پروپیلن کربنات
پروپیلن کربنات (Propylene Carbonate)Reviewed by Hoseini on Nov 2Rating:

پروپیلن کربنات (Propylene Carbonate)

این ترکیب، مایعی بی رنگ، بی بو، محلول در آب با فرمول شیمیایی CH3C2H3O2CO است. پروپیلن گلیکول، ترکیبی کایرال است ولی بیشتر به صورت مخلوط راسمیک استفاده می شود. همچنین ترکیبی پایدار و اشتعال آور است.

  • نام آیوپاک: 4-Methyl-1,3-dioxolan-2-one
  • فرمول شیمیایی: C4H6O3
  • جرم مولی: 102.09 گرم بر مول
  • چگالی: 1.205 گرم بر میلی لیتر
  • نفطه ذوب: 48.8- درجه سانتیگراد
  • نقطه جوش: 242 درجه سانتیگراد

تهیه پروپیلن کربنات:

این ترکیب، یک استر کربنات گرفته شده از پروپیلن گلیکول و کربنیک اسید است. خیلی از کربنات های آلی از طریق فسژن (phosgene)، پروپیلن (propylene) تولید می شوند درحالی که کربنات های اتیلن با استفاده از کربوناسیون اپوکسیدها (اپوکسی اتان و پروپیلن اکساید) سنتز می شوند.

CH3CHCH2O + CO2 → CH3C2H3O2CO

از جمله روش های دیگر برای سنتز این ترکیب، می توان به واکنش حلقه زایی پروپیلن اکساید و کربن دی اکسید در حضور کاتالیزورهای مختلف اشاره کرد.

کاربرد پروپیلن کربنات:

این ترکیب، در فرمولاسیون مواد آرایشی و محصولات مراقبت پوستی مانند رژ لب ها، سایه چشم ها، ریمل ها و محصولات پاک کننده پوست، به عنوان حلال ایفای نقش می کند.  

همچنین، به عنوان حلال پروتیک و قطبی با ممان دوقطبی بالاتر از استون و اتیل استات در نظر گرفته می شود. مثلا، ترکیباتی مانند نمک های سدیم و پتاسیم و دیگر نمک های فلزات قلیایی از طریق الکترولیز نمک های کلریدشان در حلالی مانند پروپیلن کربنات تولید می شوند.

همچنین، به دلیل ثابت دی الکتریک بالا، در باتری های لیتیوم نقش یکی از اجزای الکترولیت را در کنار حلالی با ویسکوزیته پایین مانند دی متوکسی اتان ایفا می کنند. قطبیت بالای آن نیز امکان حلال پوشی موثر یون های لیتیوم اطراف پوسته را فراهم می کند، در نتیجه یک الکترولیت هادی ایجاد می شود. از جمله دیگر کاربردهای این ترکیب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید مواد چسبنده
  • تمیز کردن سطوح رنگ آمیزی شده
  • ماده اولیه در محصولات آرایشی
  • تولید مواد پلاستیکی برای کاهش ویسکوزیته ترکیبات و افزایش خاصیت الاستیک شدن
  • حلال برای زدودن گاز کربن دی اکسید از گاز طبیعی                                 

همچنین، این ترکیب طی فرایند استری شدن، می تواند تبدیل به کربنات های دیگر شود و دسته دیگری از ترکیبات آلی را تولید کند.

پروپیلن کربنات
پروپیلن کربنات

ایمنی پروپیلن کربنات:

تحقیقات نشان داده است که استفاده از این ترکیب در مواد آرایشی، باعث هیچ گونه حساسیت و خارش پوستی نخواهد شد. در حالی که پوست های نرمال نسبت به کرم هایی که با این حلال رقیق نشده اند، واکنش منفی نشان دادند. همچنین، شواهد گسترده ای بر سمیت و خورندگی این ترکیب در دست نیست. از طرف دیگر، بلع، استنشاق و تماس چشمی آن بسیار می تواند خطرناک باشد.

ظروف حاوی این ماده شیمیایی، بهتر است در نواحی خنک و بدور از نور خورشید نگه داری شوند.

قیمت پروپیلن کربنات:

شما می توانید جهت اطلاع از قیمت این محصول و هم چنین سایر محصولات شیمیایی با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی فعال در زمینه تامین مواد شیمیایی در ارتباط باشید.

خرید پروپیلن کربنات:

در حال حاظر موسسه مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور، طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

فروش پروپیلن کربنات:

جهت اطلاع از نحوه فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

02177641136

02177649244

02177641217

منابع:

 

[1]Propylene carbonate. (2018, August 04). Retrieved from https://en.wikipedia.org/wiki/Propylene_carbonate

[2] Propylene Carbonate. (n.d.). Retrieved from https://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/propylene-carbonate

[3]Propylene Carbonate – What’s in This? (n.d.). Retrieved from https://sites.google.com/a/queensburyschool.org/what-s-in-this/propylene-carbonate

[4]Propylene Carbonate. Retrieved from http://macro.lsu.edu/howto/solvents/Propylene%20Carbonate.htm

[5] Efficient and Greener Synthesis of Propylene Carbonate from Carbon Dioxide and Propylene Oxide. (n.d.). Retrieved from https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ie500345z

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *