کاربرد کربومر در ساخت ژل

اگر تا به حال لیست مواد تشکیل دهنده ای که پشت بسته بندی های مواد آرایشی و مراقبت از پوست را مرور کرده باشید، ممکن است که به کلمه کربومر برخورد کرده باشید. اکثر افراد، ممکن است این نام نا آشنا را دیده و بدون توجه آن را نادیده گرفته باشند، اما خوب است بدانید این محصول در تناژ های بسیار بالا در محصولات آرایشی استفاده می شود. اگر در مورد کربومر ها کنجکاو هستید، بگذارید در همین ابتدای کار به شما اطمینان بدهیم که دیدن آن در مواد تشکیل دهنده یک محصول نباید شما را نگران کند. به طور کلی در این مقاله با کربومر و مزایا و کاربردهای آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

کربومر چیست؟

کربومر اصطلاحی است که برای پلیمرهایی استفاده می شود که بر پایه آکریلیلیک اسید هستند. در واقع این ترکیبات مولکول های بزرگی هستند که از مولکول های کوچکتر یعنی مونومرها تشکیل شده اند. مونومرهای تشکیل دهنده این مواد نیز آکریلیک اسید و پلی آلکنیل پلی اتر هستند. این مواد پودرهایی سفیدرنگ و نرم هستند که در مواد آرایشی و بهداشتی مانند ژل ها و همچنین محصولات محافظت از پوست استفاده می شوند. کربومر ها از نظر شیمیایی مشابه هستند و از نظر وزن مولکولی و ویسکوزیته با یکدیگر تفاوت دارند. توانایی جذب و نگهداری آب را دارند و این پلیمرها می توانند تا چندین برابر حجم اولیه خود متورم شوند. این ترکیبات از جمله مواد اولیه صنایع دارویی و شیمیایی است. آن را می توان در بسیاری از محصولات مانند محصولات پوست، مو، ناخن، و محصولات آرایشی و همچنین در محصولات دندانپزشکی یافت. 

ساختار یکی از انواع کربومر

انواع کربومر ها

کربومر ها را بر اساس وزن مولکولی و اجزای خاص پلیمری آن ها به موارد مختلفی تقسیم بندی می کنند. در واقع این ترکیبات بسته به میزان پیوندهای عرضی، شرایط تولید، درجه های مختلف کربومر انواع مختلفی دارند. ممکن است روی برچسب محصولات آرایشی و مراقبت شخصی با اعدادی مانند 910، 934، 940، 941 و 934p مواجه شوید. این اعداد بیانگر وجود کربومر در محصول مورد نظر با وزن مولکولی نوشته شده است. به عنوان مثال کربوپول 934 دارای پیوندهایی با ساکارز بوده و در بنزن پلیمریزه شده است. کربوپول های 71، 971 و 974 با آلیل پنتا اریتریتول پیوندهای عرضی و متقاطع داشته و در اتیل استات پلیمریزه شده است. انواع دیگر این محصول کربوپول 910 و کربوکسی وینیل پلیمر هستند. هر یک از این مواد کاربردهای خود را در تولید داروها و محصولات مراقبت از پوست و آرایشی و بهداشتی دارند.

کربومر ها چه کاربردهایی دارند؟

کربومر ها غلظت دهنده ای هستند که به کنترل ویسکوزیته و غلظت محصولات آرایشی کمک می کند. این مواد به توزیع و تعلیق جامدات نامحلول در مایعات کمک کرده و از دو فازی شدن و جدا شدن روغن و آب از هم جلوگیری می کنند. کربومرها توانایی نگهداری و جذب آب را دارند و می توانند تا هزار برابر حجم اولیه خود متورم شوند. از این مواد در فرمول های ژل مانند استفاده می شود. زیرا هنگام مخلوط شدن در آب، غلظت کلوئیدی و لعاب خوبی ایجاد می کند.

از این ترکیب در طیف وسیعی از محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود. مانند ژل حالت دهنده، مرطوب کننده صورت، ضد آفتاب، شامپو، محصولات ضد چروک و پیری، کرم دور چشم، پاک کننده و اسکراب

کاربرد کربومر در ساخت ژل

فواید کربومر برای پوست

کربومر ها به تنهایی نمی توانند وضعیت پوست شما را بهبود بخشند یا مشکل یا نگرانی موجود را درمان کنند. اما در برخی از محصولات می توانند مزایایی را ایجاد کنند. فقط آن ها را به عنوان یک بازیگر نقش مکمل در یک فیلم یا یک خواننده پشتیبان در یک آلبوم در نظر بگیرید. شاید آن ها ستاره برنامه نباشند، اما بدون کمک آن ها همه چیز نمی تواند در کنار هم قرار بگیرد. کربومر نیز همچین ترکیبی است. برخی ویژگی هایی که این ترکیب به محصولات پوستی می دهد شامل موارد زیر است:

به محصولات قوام می بخشد

کربومر ها عوامل غلظت دهنده ای هستند که به کنترل قوام یا چسبندگی و جریان بسیاری از محصولات آرایشی کمک می کنند.

از دو فازی شدن محصولات جلوگیری می کند

این مواد به توزیع و تعلیق جامدات نامحلول در مایع کمک می کنند و از جدا شدن روغن و مایعات محلول جلوگیری می کنند. در واقع از دو فازی شدن مواد جلوگیری می کند و یک سیستم یک دست و منسجم را ایجاد می کند. این ویژگی مفید باعث می شود مرطوب کننده ها، لطیف تر مانند امولسیون ها کار کنند.

بافت محصولات را بهبود می بخشد

کربومر ها به راحتی می توانند آب را جذب کرده و در خود نگه دارند و هنگامی که در آب معلق می مانند تا هزار برابر حجم اولیه خود، گسترش یابند. با افزودن این ترکیبات به مواردی مانند شامپوها، نرم کننده ها، کرم ها و لوسیون ها، فرمول هایی غنی تر، صاف تر و کرمی تر به دست می آید.

کاربرد کربومر در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست

بیشتر بخوانید: فواید سالیسیلیک اسید برای پوست

 

کاربرد کربومر ها در داروها

کربومر ها، پلیمرهای مولکولی با وزن مولکولی بالا هستند، که در فناوری داروها به عنوان مواد کمکی کاربرد دارند. به عنوان امولسیفایر، مواد تشکیل دهنده ژل، تثبیت کننده سوسپانسیون ها و اتصال دهنده ها در قرص ها عمل می کنند. از طرفی ایمن و بی خطر بودن این ترکیب، منجر به کاربرد فراوان این ترکیب در مصارف دارویی می شود.

عوارض جانبی کربومر ها

با توجه به بررسی های گروه های زیست محیطی، کربومر ها به عنوان ماده ای ایمن در نظر گرفته می شود. همچنین مطالعات انجام شده، ارتباطی بین این ماده و سرطان به دست نداده و مسمومیتی در ارتباط با تولید مثل و رشد جنین گزارش نشده است.

علاوه بر این گزارشی مبنی بر به خطر انداختن سیستم ایمنی و ایجاد واکنش های آلرژیک ارائه نشده است. بنابراین اگر از محصول آرایشی استفاده می کنید که حاوی کربومر است و دچار واکنش آلرژیک شده اید، می توانید مطمئن باشید که مشکل از این ماده نبوده و به دنبال ترکیب دیگری برای ایجاد این واکنش های آلرژیک باشید.

چگونه از کربومر استفاده کنیم؟

از آنجاییکه کربومر ها موادی ایمن هستند و در طیف گسترده ای از محصولات مانند SPF یا گلیکولیک اسید استفاده می شوند، نمی توان برای استفاده از آن ها دستور یکسانی پیچید و یک دستورالعمل برای استفاده از آن ها وجود ندارد. دکتر واسیوکویچ جراح پلاستیک و زیبایی می گوید کربومر ها همه کاره هستند و می توان در هر زمان از آن ها استفاده کرد. این ترکیب ساختار خنثی است و بخوبی در محصولات آرایشی استفاده می شود. اگر از محصولی استفاده می کنید که حاوی کربومر است، حتماً دستورالعمل استفاده از آن محصول خاص را دنبال کنید. در صورت مشاهده عوارض جانبی منفی، مانند ترک خوردگی یا سوزش، مصرف را کاهش داده یا قطع کنید.

به طور کلی این ماده را نمی توان به صورت خالص و پودری در خانه استفاده کرد. این ماده فقط در محصولات مراقبتی و آرایشی و طبق دستورالعمل روی هر یک از این محصولات قابل استفاده است.

روش استفاده از کربومر

جمع بندی

کربومر ها پلیمرهایی بر پایه آکریلیک اسید ها هستند که وزن مولکول بالایی دارند. بسته به اجزای تشکیل دهنده آن ها و روش تولیدشان به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در مواد دارویی، آرایشی و محصولات مراقبت از پوست از آن ها استفاده می شود. تا به امروز گزارشی مبنی بر خطرات و مشکلات پوستی و آلرژیک از این ماده ارائه نشده است.این ترکیب در دسته ترکیبات ایمن قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *