بتائین
بتائین | betaine | بتایین چیست؟Reviewed by 02177641136 on Oct 2Rating: 5.0

بتائین چیست ؟ این ماده (Betaine)  ماده ای شیمیایی است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد و همچنین می تواند در چغندرقند، سبوس گندم، دانه های چاودار، دانه بلغاری، اسفناج ، برنج قهوه ای، سیب زمینی شیرین، گوشت گاو، گوساله و برخی غذاهای دریایی مانند میگو یافت شود. برای خرید فروش بتائین و همچنین جهت اطلاع از قیمت ها و ثبت سفارش با مشاوران ما در دفاتر فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

فروش بتائین :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید

خرید بتائین :

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

 تلفن تماس:

021-77657131

021-77641136

021-77649244

021-77641217

 

 کشور تولید کننده: ایران

  بسته بندی: بشکه 230 کیلویی

  درصد خلوص: 99% و محلول در آب

 قیمت بتائین:

 برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در تلگرام  mbkchemical@ و واتس آپ درارتباط باشید:

     09198991006
                  09198991007
                  09198991008
                 
 

 ارتباط با مسئول فنی:  با تلگرام   mbkchem@  درارتباط باشید.

آنالیز نمونه محصول

  آنالیز بتائین

خواص و ویژگی ها

این ماده اسید آمینه ای اصلاح شده است که از گلیسین و 3 گروه متیل تشکیل شده است. ترکیب فوق در بعضی واکنش های متابولیکی به عنوان دهنده ی متیل عمل می کند.

ساختار مولکولی بتائین

فرمول شیمیاییC5H11NO2
جرم مولکولی117.15 g/mol
CAS.NO107-43-7
نقطه ی ذوب در دمای حدود 293 درجه ی سانتی گراد تجزیه می شود

بتائین اسید آمینه ای است که به عنوان تریپتیلین گلیسین یا TMG شناخته می شود .همچنین غنی از گروه های متیل است. یک گروه متیل یک نوع خاصی از مولکول هیدروژن و کربن است که می تواند به وسیله یک فرآیند شناخته شده به عنوان متیلاسیون در تمامی بدن منتشر شود. این فرایند یک جزء حیاتی از فرآیندهای فیزیولوژیک متعدد، از جمله عملکرد پروتئین و فعالیت های ژنتیکی است. علاوه بر این محصول یک اسموزیته یا اسمولیت (osmolyte ) طبیعی است.

اسمولیت ها ترکیباتی هستند که بر روند اسمز تاثیر می گذارند و باعث ایجاد تعادل سطح مایع در داخل و خارج سلول ها می شود. نتيجه ناپايداري سطح مايعات ميتواند پارگي سلولي يا انقباض سلولي باشد، بستگي به اين که مايع بيش از حد در داخل يا خارج از سلول وجود دارد یا نه عدم تعادل شدید می تواند در نهایت سبب مرگ سلول شود.

روش تولید betaine

  • روش طبیعی 

در این روش و پس از جداسازی و استخراج شکر و شهد یا شیره از چغندر قند این ماده را بعنوان یک محصول جانبی تولید می کنند

  • روش تولید مصنوعی (بدون آب)

برای توضیح این روش اول باید با دو ماده اولیه مورد استفاده در این فرایند یعنی TMA و MCAA اشنا شویم :

  • TMA بوسیله واکنش آمونیاک و متانول با استفاده از یک کاتالیزور تولید می شود. این واکنش می تواند محصولات جانبی مانند متیل آمین ها،مونو متیل آمین و دی اتیل آمین را تولید کند.
  • MCAA به طور عمده توسط کلراسیون اسید استیک تولید می شود.

این دو ماده در یک راکتور Batch با یکدیگر واکنش می دهند .در ادامه این مواد توسط یک رزین تبادل یونی و سدیم هیدروکسید با یکدیگر تا تولید شکل خالص این محصول ترکیب می شوند.

روش تولید با استفاده از هیدروکلریدریک اسید

بتایین در سه واکنش متوالی تولید می شود:

  1. کربنات سدیم (Na2CO3) و MCAA در یک محلول آبی واکنش داده و باعث تولید کلرو استات سدیم می شوند.
  2. کلرو استات سدیم با TMA واکنش می دهد و یک محلول غلیظ این ماده و NaCl تولید می کند.

قبل از واکنش سوم، محلول با تبخیر و حذف نمک غلیظ می شود.

  1. محصول مورد نظر با هیدرواکنش می دهد تا نوع HCl دار شده این ماده را تشکیل دهد.

پس از تبخیر،و سانتریفیوژ این ماده خشک شده و بسته بندی می شود.

کاربرد های بتائین

1- تغذیه حیوانات

‎C5H11NO2 در تغذیه حیوانات دو نقش دارد:

  • به عنوان تنظیم کننده اسمز می تواند سیستم های آنزیم سلولی و غشاء را از طریق غیر فعال شدن یون ها در طول زمان استرس محافظت کند.
  • به عنوان اهدا کننده متیل از سایر مواد بسیار ضرر کمتری دارد.

2- مصارف صنعتی

در لحیم کاری، شست و شو دهنده های رزینی ، سنتزهای  آلی و همچنین تغذیه و پروش ماهی قزل الا بصورت صنعتی استفاده می گردد.

3- مصارف دارویی

سطح هوموسیستئین بالا با بیماری های قلبی، استخوان های ضعیف (پوکی استخوان)، مشکلات اسکلتی و مشکلات چشمی ارتباط دارد. بتائین باعث کاهش سطح هوموسیستین (homocysteine) خون می شود. همچنین بالا بردن بهبود عملکرد ورزشکاران را سبب می شود.

بتائین و مصارف دارویی

تغییر در متابولیسم کبد ممکن است به بیماری های مختلف، از جمله بیماری های کرونری، مغزی، کبدی و عروقی کمک کند. نشان داده شده است که بتایین برای محافظت از اندام های داخلی، بهبود عوامل خطر عروقی و افزایش عملکرد است. پایگاه های محتوای betaine در مواد غذایی برای هماهنگی با مطالعات سلامت جمعیت توسعه می یابد. شواهد رو به رشد شواهد نشان می دهد که بتایین مواد مغذی مهمی برای جلوگیری از بیماری مزمن است.

  • هضم غذا

بتایین موجب تجزیه ی راحت تر غذا می شود و به هضم آن کمک می کند. تجزیه ی کامل غذا امری ضروری به حساب می آید زیرا هضم ناقص و ضعیف می تواند موجب عدم دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن شود و به سلامتی صدمات جدی ای وارد نماید. همانطور که می دانید هیدروکلریک اسید که همان اسید معده نیز می باشد وظیفه ی هضم غذا در معده را به عهده دارد. بتائین می تواند میزان HCl در معده ر ا افزایش دهد

کوکو آمیدو پروپیل بتائین

این ترکیب دارای ساختار مولکولی و خواص زیر است

کوکو آمیدو پروپیل بتائین

فرمول شیمیاییC19H38N2O3
جرم مولکولی342.5 g/mol
CAS.NO4292-10-8

توجه داشته باشید با اینکه کوکو آمیدو پروپیل بتائین (CAPB) نیز در ساختار خود دارای بتائین می باشد اما این دو ماده با یکدیگر متفاوت می باشند. Cocamidopropyl betaine از بتایین سنتز نمی شود. عمده کاربرد بتایین به دلیل خواص دارویی آن است، و ظاهری جامد دارد اما کوکو آمیدو پروپیل بتائین مایع است و در شوینده ها و لوازم آرایشی بهداشتی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. CAPB از روغن نارگیل و دی متیل آمینو پروپیل آمین به دست می آید (این ماده از سایر روغن ها مانند پالم نیز تهیه می گردد)

کوکو آمیدو پروپیل بتائین و روغن نارگیل

شوینده ها به دلیل ساختار یونی خاص خود به چهار دسته ی کاتیونی، آنیونی، آمفوتری و خنثی تقسیم بندی می شوند

این ماده شوینده ای آمفوتری به حساب می آید و می تواند هم به عنوان اسید و هم باز عمل نماید. تحرکات پوستی و یا غشاهای مخاطی از این ماده گزارش نشده است

بسته به اثرات این ماده و مقدار پاکیزگی و فوم به وجود آمده توسط آن افزودن 4-40 درصد ازCAPB به فرمولاسیون محصولات شوینده و آرایشی توصیه می گردد

محصولات مورد استفاده:

شوینده های بدن، شامپو، تولید کننده های حباب حمام، لوسیون های پاک کننده، کرم ها، صابون های دست، محصولات کودک، نرم کننده های مو

مزایا

  • سازگار با سورفکتانت های آنیونی، کاتیونی و خنثی
  • خاصیت تمیز کنندگی و تولید فوم مناسب
  • افزایش دهنده ی ویسکوزیته به مقدار اندک
  • خواص امولسیفایری مناسب

لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی

 CAPB به عنوان عامل حفظ رطوبت با حساسیت های پوستی اندک مورد توجه فراوان قرار گرفته است. مولکول های قطبی کوچک موجود در این ترکیب مستعد برقراری پیوند هیدروژنی هستند که به نوبه ی خود سبب حفظ رطوبت و تازگی پوست بدون ایجاد حس چسبندگی می گردند. همچنین استفاده از این ترکیب در کرم ها سبب پوشش دهی مناسب چین و چروک های پوستی می شود. در شامپو ها نیز ترکیب فوق به عنوان یک سورفکتانت می تواند سبب صاف شدن ، نرمی و تمیزی موی سر شود.

بازار جهانی کوکو آمیدو پروپیل بتایین

انتظار می رود که بازار این محصول در سال های 2019 تا 2024 رشدی در حدود 6% داشته باشد. عمده عواملی که موجب این افزایش می گردد استفاده از این محصول در لوازم مراقبت شخصی و سورفکتانت ها می باشد

بازار جهانی بتائین

  • با افزایش آگاهی از اهمیت استفاده از محصولات مراقبت شصی انتظار می رود این بازار روندی رو به رشد داشته باشد و تولید محصولات آرایشی مستقیما بر روی این بازار تاثیری مثبت داشته باشد
  • استفاده از این ماده به عنوان یک افزودنی در خوراک حیوانات (عامل ضد استرس) احتمالا بتواند روند تقاضای این ماده را تحت تاثیر قرار دهد
  • به دلیل تقاضای بالا برای محصولات مراقبت شخصی ، غذا ها و نوشیدنی ها به خصوص در منطقه ی آمریکای شمالی ، بازار این محصول به این منطقه وابسته خواهد بود

در ادامه به بررسی بیشتر بازار این ترکیب بر اساس کاربرد آن در محصولات مراقبت شخصی و لوازم آرایشی می پردازیم

محصولات مراقبت شخصی

CAPB به طور گسترده در محصولات مراقبت شخصی به عنوان جایگزینی مناسب برای سورفکتانت های مبتنی بر سولفور به حساب می آید. این کاربرد از کوکو آمیدو پروپیل بتائین حدود 50% از مصرف جهانی این محصول را تحت تاثیر قرار می دهد.

خاصیت نگهداری آب و حفظ رطوبت این ترکیب موجب گشته است تا این ماده یک ماده ی اولیه ی خام در تهیه ی محصولات آرایشی به شمار آید.

علاوه بر موارد بالا این ماده یک امولسیفایر، نرم کننده و سورفکتانتی مناسب در ترکیباتی مانند شامپو ها، لوسیون ها ، پاک کننده های پوست و… به شمار می رود.

امروزه در بین شرکت های تولید کننده ی لوازم آرایشی رقابت شدیدی برای استفاده از مواد خام طبیعی و بدون سولفور برای استفاده در لوازم آرایشی در گرفته است. زیرا با این کار تولید کنندگان میزان سلامت و ایمن بودن محصولات خود را بهبود می بخشند. در نتیجه انتظار می رود این عامل تاثیری مثبت بر روی استفاده ازکوکو آمیدو پروپیل بتائین داشته باشد زیرا این ماده سورفکتانتی بی خطر با حداقل میزان حساسیت و تحریکات پوست و چشم می باشد.

با تغییر فرهنگ در کشور های آسیایی و اقیانوسیه و نفوذ فرهنگ غربی در این کشور ها تقاضا برای محصولات آرایشی در بین زنان با افزایش قابل توجهی همراه بوده است که همین امر موجب افزایش بازار مصرفی این محصول در این کشور ها گشته است. این در حالی است که کشور های آفریقایی دارای کمترین سهم از بازار مصرفی این ترکیب می باشند

بازار جهانی بتائین در مناطق مختلف

ایمنی betaine :

ایمنی

این ماده ممکن است در صورت تماس با پوست و چشم ها تحریک کننده بوده و باعث سوزش این نواحی شود.

لطفا پیش از استفاده از این ماده MSDS آن را مطالعه بفرمایید.

 

منابع :

 

Enzyme Innovation | Industrial Biotechnology. (n.d.). Retrieved March 11, 2019, from http://biosciences.dupont.com/

 (n.d.). Retrieved March 11, 2019, from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/betaine#section=Top

 Anhydrous: Uses, Side Effects, Interactions, Dosage, and Warning. (n.d.). Retrieved March 11, 2019, from https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1008/betaine-anhydrous

 

2 نظر برای «بتائین | betaine | بتایین چیست؟»

  • صادقی می‌گوید:

    ایا امکان دارد که چند کیلو از بتائین را برای تغذیه یک گونه ماهی آزمایش نمایم. ]’,
    چگونه می توانم به صورت خالص دریافت نمایم

    • مبتکران شیمی می‌گوید:

      بله می توانید. مبتکران شیمی تنها در تناژ بالا فعالیت دارد. برای اطلاعات بیشتر با شماره ی 02177641136 تماس حاصل فرمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *