مالتودکسترین

 مالتودکسترین چیست؟ یکی از موادی که در اکثر مواقع با نام آن بر روی برچسب های مواد غذایی مواجه گشته اید قطعا این ماده است. اما شما تا چه حد با این ماده ی غذایی آشنا هستند و از میزان سلامت آن آگاهی دارید؟ در ادامه به پاسخ این سوال بیشتر می پردازیم و با این افزودنی غذایی، مضرات و کاربرد های آن بیشتر آشنا خواهیم شد. شما می توانید برای خرید فروش مالتودکسترین و همچنین جهت کسب اطلاع از قیمت ها و چگونگی ثبت سفارش این محصول با مشاوران ما در دفاتر فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید. 

خرید مالتودکسترین :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

اطلاعات محصول

کشور تولید کننده: چین

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

درصد خلوص : 99%

cas no: 9050-36-6

آنالیز محصول آنالیز مالتودکسترین

فروش مالتودکسترین :

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

قیمت مالتودکسترین :

برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

 

 خواص و ویژگی ها             

ترکیب فوق نوعی کربوهیدرات از خانواده ی دکسترین ها با فرمول شیمیایی  (C6nH(10n+2)O(5n+1 می باشد 

Maltodextrin یک پلی ساکارید است که به طور عمده در غذا ها و نوشیدنی ها به عنوان یک ضخیم کننده ، شیرین کننده و یا تثبیت کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده یک پلیمر کوتاه زنجیر ( الیگومر) است و معمولا به طور میانگین 3 تا 17 واحد گلوکز در هر زنجیره دارد. مالتودکسترین از هیدرولیز نشاسته، ذرت و گندم حاصل می شود.

ساختار مولکولی این ماده به صورت زیر است و n  تعداد واحد های گلوکز در آن می باشد

ساختار مولکولی مالتودکسترین

                                                                                                                                         

از آنجایی که ترکیب فوق بی خطر، ارزان و بسیار محلول در آب است به طور گسترده ای به عنوان یک افزودنی برای تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. خواص این ماده را در جدول زیر می توانید مشاهده نمایید

CAS.NO 9050-36-6
جرم مولکولی

504.5 g/mol (n = 3)

2774.7 g/mol (n = 17)

 

شکل ظاهری به صورت پودر سفید رنگ و یا زرد
نقطه ی ذوب 240 درجه ی سانتی گراد
انحلال پذیری در آب ≈1.2 kg/L

این ترکیب ماده ی اصلی غذاهای بسته بندی شده مانند شیرینی ها، آبنبات ها و نوشیدنی ها می باشد و می تواند بافت، طعم و عطر مواد غذایی را بهبود ببخشد. همچنین این ماده به عنوان یه مکمل کربوهیدرات در ورزشکاران نیز مورد استفاده قرار می گیرد

. روش تولید

برای تهیه ی این ماده در اول کار نشاسته را می پزند. برای این منظور ابتدا نشاسته را به داخل دستگاه سیال کننده تعلیق هوایی وارد می کنند. نشاسته را در قسمت فوقانی سیال کننده جایی که درجه ی حرارت 165-170 درجه ی سانتی گراد است حرارت می دهند. سپس برای شکستن پلیمر از فرایند هیدرولیز کمک می گیرند.برای این منظور از آنزیم هایی مانند آلفا آمیلاز و یا اسید هایی مانند هیدروکلریک اسید استفاده می نمایند. بخارات هیدروکلریک اسید به داخل مخزن محتوی بخارات جریان هوا هدایت می شود و عملیات شکستن پلیمر به مدت 7 الی 8 ساعت ادامه می یابد. سپس ترکیبات را سرد نموده و محصول مورد نظر که پودری سفید رنگ و شامل مولکول های شکر است را از قسمت تحتانی برج جمع آوری می کنند. این ماده را معمولا در کیسه های 25 کیلوگرمی ضد رطوبت بسته بندی می نمایند.

استفاده از این ماده در سال های اخیر به دلیل محتوای قند کمتر در محصولات غذایی طرفداران خاصی پیدا کرده است.

مضرات 

اداره ی غذا و داروی آمریکا (FDA) میزان سلامت استفاده از این ماده را تایید نموده است. با توجه به دستورالعمل های غذایی منتشر شده در کشور آمریکا ، میزان کربوهیدرات نباید بیشتر از 45 تا 65 درصد از کل کالری شما را تشکیل دهد. بنابراین به طور ایده آل باید کربوهیدرات هایی مورد استفاده قرار بگیرد که ساختاری پیچیده دارند و غنی از فیبر می باشند و از مصرف مواد غذایی که به سرعت قند خون را افزایش می دهند دوری جست. ترکیب فوق به مقدار اندکی در مواد غذایی موجود می باشد و بر میزان کربوهیدرات مصرفی تاثیر خاصی نمی گذارد با این وجود افراد دیابتیک بهتر است مصرف این ماده را که جز شاخص های بالای گلیسمی می باشد محدود سازند.

باید به این نکته توجه کرد که افرادی که به گلوتن حساس هستند و یا از بیماری سلیاک رنج می برند نباید از Maltodextrin حاصل شده از گندم استفاده نمایند.

با این که استفاده ی معمول این ماده در افراد عادی مشکلی ایجاد نمی نماید. اما استفاده ی بیش از حد از آن می تواند رژیم غذایی فرد را به رژیمی شامل شکر فراوان، فیبر کم و سرشار از غذاهای پردازش شده تبدیل نماید. بنابراین در نتیجه ی چنین رژیمی فرد به کلسترول بالا، افزایش وزن و دیابت نوع دوم مبتلا خواهد شد.

. کاربرد در صنایع غذایی

این ماده به عنوان ضخیم کننده و یا پر کننده برای افزایش حجم مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب فوق به عنوان نگهدارنده نیز می تواند منجر به افزایش طول عمر مواد غذایی شود. تولید مالتودکسترین آسان است و استفاده از آن مقرون به صرفه خواهد بود بنابراین در محصولاتی مانند سس ها، چاشنی ها، ژلاتین، پودینگ و… از این ماده برای غلیظ تر کردن آن ها به وفور استفاده می شود. این ماده همچنین می تواند با شیرین کننده های مصنوعی برای ساخت و شیرین کردن محصولاتی مانند میوه های کنسرو شده، دسر ها، نوشیدنی ها و… ترکیب شود و مورد استفاده قرار بگیرد.

خواص مالتودکسترین در صنایع غذایی

Maltodextrin همانند شکر می تواند توسط بدن به سرعت هضم شود.

بنابراین اگر بدن شما به سرعت نیازمند افزایش سریع کالری و انرژی است استفاده از این ماده می تواند سودمند واقع شود.

این ماده در مواد غذایی می تواند موجب:

  • بهبود بافت یا طعم و عطر ماده غذایی
  • کمک به حفظ ماده غذایی و افزایش طول عمر آن
  • جایگزین مناسب شکر در رژیم های کم کالری و کم چرب
  • هضم آسان و سریع

غذاهای حاوی Maltodextrin:

اغلب مردم بدون آنکه متوجه شوند این ماده را در طول روز مصرف می نمایند. از جمله محصولاتی که حاوی این ماده می باشند می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ماکارونی، غلات پخته شده، برنج
  • محصولات پخته شده
  • نودل ها
  • سس سالاد
  • آب نبات ها و شیرینی ها
  • نوشیدنی های انرژی زا
  • ماست

ارزش غذایی

این ماده دارای ارزش غذایی به اندازه ی 4 کالری در گرم است (همانند ساکارز)

بدن شما همانند شکر می تواند این ماده را به سرعت هضم نماید.

با این حال شاخص گلایسمی Maltodextrin در حدود 106 تا 136 می باشد که در نتیجه ی آن می تواند قند خون را به سرعت افزایش دهد

بنابراین مصرف آن در صورتی که شما نیاز به افزایش سریع کالری و انرژی دارید می تواند مفید باشد.

کاربرد های دیگر:

این ماده برای افزایش حجم محصولات مراقبت پوست مانند لوسیون ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین بعضی تولید کنندگان این محصول را به محصولات مراقبت از مو مانند شامپو ها و خوراک دام نیز می افزایند.

خواص

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تخمیر این ماده در روده می تواند به عنوان عامل جلوگیری کننده از سرطان کولورکتال عمل نماید. همچنین Fibersol-2 که در حین هضم Maltodextrin  به وجود می آید مانع از رشد تومور بدون ایجاد هیچگونه عوارض جانبی می شود

افرادی که دارای کمبود قند خون مزمن هستند ممکن است محصولات حاوی این ماده را به عنوان یک منبع افزایش دهنده ی قند خون سریع مصرف نمایند. این ماده می تواند برای افرادی که مبتلا به هیپوگلیسمی (قند خون پایین) می باشند مفید باشد و سبب افزایش انرژی مورد نیاز آن ها گردد. با این حال، مصرف این ماده برای تنظیم قند خون نرمال توصیه نمی شود، زیرا می تواند منجر به افزایش و کاهش شدید قند خون شود

خواص مالتودکسترین در بدنسازی

علاوه بر کاربرد های ذکر شده، این ماده می تواند به عنوان مکمل کربوهیدرات توسط ورزشکاران نیز مورد استفاده قرار بگیرد. به دلیل هضم سریع و آسان این ماده، استفاده از آن در نوشیدنی های ورزشی رواج زیادی یافته است. بعضی از ورزشکاران غذاهای با گلیسمی بالا مصرف می نمایند تا گلیکوژن بدن خود را تا حد ممکن سریعا بازسازی نمایند.در نتیجه استفاده از ماده ی فوق در این افراد می تواند مفید باشد

خواص مالتودکسترین در بدنسازی

در واقع بسیاری از مردم و ورزشکارانی که می خواهند وزن بدن خود را بهبود ببخشند و یا بدنی عضلانی داشته باشند از این ماده و محصولات آن که سرشار از انرژی می باشد در رژیم غذایی خود استفاده می نمایند.

کاهش وزن:

اگر شما به دنبال کاهش وزن هستند باید از خوردن این ماده اجتناب نمایید. زیرا سطوح قند موجود در محصول فوق می تواند منجر به افزایش وزن شود.

منبع:

M… What Is It and Is It Safe? (n.d.). Retrieved February 27, 2019, from https://www.healthline.com/health/food-nutrition/is-maltodextrin-bad-for-me

Silva, J. C. (n.d.). …: What it is, dangers, and substitutes. Retrieved February 27, 2019, from https://www.medicalnewstoday.com/articles/322426.php

0/5 (0 Reviews)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *