مونو سدیم گلوتامات خوراکی (E621) افزودنی غذایی است که به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. جهت ثبت سفارش و خرید مونو سدیم گلوتامات با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.
خرید مونو سدیم گلوتامات:
در حال حاضر MSG با بهترین کیفیت و قیمت به خریداران محترم عرضه می شود، برای اطلاع از شرایط خرید لطفا با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید.
اطلاعات محصول |
کشور تولید کننده: چین بسته بندی: کیسه 25 کیلویی درصد خلوص : 99% CAS NO: 142-47-2 |
آنالیز محصول |
قیمت فروش مونو سدیم گلوتامات:
قیمت MSG به صورت کاملا به روز را می توانید از همکاران ما در واحد فروش جویا شوید.
مونو سدیم گلوتامات چیست؟
مونو سدیم گلوتامات (Monosodium glutamate) نمک سدیمی گلوتامات اسید می باشد. MSG نوعی اسید آمینه ی غیر ضروری به حساب می آید. در بدن انسان 20 نوع اسید آمینه وجود دارد که برای ساخت پروتئین های خاصی از بدن با هم ترکیب می شوند و پروتئین مورد نیاز بدن را می سازند. در نتیجه بدن انسان می تواند گلوتامات مورد نیاز خود را تامین نماید.
این ماده به ساخت سایر پروتئین ها کمک می نماید و یک انتقال دهنده ی عصبی به شمار می آید. مونو سدیم گلوتامات در انواع محصولات پروتئینی از جمله نخود، سس سویا، پنیر، قارچ،گوشت و… به صورت طبیعی یافت می گردد. MSG می تواند در فرم ازاد (به تنهایی) و یا با سایر اسید های آمینه و به فرم پروتئین یافت شود. این ماده می تواند منجر به تقویت طعم و عطر غذا ها شود و به عنوان عصاره و یا چاشنی در تهیه ی غذا مورد استفاده قرار بگیرد.
مونو گلوتامات سدیم همانند نوع طبیعی گلوتامات عمل می کند و به صورت تجاری از فراواری چغندر قند و یا شیره ی نیشکر به صورت جامدی پودری و سفید رنگ به دست می آید. در ادامه بیشتر با این ماده غذایی آشنا خواهیم شد.
ساختار مولکولی این ماده را در شکل زیر می توانید مشاهده نمایید
- انحلال پذیری: این ماده به راحتی در آب حل می گردد اما در اتانول و اتر نامحلول است.
- فرمول شیمیایی: C5H8NaNO4
- وزن مولکولی: 169.112 g/mol
- شکل ظاهری: به صورت پودری کریستالی و سفید رنگ موجود می باشد
- pH: خنثی و برابر 7
- دانسیته: 1.62 g/cm³
- نقطه ی ذوب: 232 درجه ی سانتی گراد
تاریخچه
شکل طبیعی گلوتامات به صورت L گلوماتیک اسید است، که برای اولین بار در سال 1866 توسط Karl Ritthausen آلمانی از طریق هیدرولیز اسیدی گلوتن گندم کشف شد. نمک های اسید گلوتامیک برای اولین بار در سال 1908 توسط دانشمند ژاپنی Kikunae Ikeda کشف شدند. همچنین او برای اولین بار طعم اومامی را معرفی کرد که به عنوان طعم پنجم شناخته می شود.
کاربرد های مونو سدیم گلوتامات:
همانگونه که گفته شد مهمترین کاربرد این ماده در تولید مواد غذایی است. در ادامه به این موضوع به صورت مبسوط خواهیم پرداخت :
تولید مواد غذایی
این محصول به طور طبیعی در غذاهای پروتئینی مانند: گوشت، ماهی، مرغ و سبزیجات یافت می گردد. گلوتامات آزاد در محصولاتی مانند گوجه، رب گوجه، پنیر و قارچ موجود است. بنابراین بسیاری از محصولات غذایی که ما مورد استفاده قرار می دهیم و یا برای افزایش طعم دهی مورد استفاده قرار می گیرند حاوی مقادیر زیادی گلوتامات است. این ماده به انواع ترشی ها، سوپ ها، سس ها (مخصوصا سس سویا) و… به صورت مازاد برای افزایش طعم دهی اضافه می گردد.
سازمان استاندارد های غذایی استرالیا و نیوزیلند (FSANZ) مونو سدیم گلوتامات را در گرید خوراکی 621 تقسیم بندی نموده است. این ماده همانند MSG های طبیعی به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می گیرد. گلوتامات های دیگری نظیر Monopotassium L-glutamate با گرید 622، کلسیم گلوتامات با گرید 623 ، Monoammonium L-glutamate با گرید 624 و منیزیم گلوتامات با گرید 625 نیز موجود می باشند که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
چرا MSG به غذا ها افزوده می شود؟
- بعضی رستوران ها برای افزایش طعم دهی غذاهای خود از این محصول کمک می گیرند. این ماده طعم منحصر به فرد خود را ندارد اما موجب تشدید طعم و عطر غذا می گردد.
- طعم به دست آمده از این ماده موجب به دست آمدن مزه ی اومامی (UMAMI) به غذا می گردد.
- اومامی پنجمین طعم اصلی بعد از شیرینی ، ترشی، تلخی و شوری به حساب می آید.
- یکی از دلایل دیگر اینکه از این محصول در صنایع غذایی استفاده می گردد کاهش میزان نمک مصرفی در غذاها می باشد.
- نمک موجود در این افزودنی اندک می باشد و دارای مقدار مناسبی است.
- بنابراین نمک موجود در غذاهای فراوری شده را می توان با استفاده و جایگزین کردن MSG به جای سایر نمک ها کاهش دارد.
بررسی میزان سلامت مونو سدیم گلوتامات
هیچگونه سند و مدرک پزشکی دال بر عدم تحمل غذا های حاوی این ماده گزارش نشده است. بنابراین اثبات این مسئله امری دشوار است. اما در افرادی که احساس می کنند بعد از مصرف غذاهای حاوی گلوتامات دچار مشکلات گوارشی می شوند توصیه می گردد که مصرف اینگونه مواد غذایی که در بالا نیز به آن ها اشاره شده است را محدود نمایند و در صورت نیاز به تغییر رژیم غذایی، از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.
بیش از 30 سال است که تاثیرات استفاده از MSG بر روی بدن انسان مورد بررسی قرار می گیرد. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از آن برای عموم در سطح فعلی بی خطر است. همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا FDA ، سازمان بهداشت جهانی WHO و سازمان استاندارد های غذایی استرالیا و نیوزیلند (FSANZ) سلامت این ماده در استفاده های غذایی در دوز های مشخص را تایید نموده اند.
بعضی از رستوران ها ادعا می کنند که غذاهایی بدون گلوتامات تولید می نمایند. این بدین معنی است که پودر گلوتامات را به صورت مصنوعی به غذا اضافه نمی کنند اما ممکن است که این ماده به صورت طبیعی در غذا موجود باشد. در کل استفاده از این ماده در دوز های قابل قبول خساراتی را به بار نمی آورد و استفاده از غذاهای بدون msg تنها یک شعار تبلیغاتی برای رستوران ها و تولید کنندگان به حساب می آید.
متابولیسم در بدن
دو منبع اصلی برای در معرض قرار گرفتن گلوتامات وجو دارد. روش اول از طریق هضم پروتئین مصرف شده است و روش دوم از طریق مصرف غذاهایی است که حاوی گلوتامات آزاد (به صورت طبیعی وجود دارد و یا به صورت مونو سدیم گلوتامات به آن افزوده شده است) هستند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته غالب گلوتامات مصرف شده (حدودا 90 درصد) در روده جذب شده و 10 درصد باقی مانده نیز در اجزای دیگر مانند کبد متابولیزه می شود . این ترکیب بخش زیادی از انرژی مورد نیاز روده را می تواند تامین کند.
کاربرد های دیگر:
این ماده در صنایع دارویی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند منجر به کاهش سطح آمونیاک خون، درمان کم کاری کبد، بیماری های روانی و عقب ماندگی ذهنی شود.
ایمنی:
هنگام کار با این محصول استفاده از عینک، دستکش و ماسک توصیه می گردد.
این ماده اشتعال زا نیست اما در هنگام آتش سوزی می توانید آن را با اسپری آب ، کربن دی اکسید و یا… خاموش نمایید. در هنگامی که این محصول بر روی پوست، چشم و یا سایر نقاط بدنتان ریخت، محل آلوده شده را با دقت با آب شست و شو دهید تا آلودگی به طور کامل رفع گردد و در صورت نیاز با پزشک تماس حاصل نمایید.
منابع:
Monosodium glutamate. (n.d.). Retrieved February 23, 2019, from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/monosodium_glutamate#section=Industry-Uses
Monosodium Glutamate. (n.d.). Retrieved February 23, 2019, from https://www.nestle.com.au/nhw/nutritionfactsheets/msg
Wijayasekara, K., & Wansapala, J. (2017). Uses, Effects and Properties of Monosodium Glutamate (MSG) on food and nutrition. International Journal of Food Science and Nutrition, 2(3), 132-143.
مقاله های مرتبط:
ممنون از توضیحات مفیدتون
از توجه شما سپاسگزاریم.
تشکر از پاسختون، میشه خواهش کنم بفرمایید مقادیر کم رو بغیر از سفارش از خارج، در ایران از چه جایی میشه تهیه کرد؟
بله با سرچ در گوگل شرکت هایی که در زمینه ی فروش مواد شیمیایی در مقادیر اندک در ایران هستند را می توانید مشاهده نمایید.
سلام، آیا برای مصارف خانگی در مقادیر کم هم در دسترس هست؟!
با سلام بله ولی متاسفانه مبتکران شیمی تنها در تناژ بالا فروش دارد.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون.
میخوام بدونم میزان مصرفش در غذا مثلا یک پیتزا یک نفره چقدر هست؟ چطور میتونم گرید خوراکی رو تهیه کنم؟ پیشنهاد جایگزین چی دارین؟
با سلام. برای اطلاع از این موضوع باید به استانداردهای سازمان غذا و دارو مراجعه کنید, اما در وبسایت ما هم با سرچ کلمه ” مواد نگه دارنده” می تونید مطالب مفیدی در مقالات پیدا کنید.
با سلام مقادیر مجاز استفاده از این ماده در غذا ها از 0.5 تا 3 گرم می باشد و بسته به نوع غذا متغیر می باشد.
برای خرید مونو سدیم گلوتامات در تناژ بالا با واحد فروش ما در تماس باشید 02177641136
سلام آیا مصرف رستورانی هم میشه
سلام. در گِرِید خوراکی آن بله