تاثیر خارق العاده اتانول آمین ها در کف کردن و پاک کنندگی شوینده ها

 

 

تری اتانول آمین (TEA)، دی اتانول آمین (DEA) و اتانول آمین مایعاتی شفاف، بی رنگ و غلیظ هستند. تری اتانول آمین می تواند در برخی محصولات آرایشی و بهداشتی مانند خط چشم، ریمل، سایه چشم، رژ گونه، کرم های پوششی و همچنین عطرها، محصولات مراقبت از مو، رنگ مو، حالت دهنده مو، محصولات اصلاح، ضدآفتابها و محصولات مراقبت از پوست و پاک کننده پوست استفاده شود. اتانول آمین نیز می تواند در برخی رنگ موها و حالت دهنده های مو به کار گرفته شود.

در بحث استفاده از دی اتانول آمین و مشتقات آن در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت شخصی، باید توجه داشت که علاوه بر خود دی اتانول آمین، ترکیبات بسیار متنوع دیگری نیز وجود دارد. خود دی اتانول آمین به ندرت در تولید محصولات استفاده می شود و در صورت استفاده، به میزان بسیار کم اضافه می شود تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی برای پوست مضر نخواهد بود.

دی اتانول آمین (DEA) و مشتقات آن، مواد آلی هستند که به عنوان Surfactant و Emulsifier در تولید کف و حباب در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند. ساختار Surfactant و Emulsifier به گونه ای است که دارای یک سر آبدوست و یک سر آبگریز هستند که سر آبدوست در آب و سر چربی دوست در چربی حل می شود، به این صورت که از طریق کاهش کشش سطحی مواد امولسیون هایی را تشکیل می دهند، به گونه ای که اجزای محلول در آب و محلول در چربی بتواند با یکدیگر مخلوط شود و همین عامل است که باعث کف کردن و پاک کنندگی شوینده ها می شود. این ترکیبات جهت تنظیم pH محصولات نیز به کار می روند.

دی اتانول آمین عمدتا با مواد دیگری آمیخته می شود و به ترکیب جدیدی تبدیل می شود که دیگر ساختار شیمیایی دی اتانول آمین را نخواهد داشت. این واکنش شیمیایی، منجر به تولید ماده جدیدی می شود که بسیار پایدار است و به سادگی تجزیه نمی شود. لورامید و کوکامید DEA از جمله این مواد می باشند. حین این واکنش های شیمیایی، ممکن است مقادیر اندکی از مواد نامطلوب به ترکیب محصول نهایی وارد شود که البته بر کاربرد و عملکرد محصول جدید تاثیری نخواهد داشت و میزان آن نیز می تواند در طول فرآیند تولید، کنترل شود. حتی در خبرها و مطالعات علمی گزارشاتی مبنی بر اثرات مثبت دی اتانول آمین و مشتقات آن بر سلامتی آمده است. بدیهی است که دی اتانول آمین و مشتقات آن علاوه بر مواد آرایشی و بهداشتی در زمینه های دیگری مانند صنایع غذایی به ویژه بسته بندی مواد غذایی کاربرد دارند.

در ضمن توئین 20 هم به عنوان یک امولسی فایر در شامپوها به ویژه شامپو بچه استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *