مواد اولیه صنایع آرایشی بهداشتی
مواد اولیه صنایع آرایشی بهداشتیReviewed by 02177641136 on Oct 2Rating: 5.0

چه نوع ترکیباتی به عنوان مواد اولیه در صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند ؟ در متن پیش رو قصد داریم هر یک از این مواد را معرفی و نقش آنها را در مواد آرایشی و بهداشتی بیان کنیم.

.

انواع مواد اولیه در صنایع آرایشی

آب:

اساس بسیاری از محصولات آرایشی آب است مانند، لوسیون ها، کرم ها، خوش بو کننده ها، شامپو و حالت دهنده ها. آب نقش مهمی در پردازش محصولات ایفا میکند و عمدتا نقش حلال و تشکیل امولسیون را دارد. علاوه بر آب، ترکیباتی دیگر مانند استون و پروپیلن کربنات (propylene carbonate) نیز نقش حلال را ایفا می کنند.

امولسیفایر:

خیلی از ترکیبات آرایشی بر پایه امولسیون ساخته می شوند. امولسیفایر ها با تغییر کشش سطحی باعث ایجاد یک مخلوط همگن بین آب و روغن می شوند و بافت یکنواختی در محصول ایجاد میکنند. از جمله امولسیفایرها میتوان به پلیسوربات (polysorbates)، ستیل الکل (cetyl alcohol)، لاورث-4 (laureth4)، پتاسیم ستیل سولفات (potassium cetyl sulphate) اشاره کرد.

نگه دارنده ها:

این ترکیبات از جمله موادی هستند که طول عمر محصول را افزایش و از رشد میکروب ها و قارچ ها در بلند مدت جلوگیری میکند. این مواد، محلول در آب هستند؛ در نتیجه سبب از میان بردن میکروب ها در حلال میگردند. نگه دارنده ها می توانند طبیعی و یا مصنوعی باشند و با توجه به فرمولاسیون محصول عمل  می کنند. درصد این ترکیبات معمولا بین 0.01% تا 5% است. از جمله رایجترین این ترکیبات می توان به پارابن (parabens)، بنزیل الکل (benzyl alcohol)، سالیسیلیک اسید (salycylic acid)، ستو استئاریل الکل (cetostearyl alcohol)، فرمالدهید (formaldehyde) و تتراسدیم EDTA هستند.

تغلیظ کننده ها:

این ترکیبات اصولا در محصولاتی استفاده می شوند که با دوام هستند و شامل انواع زیر است:

تغلیظکنندههای چربی: ترکیباتی جامد در دمای اتاق با قابلیت مایع شدن و افزایش به محلول های امولسیون هستند. ستیل الکل (cetyl alcohol)، استئاریک اسید (stearic acid) و موم کارناباو (carnauba wax) از جمله مواد نگهدارنده ها به شمار می آیند.  

تغلیظکنندههای طبیعی: این ترکیبات شامل پلیمرهای جاذب آب هستند که ویسکوزیته محصول را افزایش می دهند. از جمله می توان به هیدروکسی اتیل سلولز (hydroxy ethyl celloulose)، صمغ زامتان (xanthan wax) و ژلاتین (gelatin) اشاره کرد که با استفاده از حلال می توانند رقیق شوند.

تغلیظکنندههای معدنی: این ترکیبات جاذب آب و روغن به منظور افزایش ویسکوزیته هستند، مانند منیزیم آلومینیوم سیلیکات (magnesium aluminium silicate)، سیلیکا (silica) و بنتونایت (bentonite).

تغلیظکننده های سنتزی: این ترکیبات عمدتا در لوسیونها و کرمها استفاده میشود که رایجترین آنها، کاربومر (carbomer)، پلیمر آکریلیک اسید (acrylic acid polymer)، گلیسیرین مونو استئارات (glycerol mono stearate)، ستیل پالمیتات (cetyl palmitate) و آمونیوم آکریلویل دی متیل تایورات (ammonium acryloyldimethyltaurate) هستند که توانای تشکیل ژل را نیز دارند.

نرم کننده ها:

نقش کلی نرمکننده ها، جلوگیری از دست دادن آب در مواد آرایشی است که در رژ لبها، لوسیونها و سایر مواد استفاده میشود. تعدادی از آنها، طبیعی و تعدادی سنتزی هستند؛ مانند موم زنبور (beeswax)، روغن بادام تلخ و شیرین، روغن زیتون (olive oil)، روغن نارگیل (coconut oil)، لانولین (lanolin)، روغن معدنی (mineral oil)، وازلین (petrolatum)، گلیسیرین (glycerine)، زینک اکسید (zinc oxide)، بوتیل استئارات (butyl stearate) و دیگلیکولائورات (diglycol laurate).

رنگدانه ها:

افزایندههای معدنی شامل اکسید آهن (iron oxide)، ورقههای میکا (mica flakes)، منگنز (manganese)، کرومیوم اکسید (chromium oxide) و قیر ذغال (coal tar) هستند. از جمله رنگهای طبیعی نیز میتوان به رنگدانه های گیاهی و حیوانی اشاره کرد.

مواد آرایشی مضر:

مواد آرایشی خطرناک اصولا به موادی اطلاق می شود که برای سلامتی بدن و پوست مضر هستند که می توان به مواد آرایشی مضر برای زنان باردار اشاره کرد و مقدار بیش از حد مجاز آن ها در محصولات آرایشی می تواند عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. سازمان جهانی غذا و دارو به صورت سالانه ترکیبات و افزاینده های محصولات آرایشی را بازبینی و آن دسته از مواد آرایشی که نیاز به حذف یا جایگزین داشته باشد را اصلاح می کند. از جمله می توان موارد زیر را نام برد:

فتالات (phthalates):

این ترکیب با سیسیتم تولید هورمون بدن تداخل دارد. استفاده از روغن های گیاهی، می تواند روشی مناسب برای حذف فتالات باشد.

سرب (lead):

مواد آرایشی سرب دار از جمله موادی هستند که باعث کاهش باروری و سرطان میشوند. بهترین روش برای حذف سرب، استفاده از میوهها و رنگدانههای طبیعی در محصولات آرایشی است.

نگه دارنده های حاوی فرمالدهید مثل کواترنیوم-15 (quaternium-15):

در اثر تجزیه برخی ترکیبات شیمیایی، گاز فرمالدهید آزاد میشود که در اثر استنشاق منجر به سرطان میگردد. کواترنیوم-15 رایج ترین این مواد است که در ریمل ها، خط چشم و … استفاده می شود.

پلی اتیلن گلیکول (poly ethylene glycole):

این ترکیباتی از جمله ترکیباتی مشتق نفتی هستند که به دلیل وجود اتیلن اکسید می توانند مضر باشند و محصولات آرایشی را آلوده کنند.

ترکیبات حاوی بوتیل (butylated compounds):

این ترکیبات از جمله ترکیبات مضر هستند که در بسیاری از مواد آرایشی در نقش نگه دارنده عمل می کنند، مانند خط چشم، سایه چشم،

ترکیبات مراقبت پوست، مرطوب کننده ها و عطر ها و … .

مواد اولیه صنایع آرایشی

 

شیمی محصولات آرایشی بهداشتی :

اکنون به بررسی و معرفی تعدادی از ترکیبات شیمیایی

می پردازیم که در شرکت مبتکران شیمی ساخت و تولید می شوند:

روغن بادام شیرین (sweet almond oil):

این ترکیب سرشار از وبتامین E، اسید چرب غیر اشباع، پروتئین، پتاسیم و روی است و برای سلامت و جوانسازی پوست و مو مفید میباشد. روغن بادام، به عنوان روانکننده ایفای نقش میکند و شامل اسید چربهای اولیک (oleic)، لینولیک (linoleic) و میریستیک (myristic) است.

روغن بادام تلخ (bitter almond oil):

این ترکیب اصولا با روغن بادام شیرین متفاوت است و عمدتا به عنوان معطر کننده در صنایع غذایی و همچنین لوسیون و کرمهای بدن و آرایشپاککن ها استفاده میشود. روغن بادام تلخ به طور کلی نقش مرطوب کننده را نیز ایفا میکند.

لانولین (lanolin):

لانولین، از غده چربی گوسفند گرفته شده و در مرطوبکردن پوست، مو و ناخن موثر است. این ترکیب به عنوان روانکننده بر روی سطح پوست عمل میکند و پوستی شفاف و صاف را ایجاد میکند.

گلیسیرین مونو استئارات (glycerol mono stearate):

این ترکیب، یک ماده آلی، بی بو و بی رنگ است که خاصیت روان کننده، تغلیظکننده در محصولات آرایشی دارد و ایجاد یک لایه محافظ روی پوست باعث میشود، پوست دیرتر آب خود را از دست بدهد.

فنیل پارابن (phenyl paraben):

پارابنها دستهای ترکیبات شیمیایی هستند که در محصولات مراقبتی و آرایشی مانند خوشبوکنندهها، ژلهای شست و شو و کرمهای بدن، نقش نگهدارنده را ایفا میکنند.

پروپیل پارابن (propyl paraben):

این ترکیب به عنوان نگهدارنده، در جلوگیری از رشد باکتری در مواد آرایشی موثر است.  

ستو استئاریل الکل (cetostearyl alcohol):

این ترکیب، یک الکل بلندزنجیز بی رنگ و شفاف است که در محصولات مراقبتی و آرایشی به عنوان نگه دارنده عمل میکند و در کرم ها و لوسیونهای پوست به کار میرود.

ستیل الکل (cetyl alcohol):

ستیل الکل، یک الکل بلندزنجیز است که به عنوان روانکننده، امولسیفایر و تغلیظکننده در کرم ها و لوسیون های پوست ایفای نقش می کند.

استون (aceton): 

استون، مایعی بیرنگ است که در لاک ناخنها، لاک ناخن پاککنها، محصولات پاککننده، خوشبوکنندهها و محصولات مراقبت مو کاربرد دارد.

پروپیلن کربنات (propylene carbonate):

این ترکیب، حلالی شفاف و بدون بو با نقطه جوش بالا است که در فرمولاسیون رژلب، سایه چشم، ریمل و همچنین پاک کنندههای پوستی کاربرد دارد. همچنین، پروپیلن کربنات به عنوان حلال سایر ترکیبات نیز ایفای نقش میکند.

 

قیمت مواد اولیه آرایشی بهداشتی :

شما می توانید جهت اطلاع از قیمت این محصول و هم چنین سایر محصولات شیمیایی با مشاوران ما در موسسه ی مبتکران شیمی فعال در زمینه ی تامین مواد شیمیایی در ارتباط باشید.

 

خرید مواد اولیه آرایشی بهداشتی :

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

 

فروش مواد اولیه آرایشی و بهداشتی :

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

 

02177641136  

02177649244

02177641217

مقالات مرتبط

بازار جهانی صنایع آرایشی 

مواد شیمیایی صنایع آرایشی

صنایع آرایشی

2 نظر برای «مواد اولیه صنایع آرایشی بهداشتی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *