روغن کاج

روغن کاج چیست؟ این ماده شفاف و دارای رنگ روشن می باشد فرمول شیمیایی آن C11H18O می باشد که از تقطیر برگ های سوزنی درخت کاج استخراج می شود، از مصارف این روغن می توان به خوشبو کنندگی، ضد عفونی کنندگی اشاره کرد. در ادامه به بررسی خواص ، ویژگی ها و کاربردهای این محصول خواهیم پرداخت. برای خرید روغن کاج صنعتی، و استعلام قیمت فروش آن با ما در تماس باشید:

  • 021-74926
  • 09198991008

برگه آنالیز نمونه محصول

آنالیز

بررسی ساختار و خواص فیزیکی و شیمیایی

خواص فیزیکی این ماده به شرح زیر است :

 

فرمول مولکولی

C11H18O

وزن مولکولی

166.26 g/mol

حالت فیزیکی

مایع

ظاهر

بی‌رنگ تا زرد مانند، با بوی مشخص

چگالی نسبی

0.857  at 20°C

نقطه جوش

204.5 °C at 760mmHg

نقطه ذوب

10 °C at 760mmHg

نقطه اشتعال

36 °C

حلالیت در آب

نامحلول

ساختار این ماده را نیز در شکل زیر مشاهده می نمایید.

ساختار روغن کاج

تولید روغن کاج:

این روغن از بخار تقطیر شده سوزن و شاخه درخت کاج بدست می آید. نام اصلی آن Pinus sylvestris می باشد. روغن بدست آمده بی رنگ و یا زرد کمرنگ است. این ماده از الکل های ترپن حلقوی دوم وسوم تشکیل شده است، ترکیب دقیق این ماده به عواملی همچون نوع درخت کاج وقسمت مورد استفاده بستگی دارد. چگالی آن از آب کمتر است و در آب نامحلول است و روی آب شناور می ماند و بخارات آن سنگین تر از هواست. 

کاربردها:

استفاده از این روغن کاج  از زمان های قدیم شروع شده است، به طور مثال در تاریخ اعتقاد بر این بود که سوزن های درخت کاج باعث از بین رفتن کک و شپش می شود، در مصر باستان، از هسته کاج در آشپزی استفاده می شده و در یونان باستان، اعتقاد بر این بود که کاج در رفع بیماری های تنفسی و کاهش علائم سرما خوردگی  تاثیر دارد. امروزه برای استفاده راحت تر از آن ، روغن آن گرفته می شود 

کاربرد صنعتی:

از این ماده برای استخراج مواد معدنی استفاده می شود به طور مثال؛ استخراج مس، الکل های سنتزی و اتر های پلی گلیکول از موادی هستند که جایگزین این ماده شده است.

استفاده دارویی از روغن کاج

کاربردهای پزشکی و دارویی:

کاربرد های دارویی این ماده می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، پاکسازی مجاری تنفسی، تاثیر مثبت در کاهش علائم سرماخوردگی همچون عطسه و سرفه اشاره کرد علاوه بر مزیت های ذکر شده جهت کاهش اضطراب ، رفع آکنه و خشکی پوست و .. مورد استفاده قرار می گیرد، این روغن باعث بهبود عفونت شود. روغن کاج برای مشکلات جسمانی همچون خارش و التهاب و خشکی پوست؛ تعریق بدن، و عفونت های قارچی و … موثر می باشد.

روغن کاج، در مقابل گونه ای از باکتری هاو میکروب ها  موثر می باشد؛ با انتشار روغن درخت کاج، بوی بد و باکتری های مضرموجود در هوا  از بین می رود. در مواردی جهت تسکین اعصاب از این ماده استفاده می شود.

بیماری هایی که تاثیر می گذاردبیماری هایی که تاثیر نمی گذارد
هاریکزاز
وباسیاه زخم
سیاه سرفهویروس فلج اطفال
اسهال خونیهپاتیت B  و هپاتیت  C
مننژیت

کاربردهای آرایشی و بهداشتی:

عمده  استفاده از Pine Oilدر مصارف آرایشی و بهداشتی است از ویژگی های این روغن می توان، به نشاط بخشی آن اشاره کرد، کافی ست چند قطره از این روغن را دستگاه خوش بو کننده منازل خود بریزید تا با رایحه جنگل مانند آن، به آرامش برسید. برای استفاده آسان تر از این روغن، مقداری از این روغن حدود 2،3 قطره را در یک بطری آب ریخته، و از این محلول در محیط مورد نظر اسپری کنید.

خاصیت دیگر این ماده کاهش علائم پیری مانند چین و چروک است که به سبب وجود آنتی اکسیدان در این روغن ایجاد می شود و می تواند پوست شما را صاف و سفت کند. صابون های گیاهی عمدتا حاوی مقادیر قابل توجهی از این روغن هستند.

 

بیشتر بخوانید : کاربرد اسید استئاریک در لوازم آرایشی

 

استفاده در صنعت ماساژ

استفاده از روغن ها در صنعت ماساژ بسیار ضروری می باشد، استفاده از روغن در ماساژ می تواند باعث تسکین درد و آرامش اعصاب شود. روغن درخت کاج، باعث افزایش گردش خون، از بین رفتن زخم و سوختگی جهت بازسازی پوست و سم زدایی و بهبود عملکرد ارگان داخلی بدن و کاهش وزن می شود. در صورت تمایل به مصرف خانگی این ماده می توانید چند قطره از آن را به لوسیون مصرفی خود اضافه کنید و هر زمان که تمایل داشتید از این لوسیون برای تسکین درد خود استفاده کنید.

 

کاربرد روغن کاج در ماساژ

حلال های روغن کاج چیست؟

این ماده در اتانول  به نسبت 1:5 (5 واحد اتانول و 1 واحد روغن)  و حلال های آلی محلول است اما در آب نامحلول است، البته ولی با اضافه کردن امولسیون کننده، امولسیون پایدار تشکیل می شود با اضافه کردن امولسیون کننده به روغن کاج به نسبت (2.5:1)  یک روغن غلیظ شیری رنگ بدست می اید.

عوارض جانبی استفاده از روغن کاج:

پایین بودن سمیت این ماده برای انسان از مزیت های این ماده است، علاوه بر این مورد، میزان خوردگی آن پایین است. روغن‌ درخت کاج، صرفا برای مصارف خارجی استفاده می شود. قبل از استفاده از این روغن، با یک پزشک مشورت کنید چرا که ممکن است در افرادی به طور مثال افراد باردار،افرادی که بیماری های خاص دارند یا افرادی که آلرژی دارند،  عوارضی داشته باشد.

اقدامات لازم در صورت تماس :

در صورت تماس با چشم سریعا محل مورد نظر به مدت 15 دقیقه شسته شود و در صورت تنفس این ماده سریعا به هوای آزاد رفته و نفس های عمیق بکشید. ولی به طور کلی این ماده خطری ندارد، به همین دلیل در بسیاری از مصارف آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در صورت نشت کم این ماده، می توان با کاغذ مقدار نشت شده را جمع آوری کرد، ولی در صورتی که مقدار نشت زیاد باشد آنگاه باید از جاذب های غیر قابل اشتعال استفاده کرد.

شرایط نگهداری:

  • ظرف نگهداری کاملا بسته، در محیط خشک و خنک نگهداری شود.
  • از منابع احتراق و تابش نور به آن جلوگیری شود از عامل های اکسید کننده و کاهنده قوی، اسید ها و بازها، اسید انیدریدها و فلزات قلیایی دور باشد.
  • در شرایط نگهداری مناسب این ماده پایدار است.
  • در دمای بیشتر از دمای اتاق احتمال تبخیر این ماده وجود دارد. اگر درب ظرف باز باشد آنگاه احتمال تشکیل پراکسید وجود دارد.
  • از محصولات جانبی تولید شده این ماده، می توان به کربن مونو اکسید، کربن دی اکسید اشاره کرد.

 

جهت خرید روغن کاج با بهترین کیفیت با ما تماس بگیرید

منابع

[https://www.nhrorganicoils.com/uploads/20160817130958e_Pine_SDS.pdf]

[https://www.praannaturals.com/downloads/msds/MSDS_Essential_Oil_Pine.pdf]

[https://en.wikipedia.org/wiki/Pine_oil]

[https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-pine-oil.html]

[https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Pine-oil]

[https://www.indiamart.com/bigideasgroup/pine-oil-emulsifier.html]

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *