سولفات منیزیم

سولفات منیزیم یک ترکیب شیمیایی معدنی سفید رنگ  با فرمول شیمیایی MgSO4 است که متشکل از کاتیون Mg2+(20.19% جرمی) و آنیون2-(SO4)  می باشد، این ماده در آب محلول است ولی در اتانول حل نمی شود.خواص و ویژگی های این ماده سبب به وجود آمدن کاربرده های گسترده ای برای آن گردیده است که شاید بتوان مهمترین آنها را استفاده از این ماده در پزشکی و داروسازی و همچنین کشاورزی برای تهیه کود شیمیایی دانست،در ادامه ضمن معرفی محصول مذکور با ویژگی ها و کاربردهای آن بیشتر آشنا خواهیم شد.شما می توانید برای خرید سولفات منیزیم و اطلاع از قیمت آن با ما در ارتباط باشید.

خرید سولفات منیزیم :

جهت خرید این ماده به صورت خوراکی و صنعتی کافیست با کارشناسان ما تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.

اطلاعات محصول

تولید کننده: چین با خلوص 99%

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

cas no: 10034-99-8

آنالیز سولفات منیزیم 3 آبه آنالیز

قیمت فروش سولفات منیزیم :

استعلام قیمت محصولات به سادگی از طریق تماس با واحد فروش مبتکران شیمی انجام خواهد شد،بعد از ثبت سفارش محصول درخواستی در کوتاهترین زمان به شما تحویل خواهد شد.

.خواص و ویژگی ها

این ماده معمولا به صورت خشک و چند آبه (طبق شکل زیر) است ، متداول ترین آن، هپتا هیدرات MgSO4.7H2O می باشد. به دلیل اینکه تمام هیدرات ها با گرم شدن، آب خود را ازدست می دهند در دمای بالای 320 درجه سانتی گراد، فقط  فرم بی آب پایدار است.

سولفات منیزیم چند آبه

 

استفاده اصلی از محصول فوق همانطور که گفته شد در کشاورزی، برای اصلاح خاک های فاقد منیزیم می باشد. نوع مونو هیدرات سدیم برای این استفاده مطلوب است.

روش تولید :

MgSO4 را می توان با واکنش منیزیم کربنات (MgCO3)  یا منیزیم اکسید (MgO) با اسید سولفوریک تهیه کرد. روش دیگر استفاده از پساب های صنعتی آب دریا یا پساب های صنعتی شامل منیزیم به منظور رسوب هیدروکسید منیزیم و واکنش رسوب با اسید سولفوریک  است.

MgCO3 + H2SO4 → MgSO4+ H2CO3

پودر سولفات منیزیم

کاربرد های سولفات منیزیم:

پیشتر به برخی از این کاربرد ها اشاره نمودیم که در ادامه به صورت مفصل تر به آنها خواهیم پرداخت :

استفاده در پزشکی:

 به طور کلی، بدن انسان به مقدار مشخصی منیزیم نیاز دارد (حدود 400 میلی گرم در روز) ، به همین دلیل MgSO4 برای کنترل سطح پایین منیزیم در خون مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی موارد برای درمان ناراحتی های معده هم استفاده می شود.

این ماده در جایگاه دارویی ممکن است با برخی دارو ها نظیر داکسی سایکلین، ماینو سایکلین، داروهای تیروئید و آنتی بیوتیک هایی مانند سیپرو فلوکساسین اثر متقابل داشته باشد؛ همچنین در فرمولاسیون داروهای موثردر درمان آسم و جلوگیری از بیماری اکلامپسی نیز استفاده می شود.

مصرف در دوران بارداری :

در زمان بارداری تنها زمانی که ماده جایگزین مناسب تری وجود نداشته باشد از منیزیم سولفات استفاده می شود. استفاده از این ماده ممکن است در مواردی خطر سقط جنین داشته باشد و درمواردی باعث ایجاد ناهنجاری های اسکلتی در نوزادان شود.ولی استفاده از آن در دوران شیر دهی بی خطر است. در این دوران می توان برای دریافت منیزیم روزانه از حمام نمک اپسوم استفاده کرد.

کود سولفات منیزیم:

صنعت کشاورزی همواره یکی از بزرگترین بازارهای خرید سولفات منیزیم بوده است.درکشاورزی از کود حاوی این ماده برای افزایش میزان منیزیم یا گوگرد خاک استفاده می شود، این ماده معمولا روی گیاهان گلدانی، یا محصولاتی که نیاز به منیزیم دارند مانند سیب زمینی ، گوجه فرنگی، هویج و … استفاده می شود

 حلالیت این ماده نسبت به سایر مواد که بر پایه منیزیم هستند و برای اصلاح خاک استفاده می شوند، بیشتر است. به همین دلیل میزان استفاده از آن بیشتر است. محلول های این ماده در مقایسه با نمک های قلیایی منیزیم که در سنگ آهک یافت می شود تقریبا pH خنثی دارد. به همین دلیل تغییر خاصی در PH خاک ایجاد نمی کنند.

ماده مذکور در طول تاریخ ، به عنوان درمانی برای مسمومیت سرب استفاده می شد. و به کمک آن حیواناتی که سهوا سرب میخوردند را درمان می کردند.

کود منیزیم سولفات

بیشتر بخوانید : سولفات روی در کشاورزی

صنایع غذایی:

از این نمک برای تهیه آبجو استفاده می شود.همجنین ممکن است برای یک ماده منعقد کننده برای ساخت توفو استفاده شود.

صنایع شیمیایی :

MgSO4 بی آب به دلیل ویژگی های ساختار خود، تمایل زیادی به رطوبت از خود نشان می دهد، به عبارتی می توان به عنوان یک جاذب رطوبتی آن را شناخت، به همین دلیل در سنتز مواد آلی در ازمایشگاه ها به عنوان یک ماده خشک کننده از آن استفاده می شود.   به طور مثال در ترکیب یک ماده آلی با سولفات منیزیم، رسوی جامد در شرایط  خاص (نقطه جوش پایین) با فرآیند تقطیر جدا می شود. نمک های کلسیم سولفات و سدیم سولفات هم ، به این شکل عمل می کنند.

ساختمان سازی:

از واکنش منیزیم اکسید و محلول منیزیم سولفات برای تهیه سیمان های خاص که  چسبندگی و مقاومت بیشتری دارد، استفاده می شود. این سیمان در تولید پنل های عایق سبک مورد استفاده قرار می گیرد .تنها نکته منفی این سیمان، ضد آب نبودن آن است.

همچنین از این ماده برای آزمایش تعیین مش سنگدانه ها، استفاده می شود به این صورت که جسم موردنظر به طور کامل در محلول اشباع غوطه ور می شود و بعد از خشک کردن کامل، منافذ جسم مشخص می شود.

آکواریوم دریایی:

هپتا هیدرات در آکواریوم های دریایی که مرجان سنگی زیادی دارند برای ثابت نگه داشتن غلظت منیزیم استفاده می شود. کمبود کلسیم  باعث می شود که کنترل غلظت کلسیم ومواد قلیایی سخت شود؛چون منیزیم برای تثبیت یون ها در آب شور و جلوگیری از رسوب به صورت کلسیم کربنات استفاده می شود.

 

استفاده به عنوان نمک حمام (نمک اپسوم) :

استفاده اصلی آن در فرمولاسیون نمک های حمام (اپسوم) می باشد، این نمک برای تسکین درد (به ویژه درد پا) استفاده می شود. افراد بسیاری استفاده از این نمک را باعث بهبود درد های عضلانی می دانند ولی از نظر علمی اثبات نشده است.

در انگلستان ادعا می شود که دارویی حاوی سولفات منیزیم و فنل وجود دارد که برای جوش کوچک و عفونت های مختصر مفید می باشد.

استفاده بیش ازحد این ماده می تواند عوارض جانبی همچون کاهش گردش خون، افت فشار خون، مشکلات تنفسی، گیجی و ضعف و … شود.

کاربردهای صنعتی:

 از این ماده در صنعت کاغذ ، ریون و ابریشم استفاده می شود که می تواند در بی رنگ کردن موثر واقع شود. در صنایع چرم سازی نیز برای افزایش مقاومت حرارتی از این ماده استفاده می شود.

در صنایع کوچک، برای تولید مخمر و تولید مونو گلومات که به عنوان یک تثبیت کننده کلسیم هیدروژن فسفات در خمیر دندان عمل می کند،استفاده می شود.

خرید سولفات منیزیم با بهترین کیفیت به همراه آنالیز اختصاصی تنها در مبتکران شیمی

تشکیل نمک های دوتایی:

نمک های دوتایی شناخته شده ای مانند سدیم و پتاسیم منیزیم سولفات از این ماده تولید می شوند.مخلوط هپتا هیدرات سولفات مس و منیزیم Mg.Cu)SO4.7H2O) اخیرا پیدا شده است  که نام معدنی آلپرزیت به آن داده شده است.

خطرات استفاده از سولفات منیزیم

عوارض و خطرات استفاده :

تماس با اعضای بدن می تواند باعث حساسیت چشم، پوست شود. مصرف آن ممکن است سبب ایجاد حالت تهوع، استفراغ و .. بگردد. می تواند باعث تحریک دستگاه تنفسی شود. در صورت برخورد با چشم هاو پوست حداقل به مدت 15 دقیقه محل آلوده شده را با آب شستشو دهید.

شرایط نگهداری:

  •  در مکانی که خشک و خنک و تهویه مناسب دارد نگهداری شود. ظرف نگهداری را به طور کامل بسته نگه دارید.
  • جهت حفظ پایداری این ماده، به دلیل تمایل به جذب رطوبت، نباید در محیط مرطوب و دارای گرد و غبار نگهداری شود و از مواد ناسازگار دور باشد.
  • سولفات منیزیم با عوامل اکسید کننده قوی ناسازگار است و در صورت گرم شدن با الکل های اتوکسی اتیلن، منفجره می شود.
  • در صورت تجزیه،اکسید های گوگرد (SOx)، از جمله اکسید گوگرد، دی اکسید گوگرد، اکسید های منیزیم از محصولات خطرناک آن، می باشد.
موسسه ی مبتکران شیمی
4/5 (1 Review)

4 نظر برای «سولفات منیزیم چیست؟ |خرید سولفات منیزیم»

    • مبتکران می‌گوید:

      ظروف حاوی سولفات منیزیم باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود.

  • صنیعی نژاد می‌گوید:

    با عرض سلام
    ما معدنی را کشف کرده ایم که دارای 33 درصد سولفور منیزیم و 44 درصد سولفور روی و مابقی گچ و سایر عناصر میباشد.
    جهت استخراج چه پیشنهادی دارید ( فرایند تولید )که بهترین بهره برداری انجام شود.
    با تشکر / صنیعی نژاد
    09125974921

    • مبتکران می‌گوید:

      با سلام.
      یکی از روش های استخراج انجام فرایند فلوتاسیون با استفاده از محلول های مخصوصی است که دارای ترکیباتی همچون NaOH، آب، سورفکتانت و… است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *