آلومینیوم سولفات

سولفات آلومینیوم که با نام دیگر آلوم و زاج سفید نیز شناخته می شود در تصفیه آب ، تولید کاغذ ، استخر و… با مقدار مصرف مشخص مورد استفاده قرار می گیرد. خاصیت هیگروسکوپیک این ماده موجب می شود تا مولکول های آب موجود در محیط را جذب نماید. بنابراین در نگهداری آن باید دقت کافی داشت و از گذاشتن آن در ظروف در باز و یا محیط مرطوب خودداری نمود. برای  فروش و خرید سولفات آلومینیوم یا آلوم و همچنین اطلاع از قیمت ها و ثبت سفارش با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی تماس حاصل فرمایید. در ادامه ی متن با کاربرد ها، خواص و خط تولید سولفات آلومینیوم فوق بیشتر آشنا خواهید شد.

فروش سولفات آلومینیوم :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

.

خرید سولفات آلومینیوم 17 درصد :

جهت اطلاع از نحوه ی فروش مواد شیمیایی و ثبت سفارش این محصول می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول

کشور تولید کننده: ایران

بسته بندی: کیسه 30 کیلویی

درصد خلوص: 

cas no: 10043-01-3

آنالیز محصول برگه آنالیز سولفات آلومینیوم

قیمت سولفات آلومینیوم

 برای آگاهی از قیمت با کارشناسان  فروش ما در ارتباط باشید.

خواص و ویژگی ها

آلوم یا زاج سفید در تصفیه آب و به عنوان ماده ثابت کننده رنگهای نساجی کاربرد دارد، همچنین در تهیه داروها و صنایع داروسازی نیز کاربرد دارد.

زاج سفید با نام های تجاری مختلف شناخته می شود، آلوم پرال، آلوم اسیدی، کیک آلوم، آلوم فیلتر شده، آلوم کاغذسازی و آلوم گسترده تعدادی از این اسامی اند.

ترکیب فوق کریستال سفید رنگ و یا پودری می باشد و از واکنش بین آلومینیوم هیدروکسید و اسید سولفوریک ساخته می شود. ترکیب فوق فرار نمی باشد، اشتعال پذیر نیست اما بسیار اسیدی است به طوری که هنگامی که در آب حل می گردد pH آن به کمتر از 2 حواهد رسید و می تواند باعث سوزاندن پوست و یا خوردگی فلزات شود.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی 

فرمول شیمیایی Al2(SO4)3
جرم مولکولی 342.131 gr/mol
شکل ظاهری جامد کریستالی سفید رنگ
نقطه ی ذوب 750 درجه ی سانتی گراد
حلالیت در آب کاملا اما در الکل ها به مقدار کم قابل حل است

تجزیه شدن: از تجزیه ی حرارتی این ماده آلومینیوم اکسید، سولفور دی اکسید و اکسیژن طبق فرایند زیر حاصل می شود. این واکنش در دمای حدود 770 الی 860 درجه ی سانتی گراد رخ می دهد

تجزیه ی سولفات آلومینیوم

وقتی این ماده با آب مخلوط می گردد اسیدی می شود و محلولی با pH پایین به وجود می آورد که می تواند سبب آسیب به پوست و خوردگی فلزات شود.

این ماده محلول در آب است و قادر به نگهداشتن مولکول های آب در ساختار خود نیز می باشد

واکنش با آب:

وقتی ترکیب فوق در آب حل می شود، سولفات آلومینیوم به هیدروکسید آلومینیوم هیدرولیز می گردد. به طور کلی واکنش این ماده با ناخالصی های موجود در آب ذراتی به نام فلوک را پدید می آورد و با جدا شدن از فاز آب تشکیل لجن آلوم می دهد. بخش کوچکی از آلومینیوم می تواند در آب یا به شکل کلوئیدی یا محلول در آب بماند. واکنشهای مختلفی برای تشکیل هیدروکسید آلومینیوم در محلول آبی وجود دارد که واکنش کلی آن به صورت زیر است:

Al2 (SO4) 3+ 6H2O <=> 2Al (OH) 3+ 3H2SO4

انتظار می رود هیدروکسید آلومینیوم موجود در لجن پس از آزاد شدن در آب های سطحی به صورت جامد باقی بماند. تحقیقات نشان می دهد کمتر از 0.2٪ هیدروکسید آلومینیوم موجود در لجن ها در آب های سطحی با pH 6 و 0.0013 درصد در pH 7.65  آزاد می شود. در این pH ها انحلال پذیری Al پایین است و سینیتیک آن از تشکیل Al (OH) 3 حمایت می کند.

هنگامی که از این ماده به منظور تصفیه ی اب استفاده می شود ، آلوم با فسفات واکنش نشان می دهد ، واکنش آن را در زیر می توانید مشاهده کنید:

Al2(SO4)3+ 2PO43– <=>AlPO4(s) + 3SO42–

این فرایند سالهاست که برای تصفیه ی فسفر از فاضلاب ها و همچنین به منظور کاهش سطح فسفر از پساب ها مورد استفاده قرار می گیرد

انواع زاج سفید

الف) صنعتی- در رنگهای نساجی استفاده می شود.

ب) خالص- در صنایع داروسازی کاربرد دارد.

ج) آزمایشگاهی- به عنوان معرف در تجزیه های شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

هر سه نوع آلوم اشاره شده در بالا به صورت پودر سفید رنگ، گرانول، کلوخه ای و یا ورقه ای می باشند که از هرگونه ناخالصی مشهود عاری می باشند و تقریبا به صورت کامل در آب حل می شوند.

در آب کاملا حل می شود اما در الکل ها نامحلول است و به دلیل خاصیت هیدرولیز محلول آن در آب اسیدی است. نمک بدون آب این ماده را می توان از طریق آبگیری بلورها در دمای 200 تا 250 درجه سانتیگراد بدست آورد. این ماده در 750 °C کاملا تجزیه شده تولید آلومینا، دی اکسید گوگرد و تری اکسید گوگرد می نماید. در گرید تجاری این ماده عموما به صورت Al2(SO4)3.14H2O تولید شده و دارای 17% Al2O3 است. سولفات آلومینیوم 18 آبه نیز به صورت گسترده در کاغذسازی و تصفیه آب دارد.

انواع زاج سفید

چرا این ماده نوعی آلوم به حساب می آید؟

محصول فوق نوعی آلوم به حساب می آید. آلوم ها نمک های سولفات مضاعف با فرمول AM(SO4)2·12H2O هستند. طبق فرمولاسیون ، A یک عنصر مونو والان مانند پتاسیم و یا آمونیوم است و M یک فلز سه ظرفیتی مانند آلومینیوم می باشد. این ماده خیلی به ندرت به صورت بدون آب یافت می گردد و اغلب به صورت آبدار مانند هگزا دکا هیدرات Al2 (SO4) 3 . 16H2O و اکتا دکا هیدرات Al2 (SO4) 3 . 18H2O موجود می باشد

هپتا دکا هیدرات با فرمولاسیون [Al(H2O)6] 2(SO4)3.5H2O] به عنوان آلونوژن در طبیعت شکل می گیرد

روش تولید سولفات آلومینیوم

زاج سفید از حل کردن بوکسیت بسیار نرم شده (آلومینای آبدار، Al2O3.H2O) در اسید سولفوریک، در داخل ظروفی که توسط سرب روکش شده است و با بخار روغن کار می کند، بدست می آید. سپس محلول را در داخل مخازن بزرگ توسط آب رقیق می کنند تا لجن و مواد حل نشده ته نشین شوند. بعد از صاف کردن محلول در مخازن متعدد، محلول این ماده تصفیه شده در دستگاه تبخیر تغلیظ می شود. پس از تغلیظ مناسب مایع حاصله دارای 57% از محصول فوق (حدود 13 مولکول آب در هر مول) تشکیل خواهد شد.

2Al(OH)3+3H2SO4→Al2(SO4)3+6H2O

تشکیل بلورهای زاج سفید به وسیله اضافه کردن مقدار استوکیومتری سولفات سدیم یا سولفات پتاسیم در مخازن تبلور انجام می شود.

موارد مصرف سولفات آلومنییوم

سولفات آلومینیوم شیمیایی کاربردهای بسیار زیادی دارد و ما در زندگی روزمره با این ماده برخورد داریم، حتی بدون اینکه بدانیم. مصریان باستان از 2000 سال قبل از میلاد مسیح آلوم معدنی را به عنوان تثبیت کننده در رنگرزی استفاده می کردند. در تولید کاغذ برای بهبود پایداری، افزایش میزان نفوذ جوهر و در تصفیه آب برای بهبود شفافیت آب از این ماده استفاده می شود.

از دیگر کاربردهای آلوم می توان به استفاده در تصفیه پساب، عامل تسریع کننده در بتن، عامل شفاف کننده در چربی ها و روغن ها و به عنوان عامل کف ساز در کف های آتش، اشاره کرد.

سولفات آلومینیوم تصفیه آب

این ماده یکی از کواگولانت های آلومینیوم به حساب می آید

یون Al توانایی بالایی در لخته کردن قطعات کلوئیدی دارد . عمده ذرات معلق کلوئیدی موجود در آب دارای بار منفی هستند.  یون Al موجود در آلوم با آب واکنش داده و یون های با بار مثبت را تشکیل میدهد. این یونها با ذرات معلق ترکیب شده و باعث رسوب ذرات معلق در آب می شوند که با فیلتر شدن از آب جدا می گردند. شکل زیر مربوط به یک واحد تصفیه آب صنعتی با استفاده از این ماده است.

به عنوان مثال این ماده می تواند با یون بی کربنات کلسیم موجود در آب وارد واکنش شود. 

 12Al2[SO4]3,14H2O+3 Ca[HCO3]——–>2 Al[OH]3+6CO2+3CaSO4

 

نقش این ماده در استخر

از سولفات آلومینیوم برای حذف ذرات معلق در استخر استفاده فراوان می شود. زاج سفید را باید قبل از فیلتر کردن به آب استخر افزود. محلول زاج سفید در آب اسیدی است و معمولا در هنگام استفاده مقداری کاستیک سودا یا جوش شیرین (عموما به ازای هر کیلوگرم زاج سفید نیم کیلوگرم از کاستیک سودا یا جوش شیرین ) نیز به آب اضافه می شود تا درجه اسیدی آب در محدوده قابل قبول باقی بماند.

  • چه نکاتی را هنگام استفاده از این ماده برای تمیز سازی استخر ها باید رعایت کنیم؟

از آنجایی که این ترکیب با انحلال در آب ذراتی با بار مثبت آزاد می کند می تواند سبب ایجاد واکنش با ذرات منفی موجود در آب و ایجاد ترکیباتی جامد شود که با فیلتراسیون از آب جدا می گردند. با این حال انجام فرایند تمیز نمودن آب استخر ها با کمک ترکیب فوق نیازمند رعایت مراحلی دارد که در ادامه به آن بیشتر می پردازیم:

1- در گام نخست شما باید میزان خاصیت قلیایی آب را اندازه گیری کنید. آب به هیچ وجه نباید اسیدی باشد. زیرا این ماده با انحلال در آب خود سبب بالا رفتن اسیدیته می گردد. همانطور که پیش از این نیز ذکر شد در صورت لزوم برای افزایش pH پیش از استفاده از این ماده می توانید از موادی مانند کلسیم کربنات، جوش شیرین و… استفاده کنید.

2- فیلتر های مورد استفاده را شست و شو دهید. توجه داشته باشید که دو نوع فیلتر برای جداسازی ذرات معلق معمولا مورد استفاده قرار می گیرد : فیلتر های DE و فیلتر های شن و ماسه. به دلیل آنکه آلوم می تواند به فیلتر های DE آسیب وارد کند از فیلتر های شن و ماسه معمولا برای این منظور استفاده می شود.

3- دوز مورد استفاده از این ماده برای استخر ها 4 پوند برای هر 10000گالن است. استفاده ی بیش از حد از این ترکیب می تواند آب را کدر کند.

نکته:

توجه داشته باشید پیش از استفاده از هر گونه فلوکولانتی ، خواص شیمیایی آب (مانند pH ، سختی آب و…) را مورد بررسی قرار دهید. مقدار کلر موجود باید حداقل ، 1 ppm در نظر گرفته شود. حدودا 2 ساعت پمپ گردش آب را روشن کنید و بعد از این بازه ی زمانی حدود 12 الی 24 ساعت پمپ را خاموش کنید تا ذرات معلق فرصت کافی برای رسوب دهی داشته باشند.

تولید کاغذ

صنعت تولید کاغذ از جمله صنایعی است که مواد شیمیایی در آنها کاربرد زیادی دارند . رد پای بسیاری از اسید ها ، بازها ، حلال ها ، سورفکتانت ها و دیگر مواد شیمیایی را می توان در فرآیندهای کاغذ سازی پیدا کرد . سولفات آلومینیوم  از جمله موادی است که در تولید کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد . الیاف سلولزی موجود در کاغذ تمایل دارند که آب را به خود جذب کنند که عموما اتفاقی ناخوشایند به شمار می رود . برای حل این مشکل سایزینگ (sizing) اناجم می شود که در آن با استفاده از آلوم و روزین کاغذ را ضد آب می کنند . 

کاربرد در رنگ آمیزی پارچه:

این ماده در فرایند رنگ آمیزی و چاپ روی پارچه نقش دارد. با حل نمودن این ترکیب در آب با pH خنثی  و یا مقداری قلیایی ترکیب هیدروکسید آلومینیوم تشکیل می شود. هیدروکسید آلومینیوم با نامحلول تر کردن رنگ های موجود سبب چسبیدن آن ها به پارچه و الیاف لباس می گردد. بنابراین به طور کلی می توان نقش ماده ی فوق را به عنوان یک تثبیت کننده ی رنگ در نظر گرفت. با ترکیب شدن این ماده با ساختار مولکولی رنگ و پارچه، ترکیب فوق رنگ خود را مجددا از دست نمی دهد.

پزشکی:

در پزشکی این ماده کاربرد های گوناگونی دارد. به دلیل خاصیت منعقد کنندگی آن از محصول فوق برای منعقد سازی زخم ها و خراش های سطحی استفاده می شود. همچنین این ماده یک دئودورانت (به دلیل خاصیت ضد باکتریایی آن) می باشد. در تهیه ی قطره ی گوش نیز این ترکیب در ساخت آلومینیوم استات نقش دارد.

صنایع غذایی:

در این صنعت سولفات آلومینیوم خوراکی معمولا به عنوان امولسیفایر و ضخیم کننده مورد استفاده قرار می گیرد.  از جمله زمینه هایی که از این ماده استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • شفاف سازی و تصفیه آب
  • کنترل سطح pH 
  • در کیک ها و در ترکیب با جوش شیرین می تواند به عنوان ماده  مخمر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ضخیم سازی و شکل گیری پنیر

کشاورزی:

سولفات آلومینیوم موجب پایین آمدن پی اچ خاک می شود و آن را به حدود 5 می رساند تا برای گیاهانی که در محیط اسیدی رشد می کنند محیطی مناسب را فراهم نماید. بنابراین همیشه پیش از استفاده از این ترکیب باید خاک را مورد آزمایش قرار دهید تا پی اچ مناسب را برای گیاهتان فراهم نمایید.

در صورتی که آزمایشهای خاک شناسی پی اچ قلیایی (7 تا 14 را نشان داد) شما می توانید برای گیاهانی که نیاز به خاک اسیدی دارند از سولفات آلومینیوم استفاده نمایید تا پی اچ کاهش یابد و گیاه توانایی های خود را بازیابد.

چه مقدار از این ماده برای خاک مناسب است؟

استفاده از ماده ی فوق بسته به نوع خاک،گیاهی که می خواهید رشد دهید ، پی اچ و اندازه ی باغ می تواند متفاوت باشد.

نوع خاک را می توانید خودتان با برداشتن مقداری خاک و گلوله کردن آن متوجه شوید.  چنانچه خاکتان شکل پذیر نبود و فورا فرو ریخت ( یا حتی شکل پذیر بود اما با فشار اندکی متلاشی شد)، خاک شما حاوی مقادیر زیادی شن و ماسه است.

نقش آلوم در گیاه ادریسی

اگر توانستید خاک را شکل دهید و به صورت توپی در آورید اما با فشاری متوسط فرو ریخت، جنس خاک شما لوم خواهد بود. اگر توپ ساخته شده از خاک، با فشار از هم متلاشی نشد، جنس خاک رسی می باشد.

با دانستن نوع خاک و پی اچ آن شما می توانید مقدار سولفات آلومینیوم مورد نیاز را محاسبه نمایید.

شما برای هر 10 فوت مربع از خاک زیر کشت با جنس لوم، به ازای هر 0.5 واحد کاهش در پی اچ به 0.6 پوند سولفات آلومینیوم نیاز دارید.

توجه نمایید این میزان را برای خاک رس ،یک و نیم درصد افزایش دهید و برای خاک شنی آن را یک سوم کم نمایید.

به عنوان مثال ، برای پایین آوردن pH خاک خود از 7.0 به 6.5 در بیش از 20 فوت مربع خاک، شما به 1.2 پوند سولفات الومینیوم در خاک های لوم ، 1.8 پوند خاک رس یا 0.8 پوند در خاک شن و ماسه ای نیاز دارید.

نکته مهم درخصوص این ماده این است که برخلاف سایر ترکیبات مورد استفاده به عنوان اصلاح کننده ی  pH که می توانند ماه ها زمان نیاز داشته باشند تا پی اچ خاک را کاهش دهند، این ترکیب فوراً خاک را اسیدی می کند.

سایر مواد شیمیایی که در تولید کود کشاورزی استفاده می شوند:

سولفات آمونیوم

سولفات آهن

 

آشنایی با کاربرد های بیشتر آلوم

  • هنگامی که آلوم به آب های خنثی و یا مقداری قلیایی اضافه می شود. Al2(SO4)3 رسوبی ژلاتینی از هیدروکسید Al را تولید می کند. در رنگرزی و چاپ بر روی پارچه از این ماده ی ژلاتینی برای رنگ آمیزی لباس ها استفاده می نمایند
  • این ماده و سایر ترکیبات آلوم می توانند به عنوان فعال کننده در محصولات ضد تعریق مورد استفاده قرار بگیرند.
  • در فوم های آتشنشانی
  • واتر پروف در بتن ها

.

برای خرید سولفات آلومینیوم و اطلاع از قیمت آن با واحد فروش ما در ارتباط باشید . 

بازار جهانی

با توجه به کاربرد های فراوان سولفات آلومینیوم در داروسازی، کشاورزی، تصفیه ی آب و… در سال 2018 بازار مصرفی این محصول چیزی حدود 839.4 میلیون دلار بود و انتظار می رود با رشد CAGR  ای در حدود 3 درصد روندی صعودی در سال های پیش رو (2018-2026) داشته باشد. تنها 0.5 درصد از آب موجود در جهان آب شیرین است. افزایش جمعیت و بالا رفتن نیاز به فرایند های تصفیه ی آب موجب گشته است تا بازار این ترکیب نیز تحت تاثیر قرار بگیرد.

پیش بینی می شود رشد مصرف این محصول در کشور چین  نسبت به سایر مناطق بیشتر باشد اما تخمین زده می شود که اروپا با اختصاص دادن سهمی در حدود 19.9٪ از بازار جهانی تا پایان سال 2028 به بزرگترین مصرف کننده ی این ترکیب تبدیل گردد و بازار مصرفی این محصول را به خود احتصاص دهد. بعد از اروپا، آمریکای شمالی بزرگترین مصرف کننده ی این ماده به شمار می آید. انتظار می رود خاورمیانه و کشور های آفریقایی نیز رشد CAGR 1.9 درصدی در طول دوره ی پیش بینی شده داشته باشند.

حمل و نقل و نگهداری:

محصول فوق پایدار است و دارای نقطه ذوب بالایی در حدود 770 درجه سانتیگراد می باشد. این ماده در برابر هوا ، نور خورشید و فلزات پایداری خوبی از خود نشان می دهد. در صورت نگهداری این ترکیب در محیط خشک و دمای اتاق، پایداری خوبی از خود نشان می دهد و معمولا بازه ی نگهداری این ترکیب در حدود 60 ماه توصیه می شود.

با اینکه اگر ذرات فلزی آلومینیوم هنگام پردازش فلز به هوا رها شوند می توانند اکسید گردند اما ترکیب سولفاته ی آن اکسید نمی شود ، در نتیجه در هنگام حمل و نقل به ندرت دچار مشکل می گردند

باید توجه نمود که نوع هیدراته ی این ماده در مجاورت هوا می تواند رطوبت را به خود جذب نماید و در واکنش با آن تولید اسید سولفوریک و اکسید آلومینیوم نماید. با این حال از آنجایی که این سولفات های آلومینیومی معمولاً در هوا منتشر نمی شوند ، میزان آلومینیوم موجود در هوا در مقایسه با مقدار حاصل از فرسایش طبیعی خاک بسیار ناچیز  و قابل چشم پوشی خواهد بود.

اثرات آلوم بر روی انسان

هر فرم و شکلی از محصول فوق را می توانیم آلوم بنامیم. به عنوان مثال نوعی که در ترشی و دئودورانت استفاده می شود پتاسیم آلوم با فرمول KAl(SO4)2.12H2O است. سدیم آلومینوم سولفات نیز شکل دیگری است که در تهیه بکینگ پودر کاربرد دارد.

آلوم پتاسیم به محکم تر شدن دیواره میوه ها و سبزیجات کمک می کند و در تولید ترشی ترد یا گیلاس مورد استفاده قرار می گیرد. گرچه این ماده به عنوان یک افزودنی غذایی توسط بسیاری از سازمان ها مورد تایید قرار گرفته است اما در مقادیر بالا می تواند سمی باشد. در حال حاضر معمولا آلوم را در مرحله خیساندن ترشی به کار می برند و در محلول نهایی استفاده نمی شود.

 

تاثیر آلوم بر انسان

 

آلوم موجود در دئودورانت می تواند از طریق پوست جذب شده و وارد جریان خون شود. علی رغم اینکه استفاده از آن توسط FDA مورد تایید قرار گرفته است با این حال قرار گرفتن در معرض یون های آلومینیوم موجود می تواند خطرناک باشد. سولفات آلومینیوم جزء اصلی پودرها و مدادهای بندآورنده خون است و چون مقدار جذب ان از این طریق ناچیز است، مشکلی به وجود نمی آورد.

در مطالعاتی که بر روی کسانی که در کارخانه تولید این ماده کار می کنند، انجام شده است نتایج زیر حاصل شده است :

  • مشکلات تنفسی، تنگی نفس شبانه  آسم حرفه ای ( آسمی که از طریق شغل و محیط کار ایجاد می شود) مشاهده شده است.
  • این ماده در برخورد با پوست و چشم می تواند باعث تحریک شود.

ترکیب فوق در مصارف صنعتی و خانگی به طور فراوان مورد استفاده قرار می گیرد اما خاصیت اسیدی این ماده می تواند سبب خسارات زیادی شود ، بنابراین هنگام استفاده از این ترکیب نکات ایمنی را رعایت نمایید تا از خطرات احتمالی آن جلوگیری به عمل آورید.

 

پرسش و پاسخ :

1- این محصول چگونه تولید می شود؟

این ماده از واکنش اسید سولفوریک و هیدروکسید آلومینیوم به دست می آید. محلول حاصله از ترکیب این دو ماده، تبخیر و سپس کریستالیزه می شود و به صورت پودری، گرانوله و کریستالی به بازار عرضه می گردد.

2-این ماده چه نوع ترکیبی است؟

سولفات آلومینیوم یک ترکیب یونی است (ترکیبی از یون های مثبت و منفی). یون ها اتم هایی باردار هستند و ممکن است موناتومی ( تک اتمی) و یا پلیاتومیک (ترکیب چند اتم برای تشکیل بار) باشند. آلوم از Al3+ و یون پلیاتومیک SO42-  تشکیل شده است

3-آیا آلوم خطرناک است؟

محصول فوق در واکنش با آب، اسید سولفوریک تولید می کند که ماده ای سوزآور و محرک است. این ماده برای چشم خورنده است و تماس آن با پوست باعث ایجاد بثورات پوستی و سوزش می شود، همچنین در صورت استنشاق موجب سوزش گلو و ریه ها می شود.

بنابراین لازم است هنگام کار با آن از دستکش و عینک استفاده کنید. بلعیدن محصول فوق می تواند بسیار خطرناک باشد. بلعیده شدن نمک ها سبب تولید اسید سولفوریک و آسیب های جدی ای به بدن می شود. در نتیجه حتما نکات ایمنی را رعایت نمایید تا از بلعیده شدن این ترکیب توسط افراد ناآگاه جلوگیری به عمل آید.

4- مخاطرات این ماده شیمیایی برای سلامتی چه مواردی است؟

تمام اشکال آلوم می توانند باعث تحریک پوست و غشاهای مخاطی شوند.

تنفس آن می تواند باعث آسیب ریوی شود.

همچنین آلومینیوم می تواند به بافت ریه حمله کند.

از آنجایی که این ترکیب یک نمک است قاعدتا خوردن مقادیر زیاد از آن شما را مریض خواهد نمود.

معمولا خوردن آلوم باعث استفراغ می شود، اما در صورت امکان آن را نگه دارید. این نمک نیز مانند هر الکترولیت دیگر در صورت استفاده بیش از حد می تواند تعادل یونی خون را بر هم بزند.

با این حال نگرانی اصلی، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلوم است. آلومینیوم موجود در رژیم غذایی و یا محصولات مراقبت پزشکی، می تواند به تخریب بافت سیستم عصبی منجر شود.

برخی عقیده دارند تماس طولانی مدت با آلومینیوم می تواند خطر ابتلا به سرطان، پلاک مغزی و یا آلزایمر را افزایش دهد که البته هنوز مدارک محکمی برای اثبات این موضوع وجود ندارند. با این حال با توجه به مشکلات دیگری که می تواند ایجاد کند، رعایت نکات ایمنی در مورد تماس با آن گزینه امن تری خواهد بود.

آلوم حاصله از منابع طبیعی ممکن است حاوی ناخالصی هایی مانند فلز سمی کروم باشد. از آنجایی که این ترکیب می تواند حاوی ناخالصی های متفاوتی باشد، از مصرف آن به طور جد خودداری کنید.

خرید و فروش مواد شیمیایی را به ما در مبتکران شیمی بسپارید

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *