آیا استفاده از سود مایع در محصولات مراقبت شخصی بی خطر است؟

سدیم هیدروکسید در انواع سود مایع و سود پرک در بسیاری از محصولات خانگی از زیبایی و مراقبت شخصی گرفته تا مواد تمیز کننده و حتی حلال های صنعتی یافت می شود. این ماده معمولا در بیشتر مرطوب کننده ها ، وسایل آرایش ، کف اصلاح ، شامپو ، رنگ مو ، محصولات ضد آفتاب و … مورد استفاده قرار می گیرد.

اما با وجود اینکه این ماده استفاده ی گسترده ای در این قبیل محصولات در سرتاسر دنیا دارد ممکن است شما متعجب شوید اگر بدانید که هیدروکسید سدیم – که معمولاً به عنوان سود سوز آور یا لای نیز شناخته می شود – در واقع می تواند تحریک کننده ای قوی برای پوست باشد. با توجه به انحلال پذیری این ماده در چربی ها، گریس و روغن ها این ترکیب در صابون ها و مواد شوینده هم یافت می شود. در ادامه به بررسی ایمن بودن این ترکیب در محصولات مراقبت از پوست بیشتر می پردازیم.

نگاهی دقیق تر

توجه نمایید که مقدار اضافه شده ی اولیه ی سدیم هیدروکسید همان مقدار موجود در محصول نهایی نخواهد بود. به این دلیل که سود مایع هنگامی که در آب حل می شود به دو یون سدیم  (Na +) و هیدروکسید   (OH-)   تجزیه می شود و یون هایی را به صورت جداگانه آزاد می کند.

انحلال پذیری سود مایع در آب و نقش آن در محصولاتی مراقبت از پوست 1

مکانیسم عمل:

یون های سدیم آزاد شده مشکلی برای پوست نخواهد داشت. این یون در واقع همان یون اصلی تشکیل دهنده ی سدیم کلراید( نمکی که به صورت روزانه در غذا ها استفاده می کنید) می باشد. در نتیجه نگرانی ای بابت وجود این یون در محصولات مراقبت از پوست وجود ندارد. در حالی که یون های سدیم بی خطر به حساب می آیند یون های هیدروکسید نقش فعال تری خواهند داشت. وجود یون هیدروکسید در سود مایع موجب می شود تا این ماده بتواند به منظور تنظیم نمودن پی اچ در محصولات مراقبت شخصی مورد استفاده قرار بگیرد.

نقش این ماده

در محصولات مبتنی بر آب وجود مقادیر بالای هیدروژن منجر به افزایش اسیدیته محصول می شود. افزودن هیدروکسید می تواند هیدروژن اضافی را به یک محلول خنثی تبدیل کرده و استفاده از آن را بی خطر کند. به طور کلی می توان گفت این عملکرد اصلی سود مایع در محصولات مراقبت شخصی است

با اضافه شدن یون های هیدروکسید موجود در سود مایع به هیدروژن های محصول، آب حاصل می شود. به این معنی که سطح یون های هیدروکسید موجود در محلول کاهش یافته و دیگر تهدیدی برای سلامت پوست شما وجود نخواهد داشت.

پس آیا استفاده از این ماده ایمن است؟

رتبه سلامتی سدیم هیدروکسید در محصولات آرایشی

بله، اگر این ماده را در محصولات مراقبت شخصی خود مشاهده نمودید تعجب نکنید، سلامت استفاده از این ترکیب در محصولات مراقبت شخصی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به تایید رسیده است. با این حال اگر دارای پوستی حساس هستید از فرمولاسیون های حاوی این ترکیب تا جای ممکن دوری نمایید زیرا با وجود کمتر شدن مقدار هیدروکسید نهایی در محصولات مراقبت شخصی، اما همین مقدار کم هم در پوست های حساس می تواند تحریک پوست را به همراه داشته باشد.

طبق گفته ی EWG مقدار سلامت این ترکیب بسته به نوع استفاده 1-4 می باشد

محدودیت های غلظتی حتما باید در هنگام استفاده از این ترکیب رعایت شود.

در کدام محصولات استفاده از این ماده لازم است؟

این ماده در محصولاتی که اسیدیته ی زیادی دارند به منظور تنظیم نمودن پی اچ و جلوگیری از آسیب رساندن سوختگی های حاصل از اسید کاربرد دارد. به عنوان مثال لایه بردار هایی که از BHA و AHA استفاده می کنند اسیدیته ی بیشتری دارند و به تنظیم نمودن pH با سدیم هیدروکسید نیاز دارند.

سدیم هیدروکسید و سود مایع در محصولات مراقبت از پوست

غلظت های مجاز:

غلظت مورد استفاده از این ماده در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی متفاوت خواهد بود.

این ماده با غلظت حداکثری 10 درصد در محصولات مراقبت شخصی مورد استفاده قرار می گیرد.

حلال های ناخن: 5 درصد وزنی

صاف کننده های مو معمولی: 2 درصد وزنی

صاف کننده های حرفه ای مو: 4.5 درصد وزنی

تا پی اچ 12.7 به عنوان داپلیکتور و تا پی اچ حداکثری 11 در کاربرد های تنظیم کنندگی پی اچ

 

سایر مقاله های مرتبط:

ویدیوی آشنایی با کاربرد سود پرک و سود مایع

تست تعیین خلوص سود پرک و سود مایع

چگونه سدیم هیدروکسید (سود پرک و سود مایع) بسازیم؟

 

برای خرید مواد شیمیایی با بهترین قیمت و کیفیت با ما در موسسه ی مبتکران شیمی در ارتباط باشید

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *