باریم کلرید

کلرید باریم به شکل کریستال های سفید و بی بو در شرایط محیطی پایدار است . حلالیت بالایی در آب دارد و به دلیل ویژگی هایی که دارد در تصفیه آب ، تولید پلیمر ، رنگدانه و … به کار برده می شود. جهت سفارش محصول و اطلاع از نحوه خرید و فروش این محصول با واحد فروش تماس حاصل فرمایید.

.

خرید کلرید باریم :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول

تولید کننده: چین

CAS NO: 10326-27-9

آنالیز محصول برگه آنالیز

فروش کلرید باریم صنعتی:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

معرفی

باریم کلرید با فرمول شیمیایی BaCl2 یک ترکیب شیمیایی یونی است و یکی از مهمترین نمک های محلول در آب باریم به حساب می آید. همانند نمک های دیگر باریم سمی است و رنگ شعله آن زرد مایل به سبز است. این ترکیب به عنوان محصول جانبی تولید رادیوم توسط ماری کوری کشف شد. در هنگام خالص سازی رادیوم جداسازی نهایی منجر به تولید کلرید باریم و کلرید رادیوم می شود.

خواص فیزیکی و شیمیایی

فرمول شیمیایی

BaCl2

جرم مولکولی

208.23 g/mol

دمای جوش

1560 °C

نقطه ذوب

961 °C
حلالیت در آب

37.0 g/100 g water at 25 °C

دانسیته

3.9 g/cm³

باریم که عنصری سنگین است همانند عنصر کلر به تنهایی در طبیعت یافت نمی شود و همواره در ترکیب با سایر عناصر موجود است. این ویژگی به خاطر فعالیت بالای شیمیایی این عناصر است که اجازه نمیدهد به تنهایی در طبیعت وجود داشته باشند. شکل عمده Ba در طبیعت سولفات باریم با فرمول شیمیایی BaSO4 است که با نام باریت معدنی نیز شناخته می شود. برای تولید BaCl2 از باریت می توان استفاده کرد. در این واکنش باریم سولفات با اسید کلریدریک واکنش داده و در نهایت کلرید باریم و اسید سولفوریک تولید می شود.

کاربردها

کلرید باریم به صورت گسترده ای در تصفیه آب بویلر و همچنین در تصفیه آب نمک فرآیند کلروآلکالی جهت حذف یونهای سولفات مورد استفاده قرار می گیرد. کاربردهای دیگر این ترکیب عبارتند از :

  • تولید نمک باریم
  • از بین بردن سختی آب
  • عملیات حرارتی فلزات
  • تولید ابزارهای الکترونیکی
  • همچنین می تواند به عنوان عامل دیهیدراته کننده (حذف آب) و معرف به کار رود
  • ابزارها و تجهیزات کالیبراسیون ، تضمین کیفیت / کنترل کیفیت
  • مواد آتش زا (به دلیل رنگ سبزی که دارد)

کاربرد کلرید باریم

روش تولید

این ماده عموما از واکنش اسید هیدروکلریدریک و باریم کربنات و یا باریم سولفید تولید می شود. اگر باریم سولفید استفاده شود ، گاز بسیار سمی هیدروژن سولفید تولید می شود که به مراحلی اضافی جهت تصفیه نیاز دارد. استفاده از اسید کلریدریک باعث به وجود آمدن مشکلات خوردگی نیز خواهد شد.

باریم کربنات یا سولفید از طریق کاهش کربن باریت در یک کوره دوار دما بالا تولید می شود که با نام فرآیند خاکستر سیاه شناخته می شود.

این روش شیمیایی اگرچه در تبدیل باریت به کلرید باریم بسیار موثر است اما استفاده از مواد شیمیایی گران قیمت ، استفاده از مواد سمی ، تولید گازهای خطرناک و پساب آلوده مشکلاتی را برای این فرآیند به وجود می آورند.

از روش های جایگزینی که می توان برای تولید این محصول استفاده کرد روش تبادل یونی است که معایب گفته شده در بخش قبل را ندارد.

نکات ایمنی و MSDS

کلرید باریم بسیار سمی و غیرآتش زاست. هنگامی که با بور تری فلوراید تماس پیدا کند، ممکن است واکنش شدیدی رخ دهد. بلع و استنشاق آن می تواند باعث مسمومیت گردد و عمدتا از راه سیستم تنفسی و دستگاه گوارش به بدن حمله می کند. مسمومیت با این ترکیب موجب هذیان گویی ، سوزش مری ، درد معده ، گرفتگی شکم ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، فشار خون بالا ، ضعف عضلانی ، مشکلات بینایی و گفتاری ، مشکل در تنفس ، سرگیجه و وزوز گوش و … می شود.

در موارد شدید می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

کمکهای اولیه

تماس با پوست : در صورت تماس با پوست ابتدا با آب شستشو داده و سپس با صابون بشویید.

تماس با چشم : با آب شستشو داده شود.

استنشاق : فرد مسموم را از محیط آلوده خارج کرده و به هوای آزاد ببرد . به او استراحت داده و گرم نگهش دارید ، در صورت لزوم از تنفس مصنوعی استفاده شده و به مراکز درمانی اطلاع دهید.

بلع : در صورت بلع کلرید باریم فورا دهان را با آب بشویید ، شستشوی معده باید با آب گرم و یا هیدروسولفیت سدیم 5% انجام شود. حتی اگر عمل بلع بیش از 6 ساعت قبل صورت گرفته باشد ، عمل شستشوی معده ضروری است. تزریق وریدی 500 تا 1000 میلی لیتز از محلول سولفات سدیم 1% و یا 10 تا 20 میلی لیتر از محلول 10% سدیم تیوسولفات نیز باید صورت گیرد.

کلرید باریم به سرعت در آب حل شده و جذب می شود، بنابراین علائم  به سرعت رشد کرده و در هر زمانی می تواند موجب ایست قلبی و تنفسی گردد. بنابراین باید کمک های اولیه در سریعترین زمان ممکن انجام شوند.  

باریم کلرید دو آبه

BaCl2.2H2O شکل دو آبه این محصول است و به دلیل قیمت مناسبی که دارد در بسیاری از صنایع و کارهای آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. در شرایط محیطی به صورت کریستال های سفید پایدار بوده و دارای مزه تلخ نمکی است.

در آزمایشگاه معمولا برای آزمایش یون سولفات به کار برده می شود. در صنعت عموما برای تصفیه محلول نمکی فرآیند تولید کاستیک سودا و همچنین در ساخت نمکهای تصفیه حرارتی (موجب سخت شدن فولاد می شود) ، تولید رنگدانه و ساحت نمکهای باریم مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در آتش بازی ها به دلیل رنگ سبزی که دارد به کار گرفته می شود ، هرچند به دلیل سمیت بالایی که دارد این کاربرد محدود شده است.

خواص فیزیکی و شیمیایی

فرمول شیمیایی

BaCl2.2H2O

جرم مولکولی

244.26 g/mol

دمای ذوب

113 °C
دانسیته

3.86 g/cm³

منابع

Gokarn, A. N., Gaikwad, A. G., Phalak, C. A., & Bhandari, V. M. (1999). Studies in the Reaction–Separation Method for the Preparation of Barium Chloride from Barite Using Ion Exchange. Separation science and technology, 34(9), 1845-1858.

Barium chloride. (n.d.). Retrieved from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Barium-chloride

Barium Chloride. (n.d.). Retrieved January 22, 2020, from https://www.sciencedirect.com/topics/chemistry/barium-chloride

Barium Chloride: More Than a Pretty Flash in the Sky. (n.d.). Retrieved January 22, 2020, from https://chlorine.americanchemistry.com/Science-Center/Chlorine-Compound-of-the-Month-Library/Barium-Chloride-More-Than-a-Pretty-Flash-in-the-Sky/

موسسه ی مبتکران شیمی

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *