید:

    سلام سود مایع رو تا چه زمانی میشه نگهداشت و شرایط نگهداریش به چه نحو باید باشه؟

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام. معمولا می‌توان سود مایع را 24 ماه نگهداری کرد. توجه داشته باشید که این ماده باید در محیطی خشک، خنک و دور از رطوبت و نور قرار بگیرد.

  • علی اخلاقی می‌گوید:

    سلام ببخشید من حدود یک تن سود پرک داخل کیسه حدود ۵ سال داخل انبار مانده است آنالیز هم کردیم ۹۶ درصد جواب داد ولی سوزندگی ندارد آیا این ماده از بین رفته است ؟

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام، در صورتی که تاریخ ماده ی شیمیایی مورد نظر گذشته باشد کارایی لازم را ندارد.

  • Mosa samodi می‌گوید:

    سلام من دو گالن HDPE 1.9 دارم ولی مصرف شده هست ایا به درد میخوره باز هم یا خیر با تشکر از شما

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام. اگر درست از ان استفاده کرده باشید و درب آن را کاملا بسته و در شرایط محیطی مناسب نگهداری کرده باشید مشکلی ندارد. برای اطمینان می توانید یک آنالیز از آن بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *