سدیم لوریل سولفات

سدیم لوریل سولفات چیست ( اس ال اس) ؟ تا چه حد با این ماده آشنایی دارید؟ آیا میدانستید اس ال اس یکی از پر کاربرد ترین سورفکتانت های آنیونی مورد استفاده در شوینده ها است؟ ترکیب فوق را در اکثر شامپو ها و خمیردندان ها می توان یافت .در ادامه با ما همراه یاشید تا علاوه بر معرفی این محصول با خواص و ویژگی های آن بیشتر آشنا شوید .شما می توانید برای فروش و خرید سدیم لوریل سولفات و کسب اطلاع از قیمت ها و همین طور چگونگی ثبت سفارش این محصول با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید. 

قیمت خرید سدیم لوریل سولفات (SLS) :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

.

فروش سدیم لوریل سولفات:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش اس ال اس و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

 تلفن تماس:

021-77657131

021-77641136

021-77649244

021-77641217

.

کشور تولید کننده:

خرید مواد شیمیایی بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

خرید مواد شیمیایی درصد خلوص :

قیمت :

برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در تلگرام mbkchemical@ و واتس اپ در ارتباط باشید:
   09198991006
               09198991007
               09198991008

ارتباط با کارشناس فنی: با تلگرام mbkchem@ درارتباط باشید. 

اس ال اس چیست؟

SLS به دلیل داشتن خاصیت آمفیلیک مانند سایر سورفکتانت ها توانسته است جز یکی از مناسب ترین اجزای شوینده ها قرار بگیرد. خاصیت آمفیلیک در واقع خاصیتی است که در آن مولکول دارای هر دو قسمت هیدروفیلیک (آب دوستی) و هیدرو فوبیک (آب گریزی) می باشد. سدیم لوریل سولفات به عنوان سورفکتانتی آنیونی در خمیردندان ها و شامپو ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ماده می تواند در برابر چندی از ویروس ها مانند هرپس سیمپلکس، ویروس روتا،HIV-1 و… مقاومت کند، البته کاربری این ماده از این نظر زیاد مورد برررسی قرار نگرفته است و قابل تایید نیست. بنابراین کاربرد اصلی آن به عنوان سورفکتانت می باشد و در شکل زیر ساختارش را می توانید مشاهده نمایید:

ساختار شیمیایی سدیم لوریل سولفات

سدیم لوریل سولفات به صورت تجاری در فرم های پودری و قرصی وجود دارد. نمکی قلیایی است که محلول آبی آن با غلظت 1% وزنی حجمی دارای pH بین 7 تا 9.5 است. به عنوان یک سورفکتانت SLS به دلیل توانایی که در ایجاد منافذ در غشاهای لیپیدی دارد، خاصیت باکتریواستاتیکی دارد. همچنین می تواند بر روی برخی از ویرو.س ها و قارچ ها نیز اثر بگذارد. 

اما عملکرد این ماده چگونه است ؟ مولکول SLS به سطح مایع مهاجرت می کند و در آنجا با تجمع سایر مولکول های SLS سبب کاهش کشش سطحی می گردد. با این کار مایع راحت تر می تواند پخش شود و مخلوط گردد. در نتیجه با جداسازی مولکول ها و کاهش کشش سطحی اثری متقابل بین شوینده ی مورد استفاده و مو ها یا پوست شما بر قرار می گردد.

خواص فیزیکی و شیمیایی SLS

برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده را می توانید در ادامه مشاهده نمایید:

فرمول مولکولیNaC12H25SO4
جرم مولکولی288.38 g/mol
دانسیته1.01 g/cm³
نقطه ی ذوب206 درجه ی سانتی گراد

 

این ماده با نام دیگر سدیم دو دسیل سولفات نیز شناخته می شود و علاوه بر علامت اختصاری فوق با SDS یا NaDS نیز نشان داده می شود. مولکول این ماده در قسمت دم خود (Tail) دارای 12 کربن می باشد که به گروه سولفات در سر (Head) متصل است و خواص آمفیلیکی این ماده را فراهم می نمایند.

تولید SLS:

لوریل الکل یکی از مواد واکنش دهنده ی تولید این ماده می باشد. از هیدرولیز نارگیل و یا روغن موجود در هسته ی میوه ها اسید چرب به دست می آید ، در نهایت این اسید های چرب به الکل کاهش داده می شوند و لوریل الکل به دست می آید. از واکنش لوریل الکل با سولفوریک اسید هیدروژن لویل سولفات تولید می گردد. بعد از خنثی سازی این ماده با سدیم کربنات، نهایتا می توان محصول فوق را تولید نمود.

 

بسته بندی سدیم لوریل سولفات

 کاربرد ها

از ترکیب فوق علاوه بر استفاده در صنایع شوینده می توان در صنایع غذایی، پزشکی و… نیز استفاده نمود. در ادامه به این کاربرد ها بیشتر می پردازیم.

صنایع شوینده و بهداشتی:

در محصولات شوینده و بهداشتی این ماده یکی از ترکیبات مهم است و در محصولات زیبایی، مو، کرم ها و … به کار می رود.

محصولات زیبایی:  کرم های اصلاح، شوینده های دست، پاک کننده های آرایش، شوینده های صورت، صابون های مایع و جامد و…

مراقبت از مو: اس ال اس در شامپو ها، ژل های مو، شامپو های ضد شوره، رنگ های مو کاربرد دارد. 

مراقبت از دندان: خمیردندان ها، محصولات سفید کننده ی دندان، دهانشویه

محصولات موجود در حمام: از قبیل کف کننده های وان حمام، شوینده های بدن، روغن و یا نمک های مورد استفاده در حمام

کرم ها و لوسیون ها: کرم های دست، کرم های ضد خارش، ماسک ها، کرم های مو بر، ضد آفتاب ها

اغلب این محصولات موضعی هستند و یا طور مستقیم به پوست و یا بدن اعمال می شوند.

 

کاربرد سدیم لوریل سولفات

صنایع غذایی

جالب است بدانید این ماده به عنوان یک افزودنی خوراکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب به عنوان یک امولسیفایر و یا ضخیم کننده در محصولاتی از قبیل مارشمالو، پودر تخم مرغ ، پودر های آماده ی نسکافه و… استفاده می شود.

برای خرید سدیم لوریل سولفات با ما در مبتکران شیمی همراه باشید

خرید سدیم لوریل سولفات

پزشکی

در پزشکی نیز از این ماده به عنوان ملین استفاده می گردد و همچنین به عنوان افزودنی به بعضی از انواع دارو های آسپرین برای افزایش انحلال پذیری آن ها  اضافه می گردد.

صنایع مختلف

این ترکیب در هر کاری که نیاز به حذف لکه های چربی و روغن دارد مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال در غلظت های بالا می توان از این محصول در تمیز کننده های موتور، تمیز کننده های سطح، شامپو و شوینده های ماشین و… نیز استفاده نمود. همچنین در تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته است نشان می دهد این سورفکتانت در هیدراته کردن گاز و یا تشکیل متان هیدراته، می تواند حدود 700 برابر سرعت تشکیل را افزایش دهد.

question 1 پرسش و پاسخ؟!

جایگزین های SLS چه موادی هستند؟

همانطور که گفته شد این ماده شیمیایی در صنایع شوینده و محصولات مراقبت از مو کاربرد گسترده دارند،با وجود اینکه خطرساز بودن این ماده  به اثبات نرسیده اما اخیرا از سدیم لوریل سولفواستات (SLSA) به عنوان یک سورفکتانت طبیعی و بدون سولفات به جای آن استفاده می شود،همچنین برخی شرکت های تولید کننده محصولات ذکر شده به دنبال جایگزین کردن آن با مواد طبیعی با خواص مشابه در تولید شامپوها و محصولات مراقبت از پوست و مو هستند، از جمله این مواد جایگزین را می توان به استفاده از اسید های طبیعی مانند بنزوئیک اسید،بنزیل بنزوآت ، ترکیبات طبیعی حاوی ویتامین E ، جوانه گندم و… اشاره کرد که به آنها ترکیبات سبز نیز گفته می شود.

چه محصولاتی حاوی SLS می باشند؟

تقریبا می توان گفت همه ی ما این ماده ی شیمیایی را در خانه ی خود نگه می داریم. اگر همین الان سری به قفسه ی محصولات بهداشتی و یا حمام خود بزنید SLS را خواهید یافت. انواع مختلفی از محصولات بهداشتی حاوی این ماده ی شیمیایی می باشند که در ابتدای متن به آن بیشتر پرداخته شده است.

آیا این ماده می تواند خطرناک باشد؟

سازمان غذا و دارو ی آمریکا FDA استفاده از ترکیب فوق را به عنوان یک افزودنی تایید نموده است.

به طور میانگین انسان ها به خصوص خانم ها روزانه 200 ماده ی شیمیایی گوناگون به پوست خود اضافه می نمایند که بیش از 60 درصد از این مواد شیمیایی به طور مستقیم جذب و وارد جریان خون می شود. بسیاری از محصولات چه به صورت ارگانیک و چه به صورت طبیعی دارای سولفات می باشند که از انواع این سولفات ها می توان به سدیم لوریل سولفات و یا سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون) اشاره نمود. آشنایی با چگونگی عملکرد این مواد و خطرات آن ها و انتخاب محصول شیمیایی مناسب برحسب محتویات موجود در آن می تواند موجب سلامت پوست و مو و پیشگیری از بیماری های گوناگون شود.

در مجموع می توان گفت که خطری برای این ماده در غلظت های مجاز گزارش نشده است و استفاده از آن بی خطر است.

تحقیقات آزمایشگاهی راجع به خطرات این ماده چه می گویند؟

 با توجه به اطلاعات و تحقیقات انجام گرفته و منتشر شده در مجله ی بین المللی سم شناسی که در سال 1983 منتشر گردید اگر اس ال اس به طور موقت مورد استفاده قرار بگیرد و سپس با آب شسته شود (مانند استفاده در شامپو ها و صابون ها) خطری برای سلامتی ایجاد نخواهد کرد.

همین گزارش تایید می کند که برای محصولات حاوی این ماده در صورتی که قرار است بر روی پوست برای ساعتی بمانند، میزان درصد حضور SLS در آن ها باید کمتر از 1 درصد باشد (مانند کرم ها و لوسیون ها)

مطالعات حیوانی نیز نشان می دهد که استفاده ی مداوم و طولانی مدت از محصولات حاوی این ماده می تواند موجب تحریک پوست به میزان خفیف تا متوسط شود.

با این وجود دانشمندان استفاده از اس ال اس را در محصولات بهداشتی ایمن دانسته اند. زیرا در اغلب موارد بعد از استفاده از این محصول محل مورد استفاده شسته می شود و اثری از این ماده باقی نخواهد ماند. در نتیجه خطری نیز به وجود نمی آورد.

آیا این ماده می تواند موجب سرطان شود؟

این ماده می تواند چربی ها و یا سایر آلودگی های موجود بر روی پوست را پاک نماید. با این حال نباید از حل نمودن چربی های پوست توسط این ماده چشم پوشی نمود. حل نمودن چربی طبیعی پوست می تواند خشکی و تحریک پوست را به دنبال داشته باشد.

بر اساس تحقیقات بیشتری که در این زمینه صورت پذیرفته است این نتیجه به دست آمده که این ماده می تواند در افرادی که دارای پوستی حساس تر نسبت به افراد عادی می باشند موجب ایجاد تحریک های پوستی (خارش، قرمزی و…) شود اما نمی تواند موجب ایجاد سرطان گردد. به طور کلی مطالعات انجام گرفته هیچ ارتباطی بین این ترکیب و افزایش خطر ابتلا به سرطان نشان نمی دهد. مطالعاتی که در سال 2015 انجام گرفت نیز  ایمن بودن این ماده را در محصولات شوینده ی خانگی ثابت نمود.

هیچ نگرانی ای برای استفاده از محصولات حاوی این ماده وجود ندارد زیرا حاوی غلظتی محدود و مجاز از آن می باشند.

msds Msds  و خطرات

سدیم لوریل سولفات خورنده است و تحریک پوست را می تواند به دنبال داشته باشد. برای حفظ و نگهداری این ماده باید دقت کافی انجام شود تا از آتش سوزی و شعله ور شدن محصول فوق جلوگیری به عمل آید. برای ذخیره سازی و نگهداری این ترکیب حتما آن را به دور از اکسید کننده ها و اسید های قوی نگهداری نمایید. دمای محیط مناسب ترین دما برای حفظ و نگهداری این ماده است.

منبع:

 Is It Safe to Use Products with Sodium Lauryl Sulfate ? (n.d.). Retrieved May 19, 2019, from

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/what-is-sodium-lauryl-sulfate

 Sodium lauryl sulfate. (n.d.). Retrieved May 19, 2019, from https://www.drugbank.ca/drugs/DB00815

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *