خرید متانول

خرید متانول : این ماده با نام دیگر متیل الکل عموما مصارف صنعتی دارد و در تولید بسیاری از مواد شیمیایی و محصولات کاربرد دارد . در ادامه توضیحاتی بیشتر درباره ماهیت و مشخصات ، روش تولید ،خواص، کاربرد ها ، بازار جهانی ، نکات ایمنی و msds این الکل داده شده است . جهت اطلاع از قیمت خرید متانول با شماره های واحد فروش مبتکران شیمی تماس بگیرید . 

خرید متانول:

این ماده را از کجا تهیه کنیم ؟ جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول کشور تولید کننده: ایران

 بسته بندی:  بشکه 175 کیلویی

 درصد خلوص : 99% 

CAS NO: 67-56-1

آنالیز محصول pdf

فروش متانول:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی (الکل ها، حلال ها، مواد تصفیه آب، مواد اولیه صنایع غذایی و …) را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان و مشتریان خود قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

قیمت متانول:

 برای آگاهی از چگونگی ثبت سفارش این محصول با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

متانول چیست؟

محصول فوق با نام دیگر متیل الکل در دما و فشار استاندارد مایعی بی رنگ است و بویی شیرین ضعیف و تند و تیز دارد. این ماده عموما به عنوان خوراک در تهیه مشتقات شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد و از گاز طبیعی یا زغال سنگ تولید می شود. دارای فرمول شیمیایی CH3OH و وزن مولکولی 32.042 گرم بر مول می باشد. متیل الکل ماده ای سمی است و به عنوان حلال و ماده ای واسط در سنتز های شیمیایی کاربرد دارد. علاوه بر این، ماده ای اشتعال زا ست و می تواند منجر به کوری شود.

گریدهای مختلف این محصول برحسب نوع کاربری شامل  صنعتی ، آزمایشگاهی ، HPLC و … می شوند که هر کدام بسته به نیاز و کارایی مورد استفاده قرار می گیرند. نکته بسیار مهم در مورد این الکل این است که به هیچ عنوان گرید خوراکی ندارد و به دلیل سمیت بالایی که دارد در صورت بلع می تواند آسیب هایی جدی را به چشم، کبد، سیستم عصبی و … وارد کند.

سایر خواص فیزیکی:

فرمول شیمیایی CH3OH
جرم مولکولی  32.04 g/mol
نقطه ی جوش 67.7 درجه ی سانتی گراد
دانسیته 792 kg/m³

نقطه جوش و نقطه ذوب متیل الکل به ترتیب 148.3 و 144- درجه فارنهایت می باشد. مقدار حلالیت آن در آب زیاد است و در حدود 100 میلی گرم بر لیتر در دمای 70 درجه فارنهایت تعیین شده است و فشار بخاری در حدود 100 میلی متر جیوه در 70.2 درجه فارنهایت دارد. ویسکوزیته متیل الکل نیز 0.544 میلی پاسکال ثانیه در دمای 25 درجه سانتی گراد گزارش شده است.  

نامهای دیگر: الکل متیلیک یا الکل چوب

زنجیره ارزش:

در زنجیره تبدیل الکل متانول، فرمالدئید بیشترین سهم را داراست. طبق برآوردی که در سال 2014 صورت گرفت، مقدار این سهم حدود 31 درصد بوده است. این زنجیره را در شکل زیر می توان کامل مشاهده نمود:

زنجیره ارزش متانول

تولید متانول

به طور کلی می توان گفت حدود 90 درصد هزینه های تولید این الکل، مربوط به هزینه خورک اولیه می باشد. حال آنکه استفاده از گاز طبیعی در کاهش هزینه ها بسیار موثر است. بنابراین فرایند تولید متانول از گاز طبیعی در مقایسه با سایر روش های تولید این ماده مانند تولید از منایع طبیعی مثلا تولید آن از چوب، متداول تر است و هزینه کمتری را به تولید کننده تحمیل می کند.

در سال های های اخیر و طبق برآورد های انجام گرفته، متیل الکل بعد از  آمونیاک در رتبه دوم بیشترین ماده تولیدی از گاز طبیعی را در اختیار دارد.

فرآیند های کلی تولید الکل چوب یکسان است اما در روش های تولید با یکدیگر فرق دارند. سه مرحله کلی برای تولید الکل متانول وجود دارد که شامل:

  1.  تولید گاز سنتز
  2.  سنتز الکل متانول از گاز سنتز تولید شده در مرحله اول
  3.  تقطیر

مرحله اول: تولید گاز سنتز

گام اول ابتدا تولید گاز سنتز (synthesis gas or syngas) به و سیله آب و متان است، این مرحله که ریفرمینگ بخار نیز نام دارد یکی از متدوال ترین روش های تولید گاز سنتز (ترکیب دو ماده کربن مونو اکسید و هیدروژن) می باشد که به صورت واکنش زیر انجام می گیرد. در این مرحله از کاتالیست (نیکل) جهت انجام فرایند استفاده می شود.

متانول

مرحله دوم:

در این مرحله، گاز سنتز تولید شده در مرحله قبلی تحت فشار قرار می گیرد و مجدد از کاتالیست (مس) عبور داده شده و به متانول، بخار آب و هیدروژن تبدیل می گردد.

متانول

در این فرایند ملاحظه می گردد که هیدروزن مازاد تولید شده است و اگر دی اکسید کربن در دسترس باشد می توان با آن ترکیب شده و متانول را تولید کند.

مرحله سوم:

در اینجا متانول خام تولید شده از مرحله قبل، از برج های تقطیر جهت خالص سازی، عبور داده می شود و محصول با کیفیت مورد نظر حاصل می گردد.

 

کاربرد های متانول

  • عمده ترین کاربرد این ماده در تولید انواع پلاستیک می باشد.
  • تولید فرمالدئید: طبق گزارشی که در سال 2015 منتشر شد، بیشترین سهم در کاربری متیل الکل در تولید فرمالدهید است. پیش بینی می گردد که این سهم تا سال 2021 حدود 27 درصد باشد. فرمالدئید جهت تولید تخته و انواع مهر و موم ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تولید دی متیل اتر: همانطور که در شکل می بینیم تولید دی متیل اتر نیز یکی از مصارف متانول است.
  • سوخت: این ماده جهت اختلاط با بنزین و جایگزینی با سوخت دیزل مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است ک در برخی از کشور ها مانند ایالات متحده آمریکا از اختلاط تقریبا 15 درصد بنزین معمولی و 85 درصد متانول، بنزین سوپر تولید می کنند.
  • تولید متیل ترت بوتیل اتر: تولید از سایر مصارف نیز می توان به تولید MTBE اشاره کرد که در آرام سوزی سوخت و ارتقا این شاخص کاربرد فراوان دارد.
  •   استیک اسید نیز از مشتقات دیگر متیل الکل است که در صنعت نساجی جای پای خود را باز کرده است.

 

کاربرد ها

 

فرمالدئید: ساخت فرمالدئید و استفاده از آن در پلاستیک ها بر اساس واکنش با فنل ، کاربامید (اوره) و ملامین

پلی استر ها:  برای ساخت پلیمرهایی مانند پلی استر تریلن از متانول به عنوان ماده اولیه استفاده می شود. از این ماده در ساخت تریلن به دو روش استفاده می گردد:

  • به عنوان الکل برای ساختن دی متیل استر از بنزن-1،4-دی کربوکسیلیک اسید (اسید ترفتالیک) .
  • استفاده از این ماده در ساخت اسید اتانویک (اسید استیک) و کاربرد آن در بنزن-1،4-دی کربوکسیلیک اسید . این ماده به عنوان حلال در اکسیداسیون فاز مایع 1،4-دی متیل بنزن (p-xylene) استفاده می گردد و منجر به تولید اسید می شود.

پلی اتن و پلی پروپن: مقدار قابل توجهی از کاربرد متانول در تولید آلکن ها به روش MTP  و MTO انجام می شود و از مقدار 6 میلیون تن در سال 2015 به 20 میلیون تن در سال 2020 رسیده است . انتظار می رود بخش بزرگی از پلاستیک ها مانند پلی (اتن) و پلی (پروپن) در آینده نزدیک از گاز سنتز مشتق شوند.

به طور کلی می توان مصارف متانول را به دو دسته ی صنعتی و غیر صنعتی دسته بندی کرد:

مصارف صنعتی:

  1. مورد استفاده فراوان در صنعت چسب و مهر و موم سازی
  2. قابل استفاده در صنایع ضد یخ و نم زدایی از لوله ها
  3. کاربرد در بازدارنده های خوردگی و عوامل ضد پوسته پوسته شدن
  4. استفاده در سوخت ها و مشتقات سوختی
  5. استفاده در عوامل آب آشامیدنی
  6. کاربرد در وسایل شیمیایی آزمایشگاهی
  7. قابل استفاده در صنعت رنگ و مواد پوششی
  8. استفاده فراوان در صنعت به عنوان حلال
  9. کاربرد به عنوان عامل اکسید کننده و کاهنده

مصارف غیر صنعتی:

  1.  کشاورزی
  2. تولید محصولات مراقبتی و حفاظتی در اتوموبیل ها
  3. ساختمان سازی و ساخت و ساز و همچنین در صنایع چوبی
  4. تولید محصولات یخ شکن و الکتریکی و الکترونیکی
  5. نساجی ، پارچه و صنعت چرم
  6. در مواردی مانند صندلی های فومی و محصولات ملافه ای
  7. محصولات خشک شویی و ظرفشویی
  8. محصولات کاغذی، پلاستیکی و لاستیکی
  9. تولید محصولات مراقبت شخصی

چگونگی تبدیل این ماده به سوخت:

گاز سنتز را می توان به سوخت تبدیل نمود. یکی از روش هایی که برای این تبدیل انجام می شود Mobil MTG ( تبدیل متانول به بنزین) است. با عبور بخار از آلومینا در ca 600 K ، متانول به آلکانها و هیدروکربنهای آروماتیک مناسب برای بنزین (هیدروکربن هایی با 5 تا 8 اتم کربن) تبدیل می شود. در این فرایند مخلوطی از دی متیل اتر، بخار و متانول به دست می آید. این مخلوط حاوی 25 درصد متانول است

سپس مخلوط این گازها بر روی بستری از یک زئولیت  اصلاح شده با اسید ، HZSM-5 ، در دمای 650 K عبور داده می شود تا مخلوطی از هیدروکربن ها (با 5 تا 10 اتم کربن) برای استفاده به عنوان بنزین تولید شود.

یکی دیگر از کاربردهای مهم متیل الکل در ساخت متیل تی بوتیل اتر (MTBE) و تی آمیل متیل اتر (TAME) ، مواد افزودنی بنزین می باشد که برای افزایش رتبه اکتان مورد استفاده قرار می گیرند. اب این حال MTBE به دلیل آنکه آلاینده ای جدی برای محیط زیست به شمار می رود در بسیاری زا کشور ها مورد استفاده قرار نمی گیرد.

چرا از متانول در سوخت ها استفاده می شود؟

این ماده با ترکیب با بنزین و یا با فراهم نمودن هیدروژن برای پیل های سوختی سوخت مناسبی برای خودرو ها به شمار می آید. در سال های اخیر استفاده از این ماده به عنوان سوخت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در چین با مخلوط نمودن بنزین و 15 درصد متانول (بدون طراحی نمودن مجدد موتور ماشین ها) از این سوخت استفاده می شود. با طراحی های مجدد موتور خودروها می توان از متانول بیشتری (تا 85٪) استفاده کرد.

یکی از مزیت های استفاده از این ماده به عنوان سوخت در کشور چین ، تولید این ترکیب از زغال سنگ و زیست توده با کمک گاز سنتز می باشد. استفاده از این ماده به عنوان سوخت در سراسر جهان اکنون 10٪ (حدود 7 میلیون تن در سال) را تشکیل می دهد ، اما انتظار می رود در سال های آینده افزایش یابد.

 

فروش و خرید متانول را به ما در مبتکران شیمی بسپارید

آیا این ماده خاصیت ضدعفونی کنندگی هم دارد؟

خیر این ماده هرگز خاصیت ضد عفونی کنندگی ندارد و سمیت بالای آن می تواند به سلامتی آسیب های جدی ای وارد نماید. الکل های زیادی به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی ای که دارند در شست و شو دهنده ها به خصوص شست و شو دهنده های دست استفاده می شوند. اما نکته اینجاست که برای این منظور از هر ماده ای نمی توان استفاده کرد. قدرت تبخیر، حلالیت ، میزان اثر بخشی بر ویروس ها و باکتری ها و از همه مهم تر سمی بودن و یا نبودن آن همه ملاک های مهمی هستند که موجب می شود در انتخاب الکل مورد نظر برای ضدعفونی سازی دست وسواس بیشتری به خرج داد.

نکته ای که راجع به این محصول باید به آن اشاره کرد این است که متانول سمیت بالایی دارد و با استفاده از آن در محلول های شست و شوی دست به راحتی جذب پوست می شود.

اتانول و ایزوپروپیل الکل موادی هستند که در محلول های شست و شو استفاده می شوند و به اندازه ی محصول فوق جذب بالایی برای پوست ندارند. 

با این حال باید توجه نمود که در برخی از اتانول های صنعتی، تولید کنندگان برای دناتوره نمودن محصول از ماده ای مانند محصول فوق استفاده می نمایند. در نتیجه باید توجه نمود که هرگز از الکل های دناتوره شده با متانول برای ضدعفونی سازی پوست و ساخت محلول های شست و شوی دست استفاده نشود.

تفاوت اتانول و متانول چیست؟

تصویر زیر به خوبی تفاوت اتانول و متانول را نشان می دهد

تفاوت الکل های متانول و اتانول

تقاضا و بازار جهانی متانول

انتظار می‌رود ارزش بازار خرید و فروش متانول تا سال 2026  با نرخ CAGR 3.4 درصد رشد کند. ارزش این بازار در سال 2021 30.7 میلیارد دلار تخمین زده می شود و پیش بینی می شود تا سال 2026 به 36.3 میلیارد دلار برسد. عوامل محرک بازار متانول تقاضای رو به رشد آن از صنعت خودروسازی است.

 

تولید کنندگاه جهانی متانول و تاثیر ویروس کووید 19 بر آنها :

شرکت های عمده تولیدکننده این ماده مانند: Methanex Corporation (کانادا)، HELM Proman Methanol AG، SABIC (عربستان سعودی)، شرکت معدن زغال سنگ Yanzhou (چین)، شرکت پتروشیمی زاگرس (ZPC) (ایران)، Celanese Corporation ( تگزاس) با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت ها در سال 2020 با کاهش ظرفیت تولید و توقف پروژه های توسعه ای مواجه شدند و این امر نسبت عرضه و تقاضا را در بازار این ماده کمی جابه جا نمود.

محرک های بازار جهانی خرید و فروش متانول:

  • افزایش تقاضا برای مواد شیمیایی در آسیا و اقیانوسیه به سبب توسعه طرح های پتروشیمی را می توان از محرک های این بازار دانست متانول به طور عمده در تولید محصولات پتروشیمی استفاده می شود. رشد تقاضای پتروشیمی در APAC افزایش میزان تقاضا برای متانول را در پی خواهد داشت. استفاده از محصولات پتروشیمی در صنایع با کاربرد نهایی مانند خودروسازی و ساختمان سازی، نیروی محرکه اصلی بازار متانول است. در صنعت پتروشیمی، مواد شیمیایی آلی با بیشترین حجم تولید عبارتند از متانول، اتیلن، پروپیلن، بوتادین، بنزن، تولوئن و زایلن. اتیلن، پروپیلن و بوتادین به همراه بوتیلن که الفین نامیده می شوند.توسعه پروژه های تولید اولفین در آسیا که در آنها متانول به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار میگیرد تاثیر مستقیم در افزایش ارزش بازار جهانی متانول در این قاره داشته است.
  •  این ماده به صورت مستقیم می تواند در موتور احتراق وسایل نقلیه و هواپیماها استفاده شود و بازدهی مشابه با موتور های دیزلی داشته باشد. اخیرا، این ماده به عنوان یکی از اصلی ترین سوخت ها با توجه به احتراق کارا و هزینه کمتر نسبت به سایر سوخت ها  در صنایع حمل و نقل در سراسر جهان استفاده می شود. بیشترین بازار مصرف این ماده در آسیا و اقیانوسیه می باشد و این روند تا سال 2021 ادامه خواهد داشت . در سال های اخیر مطالعاتی مبنی بر توسعه استفاده از این ماده به عنوان سوخت نیز صورت گرفته است.
  •  استفاده از این ماده در سوخت باعث احتراق بهتر ، افزایش عدد اکتان بنزین و در نتیجه ایجاد آلایندگی کمتر می شود. این ماده می تواند مستقیما با بنزین مخلوط شود تا عدد اکتان آن را افزایش داده و در نتیجه  احتراق  بهتری حاصل شود و  میزان انتشار گازهای  SOX/NOX را کاهش دهد.
  •  فرمالدهید که یکی از مشتقات ماده فوق است بازار بسیار  خوبی را دارا می باشد . حدودا 35-40 % از کل متانول تولیدی به فرمالدهید تبدیل می شود.

چالش های بازار متانول:

هزینه تولید بالا و محیط سرمایه بر را شاید بتوان مهم ترین چالش در تولید این محصول دانست،شناسایی مواد خام با قابلیت تامین بدون وقفه،هزینه حمل و نقل بالا، هزینه احداث تاسیسات و ملحقات تولید،نصب و تعمیر و نگهداری تجهیزات،چالش های سیاسی و زیست محیطی تولید همگی چالش ها و موانع این بازار هستند

 

خطرات

متانول (methyl alcohol) در جریان فرایند های صنعتی و  یا به طور طبیعی از گازهای آتشفشانی، پوشش گیاهی و میکروب ها به محیط زیست منتقل می شود. قرار گرفتن در معرض آن ممکن است از طریق هوای محیط و یا در هنگام استفاده از حلال ها اتفاق بیافتد. مسمومیت حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (دراز مدت) ناشی از قرار گرفتن انسان در معرض متانول به وسیله استنشاق یا مصرف، ممکن است منجر به تاری دید، کوری ، سردرد، سرگیجه و حالت تهوع شود.

بلع بیش از 10 mL به صورت مستقیم می تواند با آسیب رساندن به عصب های بینایی موجب کوری دائم شود ، همچنین باعث ایجاد مسمومیت در سیستم عصبی مرکزی می شود. موارد ذکر شده در صورت استنشاق نیز می توانند اتفاق بیفتند. 

 هیچ اطلاعاتی در مورد اثرات تولید مثل، رشد و یا سرطان زایی متانول در انسان موجود نیست. اما نقص هایی هنگام تولد در موش هایی که در معرض استنشاق آن قرار گرفته اند، دیده می شود.

آیا این ماده باعث ایجاد مسمومیت می شود؟

بله!! این ماده در نوشابه های رژیمی و آدامس های حاوی آسپارتام ، میوه ها و… از طریق غذا های مصرفی وارد بدن می شود. به دلیل اینکه با مصرف این قبیل محصولات مقدار این ماده بسیار اندک است مسمومیتی در پی نخواهند داشت اما بیشتر مسمومیت های متانول در نتیجه مصرف نوشیدنی ها و یا سایر محصولات آلوده به متانول رخ می دهد. در محیط صنعتی ، استنشاق غلظت بالای بخار این ماده و جذب آن از طریق پوست مسمومیت های زیادی را در پی خواهد داشت. سمیت متانول از طریق بلع ، جذب پوست و استنشاق می تواند رخ دهد.

این ماده در کمتر از 10 دقیقه از طریق دستگاه گوارشی بدن جذب می گردد. اما ساعت ها ممکن است طول بکشد تا علائم آن هویدا شود.

مصرف کمتر از 10 میلی لیتر از این ماده می تواند سبب نابینایی دائمی شود.

مصرف 30 میلی لیتر از این ماده می تواند کشنده باشد با این حال دوز معمول کشنده ی این ترکیب 100 الی 125 میلی لیتر گزارش شده است. استفاده از پادزهر مناسب و رسیدن به موقه ی فرد به بیمارستان می تواند سبب جلوگیری از علائم آن شود.

اقدامات اولیه در مواجهه با متیل الکل

در صورت استنشاق الکل متانول، باید فرد آلوده را در معرض هوای تازه قرار داد. به او استراحت داد و به تذکرات پزشکی رجوع کرد. در  هنگام تماس این ترکیب با پوست باید، ابتدا لباس های آلوده را از تن مصدوم جدا کرد و با مقدار زیادی آب، محل مورد تماس را شستشو داد. در تماس با چشم ها نیز باید آن ها را چندین دقیقه با آب شست و به توصیه های پزشکی رجوع کرد. اگر کسی این ماده را بلعید، او را مجبور به استفراغ نکنید و به او دو یا سه لیوان آب بدهید.

منابع:

 

http://www.sababroker.com/c/document_library/get_file?p_l_id=89331&folderId=85877&name=DLFE-1902.pdf

Methyl alcohol. (n.d.). Retrieved December 4, 2018, from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound…

http://www.nipc.ir/uploads/Khorak_24622.pdf?fkeyid=&siteid=1&fkeyid=&siteid=1&pageid=3381

جهت خرید متانول و و سایر مواد شیمیایی با شماره های واحد فروش تماس بگیرید. 

مبتکران شیمی - خرید و فروش مواد شیمیایی

5/5 (1 Review)

9 نظر برای «فروش و خرید متانول با بهترین کیفیت | متانول»

    • مبتکران می‌گوید:

      درود بر شما،برای استعلام موجودی و خرید متانول و سایر مواد شیمیایی مورد نیازتان می توانید از طریق واتس آپ یا تماس با شماره 77677591-021 با کارشناسان فروش مبتکران شیمی اقدام نمایید

  • علی می‌گوید:

    سلام میخواهم سوخت درست کنم برای موتور مینیاتوری نیترو

    تو بازار هست به اسم سوخت نیترو ولی بسیار گرون

    شما مواد ولیه را دارید تا من بتونم سوخت بسازم؟

    تو سایت ها خوندم متانول میخواهد و روغن کرچک

  • محمد می‌گوید:

    سلام خسته نباشید میخواستم بدونم چقدر متانول با چقدر بنزین باید مخلوط بشه برای ماشین؟آیا ریختن متانول توی باک ماشین به ماشین آسیبی هم میزنه یا خیر؟مرسی

    • مبتکران می‌گوید:

      ساختار و فیزیک موتورهای بنزینی تنها مناسب برای سوخت بنزین می باشد و از سوخت های دیگر نمی توان رای آنها استفاده کرد و در صورت انجام این کاز به موتور خودرو آسیب جدی وارد خواهد شد. و این کار به هیچ وجه به شما توصیه نمی شود.

    • مبتکران می‌گوید:

      سلام خیر متاسفانه تا تاریخ 15 فروردین مبتکران شیمی هیچگونه فروشی در زمینه ی مواد شیمیایی نخواهد داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *