فروش انواع مواد شیمیایی با بهترین کیفیت

دسته بندی مقالات

سموم در کشاورزی

سموم کشاورزی و انواع علف کش ها

سموم کشاورزی  و علف کش ها مواد شیمیایی هستند که جهت ازبین بردن آفات بکار برده می شوند. به طور کلی سم یک ماده شیمیایی یا یک عامل بیولوژیکی مانند ویروس، باکتری یا ماده ضدغفونی کننده ای است که باعث مهار، ناتوانی و یا کشتن آفات می شود. استفاده از این مواد به قدری متداول شده است که اصطلاح آفت کش اغلب به عنوان یک مترادف برای محافظت از گیاه به کار برده می شود. در صورتی که این مواد معمولا برای از بین بردن یا کنترل انواع آفات کشاورزی استفاده شده و می تواند به محصولات زراعی و دامها آسیب برساند و باعث کاهش بهره وری در مزرعه شود. با ما همراه باشید تا با انواع سموم کشاورزی و علف کش های مختلف بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه

بسیاری از تمدن های باستانی از سموم کشاورزی برای محافظت از محصولات خود در برابر حشرات و آفات استفاده می کردند. به گونه ای که در دوره باستان برای محافظت از محصولات خود در برابر حشرات از گوگرد ابتدایی استفاده می کردند. چینی ها برای کنترل شپش بدن و سایر آفات از ترکیبات آرسنیک و جیوه، در حالی که یونانیان و رومی ها از روغن ، خاکستر ، گوگرد و سایر مواد برای محافظت از خود ، دام و محصولات زراعی در برابر آفات مختلف استفاده می کردند.

در قرن نوزدهم ، محققان بیشتر روی تکنیک های طبیعی که شامل ترکیباتی است که با ریشه سبزیجات گرمسیری و گل داودی ساخته شده اند ، متمرکز شدند. در سال 1939 (Dichloro-Diphenyl-Trichloroethane (DDT، که به عنوان حشره کش در جهان بسیار مؤثر و به سرعت مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال ، بیست سال بعد ، به دلیل اثرات بیولوژیکی و ایمنی انسان ، DDT تقریباً در 86 کشور جهان ممنوع شده است.

انواع سموم

افزایش بازده محصولات کشاورزی تا حدودی به دلیل استفاده از انواع مختلف محصولات اصلاح شده و عمدتاً به دلیل استفاده از شیوه های مدیریتی بهتر و استفاده از مواد شیمیایی مانند کودها و سموم کشاورزی است.

این ترکیبات بسته به نوع آفات کشته شده یا کنترل شده دارای انواع مختلفی می باشند:

  • حشره کش ها (Insecticides)
  • علف کش ها (Herbicides)
  • جونده کش ها (Rodenticides)
  • باکتری کش ها (Bactericides)
  • قارچ کش ها (Fungicides)
  • نماتد کش ها (Nematicides)
  • لارو کش ها (Larvicides)
  • جلبک کش ها (Algicides)

تقسیم بندی براساس تجزیه پذیری

  • قابل تجزیه زیستی: ترکیباتی است که میکروبها و سایر موجودات زنده آن را به ترکیبات بی ضرر تبدیل می کنند.
  • پایدار: ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد تا تجزیه شوند.

تقسیم بندی براساس طرز تاثیر جانوران

  • تماسی
  • گوارشی
  • تنفسی

تقسیم بندی براساس میزان نفود در گیاهان

  • سطحی (فقط روی سطح گیاه باقی می ماند مانند مالاتیون)
  • نفوذی (وارد بافت گیاه می شود و وارد آوند نمی شود مانند دیازینون)
  • سیستمیک (وارد آوند و شیره گیاه می شود مانند متاسیتوکس)

تقسیم بندی سموم براساس ساختار شیمیایی

  • ارگانوفسفات

بیشتر ارگانوفسفات ها حشره کش ها هستند ، آنها با اختلال در آنزیمی که انتقال دهنده های عصبی را تنظیم می کند ، بر سیستم عصبی تأثیر می گذارند.

  • كربامات

مشابه آفت کش های ارگانوفسفره ، سموم کشاورزی کاربامات نیز با مختل کردن آنزیمی که تنظیم کننده انتقال دهندهای عصبی است بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد. با این حال ، اثرات آنزیمی معمولاً برگشت پذیر هستند.

  • حشره کشهای ارگانوکلر

آنها معمولاً در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند ، اما اکنون بسیاری از کشورها به دلیل پایداری بال و اثراتی که بر سلامتی و محیطی زیست دارند از بازار خارج شده اند. (از جمله DDT ، کلردان و سمفن)

  • پیریدروئید

این یک نسخه مصنوعی از پیرترین ، و ترکیبی طبیعی است که در گل داودی یافت می شود. آنها به گونه ای ساخته شده اند که حداکثر ثبات را در محیط دارند.

  • علف کش های اوره سولفونیل

علف کش های سولفونیل اوره برای کنترل علفهای هرز مانند پیریتوبیاک سدیم ، سیکلوسولفامورون ، بیسپیریباک-سدیم ، ترباسیل ، سولفومتورون-متیل سولفوسولفورون ، ریمسولفورون ، پیرازوسولفورون-اتیل ، ایمازوسولفورون ، نیسولوسولفولون ، اسانوسولفولون ، افونون ، سولفولون مایع ، فلوپیرسولفورون-متیل سدیم ، اتوکسی سولفورون ، کلریمورون-اتیل ، بنزولفورون-متیل ، آزیمسولفورون و آمیدوسولفورون.

سرانجام سموم کشاورزی پس از استفاده

آنها ممکن است قبل از رسیدن به هدف خود تبخیر شوند ، در اثر تابش آفتاب شکسته شوند یا به آب های سطحی منتقل شوند.

پس از رسیدن به خاک ، آنها توسط گیاهانی جذب می شوند که به ذرات خاک جذب می شوند و توسط میکروارگانیسم های خاک تجزیه می شوند یا در بعضی موارد به خارج از هدف به منابع آب منتقل می شوند.

سرانجام سموم در محیط

سرانجام  آفت کش ها در محیط زیست به چه عواملی بستگی دارد؟

  • شرایط منطقه (آب ، هوا و خاک)

محتوای ماده آلی خاک : یک خاصیت مهم خاک است که در جذب آفت کش ها و سموم کشاورزی موثر است. این ترکیبات به سطح مواد آلی به شدت جذب می شوند و احتمالاً در خاک هایی که از نظر موادآلی غنی هستند ، آبشویی کمتری صورت گیرد. کشاورزانی که روی خاکهایی با ماده آلی کمتر از 1 درصد کار می کنند باید از احتمال شستشوی آفت کش ها و علف کش ها آگاه باشند.

بافت خاک : به نسبت ماسه ، سیلت و ذرات رس در خاک گفته می شود. بافت بر روی سطح جذب آفت کش ها تأثیر می گذارد. خاکهایی که میزان رس بیشتری دارند ، توانایی بیشتری در جذب سموم را دارند ، اما مستعد رواناب می باشند و بر همین اساس باید آنها را مدیریت کرد. خاکهای شنی به راحتی شسته می شوند و مکان های  کمتری برای جذب این ترکیبات فراهم می کنند. در خاکهایی که میزان شن و ماسه بالایی دارند باید با دقت و حداقل استفاده از سموم آفات را کنترل نمود.

ساختمان خاک : نحوه جمع شدن ذرات خاک به طور قابل توجهی بر حرکت آب تأثیر می گذارد و ممکن است اجازه دهد سموم قبل از جذب یا تجزیه از طریق  تخلخل موجود در خاک حرکت کنند. ترک های بزرگ خاک یا حفرهای ناشی از رشد ریشه گیاهان یا حرکت حیوانات خاکزی می تواند باعث حرکت سریع آفت کش ها حتی در خاک های با بافت سنگین با مواد آلی زیاد شود.

رطوبت خاک : یكی از مهمترین عوامل مؤثر در رواناب یا آبشویی سموم ، شرایط رطوبت خاک در زمان استفاده می باشد. آفات کش ها و علف کش های  با تحرک متوسط ​​یا زیاد نباید روی خاک های اشباع بکار برده شوند این ترکیبات باید قبل از آبیاری سنگین استفاده شود.

  • ویژگی های سموم دفع آفات

نیمه عمر (LD50): این خصوصیت نشان می دهد که این ترکیب چه مدت می تواند به صورت فعال در خاک باقی بماند. که استاندارد این خصوصیت بیشتر 21 روز می باشد.

جذب : جاذبه معمولاً با Kd یا KOC از ترکیب بیان می شود. هرچه این مقدار بیشتر باشد ترکیبات قوی تر جذب می شوند. قدرت جذب باید کم باشد. مقدار بهینه این ویژگی برابر 300 تا 500 می باشد.

حلالیت بالا : معمولاً به صورت قسمت در میلیون (ppm )  بیان می شود که تمایل برای حل شدن در آب را توصیف می کند. این ویژگی باید بالاتر از 30 ppm باشد.

  • شیوه های استفاده از سموم دفع آفات

اگرچه استفاده از سموم کشاورزی در اکثر عملیات کشاورزی یک روش استاندارد است ، اما اکثر تولید کنندگان رویکرد مدیریت تلفیقی آفات (IPM) اتخاذ می کنند. در تکنیک های IPM می تواند استفاده از این مواد را به حداقل مقدار لازم کاهش داد. IPM کنترل شیمیایی را با پیشگیری ، جلوگیری و سرکوب ، ترکیب می کند.

منابع:

https://extension.colostate.edu/docs/pubs/crops/xcm177.pdf

https://byjus.com/chemistry/pesticides

https://www.who.int/ceh/capacity/Pesticides.pdf

جهت خرید و فروش مواد شیمیایی با ما در مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

نظرات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *