کاربرد استئاریک اسید در کرم سازی

احتمالا تا بحال نام استئاریک اسید به گوشتان نخورده باشد اما خوب است بدانید که همه شما حداقل یکبار در زندگی خود از این ماده استفاده کرده اید. در بسیاری از کرم ها و مواد آرایشی و بهداشتی که روزانه استفاده می کنید از این ماده استفاده می شود. این ماده جزو ترکیبات ایمن برای پوست و مو است. در واقع این ماده مانند یک اسب تک شاخ در دنیای محصولات مراقبت از پوست است و در فرمولاسیون این مواد مورد استفاده قرار می گیرد. اما قبل از آشنایی با کاربرد استئاریک اسید در کرم سازی و محصولات مراقبت از پوست بیایید کمی در مورد خود این ماده بدانیم.

استئاریک اسید چیست؟

بودن کلمه اسید در این ترکیب می تواند کمی گول زننده باشد چرا که نوع اسید آن مانند اسیدهای دیگری که می شناسیم (مثل سالیسیلیک اسید) نیست. پروفسور Hu در این مورد اینگونه توضیح می دهد: ” اسید استئاریک یک اسید چرب اشباع شده با زنجیره طولانی است که به طور طبیعی در چربی های مختلف حیوانی و گیاهی یافت می شود.”. اما باید به یاد داشته باشیم این ترکیب را می توان به صورت مصنوعی هم تهیه کرد و فقط منبع آن مواد طبیعی نیست. در واقع این ماده را به صورت یک چربی که خاصیت مرطوب کنندگی نیز دارد در نظر بگیرید. این ماده به طور طبیعی در کره کاکائو و شی باتر وجود دارد.

وجود استئاریک اسید در شی باتر

فواید استئاریک اسید برای پوست

همانطورکه گفته شد، این ترکیب در فرمولاسیون ساخت کرم های مرطوب کننده و محصولات مراقبت از پوست و همچنین پاک کننده ها استفاده می شود. اما تنها دلیل، مزایای آن در ایجاد ساختار بهتر نیست بلکه فوایدی برای پوست نیز دارد. در ادامه به بررسی این خواهیم پرداخت که چرا این ماده اینقدر پرطرفدار است و در صنعت آرایشی و بهداشتی اهمیت دارد.

نرم کننده و مرطوب کننده

مواد مرطوب کننده به طور معمول در سه دسته تقسیم می شوند: مواد مرطوب کننده، نرم کننده و مسدود کننده. استئاریک اسید یک نرم کننده است که به لطیف شدن و نرم شدن پوست کمک می کند. این ترکیب می تواند با  بستن روزنه های پوست از تبخیر آب از سلول های سطح پوست جلوگیری کند و رطوبت پوست را حفظ کند. از نمونه های دیگر و مشابه آن، نرم کننده های رایج شامل روغن جوجوبا، سرامیدها و اسکوالان هستند. 

تقویت انسداد پوست

این ترکیب به عنوان یک جز مهم در انسداد پوست است. مسدود کردن روزنه های پوست به حفظ رطوبت پوست و همچنین جلوگیری از ایجاد جوش کمک می کند. چرا که یکی از دلایل ایجاد جوش خشکی زیاد پوست است. سلول های پوستی به صورت آجر در نظر بگیرید. اسید استئاریک (و سایر اسیدهای چرب)، همراه با موادی مانند کلسترول و سرامیدها، ملات هستند. وجودشان برای چسباندن آجرها به یکدیگر ضروری است تا سطح صاف و بدون ترک در پوست ایجاد شود. به این ترتیب، اسید استئاریک می تواند به تقویت انسداد پوست کمک کند، در برابر از دست دادن آب از پوست محافظت می کند و حتی علائم پیری را کاهش دهد.

استفاده از استئاریک اسید به عنوان مرطوب کننده

بیشتر بخوانید: فرمولاسیون کرم های پوست

به عنوان یک سورفکتانت عمل می کند

اینجا جایی است که همه چیز کمی جالب تر می شود. برخلاف نرم کننده های دیگر، اسید استئاریک بی نظیر است زیرا به عنوان سورفکتانت نیز عمل می کند. اساساً ماده ای است که به پاکسازی پوست کمک می کند. به همین دلیل است که در بسیاری از مواد پاک کننده یافت می شود. به زبان ساده، “این ماده کمک می کند آب و روغن و آلودگی ها به هم متصل شوند و به راحتی از سطح پوست پاک شوند”. اما، بر خلاف سورفکتانت های دیگر (سولفات ها)، روغن های طبیعی شما را از بین نمی برد. به علاوه، شما به طور همزمان تمام اثرات مرطوب کننده خوب را دریافت می کنید، و برای کسانی که بدنبال یک پاک کننده ملایم هستند که باعث خشک شدن و تحریک پوست نشود مناسب است.

یک امولسیون کننده خوب است

این ترکیب به علت ساختاری که دارد می تواند در ترکیب با سایر چربی ها و لیپید ها به عنوان یک امولسیون کننده خوب عمل کند و موجب ایجاد یک بافت خوب و منسجم در مواد و محصولات آرایشی و بهداشتی شود. این ترکیب همان ماده ایست که بافت نرم وابریشمی به پوست و موی ما می دهد.

چگونگی استفاده از استئاریک اسید

خب تا اینجا در مورد فواید خیلی خوب استئاریک اسید صحبت کردیم. اما باید بدانیم این ماده چیزی نیست که شما بخواهید به بازار رفته و آن را خرید کنید و در منزل استفاده کنید. باید توجه داشت که این ترکیب به عنوان ماده اولیه در فرمولاسیون مواد آرایشی و مراقبت از پوست استفاده می شود. اگر می خواهید این ترکیب را به صورت طبیعی استفاده کنید می توانید از ترکیبات طبیعی مانند کره کاکائو و یا شی باتر استفاده کنید. همچنین اگر می خواهید به طور خاص و مصنوعی آن را مصرف کنید می توانید در بسیاری از لوسیون ها و کرم ها و پاک کننده ها آن را بیابید.

چگونگی استفاده از استئاریک اسید

همچنین ممکن است در فرمولاسیون روغن رتینول نیز از ان استفاده شود. علت آن این است که از آنجاییکه یک اسید چرب است می تواند به خوبی با لیپید های دیگر ترکیب شود و به تقویت انسداد پوست و خنثی کردن اثرات جانبی خشک کنندگی و تحریک کنندگی رتینول کمک کند.

بنابراین برای بهره از فواید و مزایای این ترکیب فقط آن را یا به صورت طبیعی در چربی های گیاهی و حیوانی استفاده کنید و یا از لوسیون ها و کرم هایی که در فرمولاسیون خود این ترکی برا دارند استفاده کنید. اما از استفاده مستقیم پودر آن بر روی پوست خود خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: اسید استئاریک در شمع سازی

اثرات جانبی استئاریک اسید

تمامی گزارشات نشان می دهد که این ماده یک ترکیب ایمن و سالم برای پوست است. بنابراین کاربرد استئاریک اسید در کرم سازی و محصولات مراقبت از پوست هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. باید توجه داشت که برخی افراد ممکن است به این ماده حساسیت داشته باشند که این افراد بهتر است از مصرف محصولات حاوی این ترکیب خودداری کنند. اما به طور کل استئاریک اسید یک ماده ایمن و مفید برای پوست است و هیچ آسیبی به پوست شما وارد نخواهد کرد.

جمع بندی

در این مقاله علل کاربرد استئاریک اسید در کرم سازی و محصولات مراقبت از پوست را بررسی کردیم. آنچه که بر ما روشن است مزایا و فواید بسیار این ترکیب در فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست است. در کرم سازی به ایجاد بافت یکنواخت و ابریشمی کمک می کند. همچنین به عنوان امولسیون کننده و مرطوب کننده در بسیاری از محصولات پاک کننده و آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت این ترکیب در مقایسه با دیگر مواد مرطوب کننده داشتن خاصیت سورفکتانتی و مرطوب کنندگی و امولسیون کنندگی به طور همزمان است. همچنین تا بحال هیچ گزارشی مبنی بر اثرات جانبی این ماده در افراد نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *