فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

سود مایع 50% | خرید سود مایع با بهترین قیمت و کیفیت

ارائه بهترین قیمت ها

کیفیت تضمین شده

ارسال به تمام نقاط ایران

توضیحات

این ماده به دلیل داشتن خاصیت قلیایی ای که دارد به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مهم ترین کاربرد های این ماده صنعت کاغذ سازی می باشدبرای فروش و خرید سود مایع در گریدهای مختلف ( 50 درصد ، صادراتی و …) ، و یا جهت اطلاع از قیمت ها و همچنین ثبت سفارش با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید. در ادامه با کاربرد ها، مشخصات، دانسیته ، تولید و چگونگی حمل این ماده بیشتر آشنا می شوید.

خرید سود مایع

تهیه ی این محصول را به ما در مبتکران شیمی واگذار نمایید. در هر کجای ایران که هستید در کمترین زمان ممکن پس از ثبت سفارش، محصول خود را با بسته بندی مناسب دریافت نمایید. پس با ما همراه باشید.

سود مایع چیست؟

سود مایع (caustic soda) با نام دیگر سدیم هیدروکسید یک ترکیب معدنی با فرمول NaOH است. سود مایع یک جامد رنگ سفید است که در صنایع ساخت خمیر و کاغذ، صابون ها و مواد شوینده کاربرد دارد. این ماده از کاتیون های سدیم و آنیون های هیدروکسید تشکیل شده و یک باز بسیار سوزاننده است. 

خواص و ویژگی ها

این ماده یکی از پر کاربردترین مواد شیمیایی در دنیاست. ترکیب فوق مایعی بی رنگ و بی بو با چگالی بیشتر از آب است. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی این ماده را در جدول زیر می توانید مشاهده نمایید: 

 جرم مولی 39.9971 g.mol-1
 چگالی 2.13 g cm−3
نقطه جوش 1388 °C, 1661 K, 2530 °F
 انحلال پذیری در آب    1110  g.dm-3 (at 20 °C)
انحلال پذیری در متانول 238 g dm-3

دانسیته ی سود مایع 50 درصد در دمای 25 درجه ی سانتی گراد 1.515 g/ml می باشد.

بالا ترین دانسیته ی مربوط به این ترکیب مربوط به غلظت 50 درصد و دمای 0 درجه ی سانتی گراد می باشد

در شکل زیر می توانید دانسیته ی این ماده را در دما ها و غلظت های متفاوت مشاهده نمایید:

خصوصیات شیمیایی سود مایع

واکنش این ماده با آب یک واکنش گرمازا است و به دلیل اینکه یک باز قوی به حساب می آید به طور کامل در آب حل می گردد. گرمای آزاد شده در طی این واکنش به دلیل پایداری یون های -OH می باشد.

خواص ویژه

  • این ماده جز باز های قوی است که قابلیت خورندگی بالایی دارد و می تواند فلزاتی نظیر روی، آلومینیوم و قلع را دچار خوردگی نماید. در اثر فرایند خوردگی این فلزات گاز هیدروژن آزاد می گردد که می تواند سبب انفجار شود.
  • با اینکه سود مایع خود به تنهایی قابلیت اشتعال زایی و یا انفجار را ندارد، اما می تواند با اسید های مختلفی مانند هیدروکلریک اسید واکنش دهد و سبب خنثی شدن و آزاد سازی گرمای قابل توجهی گردد.
  • هیگروسکوپیک بودن این ماده سبب گشته است تا این ترکیب بتواند کربن دی اکسید، سولفور و یا رطوبت هوا را به مقدار زیادی جذب نماید( این خاصیت را می توان به خوبی با گذاشتن آن به مدت چند دقیقه در فضای آزاد مشاهده نمود). NaOH هنگامی که در مجاورت هوا قرار می گیرد می تواند CO2 هوا را جذب نماید و کربنات سدیم به وجود آورد.
  • این ماده در آب به صورت کامل یونیزه می شود و موجب آزاد سازی OH- می گردد، در نتیجه یک باز قوی به حساب می آید.
  • محصول فوق معمولا با غلظت 0.1 مولار در تیتراسیون اسید و باز به عنوان تیترانت مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از این ترکیب با غلظت 0.01 مولار در فرایند تیتراسیون برای تعیین غلظت SO2 ( گوگرد دی اکسید) موجود در محلول استفاده می شود.

ساخت محلول 0.1 مولار سدیم هیدروکسید

اگر شما 1 گرم از سدیم هیدروکسید جامد را پس از خرید در مقدار کافی آب حل نمایید و به حجم 250 میلی لیتر برسانید. جرم حل شونده را می توان با تقسیم نمودن جرم اندازه گیری شده بر جرم مولکولی سدیم هیدروکسید به دست آورد. جرم مولکولی NaOH در حدود 40 می باشد. باتقسیم نمودن 1 بر 40 جرم حل شونده در حدود 0.025 به دست می آید.

در مرحله بعد حجم محلول موجود را بر حسب لیتر محاسبه کنید. در این مثال ، شما 250 میلی لیتر محلول دارید. با تقسیم بر 1000 آن را به لیتر تبدیل کنید(1000 میلی لیتر برابر با یک لیتر می باشد).

 250 ÷ 1000 = 0.25

در مرحله ی بعد مقدار ماده ی حل شونده را بر حجم محاسبه شده تقسیم می کنیم.

0.025 ÷ 0.25 = 0.1

در نتیجه مقدار مولاریته ی سدیم هیدروکسید 0.1 مولار خواهد بود.

ساخت محلول سود

  • چگونگی یونیزاسیون؟

یونیزاسیون با اضافه و یا حذف یک الکترون برای ایجاد یون رخ می دهد. از دست دادن الکترون یک یون مثبت و به دست آوردن الکترون یون منفی را به وجود می آورد.  محلول آبی سدیم هیدروکسید ( NaOH+H2O )  از یون های سدیم و هیدروکسید تشکیل شده است. از آنجایی که NaOH یک باز قوی به حساب می آید کاملا در آب یونیزه می شود. این بدان معنا است که 0.1 میلی لیتر از این ماده به طور کامل به 0.1 مول سدیم (Na+) و هیدروکسید (OH-) تجزیه می گردد.

  • محاسبه ی pH :

برای محاسبه ی pH فرمول [pOH = -log[OH- را در نظر داشته باشید.

با توجه به فرمول  -log[0.1] = 1 مقدار pOH به دست می آید
فرمول pH + pOH = 14 را اعمال نمایید

در نتیجه با توجه به فرمول pH محلول در این مثال 13 خواهد بود

pH=14-1=13

تعیین درصد خلوص سود مایع 

ابتدا 1 سی سی از نمونه را برداشته وزن کرده و وزن را یادداشت کنید . سپس آن را با استفاده از آب به حجم مشخص (100 سی سی ) رسانده و مقدار 20 سی سی از محلول رقیق شده را بردارید و داخل یک ارلن برزید سپس به آن دو قطره فنول فالئین اضافه کنید. حال مقدار مشخصی از اسید کلریدریک 0.1 نرمال را برداشته و به درون یک بورت بریزید . بورت را به آرامی باز کرده و هیدروکلریک اسید را قطره قطره داخل ارلن بریزید ، محلول داخل ارلن را باید به صورت مداوم تکان داد . عمل اختلاط را تا زمانی انجام دهید که رنگ شناساگر از ارغوانی به بی رنگ تغییر پیدا کند و ثابت بماند . این مرحله پایان تیتراسیون است . حال با توجه به میزان اسید مصرفی می توان غلظت نمونه را بدست آورد . 

تعیین درصد خلوص سود مایع

جرم NaOH که در معادله فوق بدست می آید برای 20 سی سی از محلول رقیق شده بود ، پس با ضرب آن در 5 می توان جرم موجود در 100 سی سی رقیق شده و یا همان 1 سی سی نمونه اولیه را بدست آورد . حال با داشتن جرم سود و جرم 1 سی سی از نمونه و تقسیم بر یکدیگر می توان درصد خلوص را بدست آورد . 

نکات ایمنی در رقیق سازی محلول :

هنگامی که سود مایع رقیق می شود مقدار قابل توجهی گرما آزاد می گردد. اگر در هنگام رقیق سازی آب با دقت به آن اضافه نگردد ممکن است مقدار محلول به اطراف پاشیده شود و سبب ایجاد سوزش و خوردگی گردد. رقیق سازی این ترکیب باید با دقت زیادی انجام پذیرد.

ترکیب فوق به راحتی می تواند الیاف حیوانی را تجزیه نماید.

با اینکه الیاف گیاهی نیز از فرایند تجزیه پذیری توسط این ماده در امان نیستند اما مقاومت بالایی نسبت به الیاف حیوانی از خود نشان می دهند.

از مواد مقاوم در برابر خوردگی توسط این ترکیب می توان به فولاد ضد زنگ، رزین های اپوکسی، پلاستیک های سخت، فولاد، پوشش های لاستیکی و… اشاره نمود. در نتیجه فروشندگان سود مایع در پی بسته بندی این محصول به ایمن ترین شیوه می باشند تا آماده سازی و حمل و نقل این محصول کمترین خسارات را بر جای بگذارد.

کاربرد ها

این ترکیب می تواند با انواع مختلف مواد شیمیایی از جمله مواد شیمیایی آلی و معدنی وارد واکنش شود . این ماده در طیف وسیعی از کاربرد های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که محدودیت ها و ایمنی خاصی باید در حمل و نقل نوع مایع این ترکیب رعایت شود، معمولا نوع جامد آن مصرف بیشتری دارد. با این حال این ماده چه به صورت گرانوله، پرک ، مایع یا… کاربرد های یکسانی دارند که از جمله کاربرد های آن می توان به موراد زیر اشاره نمود.

صنعت نساجی و کاغذ سازی:

صنعت کاغذ سازی بزرگترین مصرف کننده و خریدار این ماده می باشد. از ترکیب فوق برای سفید سازی کاغذ و تهیه ی مواد خام اولیه برای ساخت خمیر کاغذ استفاده می گردد.این ترکیب در صنعت نساجی برای پردازش الیاف و ساخت الیاف مصنوعی مانند نایلون و پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد.

به طور کلی فرایند کاغذ سازی در دو مرحله انجام می شود. در مرحله ی اول خمیر کاغذ ساخته می شود و الیاف چوب از چوب در طی فرایند های مکانیکی و یا شیمیایی جدا می گردند. به این فرایند اصطلاحا پالپینگ گفته می شود.  مرحله ی دوم کاغذ سازی شامل اتصال  الیاف به یکدیگر و تشکیل صفحه های کاغذ می باشد.

  • در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم:

همانطور که گفته شد فرایند پالپینگ می تواند به دو صورت مکانیکی و شیمیایی انجام شود. در طی فرایند مکانیکی الیاف با اعمال دمای بالا و سطوح ساینده از چوب جدا می گردند. با این حال لیگنین که در درختان موجب چسبیدن الیاف چوب در کنار هم می شود همچنان باقی می ماند ( در کاغذ های قدیمی تر ، عامل تغییر رنگ کاغذ های سفید به زرد رنگ وجود لیگنین می باشد.)

اما در فرایند شیمیایی لیگنین حل می شود و الیاف پالپ آزاد می شوند.

پس از آزاد سازی الیاف از چوب ، می توان آنها را سفید کرد تا خمیر درخشندگی بیشتری پیدا کند و سپس به دستگاهی فرستاده می شود تا انواع گوناگونی از کاغذ تولید شود.

  • نقش سود مایع در صنعت تولید کاغذ چیست؟

سدیم هیدروکسید می تواند برای کمک به بازیازی مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید الیاف در فرآیند های شیمیایی پالپبنگ کمک نماید ، این امر به کارخانه تولید خمیر کاغذ اجازه می دهد تا از بسیاری از مواد شیمیایی مورد استفاده در این فرایند مجددا استفاده نماید و هزینه تولید خمیر را تا حدودی کاهش دهد. همچنین در برخی از فرآیند های سفید سازی کاغذ ، به منظور افزایش کارایی از این ماده ی قلیایی استفاده می نمایند.

در بازیافت کاغذ نیز این ماده می تواند به وفور استفاده شود برای این منظور الیاف در هنگام قرار دادن در محلول هیدروکسید سدیم متورم می شوند. این تورم به جدا شدن جوهر متصل به الیاف کمک می نماید و امکان استفاده مجدد از الیاف را فراهم می نماید.

کاربرد سود مایع در صنعت کاغذ سازی مبتکران شیمی

یکی دیگر از کاربرد های این ماده تنظیم نمودن pH می باشد. به عنوان مثال زمانی که از هیپوکلریت سدیم به عنوان یک ماده شیمیایی سفید کننده برای خمیر کاغذ استفاده می شود ، افزودن هیدروکسید سدیم می تواند به نگه داشتن pH در حدود 8.0 کمک نماید. زیرا سدیم هیپوکلریت می تواند به شدت موجب کاهش پی اچ و عدم کیفیت کاغذ شود.

  • بررسی بازار مناطق گوناگون در صنعت کاغذ سازی:

در آسیا و اقیانوسیه ، کشور های هند و چین تولید کننده های اصلی کاغذ به شمار می روند و بازار این ماده را تحت تاثیر قرار داده اند،  در اروپا ، فنلاند و سوئد حدود 60 درصد از تولید خمیر در اروپا را به خود اختصاص داده اند

در آمریکای شمالی بیش از 110 کارخانه تولید کاغذ در ایالات متحده و کانادا وجود دارد که سالانه بیش از 3 میلیون تن سود سوز آور مصرف می کنند.

پیش بینی می شود بازار مصرفی و خرید این ماده در صنعت کاغذ سازی روندی صعودی داشته باشد

ساخت آلومینیوم

سود مایع در ساخت آلومینیوم اکسید یا آلومینا (Al2O3) از سنگ معدن بوکسیت توسط فرآیند Bayer مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ معدن بوکسیت ترکیبی از اکسیدهای آلومینیوم ، هیدروکسیدها ، مواد معدنی خاک رس و اکسیدهای آهن است.

 وقتی که سنگ معدن در محلول گرم NaOH قرار بگیرد، آلومینای موجود در بوکسیت حل می شود و ناخالصی هایی (مانند سیلیس ، آهن) به صورت جامد باقی می ماند. این ناخالصی ها با نام گل قرمز (RED MUD)  شناخته می شوند و در طی فرایند فیلتراسیون جدا می گردند.

سپس محلول آلومینیوم سرد می شود و آلومینیوم هیدروکسید رسوب پیدا می کند و با حرارت دیدن به آلومینیوم اکسید تبدیل می شود. نهایتا این ترکیب در طی فرایند های الکتروشیمیایی به آلومینیوم فلزی تبدیل می شود و هیدروکسید سدیم نیز بازیابی می گردد.

لازم به ذکر است که مصرف هیدروکسید سدیم بر اساس کیفیت سنگ معدن بوکسیت متفاوت است.

هر چه میزان سیلیس موجود در سنگ معدن بوکسیت بیشتر باشد ، مقدار بیشتری از NaOH برای انحلال پذیری آن مورد نیاز است. از سدیم کربنات یا سودااش نیز می توان در این فرایند به عنوان جایگزین سدیم هیدروکسید استفاده نمود اما به دلیل صرفه جویی در هزینه ها همچنان NaOH بهترین گزینه ی موجود برای ساخت آلومینیوم از سنگ بوکسیت به شمار می رود.

در ویدیوی زیر با کاستیک سودا و خواص آن بیشتر آشنا خواهید شد:

 

تصفیه ی آب:

این ماده یک تنظیم کننده ی پی اچ برای آب های اسیدی به حساب می آید. و توسط صنایعی که در تصفیه ی آب فعال می باشند خریداری می شود.

آب مصرفی برای استفاده خانگی قبل از تصفیه شدن دارای میکرو ارگانیسم ها، جلبک ها و…می باشد که این مواد وقتی با فلزات سنگین موجود در آب می کند باعث ایجاد رنگ در آب می شود. تاثیر این رنگ در خوردگی آهن،چدن و استیل متفاوت است. با اضافه کردن کاستیک سودا عنوان عامل بالا بردن pH آب و کاهنده سختی آب در تصفیه موثر است. به علاوه در ساخت ماده ضد عفونی کننده آب به اسم سدیم هیپوکلریت ( sodium hypochlorite) نقش اصلی را دارد.

  • مزیت های استفاده از این ماده در فرایند های تصفیه آب:

در تصفیه ی آب و به منظور تنظیم نمودن pH می توان از سایر مواد شیمیایی مانند سدیم کربنات (سودا اش) و آهک استفاده نمود. با این حال این ماده برخلاف آهک تولید محصولات جانبی ناخواسته ندارد و بسیار سریع تر از سودا اش وارد واکنش می شود. این ماده در آب محلول تر است و به راحتی مورد استفاده قرار می گیرد.

فروش و خرید سود مایع را به ما در مبتکران شیمی بسپارید

خرید سود مایع در مبتکران شیمی

خاصیت تمیز کنندگی این ماده :

روغن ها و چربی ها حاوی مخلوطی از اسیدهای چرب هستند که به همراه مولکول گلیسرول به یکدیگر وصل می شوند تا یک تری گلیسیرید تشکیل دهند. سود مایع این تری گلیسیرید ها را می شکند و اسید های چرب را به نمک های سدیم مانند سدیم تیتانات و سدیم پالمیتات تبدیل می نماید. این نمک ها به عنوان سورفکتانت عمل می کنند و سبب کاهش فشار کشش سطحی محلول می شوند

نمک های مذکور با محاصره ی روغن و چربی ها آن ها را از حالت آب گریزی خارج می نمایند و با آبدوست نمودن آن ها سبب حل شدن و تمیزی این آلاینده ها می شوند. با این حال استفاده از این ماده به دلیل آنکه می تواند آسیب های جدی ای به پوست وارد نماید در صابون ها بسیار محدود می باشد.

این ماده می تواند قارچ ها، اندوتوکسین و مخمر ها را از بین ببرد. به دلیل خاصیت این ماده در از بین بردن میکروارگانیسم ها استفاده از آن در محصولات شوینده مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

  • کاربرد این ماده در فرایند صابونی شدن:

صابون در واکنش شیمیایی بین چربی و قلیا ساخته می شود. محصولات آن گلیسرول و صابون است و به آن اصطلاحا واکنش صابونی شدن می گویند.

چربی + قلیا — > گلیسرول + صابون

در طی این واکنش مواد قلیایی مانند سود مایع ، پیوند های موجود در چربی را می شکنند و با واکنش دادن با آن موجب ایجاد گلیسرول می گردند. واکنش کلی آن به صورت زیر است:

واکنش صابونی شدن با سود مایع مبتکران شیمی

به طور کلی قلیا ها جز اصلی محصولات شوینده می باشند. این قلیا ها معمولا نمک های محلولی هستند که در واکنش با اسید ها خنثی می گردند. نمک های محلول یک فلز قلیایی مانند پتاسیم یا سدیم به راحتی می توانند گریس و چربی را حل نمایند. این مواد چربی ها را به صورت امولسیون و یا ذرات جامد معلقی تبدیل می نمایند که به راحتی با آب شسته می شوند.

  • اما از کدام قلیا ها در فرایند های تمیز سازی و یا ساخت شوینده ها استفاده می شود؟

در ابتدا به منظور به دست آوردن قلیا ها و استفاده از آن ها در صابون ها از خاکستر گیاهان استفاده می گردید. اما امروزه با کمک فرایند های الکتروشیمیایی از نمک می توان ترکیبات قلیایی مانند KOH و NaOH را به دست آورد. این دو ماده رایج ترین قلیا ها در ساخت صابون می باشند.

اگر از قلیای مناسب و غلظت بهینه ی آن در فرایندهای شست و شو استفاده نشود می توان شاهد خوردگی سطوح، آسیب به پوست و یا لباس ها بود.

برخی از قلیا هایی که در فرایندهای شست و شو مورد استفاده قرار می گیرند به شرح زیر است:

ترکیبات قلیایی ضعیف: جوش شیرین و یا سدیم بی کربنات

موادی با خاصیت قلیایی متوسط: آمونیاک خانگی ، بوراکس و تری سدیم فسفات (TSP)

ترکیبات قلیایی قوی: سدیم کربنات و کاستیک سودا

فرایند صابون شدن و استفاده از سود مایع مبتکران شیمی

صنایع غذایی:

کاراگینان یکی از ترکیباتی است که به منظور قوام بخشیدن به بستنی مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که کاراگینان با NaOH همراه باشد، خاصیت قوام آن بسیار بیشتر خواهد شد.

در تهیه ی شکلات نیز در بعضی از دستورالعمل ها، به منظور کاهش اسیدیته ی کاکائو از سود مایع استفاده می شود. کاکائو ساخته شده با این دستورالعمل (بیشتر شامل رسپی های کشور هلند می باشد) ، هنگامی که در ساخت شکلات مورد استفاده قرار می گیرند ، رنگ و طعم ملایم تری به شکلات می بخشند و  همچنین بافت آن را صاف و خامه ای می نمایند.

علاوه بر این ماده ی فوق به منظور پوست کندن مواد غذایی نیز استفاده می شود.

FDA سلامت استفاده از این ماده را مورد تایید قرار داده است. با این حال استفاده ی عمده ی این ترکیب به عنوان شست و شو های اولیه و لایه برداری های شیمیایی می باشد.

نقش این ماده در زیتون:

معمولا تلخی موجود در زیتون ها با کمک آب نمک و یا سود سوزآور گرفته می شود. زیتون بعد از چیده شدن قابل مصرف نخواهد بود و حتما باید با کمک نمک و یا NaOH تلخی آن گرفته تا قابل مصرف گردد.  باید توجه نمود که پیش از استفاده از این ترکیب حتما دستکش و لباس های محافظتی خود را بپوشید زیرا با حل شدن این ماده در آب، آب گرم می شود و بخارات سمی به هوا منتشر می گردد.

معمولا 3 قاشق غذاخوری سود برای 10 لیتر آب کافی است.

کاربرد سود مایع در رفع تلخی زیتون مبتکران شیمی

اغلب به مدت 8 الی 10 ساعت این مواد را در سود قرار می دهند تا تلخی آن ها زدوده شود، سپس این ترکیبات را به خوبی می شویند. این کار پیوند مولکولهای تلخ  اولئوروپین را می شکند و از زیتون خارج می نماید.  ترکیب های فنلی در حدود 2 الی 3 درصد از زیتون را تشکیل می دهند که در این بین اولئوروپین یکی از ترکیبات مهمی است که عامل اصلی تلخی زیتون نیز به حساب می آید و حتما باید از زیتون خارج شود تا قابل استفاده گردد.

پیشنهاد می شود 24 ساعت زیتون هایی که با این روش طعمی مطلوب پبدا کرده اند را در آب تمیز قرار دهید

استفاده در محصولات زیبایی:

پس از خرید برخی محصولات ممکن است با نام این ماده بر روی لیبل درج شده بر پشت محصولات بر خورده باشید.

سود مایع در غلظت های پایین در محصولات زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  • رنگ مو
  • صابون
  • عطر ها
  • محصولات مراقبت ناخن
  • اسپری های مو
  • صاف کننده های شیمیایی مو

استفاده از این ماده در اغلب محصولات زیبایی به دلیل تثبیت دامنه ی pH انجام می شود. بنابراین این ترکیب در محصولات مورد استفاده برای مو بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد . استفاده از سود مایع، در محصولات مو ، محیطی با دامنه ی اسیدی کمتر  برای پوست سر و مو ایجاد می کند و مانع از آسیب محصولات شیمیایی به مو می شود.

دوز مورد استفاده در حلال های مراقبت ناخن حدود 5 درصد، 2 درصد در صاف کننده های عمومی مو و 4.5 درصد وزنی برای محصولات صاف کننده ی موی حرفه ای توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید قرار گرفته است. در تنظیم نمودن pH این ترکیب معمولا با غلظت حداکثر 12.5 در کرم های مو بر و حداکثر pH 11 در سایر مصارف کاربرد دارد. شما می توانید برای خرید سود مایع با همکاران ما در مبتکران شیمی تماس حاصل فرمایید.

میزان خطر استفاده از این ترکیب در بانک اطلاعات لوازم آرایشی و بهداشتی متوسط در نظر گرفته شده است.

 

 آیا استفاده این ماده در محصولات آرایشی ایمن است؟

رتبه سلامتی سدیم هیدروکسید در محصولات آرایشی

بله، اگر این ماده را در محصولات مراقبت شخصی خود مشاهده نمودید تعجب نکنید، سلامت استفاده از این ترکیب در محصولات مراقبت شخصی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به تایید رسیده است. با این حال اگر دارای پوستی حساس هستید از فرمولاسیون های حاوی این ترکیب تا جای ممکن دوری نمایید زیرا با وجود کمتر شدن مقدار هیدروکسید نهایی در محصولات مراقبت شخصی، اما همین مقدار کم هم در پوست های حساس می تواند تحریک پوست را به همراه داشته باشد.

طبق گفته ی EWG مقدار سلامت این ترکیب بسته به نوع استفاده 1-4 می باشد

محدودیت های غلظتی حتما باید در هنگام استفاده از این ترکیب رعایت شود.

در کدام محصولات استفاده از این ماده لازم است؟

این ماده در محصولاتی که اسیدیته ی زیادی دارند به منظور تنظیم نمودن پی اچ و جلوگیری از آسیب رساندن سوختگی های حاصل از اسید کاربرد دارد. به عنوان مثال لایه بردار هایی که از BHA و AHA استفاده می کنند اسیدیته ی بیشتری دارند و به تنظیم نمودن pH با سدیم هیدروکسید نیاز دارند.

سدیم هیدروکسید و سود مایع در محصولات مراقبت از پوست

غلظت های مجاز:

غلظت مورد استفاده از این ماده در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی متفاوت خواهد بود.

این ماده با غلظت حداکثری 10 درصد در محصولات مراقبت شخصی مورد استفاده قرار می گیرد.

حلال های ناخن: 5 درصد وزنی

صاف کننده های مو معمولی: 2 درصد وزنی

صاف کننده های حرفه ای مو: 4.5 درصد وزنی

تا پی اچ 12.7 به عنوان داپلیکتور و تا پی اچ حداکثری 11 در کاربرد های تنظیم کنندگی پی اچ

کاربرد های دیگر این ماده در یک نگاه

صنایع شوینده به علت این که قابلیت حل کردن چربی،مواد نفتی، و منابع بر پایه پروتئین را دارا می باشند به مخازن ذخیره سازی اضافه می شود. همچنین سود مایع به دلیل خاصیت سفید کنندگی ای که دارد می تواند رشد کپک ها را نیز کنترل نماید. در نتیجه در اغلب شوینده ها ی خانگی می توان نام این ماده را در لیبل درج شده بر محصولات مشاهده نمود.

در صنایع دارویی در ساخت طیف وسیعی از داروهایی مانند آسپرین (aspirin) و کاهنده های کلسترول خون به کار می رود. داروی آسپرین این دارو با جلوگیری از لخته شدن خون از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.

تهیه ی آلومینیوم با کمک این ماده صورت می پذیرد. NaOH می تواند سنگ معدن بوکسیت را که یک ماده ی خام اولیه در تهیه ی آلومینیوم می باشد را حل نماید.

در صنایع غذایی برای نگه داشتن ارزش غذایی محصولات در فرایند آماده سازی آنها مانند زیتون استفاده می شود. برای برداشتن پوست میوه ها و سبزیجات و مهمتر از همه بعنوان ممانعت کننده از رشد باکتری های و افزایش زمان ذخیره سازی آنها استفاده می شود.

فرایند تولید سود مایع مبتکران شیمی

بازار جهانی سود مایع

محصول فوق از پر مصرف ترین مواد شیمیایی در دنیاست. از بزرگترین خریداران محصول فوق می توان از صنعت کاغذ سازی که برای ساخت خمیر کاغذ و سفید کردن رنگ کاغذ استفاده می شود نام برد. در سال 2006 تخمین زده شد که تقاضای جهانی برای کاستیک سودا 63.4 میلیون تن در سال بوده است. همچنین صنایع دیگر مانند کارخانجات لبنی برای شستشو در محل تجهیزات خود استفاده گسترده ای برای خرید سود مایع دارند. محصول فوق به صورت مایع معمولا از طریق الکترولیز محلول سدیم کلراید و جیوه، سلول های دیافراگمی یا سلول های غشایی تولید می شود.

بازار جهانی سود مایع

تولید جهانی این ماده در سال 2013 تقریبا 80 میلیون تن در سال بوده است که بر اساس مطالعات صورت گرفته به 89.6 میلیون تن تا سال 2024 خواهد رسید . کشور چین بعنوان بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده در سراسر جهان مطرح بوده است. روش تولید و فن آوری سلول های جیوه ای به علت مشکلات زیست محیطی, و قوانینی که به تازگی وضع شده است به سمت توقف پیش می رود و برعکس روش تولید به وسیله سلول های غشایی به سرعت خصوصا در صنایع PVC کشور چین در حال گسترش است.بزرگترین بازار جهانی برای کاستیک استفاده از آن برای تولید آلومینا است که حدود 20 درصد مصرف جهانی این ماده را به خود اختصاص می دهد.

سود مایع را از کجا بخریم؟

شما می توانید برای خرید سود مایع با همکاران ما در مبتکران شیمی تماس بگیرید تا سفارش شما با بهترین کیفیت ارسال شود.

ایمنی و msds

ایمنی و msds سود مایع مبتکران شیمی

به علت خاصیت قوی خورندگی این ماده قرارگیری در معرض سدیم هیدروکسید مایع یا جامد می تواند باعث تحریک پوست یا چشم شود.

این ماده ترکیبی قلیایی با دامنه ی پی اچ در حدود 13 می باشد. باید توجه نمود که باز های قوی نیز می توانند همانند اسید های قوی بسیار خورنده باشند. 

تماس این ماده با چشم یا پوست می تواند عوارض جبران ناپذیری را به آورد. بنابراین در هنگام کار رعایت اصول ایمنی و داشتن پوشش ایمنی مناسب از مهمترین مسائلی است که باید مد نظر قرار گیرد.

نکته: در صورت بروز حادثه اولین اقدام شستشو آن ناحیه با مقدار زیادی آب است.

 

حمل و نقل:

در بسته بندی این ماده شیمیایی باید این نکته را در نظر گرفت که محصول فوق ماده ای خورنده می باشد بنابراین باید از تانک های استیل یا دارای ساختار پلیمری استفاده نمود. همچنین نکته قابل ملاحظه درباره این ماده کنترل دمای محل ذخیره سازی است زیرا ویسکوزیته این ماده در دماهای پایین افزایش می یابد بدین منظور همواره باید دمای محیط بین 29 تا 38 درجه سانتیگراد تنظیم گردد. حمل و نقل آسان و ایمن و خریدی با کیفیت را با ما در مبتکران شیمی تجربه نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا کاربرد سود مایع در صابون ها ایمن است؟

غلظت های بالای این ماده باعث سوختگی، کهیر و آسیب جدی به پوست می شود. مقدار مصرفی آن در صابون ها و محصولات مراقبت شخصی بسیار کم است، از این رو ایمن و بی خطر به حساب می آید.

آیا سود مایع ترکیبی بی خطر است؟

این ماده ترکیبی سمی نیست اما بسیار خورنده است و می تواند سوختگی شدید در برخورد با بافت های بدن ایجاد کند.

آیا سود مایع ماده ای سرطان زا است؟

خیر، این ماده در دسته ی ترکیبات سرطان زا برای انسان ها قرار نمی گیرد.

 

منابع:

Hong, J., Chen, W., Wang, Y., Xu, C., & Xu, X. (2014). Life cycle assessment of  production: a case study in China. Journal of cleaner production, 66, 113-120.

Rabaey, K., Butzer, S., Brown, S., Keller, J., & Rozendal, R. A. (2010). High current generation coupled to caustic production using a lamellar bioelectrochemical system. Environmental Science & Technology, 44(11), 4315-4321.

Malakootian, M., & Fatehizadeh, A. (2010). Color removal from water by coagulation/ and lime. Iranian Journal of Environmental Health Science & Engineering, 7(3), 267.

Chlorine/ (Chlor-Alkali). (n.d.). Retrieved December 5, 2018, from https://ihsmarkit.com/products/chlorine-sodium-chemical-economics-handbook.html

Uses, Benefits, and Chemical Safety Facts. (2018, . . August 21). Retrieved December 5, 2018, from https://www.chemicalsafetyfacts.org…/

مبتکران شیمی یکی از تامین کنندگان و فروشندگان این ماده در ایران می باشد. شما می توانید برای ثبت سفارش خود و خرید سود مایع با ما از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت در ارتباط باشید.

برگه آنالیز محصول

آنالیز محصول

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سود مایع 50% | خرید سود مایع با بهترین قیمت و کیفیت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین محصولات