آشنایی با لاک ناخن

یکی از مواد آرایشی ارزان قیمت و در عین حال پر کاربرد، لاک های ناخن می باشد.ترکیبات شیمیایی مختلفی در لاک ناخن به کار رفته است که هر یک دارای اثرات مختلفی بر سلامتی انسان می باشند . با ابن حال  خریداران کمتر به آنها توجه می کنند. در این مقاله این ماده آرایشی را بررسی و مواد شیمیایی به کار رفته در تولید آن را مو شکافی خواهیم نمود همچنین روش های خانگی برای پاک کردن آن را بیان خواهیم نمود پس با ما همراه باشید.

به طور کلی در ساخت لاک های ناخن از مواد شیمیایی نظیر تولوئن ، دی بوتیل فتالات DBP ، فرمالدهید و زایلن استفاده می شود، همچنین در بعضی از این محصولات از رزین های مختلف نیز استفاده می شود، اما آیا این مواد برای سلامتی انسان خطرناک هستند؟ تاثیرات آنها بر انسان چیست؟

پیش از پاسخ به این سوالات لازم است با عملکرد این ماده بیشتر آشنا شویم.

 لاک ها چگونه کار می کنند:

فرمولاسیون مشابهی برای تولید این ماده آرایشی وجود دارد، به طور کلی ساختار آن دارای چهار بخش می باشد که شامل لایه ی اولیه (Film former)، حلال، سفت کننده ها یا پلاستیک ساز ها و یک لایه رزین است.

لایه اولیه

  • نیترو سلولوز یا سلولوز استات بوتیرات در این لایه وجود دارد که باعث می شود لاک به طور یکنواخت روی سطح ناخن پخش شده و لخته نشود، همچنین این ماده شیمیایی باعث زودتر خشک شدن و براقیت لاک می شود.

پلاستیک سازها :

  • همانطور که از اسمشان پیداست باعث ایجاد خاصیت پلاستیکی، جلوگیری از ترک خوردگی و همینطور ایجاد خاصیت ضد آبی در لاک می شوند، از جمله این پلاستیک سازها می توان به دی بوتیل فتالات و تری متیل پنتانیل اشاره نمود.

حلال ها:

  • این مواد نقش عمده ای در تولید این ماده آرایشی ایفا می کنند، موادی نظیر اتیل استات، بوتیل استات، ایزو پروپیل الکل، فرمالدهید و تولوئن به عنوان یک ترکیب آروماتیک در فرمولاسیون لاک ها در نقش حلال استفاده می شوند، این حلال ها باعث پخش شدن یک دست لاک روی ناخن و خشک شدن سریعتر و همینطور براق شدن آن  می شوند.

لاک ناخن 1

رزین ها:

رزین ها برای ایجاد زرق و برق در رنگ های مختلف  به لاک ها اضافه می شوند که استفاده از آنها تنها باعث افزایش جذابیت و ترغیب مشتری به خرید این ماده آرایشی ارزان قیمت می شود.

اما آیا مواد شیمیایی که پیشتر ذکر شد خطرناک هستند؟

در ابتدا لازم است بدانیم ناخن انسان از جنس کراتین بوده که تا حد زیادی غیر قابل نفوذ است با این حال ممکن است مواد شیمیایی به کار رفته در لاک از طریق پوست اطراف ناخن به بدن جذب شود که باعث ایجاد حساسیت روی پوست و یا ضعیف شدن ناخن می شود.

علاوه برا آن تا قبل از خشک شدن لاک از روی ناخن، مواد شیمیایی که به عنوان حلال در این محصول به کار رفته اند نظیر تولوئن بخار شده و و با تنفس وارد ریه می شوند، که این موضوع در طولانی مدت و برای افرادی که در سالن های آرایشی کار می کنند سبب بروز اختلالات و حساسیت های تنفسی می گردد.

فرمالدهید :

این ماده شیمیایی که برای سخت تر کردن ناخن و کمک به خشک شدن زودتر لاک استفاده می شود، بعنوان یک ماده سرطانزا شناخته می شود، همچنین  وجود مقادیر زیاد آن در فرمولاسیون لاک ها باعث شکنندگی ، خشکی و ترک خوردن ناخن می شود، علاوه بر آن بروز حساسیت پوستی، خارش و قرمزی پوست، سوزش گلو و واکنش های تنفسی و یا سوزش چشم نیز ممکن است اتفاق بیفتد.

در مقابل بررسی ها نشان می دهد استفاده از موادی حاوی بیوتین، باعث افزایش مقاومت ناخن و مانع از خشکی و ترک آن می شوند، همچنین در جلوگیری از خشکی مو نیز موثرند،طبق آخرین مطالعات مصرف روزانه 2500 تا 5000 میکرو گرم بیوتین می تواند برای موارد ذکر شده مفید باشد.

تولوئن :

این ماده به عنوان یک ماده شیمیایی سرطانزا شناخته می شود، یک ترکیب آلی بسیار فرار که قرار گرفتن در معرض آن در دوران بارداری می تواند باعث عدم رشد جنین، عقب ماندگی ذهنی، زایمان زودرس و ایجاد مشکلات کلیه در نوزاد شود.

تولوئن در لاک ناخن

این ترکیب شاید به انداز ه دو ماده شیمیایی که پیشتر ذکر شد خطرناک نباشد اما می تواند در دراز مدت  باعث ایجاد نارسایی های کبد و کلیه در خردسالان شود.

در نهایت رنگهای مختلف لاک ها نیز به سبب اینکه در اثر استفاده از مواد شیمیایی ساخته می شوند ممکن است باعث بروز برخی حساسیت ها شوند.

بنابراین همواره توصیه می شود برای تولید این رنگها به جای ترکیبات شیمیایی از منابع گیاهی و یا حیوانی در فرمولاسیون این محصول آرایشی استفاده شود.

با وجود نکات ذکرشده و بررسی های به عمل آمده پیرامون مواد تشکیل دهنده لاک ناخن سازمانهای بهداشت جهانی نظیر FDA به شرکت های تولید کننده توصیه می کند تا به جای موادی همچون تولوئن و فرمالدهید از جایگزین های مشابه استفاده یا از تولوئن و فرمالدهید در مقادیر بسیار پایین استفاده کنند.

روش های خانگی پاک کردن لاک ناخن :

در کنار مواردی که پیشتر پیرامون ترکیبات این محصول پر طرفدار ذکر شد در ادامه قصد داریم روش های خلاص شدن از آن را در شرایطی که به پاک کننده های مرسوم دسترسی نداشتید بیان کنیم

  • گل به خودی :

شاید مناسبترین عنوان برای این روش پاک سازی، تیتر بالا باشد.همانطور که پیشتر گفتیم حلال هایی نظیر تولوئن، زایلن و استون در ساختار لاک استفاده می شوند و همین مواد می توانند نقش پاک کنندگی داشته باشند بنابراین تنها کافیست از لاک ناخن دیگری استفاده کنید تا حلال های موجود در آن اثرات پولیش قبلی را از بین ببرند، به یاد داشته باشید بعد از طی زمان کوتاه و پیش از خشک شدن لاک جدید، آن را از روی ناخن خود پاک کنید.برای تکمیل فرآیند پاک سازی شاید لازم باشد چند بار این کار را تکرار کنید،در نهایت دستها را با آب گرم و صابون شستشو دهید.

  • از شر عطر های بد بو خلاص شوید !

استفاده از عطر برای پاک کردن لاک ناخن

 

بهترین فرصت برای رها شدن از شر عطرهای بد بو و به درد نخور که دوستان عزیزتان برایتان کادو آورده اند همین لحظه است، عطرها بسته به کیفیت دارای مقادیر مختلفی از استون و الکل های مختلف هستند که می توانند نقش حلال لاک را به خوبی ایفا کنند پس شروع کنید و بی ملاحظه آنها را روی ناخن خود اسپری کنید و سپس با یک پنبه یا دستمال کتان روی ناخن را تمیز کنید، بعد از تمیز کردن ناخن تاثیر شگفت انگیز عطر به ظاهر به درد نخور خود را خواهید دید.

  • دئودورانت و اسپری های بدن را فراموش نکنید

این مواد عموما حاوی موادی همچون پارابن، پروپیلن گلیکول، فتالئات و ترکیبات آلومینیوم مانند آلومینیوم کلرو هیدرات هستند. مواد به کار رفته در فرمولاسیون دئودورانت ها می توانند تاثیرات منفی بر سلامتی انسان داشته باشند اما در مواقعی که حلال های رایج برای پاک کردن لاک در دسترس ندارید، استفاده کوتاه مدت از آنها می تواند بهترین ایده باشد.

شستشوی دست با آب گرم و صابون بعد از استفاده از این محصول را نیز نباید از قلم انداخت.

  • اسپری های مو:

اسپری های حالت دهنده مو نیز برای استفاده آسانتر حاوی مقادیری الکل به عنوان حلال هستند که می توانند به عنوان یک پاک کننده اضطراری عمل کنند، تنها کافیست مقداری از آنها را روی ناخن اسپری کرده و با پارچه یا پنبه ناخن را تمیز کنید.

  • استفاده از آب گرم :

استفاده از آب گرم به عنوان لاک پاک کن

در دسترس ترین روش برای پاک کردن لاک از روی ناخن قراردادن دستها در آب گرم برای مدت نسبتا طولانی است، این روش خصوصا زمانی که لایه ی ضخیمی از این ماده آرایشی روی ناخن شما باشد کارایی بهتری دارد،به این ترتیب که نفوذ آب و تضعیف پیوند بین ناخن و لاک راحت تر شده و پاکسازی بهتر انجام می شود،البته این مورد را در آخرین گزینه ذکر کردیم چرا که صبر چاشنی عملکرد نسبتا مناسب آن است بنابراین توصیه می کنیم تنها در صورتی که به معنای واقعی مجبور به پاکسازی این ماده آرایشی از روی ناخن خود بودید و تنها ماده در دسترس آب نیز آب بود از این روش استفاده کنید.

در پایان همواره به یاد داشته باشید که هنگام خرید این محصول آرایشی همواره برچسب آن را مطالعه و به دنبال برندی باشید که از مواد شیمیایی ذکر شده بالا به مقدار کمتری استفاده نموده باشد.

 

برای خرید مواد شیمیایی مورد نیاز خود با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت با ما در مبتکران شیمی در ارتباط باشید

2 نظر برای «مواد اولیه لاک ناخن | نقش تولوئن در لاک ناخن»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *