سیلیکاژل

سیلیکاژل (Silicagel) ماده‌ای موثر در جذب رطوبت است. به همین دلیل، معمولا از آن در بسته بندی محصولات مختلف استفاده می‌کنند تا مانع تاثیر مخرب رطوبت بر این محصولات شوند. انواع سیلیکاژل شامل آبی و نارنجی است که هر دو پس از جذب رطوبت تغییر رنگ می‌دهند. نکته جالب در مورد سیلیکاژل این است که پس از تغییر رنگ می‌توان آن را احیا کرد و مجددا برای جذب رطوبت از آن استفاده کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش خرید سیلیکاژل و قیمت و کاربردهای این ماده، به مطالعه این مقاله ادامه دهید. 

سیلیکاژل چیست؟

سیلیکاژل ماده‌ای پرکاربرد در صنایع دارویی، محصولات آرایشی، غذا ها و نوشیدنی ها است که مهم‌ترین کاربرد آن به محافظت از ترکیبات داخل بسته بندی در مقابل رطوبت شناخته می‌شود. همچنین، در مصارف خانگی از سیلیکاژل برای گل و خشک کردن آن استفاده می‌کنند. این ماده در دسته ترکیبات سمی طبقه بندی نمی‌شود اما بهتر است حین کار با آن از تجهیزات ایمنی استفاده کنید. 

خرید سیلیکاژل

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور، طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سیلیکاژل می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول

تولید کننده: چین

CAS NO: 112926-00-8

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

آنالیز محصول سیلیکاژل آبی

آنالیز

سیلیکاژل نارنجی (گرید غذایی)

آنالیز

 

قیمت خرید سیلیکاژل خوراکی و صنعتی:

جهت اطلاع از قیمت و خرید سیلیکاژل، شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

خواص و ویژگی ها

این ماده  شکل گرانوله و متخلخلی از SiO2 می باشد که از سدیم سیلیکات ساخته شده است. این ماده به عنوان یک جاذب برای خشک نمودن گاز و هوا کاربرد دارد. از مزیت های مهم آن می توان به استفاده ی مجدد از این ماده بیش از یک بار پس از اشباع شدن و جذب آب اشاره نمود. محصول فوق در صورت اشباع شدگی می تواند در دمای 100 الی 200 درجه ی سانتی گراد، و با تابش شدید و مستقیم نور خورشید مجددا خشک شود و مورد استفاده قرار بگیرد. البته باید به این نکته توجه نمود که کارایی و بازده این رطوبت گیر در هر بار استفاده چیزی در حدود 5 الی 10 درصد کاهش می یابد. این محصول برای طبیعت غیر سمی و غیر خورنده به حساب می آید در نتیجه در بسیاری از کشور ها از جمله آمریکا از آن برای بسته بندی های مواد دارویی و غذایی استفاده می نمایند.

فرمول شیمیایی mSiO2 • nH2O
شکل ظاهری جامد سفید رنگ و آمورف
خاصیت مهم قدرت جذب بالای مایعات و گاز ها
نقطه ذوب 2230ºC
انحلال پذیری نامحلول در آب اما در باز های قوی و هیدروفلئوریک اسید حل می شود

تاثیر محیط بر بازدهی سیلیکاژل

محصول فوق بی اثر است و با اغلب مواد شیمیایی به جز باز قوی و هیدروفلوئوریک اسید سازگار است. این ماده بدون بو و غیر سمی است، گاز آزاد نمی کند و موجب خوردگی فلزات نمی شود. سطح متخلخل و میکروسکوپی این ذرات بسیار وسیع است و می تواند بیش از 40 درصد وزن خود رطوبت جذب نماید.

دمای تاثیر گذار این ماده 25 درجه ی سانتی گراد (دمای محیط) می باشد. در این دما ماده کارایی بسیار موثری از خود نشان می دهد. ولی در دما های بالاتر ، میزان ظرفیت جذب این ترکیب کمتر می شود. زمانی که رطوبت کم است، مقداری از فشار بخار موجود به وسیله ی ذرات میکروسکوپی سیلیکاژل جذب می شود. هر چه فشار بخار بیشتر شود ذرات بزرگ تر شروع به پر شدن می کنند. ساختار مولکولی این ماده و جذب رطوبت به وسیله ی آن را می توانید در نمودار زیر مشاهده نمایید:

تاثیر محیط بر بازدهی سیلیکازل

الک های مولکولی و سیلیکاژل هر دو برای جذب رطوبت از محیط مورد استفاده قرار می گیرند. در رطوبت های پایین الک های مولکولی می توانند بهتر از SG برای جذب رطوبت استفاده شود و در رطوبت های بالا، محصول فوق به دلیل اندازه ی ذرات بزرگتر می تواند بهتر از الک های مولکولی آب را جذب نماید.

طبق نمودار می توان نتیجه گرفت که هرچه رطوبت بیشتر باشد مولکول های بزرگتر شروع به جذب رطوبت می نمایند و هر چه اندازه ی ذرات کوچکتر باشد ذرات کوچکتر رطوبت را جذب می نمایند بر همین اساس در رطوبت های پایین طبق نمودار  الک های مولکولی (ترکیبات زئولیتی) بر سیلیکاژل برای جذب رطوبت برتری دارند. به دلیل افزایش حجم ذرات بزرگتر، در رطوبت های بالا میزان ظرفیت جذب مولکول های سیلیکاژل نیز افزایش می یابد و استفاده از آن برای جذب رطوبت بر الک های مولکولی ارجحیت می یابد. یکی از ویژگی های شگفت انگیز محصول فوق جذب بالای رطوبت است در صورتی که ساختار کلی آن خشک باقی می ماند. همچنین، با افزایش زمان شاهد جذب رطوبت بیشتری از این ترکیب خواهیم بود. شما می‌توانید برای خرید سیلیکاژل با ما در مبتکران شیمی تماس بگیرید.

روش تولید سیلیکاژل:

این ماده که متشکل از ذرات متخلخل و نامنظم است نوعی سیلیسیک اسید به شمار می آید. مواد خام مورد استفاده در تولید آن سدیم سیلیکات و اسید سولفوریک است. واکنش تولید این ماده به شکل زیر است:

nNa2O • mSiO2 + nH2SO4 → mSiO2 • nH2O + nNa2SO4

معمولا از دو روش برای تولید این ماده استفاده می نمایند:

1-روش توده ای

2-روش مایع

در ادامه به شرح بیشتر روش توده ای می پردازیم.

روش توده ای:

این روش به دو گونه ی دانه دانه و مهره ای تقسیم می شود که در ادامه بررسی می کنیم.

  • دانه دانه

سیلیکا هیدروسل به وسیله ی مخلوط سیلیکات سدیم با اسید سولفوریک قوی تهیه می شود. هیدروسول را به صورت ژل سخت در می آورند سپس توده ی هیدروژل به دست آمده را به طور مکانیکی می شکنند. غلظت سیلیکا، درجه ی حرارت و pH مرحله ی خنثی سازی می تواند تاثیر به سزایی بر روی زمان ژل شدن و خصوصیات ژل نهایی نظیر وزن مخصوص، سطح تماس ذرات و حجم منافذ داشته باشد. سپس ذرات هیدروژل را مستقل از الکترولیت شست و شو می دهند . دوباره در این مرحله نیز درجه حرارت، pH و زمان شست و شو می تواند به طور موثر خصوصیات محصول سیلیکای نهایی را تغییر دهد. نهایتا هیدروژل شسته شده را خشک و یا به وسیله ی حرارت فعال می کنند. محصول تولید شده از این روش ماده ای دانه دانه و شیشه مانند می باشد.

  • مهره ای

همانطور که گفته شد با تنظیم pH مخلوط اسید-سیلیکات سدیم و کوتاه تر شدن زمان سفت شدگی می توان سیلیکا هیدروسول را تولید نمود. سپس هیدروسول را به وسیله ی یک مخروط دوار به داخل یک حمام روغن دیسپرس می نمایند. قطره های کوچک به طور کامل ژل شده و تبدیل به مهره های هیدروژل می شوند. در نهایت آنها را توسط روش های مرسوم، شست و شو می دهند و خشک می نمایند تا شکل مهره ای سیلیکاژل به دست آید.

  • روش مایع:

روش مایع شامل مخلوط سیلیکات سدیم با اسید در یک pH معین و تغلیظ سیلیکا است، به طوری که یک رسوب ژلی شکل تشکیل گردد، مخلوط کردن را ممکن است به روش بچ یا نیمه پیوسته انجام دهند. سیلیکا هیدروژل را می توان قبل یا پس از خشک کردن شست و شو داد، معمولا خشک کردن را به وسیله روش پاششی سریع انجام می دهند.

انواع سیلیکاژل

همانطور که گفته شد درجه حرارت و pH می تواند تاثیر به سزایی بر روی اندازه ی ذرات این ماده داشته باشد. اندازه ی کوچک تراکم مولکولی سیلیکا باعث می شود که سطح تماس ذرات سیلیکاژل بیش از 800 متر مربع بر گرم شود. هنگامی که سیلیکاهیدروژل شست و شو و یا مدتی در درجه حرارت و pH بالا قرار بگیرد جابه جایی و انتقال سیلیکا اتفاق می افتد و منجر به رشد تراکم مولکولی آن می شود. در نتیجه میانگین قطر منفذ ها بزرگتر، حجم منافذ بیشتر و سطح تماس ذرات کاهش می یابد.

silica

سیلیکاژل آبی

به صورت تجاری اغلب انواع مختلفی از ماده ی فوق با اندازه ی ذرات کمتر از  1.5 ~ 2.0nm  و یا بیشتر از 4.0 ~ 5.0nm در بازار موجود می باشد. نوعی دیگر از سیلیکاژل وجود دارد که حاوی کلرید کبالت است. کبالت کلرید بدون آب به رنگ آبی می باشد. بعد از جذب آب به وسیله ی این نوع سیلیکاژل رنگ آن صورتی می شود. این در حالی است که با خشک کردن مجدد آن، رنگ آن دوباره به آبی بر می گردد. بر اساس همین تغییرات رنگی می توان به میزان جذب رطوبت توسط این ماده پی برد. نوع صورتی رنگ سیلیکاژل ظرفیت جذب آب را ندارد اما بعد از حرارت دادن و گرفتن آب از آن و بازگشت رنگ به آبی دوباره می توان ظرفیت جذب آن را بازگردانی نمود.

سیلیکاژل نارنجی

یکی از انواع دیگر این ماده حاوی متیل ویولت است که به طور عادی وقتی رطوبتی جذب نکرده است رنگ نارنجی دارد و پس از جذب رطوبت رنگ سبز پیدا می‌کند. شما می‌توانید خرید سیلیکاژل آبی و نارنجی را از سایت مبتکران شیمی ثبت سفارش کنید.

مهمترین کاربردهای سیلیکاژل

با توجه به خصوصیات ویژه ای که این رطوبت گیر دارد از آن در جذب و یا خشک کردن گاز ها، دهیدراسیون مایعات و کروماتوگرافی مایعات استفاده می نمایند. همچنین این ماده به عنوان کاتالیزور و یا حامل کاتالیزور نیز شناخته می شود. انواع مختلفی از ژلهای سیلیکا وجود دارد که در صنایع مختلف کاربرد دارند. به عنوان مثال، تخلخل های ریز این ماده برای جذب یا جداسازی ناخالصی ها در صنعت پتروشیمی، فرآیند پالایش، سنتز های شیمیایی و نیروگاه های برق استفاده می شود.

silicagel

نوع دیگری از این ماده ظرفیت جذب رطوبت بالایی دارد و برای خشک کردن و رطوبت زدایی در صنایع دارویی، پتروشیمی، مواد غذایی، پوشاک و چرم مورد استفاده گسترده قرار می گیرد. در طی فرایند جذب رطوبت درجه ی اشباع شدگی این ماده را از روی تغییر رنگ آن می توان مشاهده نمود. بسته های کوچک silica gel نیز در محصولات زیادی یافت می شود. زیرا این ترکیب یک ماده ی جاذب است که آب را جذب می نماید و بخار آب را نگه می دارد. در محصولات چرمی عدم وجود رطوبت می تواند مانع رشد و پرورش قارچ ها و کپک ها شود. در قرص ها و یا مولتی ویتامین ها در صورت وجود رطوبت، شکل ظاهری و خواص خود را تا حدودی از دست می دهند بنابراین در قوطی های حاوی این قرص ها معمولا سیلیکاژل را مشاهده می نمایید.

کاربرد در براق سازی جواهرات

نگهداری چند کیسه از این ماده در جعبه ی جواهراتتان می تواند مانع از ایجاد لک بر روی آن ها شود. جواهرات به خصوص نقره در اثر رطوبت کدر می گردند.

سیلیکاژل در رطوبت گیری کیف و کفش

این ماده پر از منافذ ریز است که از دی اکسید سیلیکون ساخته شده و یک ماده ی خشک کننده به حساب می آید ، به این معنی که رطوبت هوا را جذب می کند و مانع از خرابی محصولات می شود. این ترکیب را در اغلب محصولات چرمی می توان یافت زیرا رطوبت به مرور زمان می تواند سبب خرابی این محصولات شود. یک کیسه 10 گرمی از این ماده می تواند تا 4 گرم آب جذب کند ( 20 تا 40 درصد از وزن خود). قرار دادن چند کیسه از این سیلیکاژل در حوله ها می تواند سبب گرفتن رطوبت آن ها و زدودن بوی نم از حوله ها شود.

استفاده از سیلیکاژل در محصولات غذایی و نوشیدنی ها

به منظور حفظ طراوت و طعم و جلوگیری از ایجاد رطوب، از دانه های این ماده در محصولات غذایی استفاده می کنند. رایج ترین کاربردهای این ترکیب در صنعت غذا و نوشیدنی شامل ضد جوش و عامل جریان، عامل ضخیم کنند و شفاف کننده و پاک کننده نوشیدنی ها است. این ماده به بسیاری از مواد که به شکل پودر یا گرانول هستند اضافه می شود و از چسبیدن آنها به یکدیگر و ایجاد توده جلوگیری می کند. همچنین می تواند کیفیت نوشیدنی های الکلی و غیرالکلی را افزایش دهد، در واقع با حذف پلیمرهایی که باعث تیرگی نوشیدنی ها می شوند آنها را شفاف می کند.

چرا از سیلیکاژل بسته بندی ها استفاده می نمایند؟

به دلیل برهم کنش های واندروالسی سیلیکاژل می تواند ظرفیت جذب خوبی از خود نشان دهد. همچنین تعاملات مویرگی خوب در رطوبت های بالا دارد. silica gel ساختاری میکرو متخلخل و بی نظم با اندازه ی ذرات 3-60 آنگستروم دارد که به یکدیگر متصل هستند. این منافذ هیدروفوبیکی متصل به هم، سطحی وسیع را به وجود می آورند که در واکنش با آب می توانند آن را با کمک فرایند جذب و یا تراکم مویرگی در ساختار خود نگه دارند. به طور کلی عملکرد سیلیکاژل صنعتی همانند یک اسفنج با میلیون ها منافذ میکروسکوپی متصل به یکدیگر است.

در جدول زیر می توانید کاربرد های این ماده را به طور خلاصه مشاهده نمایید:

نام صنعت کاربرد
رنگ و پوشش ضد خوردگی

پر کننده

کنترل ویسکوزیته

افزایش مقاومت

خواص هیدروفوبیک

مقاوم در برابر آب

 

 

جوهر و چاپ انتقال حرارت

پذیرش جوهر

چاپ لیزری

پلاستیک ها پراکندگی رنگ

پر کننده

کنترل ویسکوزیته

غذا و دارو افزودنی در اسکراب ها

جذب رطوبت اضافی

عامل مخلوط سازی 

عامل امولسیون کننده

افزایش پایداری و طول عمر محصول

کاتالیست و گاز در تولید پلی اولفین

پلاستیک

تصفیه ی شیمیایی

جداسازی شیمیایی

دهیدراسیون گاز ها

کروماتوگرافی جاذب اسید ها

مناسب برای کروماتوگرافی ترکیبات اسیدی و خنثی

انتشار دهنده ی هیدروژن اسیدی

سیلیکاژل برای گل

برای خشک کردن گل های تازه و نگهداری از آن ها روش های زیادی وجود دارد. روش سنتی برای خشک کردن گلها که همه ی ما تقریبا با آن آشنا هستیم، جمع کردن و آویزان کردن آنها به صورت وارونه در یک محل برای چند هفته است . اگر فضا یا وقت کافی برای سپری شدن این زمان ندارید ، می توانید به جای آن از ژل سیلیکا برای خشک کردن سریع تر گل ها استفاده کنید تا نتیجه ی مطلبوب تر و در بازه ی زمانی کمتری به دست آورید.

گام اول: گل هایی که می خواهید خشک کنید را جدا نمایید و مطمئن شوید گلبرگ های آن عاری از هر گونه آب هستند.

دوم: ژل خشک کننده ی گل را در ظرف بریزید و مطمئن باشید تا ظرف گنجایش کافی برای نگهداری ساقه های گل را داشته باشد.

سوم: گل ها را به صورت شکل زیر در ماده قرار دهید (بسته به نوع گل و مقدار ساقه ی آن، قرار دادن گل مورد نظر در سیلیکاژل متفاوت خواهد بود)

خشک کردن گل در سیلیکاژل

چهارم: این ماده را بر روی گل ها بریزید و مواظب باشید ظاهر گل ها بهم نریزد ولی به خوبی روی گل ها را با آن پوشش دهید.

خشک کردن با سیلیکاژل 1

زمان خشک شدن بسته به نوع گل متفاوت خواهد بود اما معمولا 2 الی 6 روز به طول می انجامد. جهت خرید سیلیکاژل برای گل با همکاران ما در مبتکران شیمی تماس بگیرید.

احیای سیلیکاژل

به طور تقریبی این ماده جاذب شگفت انگیز می تواند تا 40 درصد وزن خود رطوبت جذب کند. بنابراین، بعد از رسیدن به این مقدار خاصیت خود را از دست می دهد،برای بازیابی خاصیت جذب رطوبت این ماده می توانید آن را برای مدت 15 دقیقه در معرض گرمای 80 درجه قرار دهید تا با از دست دادن رطوبت مجددا قابل استفاده شود.

بازار خرید سیلیکاژل

بر اساس تحقیقات، پیشبینی می‌شود که بازار خرید سیلیکاژل تا سال 2027 پنج درصد رشد داشته باشد. بخش زیادی از بازار این ماده توسط شرکت‌های دارویی اداره می‌شود. معمولا شرکت‌های داروسازی برای جلوگیری از جذب رطوبت از بسته های سیلیکاژل استفاده می‌کنند. بنابراین، در سال های اخیر رشد صنعت داروسازی تاثیر مستقیمی بر رشد بازار خرید این ماده داشته است. به نظر می رسد در سال های آینده نیز شاهد افزایش بازار این ماده به دلیل رشد صنعت داروسازی باشیم. 

سیلیکاژل از کجا بخریم؟

شما می‌توانید برای خرید سیلیکاژل با همکاران ما در مبتکران شیمی تماس بگیرید تا این ماده را با بهترین کیفیت ثبت سفارش کنید.

MSDS و نکات ایمنی

بعد از آشنایی با کاربردهای گسترده این ماده شاید بپرسید آیا این ماده ایمن است یا خیر؟در جواب باید گفت این ماده جاذب رطوبت تقریبا ایمن است و هنگام کار با آن نیازی به استفاده از دستکش، عینک و لباس محافظ نیست. بهتر است آن را دور از غذاها، نوشیدنی ها و حیوانات خانگی قرار دهید. همچنین این ترکیب را دور از آب های سطحی و زیر زمینی در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید. در صورت تماس با پوست یا چشم ها، برای چند دقیقه با آب بشویید. ط تا به امروز این ماده عوارض و علائم خاصی از خود نشان نداده است.

آیا سیلیکاژل سمی است؟

خیر، این ماده جزو ترکیبات سمی طبقه بندی نمی‌شود. یکی از مسائلی که باید حین استفاده از این ماده به آن توجه داشت، عدم بلع آن توسط کودکان و بزرگسالان است. از آنجاییکه این ماده جاذب رطوبت است بلع آن خطرات زیادی برای افراد مختلف به خصوص کودکان دارد. 

جمع بندی

سیلیکاژل در واقع یک میکروساختار متخلخل از سیلیس است که در یک مایع معلق است. در زندگی روزمره، این ماده را در بسته های کاغذی کوچک در داروها می بینیم. این ترکیب یک خشک کننده قوی و کنترل کننده رطوبت موضعی است که برای جلوگیری از خرابی و فساد ناشی از رطوبت از آن بهره می برند.

 

استعلام قیمت و خرید سیلیکاژل رطوبت گیر از مبتکران شیمی 

5/5 (1 Review)

4 نظر برای «سیلیکاژل چیست؟ | خرید سیلیکاژل»

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام، جهت فروش مواد شیمیایی مورد نظر خود با شماره 09053261819 (آقای کاوه کیان) تماس حاصل نمایید.

    • مبتکران می‌گوید:

      برای استعلام قیمت این محصول با واحد فروش مبتکران شیمی در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *