اسید سولفامیک

اسید سولفامیک (Sulfamic acid) که مایعی بی رنگ و قابل حل در آب است، دارای فرمول شیمیایی H3NSO3 بوده و در حوزه های مختلفی مانند آبکاری، تولید کاغذ، استخرها و … کاربرد دارد. در برخی موارد این اسید قوی به عنوان جایگزینی برای اسید کلریدریک در کاربردهای تمیزکنندگی مورد استفاده قرار می گیرد.

فروش اسید سولفامیک ایرانی و چینی 

در جدول زیر اطلاعات مورد نیاز برای خرید اسید سولفامیک قرار داده شده است، لطفا جهت اطلاع از قیمت، نحوه سفارش، شرایط تحویل و حمل و نقل با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

اطلاعات محصول

تولید کننده: چین با خلوص 99% ، ایران

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

CAS NO:5329-14-6

آنالیز محصول برگه آنالیز اسید سولفامیک

 

اسید سولفامیک چیست؟ 

نام های دیگر این ماده شیمیایی اسید سولفامیدیک، آمینوسولفونیک اسید، آمیدوسولفونیک اسید، آمیدوسولفوریک اسید است. فرمول مولکولی آن H3NSO3 است. این ترکیب بی رنگ و قابل حل در آب می باشد. این اسید دارای دمای ذوب 205 درجه سانتی گراد است و پس از ذوب به آب، تری اکسید گوگرد، دی اکسید گوگرد و نیتروژن تجزیه می شود.

خصوصیات فیزیکی و شیمیایی

این اسید به صورت پودر کریستالی سفید رنگ وجود دارد. برخی از مهم‌ترین خصوصیات این ماده در جدول زیر آورده شده است.

فرمول شیمیایی HSO3NH2
جرم مولکولی 97.10 g/mol
CAS number 5329-14-6
نقطه ذوب 205 °C
دانسیته 2.1 g/cm3
دمای تجزیه ~205 °C

این ماده تا حدودی در متانول و استون حل می‌شود اما در اتر انحلال پذیر نیست.

روش تولید سولفامیک اسید

این اسید در اثر واکنش اسید سولفوریک، تری اکسید گوگرد و اوره حاصل می شود. این واکنش به شدت گرمازا است و اگر با دقت انجام نشود ممکن است خطرناک باشد. روش های مختلفی تاکنون برای کنترل واکنش ابداع شده است ولی به دلیل مشکل در بازیابی و مشکلات خنک کنندگی زیاد رضایت بخش نبوده اند.

مکانیسم تولید این ماده در دو مرحله انجام می گیرد. برای این کار ابتدا اوره و اسید سولفوریک را با مقادیر اکی والان یکسان ترکیب کرده و به آن زمان می دهیم تا واکنش انجام شود. در مرحله بعد با افزودن مخلوط واکنش به ظرفی حاوی تری اکسید گوگرد، واکنش کامل می شود.

کاربردهای اسید سولفامیک

اگر تمایل دارید به اختصار در خصوص کاربردهای این ماده شیمیایی در صنایع مختلف بدانید در ادامه متن همراه ما باشید:

صنایع کاغذ و  پالپ 

همانگونه که در ابتدای متن اشاره شد، در ساخت کاغذ و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده می گیرد، در این صنعت از این محصول برای جلوگیری کردن از تجزیه خمیر کاغذ در دمای بالا استفاده می شود.

صنایع کاغذ

صنایع رنگرزی و چرم 

نیتریدهای اضافه موجود در تولید رنگ و یا پساب های صنعتی را با این محصول حذف می کنند. 

کاربرد اسید سولفامیک در استخر

کلر فعال که نقش مهمی ضدعفونی آب دارد، این ماده در واکنش با آب به صورت اسید هیپوکلریوس در می آید. این واکنش باعث می شود کلر فعال مصرف شده و از تاثیر گذاری آن کم شود. برای تثبیت کلر در استخرهای شنا و برج های خنک کننده از این ترکیب استفاده می شود.

صنایع آرایشی

این ماده یک عامل تمیز کننده به شمار می رود که در تهیه ی رنگ مو ها نیز به وفور مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشترین میزان خرید اسید سولفامیک مربوط به کدام صنایع است؟

بازار خرید محصول به شدت تحت تاثیر کاربرد های گوناگون آن و اشکال محتلف آن (مایع، کریستالی و پودری) می باشد. بیشترین میزان خرید این ماده شیمیایی در صنایع آبکاری، تهیه ی رنگدانه ها، صنعت کاغذ سازی ، پلاستیک سازی،کشاورزی / خوراک دام ، غذا و نوشیدنی و مواد آرایشی می باشد.

افزایش میزان تولید محصولات آرایشی و مراقبت شخصی سبب رشد آمار فروش این محصول به عنوان یک ماده شیمیایی مهم در فرمولاسیون این محصولات در بازارهای جهانی گردیده است.

اسید سولفامیک در محصولات آرایشی

فروش اسید سولفامیک در آمریکای شمالی به دلیل رشد بازار محصولات آرایشی و بهداشتی  افزایش قابل توجهی داشته است. در آسیا نیز  کشور چین به عنوان بزرگترین متقاضی آن محسوب می شود. در نهایت پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور با جهش قابل توجهی در بازار فروش این محصول پر کاربرد مواجه باشیم.

نکات ایمنی اسید سولفامیک

این ماده اشتعال زا نیست ولی در صورت آتش گرفتن برای خاموش کردن آن از موادی چون دی اکسید کربن، آب یا پودر های اطفاء حریق استفاده کنید. این ماده هنگام سوختن گازهای سمی تولید می کند. حین کار با این ماده به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • تماس با چشم: تماس این ماده با چشم خطرناک است بنابراین، در صورتیکه به طور اتفاقی مقداری از این ماده شیمیایی به چشم شما برخورد کرد، فورا چشمان خود را حداقل 15 دقیقه با مقدار زیادی آب بشویید.
  • تماس با پوست: حین کار با این اسید حتما از دستکش و روپوش آزمایشگاهی استفاده کنید. اگر پوست شما در معرض آن قرار گرفت، محل تماس را با آب فراوان بشویید.
  • استنشاق: استنشاق بخارات این ماده خطرناک است. بنابراین، توجه داشته باشید که حین کار با این ماده حتما از عینک استفاده کنید. درصورت استنشاق این بخارات فورا از محل آلوده خارج شوید و به مکانی بروید که هوای تازه در آن جریان داشته باشد.
  • بلعیدن: بله این ماده بسیار خطرناک است. بنابراین، اگر چنین اتفاقی افتاد در کوتاه‌ترین زمان ممکن با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

سوالات متداول

اسید سولفامیک برای انسان خطرناک است؟

با توجه به ماهیت اسیدی این ماده تماس آن با پوست وچشم و بلعیدن می تواند برای انسان مخاطره آمیز باشد.

آیا اسید سولفامیک یک اسید قوی است؟

بله این اسید یک اسید قوی بوده و به طور کامل در محلول های آبی هیدرولیز می شود.

آیا می توان از اسید سولفامیک به عنوان تمیزکننده استفاده کرد؟

این اسید برای استفاده های خانگی به شرط رعایت نکات ایمنی مناسب می باشد می باشد و تاثیر خوبی در از بین بردن رسوبات آهکی،تمیز کردن سطوح فلزی و سرامیک ها داشته و می توان از آن به عنوان جایگزینی برای هیدروکلریک اسید در از بین بردن زنگ زدگی نیز استفاده کرد.

 

 

0/5 (0 Reviews)

2 نظر برای «اسید سولفامیک»

  • علی حیدری می‌گوید:

    با سلام، من حدودا 10 تن اسید سولفامیک چینی نیاز دارم، موجود دارین؟

    • مبتکران می‌گوید:

      با سلام، بله لطفا با واحد فروش تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *