پلی اتیلن گلیکول
پلی اتیلن گلیکول | فروش و قیمت پلی اتیلن گلیکولReviewed by 02177641136 on May 22Rating: 5.0

پلی اتیلن گلیکول چیست ؟ Polyethylene glycol) PEG) ترکیباتی پلیمری از اتیلن گلیکول (EG)هستند که بسته به تعداد واحد های EG که در ساختار مولکولی خود دارند ، دارای خواص متفاوت فیزیکی و شیمیایی هستند و هرکدام در صنعت خاصی مورد استفاده قرار می گیرند . استفاده در صنعت لاستیک سازی ، داروسازی و کشاورزی از جمله کاربردهای این محصول هستند. جهت خرید ، فروش و اطلاع از انواع گرید های این محصول با همکاران ما در مبتکران شیمی در تماس باشید.

گرید های 400 ، 1000 ، 2000 ، 4000 و 6000 از گرید های محبوب و پرکاربرد این ماده هستند که در ادامه مشخصات آن ها ذکر شده است . 

فروش پلی اتیلن گلیکول:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور، طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

.

خرید پلی اتیلن گلیکول :

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

  

 تلفن تماس:

021-77657131

021-77641136

021-77649244

.

کشور تولید کننده:

خرید مواد شیمیایی بسته بندی: بشکه

خرید مواد شیمیایی درصد خلوص :

قیمت PEG:

 برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در تلگرام mbkchemical@ و واتس اپ در ارتباط باشید

  09198991006

             09198991007      
             09198991008  

ارتباط با مسئول فنی: با تلگرام mbkchem@ درارتباط باشید.

 

PEG چیست ؟

 Polyethylene glycol که به اختصار PEG نامیده می شود از اتیلن گلیکول ساخته شده است که ماده اصلی ضد یخ است. هنگامی که اتیلن گلیکول ( جرم مولی 62.07) پلیمریزه می شود، با خودش واکنش داده (درون آب) و محصولات مختلفی تولید می شوند که دارای تعداد واحدهای متفاوتی از EG هستند. تمامی این محصولات با نام PEGs شناخته می شوند. فرمول مولکولی کلی این ماده به صورت H(OCH2CH2)nOH است که n تعداد واحدهای EG را مشخص می کند. همین ساختار ساده این ماده را از ترکیبات مشابه همانند پروپیلن گلیکول و پلی پروپیلن گلیکول متمایز می کند ، این دو ترکیب مشتقات پروپیلن اکسید هستند و هنگامی که پلیمریزه می شوند ، خواص کاملا متفاوتی نسبت به این ماده دارند.

نکته مهم در تولید این ترکیبات کنترل اندازه ( وزن مولکولی ) و توزیع اندازه است که به صورت مستقیم بر خواص ماده تولیدی اثر می گذارد. 

پلی اتیلن گلیکول

گرید های مختلف 

وزن مولکولی ترکیبات PEG با توجه به تعداد واحدهای اتیلن گلیکول موجود در هر پلیمر PEG مشخص گشته و از 300 گرم بر مول تا 10.000.000گرم بر مول متغییر هستند . وزن مولکولی به نوبه خود خواص و نوع پلیمر را تعیین می کند. پلی اتیلن گلیکول های با وزن کم که دارای 2 تا چهار واحد اتیلن گلیکول هستند ، مایعاتی شفاف و آبکی هستند. PEG هایی که تا 700 مولکول اتیلن گلیکول دارند ، مایعاتی شفاف و ویسکوز هستند. پلیمرهای با 1000 و یا بالاتر واحد اتیلن گلیکول به صورت جامد مومی هستند. نام گذاری این ترکیبات هم بر اساس وزن مولکولی است و برخی از معروفترین آنها عبارتند از : 200 ،300، 400 ، 600 که مایع هستند ، 1000 ، 1500 این دو گرید جامد نرم هستند و 2000 ، 3000 ، 4000 ، 6000 و 8000 که جامد سخت هستند.

PEG ها غیر سمی ، بدون بو ، بدون رنگ و غیر تحریک کننده هستند و به راحتی نیز تبخیر نمی شوند. این مواد به صورت خنثی در نظر گرفته می شوند ( با مواد شیمیایی دیگر واکنش نمی دهند ) غیر سمی هستند و در بسیاری از حلال های آلی حل می شوند . تمامی گریدهای این محصول به سرعت در آب حل شده و رنگ ، بو و یا مزه آب را تغییر نمی دهند. در شکل زیر خواص مربوط به محصولات یک شرکت خاص را می توان مشاهده کرد . 

پلی اتیلن گلیکول

 

محصولات تولیدی توسط شرکت ها و لایسنس های مختلف می توانند در خواص و نوع کاربری با یکدیگر متفاوت باشند ، هرچند که میزان این اختلاف ها ناچیز است اما دقت در انتخاب ، خصوصا در نوع گرید انتخابی برای مصارف داروسازی و غذایی بسیار مهم است .

در ادامه خواص برخی از گریدهای مهم را در قالب جدول می توان مشاهده کرد : 

پلی اتیلن گلیکول 400

PEG 400

وزن مولکولی میانگین380-420
pH محلول 5% آبی در 25°C4.5-7.5
دانسیته1.125g/cm3  @ 20°C
حلالیت در آب    کامل  (@ 20°C)
ویسکوزیته7.3cSt  @ 100°C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…..………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

PEG 1000

وزن مولکولی میانگین950-1050
(pH (100 g/l @ 20°C4-7
دانسیته1.2g/cm3  @ 20°C
حلالیت در آب600g/l 
ویسکوزیته17.2cSt  @ 100°C

.

PEG 2000

وزن مولکولی میانگین1900-2200
(pH (100 g/l @ 20°C4-7
دانسیته1.21g/cm3  @ 20°C
ویسکوزیته46-55 cSt @ 100°C

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

پلی اتیلن گلیکول 4000

PEG 4000

وزن مولکولی میانگین3600-4400
pH محلول 5% آبی در 25°C4.5-7.5
دانسیته1.093g/cm3  @ 60°C
حلالیت در آب    ( 66W% (@ 20°C
ویسکوزیته140.4cSt  @ 100°C

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

PEG 6000

وزن مولکولی میانگین5000-7000
(pH (100 g/l @ 20°C5-7
دانسیته1.20g/cm3  @ 20°C
ویسکوزیته194-243cSt  @ 100°C
حلالیت550g/l 

.

کاربردها

در فرآیندهای تولیدی از این محصول استفاده های فراوانی می شود که در ادامه به آنها اشاره شده است:

  • پوشش های تولیدی بر پایه آب
  • عامل ضد گرد و غبار در تولیدات کشاورزی
  • پاک کننده ها و شوینده ها
  • مرطوب کننده در محصولات آرایشی بهداشتی
  • حامل رنگ دانه در رنگ و جوهر
  • محصولات بسته بندی
  • عامل جلوگیری کننده از چسپندگی در قالب گیری
  • تثبیت کننده رنگ در کاغذ
  • تولید سرامیک
  • نرم کننده و ضد الکتریسیته استاتیک در نساجی و جوش های لحیم کاری
  • درخشان کننده ها در آبکاری الکتریکی

داروسازی

خواص پلی اتیلن گلیکول ها باعث شده است که این مواد برای استفاده در داروسازی ایده آل باشند. این مواد به عنوان روان کننده استفاده شده و در بسیاری از محصولات دارویی به عنوان حلال ، عامل توزیع کننده ، فیلر قرص ، به عنوان پایه شیاف ، محلول های چشم پزشکی و درمان کننده یبوست استفاده می شوند. ترکیبات PEG همچنین در محصولات دامپزشکی کاربرد دارند.

کاربرد پلی اتیلن گلیکول

 

طریقه مصرف پودر

شکل دارویی این ماده به صورت پودر است که در ترکیب با مایعات مختلف مانند آب ، آبمیوه ، قهوه و چای مصرف می شود.

استفاده در محصولات بهداشت دهان و دندان

در ترکیب با سایر مواد در خمیر دندان ، خوشبو کنند ها و دهان شویه ها کاربرد دارد. PEGs برای حفظ مواد در محلول و افزایش طول عمر و پایداری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد پلی اتیلن گلیکول 4000

PEG 4000 جامدی مومی و حلال در آب است که درتولید موادی همچون لاستیک ، منسوجات ، کاغذ ، فلز ، چوب ، دارو، مواد آرایشی بهداشتی و پوشش دهی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

پلی اتیلن گلیکول 4000

مشخصات

  • سازگاری بالا با ترکیبات الی مختلف
  • نقطه جوش بالا
  • کنترل آسان کندانسیشن
  • خاصیت جذب آب قابل کنترل
  • سمیت پایین

در صورت تماس با پوست هیچگونه آسیبی به محل برخورد وارد نمیشود.

این گرید به صورت گسترده به عنوان عامل آزاد کننده قالب و روان کننده در صنعت لاستیک استفاده می شود که به دلیل حلالیت در آب به راحتی پاک می شود. علاوه بر این این ماده به عنوان اتصال دهنده و روان کننده خشک در تولید قرص و کپپسول های دارویی استفاده می شود.

کاربرد در کشاورزی

بسیاری از گیاهان نسبت به تنش های محیطی از جمله کمبود آب حساس هستند . یکی از راه های کنترل این تنش ها ایجاد فشار های اسمزی در گیاه و ریشه آن است. polyethylene glycol یکی از این مواد است که برای ایجاد تنش خشکی کنترل شده در گیاهان همراه با محلول کشت مورد استفاده قرار می گیرد. وزن و اندازه مولکولی بالای این ترکیب مانع از جذب آن توسط گیاهان می شود ، البته در مواردی جذب به مقدار کم هم مشاهده شده است که در صورت آسیب دیدگی ریشه این مقدار بیشتر هم هست.

در صورت استفاده از این ماده در کشت مواد غذایی باید نکات زیر را در نظر گرفت :

  • استفاده از PEG با وزن مولکولی بالا (6000-8000)
  • مطالعه و بررسی در مورد امکان جذب PEG توسط گیاه مورد نظر
  • در صورت نیاز از سیستم غشای نیمه نفوذپذیر استفاده شود
  • از آسیب به ریشه اجتناب شود
  • جهت اجتناب از وارد شدن شوک به گیاه این ماده باید به صورت افزایشی به محلول کشت افزوده شود. البته در صورت استفاده از غشای نیمه نفوذ پذیر این مورد نیاز نیست
  • پتانسیل اسمزی محلول نهایی باید اندازه گیری شود
  • روزانه باید به محلول آب اضافه شود
  • در طول مدت ، مقدار آب برگ باید در اواسط روز اندازه گیری شود

 

Agriculture opt

 

منابع

Johnson, S. (2019, March 02). Urethane Vs. Polyurethane. Retrieved May 22, 2019, from https://sciencing.com/urethane-vs-polyurethane-6020141.html

Polyethylene Glycol 3350: MedlinePlus Drug Information. (n.d.). Retrieved May 22, 2019, from https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a603032.html

Lawlor, D. W. (1970). Absorption of polyethylene glycols by plants and their effects on plant growth. New phytologist, 69(2), 501-513.

موسسه ی مبتکران شیمی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *