جایگزین بوراکس چیست؟

جایگزین بوراکس چیست؟ اگر به دلیل نگرانی در مورد سلامتی و ایمنی در استفاده از بوراکس به عنوان تمیز کننده تردید دارید ، می توانید از سایر جانشین های این ماده استفاده نمایید. ترکیب فوق که ماده ای معدنی و مهم است در صنایع تولید چسب، اسلایم، سرامیک، سموم، تمیز کننده ها و… کاربرد دارد. با این حال استفاده از این ماده به عنوان تمیز کننده در برخی کشور ها مانند اتحادیه ی اروپا ممنوع اعلام شده است.  به دنبال ممنوعیت این ترکیب دانشمندان به دنبال جایگزینی مشابه آن بوده اند. سدیم سسکویی کربنات Sodium sesquicarbonate با فرمول شیمیایی Na₃H(CO₃)₂ یکی از جایگزین های مناسب این ترکیب به شمار می آید.

سدیم سسکویی کربنات یک کریستال متشکل از مخلوط کربنات سدیم (سودا) و بی کربنات سدیم (بی کربنات سودا) است. این ماده pH مشابه بوراکس دارد و برخلاف سدیم بی کربنات که در آب سرد سفت و محکم می شود، انحلال پذیری خوبی از خود نشان می دهد.

خواص مشابه این ماده با محصول فوق منجر شده است تا سدیم سسکویی  کربنات  بهترین جایگزین برای این ماده شناخته شود

کاربرد های سدیم سسکویی کربنات چیست؟

پاک کننده چند منظوره – آن را با مقداری آب مخلوط کنید تا حالت خمیری مناسبی به دست آید. خمیر حاصله قدرت تمیز کنندگی بسیار بالایی خواهد داشت. این قدرت پاک کنندگی حتی از سدیم بی کربنات که یکی از مواد اولیه ی تشکیل آن می باشد نیز بیشتر خواهد بود.

نرم نمودن آب-  خواص از بین بردن سختی آب توسط این ترکیب موجب شده است تا استفاده از آن در ماشین های لباسشویی بسیار مورد توجه قرار بگیرد . سدیم سسکویی  کربنات با از بین برد سختی آب می تواند ماشین های لباسشویی را از تشکیل رسوبات آهکی محفوظ دارد.

از بین بردن لکه ها- طبق گزارشات منتشر شده این ماده می تواند به خوبی لکه های موجود بر روی فرش ها را از بین ببرد

با این حال اگر به سدیم سسکویی کربنات دسترسی ندارید می توانید با توجه به نوع کاربری، از سایر موادی که به عنوان جایگزین بوراکس شناخته می شوند استفاده نمایید. در ادامه با برخی از آن ها بیشتر آشنا می شویم:

استفاده در ماشین لباسشویی

با استفاده نمودن از بی کربنات سدیم به جای محصول فوق می توانید اثر بخشی مواد شوینده را بهبود ببخشید. علاوه بر این جوش شیرین می تواند مقدار آب سخت را پایین بیاورد و سمیتی نیز نداشته باشد

از بین برنده ی بو:

برای از بین بدن بو شما می توانید از سایر مواد مانند اسید استیک ( سرکه) استفاده کنید. یک فنجان سرکه را به درون ماشین لباسشویی بریزید و یا آن را درون اتاق اسپری نمایید. علاوه بر این سرکه می تواند سبب نرمی و لطافت در پارچه ها شود.

استفاده از جایگزین های بوراکس در محصولات شوینده

تمیز نمودن توالت:

با افزودن مقداری سرکه و جوش شیرین در کاسه توالت و گذاشتن آن به مدت چند دقیقه می توانید لکه ها، بو، کپک و… را از بین ببرید. همچنین محصولات شوینده ی دیگری نیز برای این منظور در بازار موجود می باشند که می توانید از آن ها به عنوان جایگزین بوراکس استفاده نمایید.

تمیز نمودن شیشه ها

بهترین ماده برای استفاده جوش شیرین است. جوش شیرین با سمیت بسیار پایین می تواند قدرت پاک کنندگی بسیار خوبی برای شیشه ها داشته باشد

پاک نمودن سطل های زباله

برای تمیز سازی این سطل ها می توانید از جوش شیرین و یا سرکه استفاده نمایید.همچنین استفاده از قهوه می تواند بوی نامطبوع سطل های زباله را بهبود ببخشد

یخچال

استفاده از بوراکس یا بوراکس دکا به منظور تمیز سازی یخچال می تواند موجب سمیت مواد غذایی و ایجاد تهوع، استفراغ و… در مصرف کننده شود. توجه داشته باشید که به منظور پاکسازی یخچال می توانید از مخلوط آب با جوش شیرین، سرکه، لیمو و سایر موادی که خاصیت تمیز کنندگی بالا اما سمیت کمتری دارند استفاده نمایید.

مطالعات پیرامون سمی بودن بوراکس:

  • بانک اطلاعاتی پوست EWG این ماده را جز 5 الی 6 ماده ی خطرناک معرفی نموده است.
  • سازمان غذا و داروی آمریکا FDA محصول فوق را به عنوان یک افزودنی غذایی ممنوع اعلام کرد ، و آژانس مواد شیمیایی اروپا چند سال پیش آن را به “لیست مواد با نگرانی بالا” اضافه کرد.
  • مطالعات دیگری ارتباط این ماده با ناباروری را مورد بررسی قرار داده است، با اینکه این مطالعات بر روی موش های آزمایشگاهی صورت پذیرفته است اما توانسته است نتایج قابل استنادی منتشر نماید. طبق این گزارشات موش ها با مصرف سطح بالایی از این ماده دچار نازایی گردیدند

سایر مقالات مرتبط:

بوراکس از کجا بخریم

آیا بوراکس می تواند تمیز کننده ای مناسب برای سطوح باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *